Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] Sayilarla DV2020

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
359 75 29.6k 61

• Bence de bayağı iyi bir haber. Bu yılda Current olur gibi duruyor.

• @crazycells bir konuda kafam karıştır. aydınlatabilir misin beni?

yazdığın tablodaki sayılar da, DV2018 için seçilen kişi sayısı 115968 yazmışsın. Bu sadece Türkiye'den seçilen kişi sayısı mı?

• @travelleth 115968 sayısı Aile bireyleri dahil tüm dünyadan seçilen kişi sayısı. Bunların içinde maximum 55000 kişi vize alabiliyor. 2018 yılında çok fazla kişi seçtikleri için büyük numaralar CURRENT olamamıştı.

• @arnblt Cevabınız için teşekkürler :) Yani gene aynı tablodan konuşursak, aileleriyle beraber Türkiye'den seçilen kişi saytısı 4390 idi ve bunların 1821'i vize aldı.. Peki elbetteki forumdakilerin bir tahmini vardır. Türkiye'den kaç kişi başvurmuştur tahmini olarak?

@crazycells aynı zamanda bu soru için sizin de fikrinizi almak isterim.

• Dünyada 23 milyon civarıydı

• @arnblt kaç ülkeden?

• @travelleth, içinde söyledi: Sayilarla DV2020

@arnblt Cevabınız için teşekkürler :) Yani gene aynı tablodan konuşursak, aileleriyle beraber Türkiye'den seçilen kişi saytısı 4390 idi ve bunların 1821'i vize aldı.. Peki elbetteki forumdakilerin bir tahmini vardır. Türkiye'den kaç kişi başvurmuştur tahmini olarak?

@crazycells aynı zamanda bu soru için sizin de fikrinizi almak isterim.

DV2018 icin net basvuran sayisini biliyoruz, fakat DV2019 ve DV2020 icin bilmiyoruz.

Sizin konunuz surasi:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/629/turkiye-ve-azerbaycan-ile-ilgili-green-card-cekilis-istatistikleri

Buradaki kaynaklari gozden gecirebilirsiniz.

• @crazycells teşekkürler tam istediğim bilgilere ulaştım.. bu sene pasaport zorunlu olacağından bu %1-%1,5 olan şans sizce % kaça çıkacaktır?

• @travelleth, içinde söyledi: Sayilarla DV2020

@crazycells teşekkürler tam istediğim bilgilere ulaştım.. bu sene pasaport zorunlu olacağından bu %1-%1,5 olan şans sizce % kaça çıkacaktır?

Ben de bu orani merakla bekliyorum. En az iki katina cikmasini umuyorum :)

• merhaba

@crazycells yorumunuzu merakla bekliyoruz:)

Toplam seçilen : 83.884
    Türkiye'den seçilen : 2.709

dikkatimi çeken bir şey daha var, önceki yıllarda vize sayısı 50.000 iken bu sene için 55.000 yazıyor.

2020:

Immigration and Nationality Act and makes available up to 55,000 permanent resident visas annually to persons from countries with low rates of immigration to the United States. Approximately 83,884 applicants have been registered and notified and may now make an application for an immigrant visa

2019:

Immigration and Nationality Act and makes available *50,000 permanent resident visas annually to persons from countries with low rates of immigration to the United States. Approximately 87,610 applicants have been registered and notified and may now make an application for an immigrant visa.

• Bu arada Britsimon da aşağıdaki tabloya göre EU için 45.000 üzeri dosya numaralarını yüksek olarak yorumlamış.

AF – 60000 and above.
    AS – 24000 and above
    EU – 45000 and above
    OC – 2400 and above
    SA – 3100 and above.

• @Aristoi, içinde söyledi: Sayilarla DV2020

merhaba

@crazycells yorumunuzu merakla bekliyoruz:)

Toplam seçilen : 83.884
    Türkiye'den seçilen : 2.709

dikkatimi çeken bir şey daha var, önceki yıllarda vize sayısı 50.000 iken bu sene için 55.000 yazıyor.

2020:

Immigration and Nationality Act and makes available up to 55,000 permanent resident visas annually to persons from countries with low rates of immigration to the United States. Approximately 83,884 applicants have been registered and notified and may now make an application for an immigrant visa

2019:

Immigration and Nationality Act and makes available *50,000 permanent resident visas annually to persons from countries with low rates of immigration to the United States. Approximately 87,610 applicants have been registered and notified and may now make an application for an immigrant visa.

Her yil 55.000 aslinda, ama 5.000 vizeyi NACARA icin ayiriyorlar ve bu vizeler NACARA programinda kullanilmamis olsa bile, KCC o vizeleri DV'ye vermiyor. Normalde vermesi lazim ama DV2018'de deneyimimiz o sekilde oldu. O nedenle siz de 50.000 vize gibi dusunun.

• @crazycells
    Nacara proğramı nedir diye merak ettim
    Uscis sitesinden anladığım
    Guatemala, salvador ve eski sovyet ülke vatandaşlarına tanınan bir tür iltica hakkı diye geçiyor nacara203
    Doğrumudur

• @Muhtaradana, içinde söyledi: Sayilarla DV2020

@crazycells
    Nacara proğramı nedir diye merak ettim
    Uscis sitesinden anladığım
    Guatemala, salvador ve eski sovyet ülke vatandaşlarına tanınan bir tür iltica hakkı diye geçiyor nacara203
    Doğrumudur

evet, o program.

• 1-4 k arasından evrak talep email i almaya başlayanlar olmuş, inşaallah doğrudur, bizden de var mı arkadaşlar

• @Muhtaradana, içinde söyledi: Sayilarla DV2020

1-4 k arasından evrak talep email i almaya başlayanlar olmuş, inşaallah doğrudur, bizden de var mı arkadaşlar

İnşallah, ilk aylarda 4k ile başlarsa ilerleyen aylarda bu sayı artacaktır diye düşünüyorum. Umarım tüm numaralar current olur.

Bu arada Britsimon 2. çekiliş için belki demiş.

• @Muhtaradana gerçekten mi erken başlamışlar bu iyi bir durum

• @Aristoi ek çekiliş mi keşke olsa :)

• Arkadaşlar kutlamaya başlayalım KCC den 2020 talihlileri için ilk evrak talep emailleri geldi bir form üyemize. @crazycellsKutlamKutlama

• @Muhtaradana harika haber. DV2020 sezonu basladi diyebiliriz o halde.

Benzer Başlıklar

• 33 Oy
    5k İleti
    603k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • 17 Oy
    8k İleti
    918k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • [Arşiv] Sayılar ile DV 2019

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    127
    2 Oy
    127 İleti
    32k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 1 Oy
    46 İleti
    35k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k