Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri


  • @Summerof89, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Selamlar herkese mülakat tarihleri yaklaştıkça bizde de heyecan artıyor aklıma takılan birkaç soru var önceki tecrübelerden aydınlatabilirseniz sevinirim:

    1. Mülakat 8 Ağustos’ta. Sağlık muayenesini 2 Ağustos’ta Cuma yaptırsak Cumartesi günü sonuçları alır mıyız? Alamazsak mülakat tarihi yaklaşınca tekrar gitsek sonradan alabilir miyiz?

    2. Şu anda ceac sitesinde durumum in transit görünüyor bu yüzden de ais kaydı yapamıyorum. Bu sanırım şimdilik normal. Ne zaman endişelenip bir şeyler yapmak gerek?

    3. 8 Ağustos bayramın hemen öncesi, bu yüzden mülakat sonrası tatilde başka bir yerde olacağız, 15-16 Ağustos’ta da yokuz. Bu yüzden pasaportumuza ne olacak dye endişeliyim. Gelir gelmez teslim almazsak şubede bekliyor mu yoksa geri mi gönderiliyor? Böyle bir durum varsa ne yapmak gerekiyor?

    Çok teşekkürler

    1 cumartesi alabilirsiniz ama yarim gun calisiyorlar , Pazartesi ye kalabilir . Sorun olmaz soyleki mulakattan bir once de teslim alabilirsiniz , kendileri muhafaza ediyorlar, sadece muayene sonrasi bu durumu resepsiyondaki bayanlar ile konusun, gerilmenize gerek yok.

    2 mulakatinizdan 1-2 gun oncesine kadar bile ais kaydi yapabilirsiniz,. İciniz rahat etsin der iseniz telefon ile kayit yapilan numara mevcit , arayip destek alabilirsiniz kayit icin .

    3 Subede bekliyor bildigim ama alacaginizi bildirdiginiz postaneye gidip durumu ilk agizdan sorarak icinizi rahatlatabilirsiniz .

    :) iyi mulakatlar


  • Mulakata parmak arasi terlikle gidecektim , forumdakiler beni yer diye ayakkabi giyecegim :)


  • Re: DV2019 Mulakat Deneyimleri merhabalar mülakatım 9 Ağustos’ta. Kaç gün öncesinde banka dökümü almam uygun olur? Birde aracım var onu nasıl değerleyip gösterebilirim? (Forumu kullanmayı iyice bilmediğim için cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim)


  • @Maybeoneday, içinde söyledi: Mali kaynaklar

    Re: DV2019 Mulakat Deneyimleri merhabalar mülakatım 9 Ağustos’ta. Kaç gün öncesinde banka dökümü almam uygun olur? Birde aracım var onu nasıl değerleyip gösterebilirim? (Forumu kullanmayı iyice bilmediğim için cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim)

    Sorunuzu, sizin de gönderinizin linkinde bulunan mülakat deneyimleri başlığında bulabilir, aynı başlıkta sorunuzu sormanız neticesinde de yine cevap alabilirsiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/525/dv2019-mulakat-deneyimleri


  • @atilla tebrik ederim, yeni ni hayatınızda bol şans


  • @ayvalik10 mülakat tarihi alındıktan sonra ds 260 formunu açtırırsak gerçekten mülakat tarihi sıfırlanıyor mu? @crazycells


  • @Muhtaradana @crazycells noter yaptınız ya şu forumda tasdik etmeden bizim yazdiklarimiz kabul edilmiyor mu


  • @atilla hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar.


  • @frozen, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Sayın @crazycells size bir sorum daha olacak. Bir hafta sonra eşimin sağlık randevusuna ve mülakata katılıp katılamayacağı belli olacak.

    Eğer eşim mülakata katılamazsa benim bu durumu önceden büyük elçiliğe haber vermem gerekir mi?

    Çocukların da pasaportunu yenilemiştik. Ds260 formunu açtırıp yeni pasaport bilgilerini ilave etmem mi lazım? Aynı şekilde eşimin bilgilerini çıkartmam mı lazım?

    Hayir, bu konuda konsoloslugu bilgilendirmenize gerek yok. Mulakat oncesi konsolosluga email atarak pasaport numaralarini guncellemeniz yeterli. Formda degisiklik yapmaniza gerek yok.


  • @umut07, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    herkese selamlar tekrar, ben geçen yıl kışın erasmusa gitmiştim fakat ds260 formunda adres kısmında da üniversite kısmında da belirtmeyi unutmuşum yeni fark ettim. bir sorun yaratacağını düşünüyor musunuz? bilgi güncellemek için çok geç olduğunu biliyorum fakat yine de sormak istedim. teşekkür ederim şimdiden

    kac ay hangi ulkede kaldiniz?


  • @frozen, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @ayvalik10 çocukların yeni pasaport bilgilerini ds260 a eklemem gerekmiyor mu? Bizim randevu tarihimiz belli, yine de sorun mu olur? Bir de eşim için belli bir süre talebinde bulunabiliyor muyum?

    konsolosluga suradan yazip, yeni pasaport bilgilerini aktarmaniz yeterli, formu actirmaya gerek yok:
    https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @frozen DS 260 açtırdığın zaman mülakat tarihin otomatik olarak siliniyor. Ondan sonra tekrar randevu tarihi alamama ihtimalin var unganlara gitmediniz galiba. Bence mail atın konsolosluğa işinizi garantiye alırsınız

    Bu bilgi dogru degil. Mulakat tarihi verildikten sonra DS-260 formunu actirip degistirmek icin konsolosluga yazmalisiniz, ama bu surecler mulakat tarihinizi etkilemez.

    @frozen @muhammetkaradag @Muhtaradana


  • @frozen, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @ayvalik10 forumda bir kişi eşinin mülakata gitmediğini, daha sonra katılacağına dair söz verdiklerini ve süre talep ettiklerini yazmıştı. Ben de bu şekilde bir süre talep edebilirmiyim? Bilginiz var mı? Buarada sağlık muayenemiz de 20 Temmuz’da olacak.

    Bu kadar kisa sure kalmisken boyle bir talepte bulunmanizi tavsiye etmem. Size daha sonra vize verileceginin bir garantisi olmaz, bilginize.


  • @eem1978, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Cocugumun dogum tarihini 2 subat yerine 2 ocak girmisim.ne yaptiysam iptal edip duzeltemedim.mail mi atmaliyim.bu bilgiler ds260 dogru ama aiste farenin azizligi olmus

    Degisiklik yapmaniza gerek yok, mulakat sirasinda bilgi verebilirsiniz.


  • @Maybeoneday, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Re: DV2019 Mulakat Deneyimleri merhabalar mülakatım 9 Ağustos’ta. Kaç gün öncesinde banka dökümü almam uygun olur? Birde aracım var onu nasıl değerleyip gösterebilirim? (Forumu kullanmayı iyice bilmediğim için cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim)

    sorunuzu ilgili konuya tasidim.

    1 hafta 10 gun oncesinde almaniz yeterli olacaktir banka hesabini.
    Arac icin daha onceki mulakat deneyimlerine bakabilirsiniz, arkadaslar neler yaptiklarini anlatmislardi.


  • @crazycells tesekkurler ozellikle sabriniz icin


  • @crazycells Sanırım yanlış anlaşılma oldu. Kazanan kişi ben olduğum İçin mülakata katılsam eşimin daha sonra katılacağını bildirsem, Onun için süre istesem şeklinde sormuştum.


  • @bsk darısı size basakcım.. İnsallah hep beraber fire vermeden gidicez


  • Herkese Merhaba,

    6 Temmuz Cumartesi günü, sağlık muayenesine girdim. Tedirgin olacak hiçbir şeyim olmamasına rağmen öncesinde ister istemez bayağı bir gerildim. Çünkü 1 yıldan fazladır bunu bekliyorum artık ilk aşamasına giricektim ama 4. kata çıkıp unganların kapısından içeri adım attığım anda tüm o gerginlik gidiverdi. Çok nazik ve güleryüzlü bir kadın karşıladı. Pasaport ve dosya numaramı aldıktan sonra biraz bekletti. Sonrasında muayene olmak için beni odaya aldı. İlk önce kilomu ve boyumu ölçtü ve bir önlük verip sadece iç çamaşırım kalıcak şekilde onu giymemi istedi. Normalde cumartesi günleri Handan Hnm. muayene ediyorken birden karşımda Mehmet Bey'i görünce şaşırdım :) Muayene etmeye başladı ve ilk sorusu daha önce operasyon geçirdin mi oldu? Bende yaklaşık iki ay önce işyerinde yaşadığım soğuk algınlığından dolayı bir anjiyo geçirdim ve xxxx tanısı koyuldu ama sonuçlarım ve raporum yanımda dedim. Kendisi önce yaşım çok genç olduğu için şaşırdı ve benim gibi bir olay yaşayan bu sene 3-4 hasta daha geldiğini belirtti. Çok geçmiş olsun kendine dikkat et dedi. Sonrasında hangi işyerinde çalıştığımı, ne iş yaptığımı, hangi okuldan mezun olduğumu sordu. Ve sonrasında tüm muhabbetimiz okul ve yaptıklarım üzerineydi. Hatta amcası ile aynı okul ve bölümden mezun olmuşuz. En son çıkarken "Amcam senin gibi zeki bir genci görseydi çok heyecanlanırdı" dedi. Kendisi çok kibar, güler yüzlü bir insan. Muayene için duyduğum bütün tedirginlik yerini mükemmel bir deneyime bıraktı. Tabi konuşma arasındada aşıları vurdu. Muayene tamamlandıktan sonra birkaç dakika bekledim ve ücreti ödeyip alt kattaki laboratuvara indim. Oradada, unganların size verdiği bir kağıt ve pasaportunuzu vezneye verdikten sonra ilk olarak ödemeyi gerçekleştiriyorsunuz. Sırasıyla kan, idrar ve röntgen çektirerek günü tamamlıyorsunuz. Umarım herkes için mükemmel bir deneyim olur. 12 Temmuz Cuma günü mülakatta sonra iyi haberlerle görüşmek üzere :)


  • @Dscrt inşallah canım sitelerde sürekli güncelleme oluyor


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    1 İleti
    311 Bakış
    P
    Merhabalar Yaklaşık 1.5 senedir kaçak olarak Amerikada kalıyordum ve 3 ay önce amerikalı kız arkadaşım ile evlendim ailemdeki acil sağlık sorunundan dolayı acil sağlık iznine başvurmak istiyorum.Amerikaya geri geldiğimde sınırda sorun yaşarmıyım?Yaşayacak olursam gitmeden bunun önlemini nasıl alabilirim?Bu konuda yardıma ihtiyacım var..
  • Green card kazandıktan sonrası

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • 8 Oy
    294 İleti
    20k Bakış
    KalpK
    Ben bir soru sorucaktım da ben 16 yasındayım açık lise mezunuyum yani erken bitirdim green carda başvurabilir miyim uygun mudur?
  • i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler evlilik green card i-751
    226
    0 Oy
    226 İleti
    16k Bakış
    yigit mert celikY
    Merhabalar I-751 formunu doldurdum ve receipt aldim kendim tir soforuyum ve cdl yenilemek icin dmv ye gittigimde mektupla beraber kabul etmediler benden 10 yillik green cardin physical kart halini istediler, tek isim bu bunu cozmenin bi yolu yok mu?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum