Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Re entry permit ve F2B sürecini


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    12 İleti
    881 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ysmguller, içinde söyledi: EB5 Ankara Randevu Süreci @Claudia-J-Muslu Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.merak ediyorum ben ve kızım bu bekleme sürecinde turist vizesine başvurabilirmiyiz ve bu başvuru EB5 vizemizi olumsuz etkiler mi ? Teşekkürler 🙏 Sayin@ysmguller, bizim tavsiyemiz once turist vizesi onayi aldiktan sonra EB-5e basvurmaktir. Ancak sizde zaten EB5 basvurusu yapildigi icin duruma bakmakta yarar olacaktir. EB-5 gocmen vizesi oldugu icin turist vizesi almak istediginizde bunu neden istediginiz ve ABDye giderseniz doneceginize emin olmak isteyeceklerdir. Turist vizesinden olumlu yanit almama ihtimaliniz yuksektir. Biz durumunuzu inceleyip ABD ve TC ile baglariniza baktiktan sonra size genelde basvurun veya basvurmasaniz daha iyi olur gibi bir degerlendirmede bulunuyoruz. Bilginize sunar mutlu yillar dilerim.
  • USCIS F2A surecinde bosanma

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    219 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Vartolu, içinde söyledi: USCIS F2A surecinde bosanma Green Card sahibiyim F2A surecini gecen yil baslatmistim, fakat esimle bosandik. USCIS basvurumu onaylamisti ve su an dosya NVC'de... Sureci nasil sonlandirabilirim? Herhangi bir sey yapmama gerek var mi? Ayrica bosanma kararini kullanmam gerekiyorsa, e-devletten aldigim karari kullanabilir miyim? Sayın @Vartolu , Boşandığınız için yapmış olduğunuz başvuruyu geri çekmenizde (withdraw) yarar vardır. I-130 başvurusu normalde siz boşandığınızda otomatikman sona erer. Ancak ABD yetkililerinin bunu bilmeleri gecikebilir. Bu nedenle başvuruyu geri çekmenizde yarar vardır. USCIS ve NVCye yazılı olarak boşanma kararınız ile beraber durumu iletirseniz başvuru resmen de sona erdirilmiş olur. Teşekkürler
  • bosanma sonrasi DV sureci

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    -3 Oy
    3 İleti
    311 Bakış
    C
    @Duygu07 Bana sanki mülakatta eleneceksiniz gibi geliyor. Çünkü boşanma davaları öyle 2 celsede bitmiyor Türkiye'de. Hem boşansanız bile ayrıntılı nüfus kayıt örneğinde boşanma tarihi çıkıyor ancak ben Konsolosluk görevlilerinin bunu dert etmeyeceği düşüncesindeyim. Tüm dosyanın bir örneğini verirsiniz, dilekçe yazarsınız, bizim davamız önceden başlamıştı o yüzden yazmadım dersiniz, bence kötü karşılamazlar. Eğer İstanbul konsolosluğundaki o takıntılı adam denk gelirse eler :D ama o akıcı İstanbul türkçesi konuşan kadın denk gelirse halinden anlar.
  • Re entry izni

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    293 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @asel, içinde söyledi: Re entry izni Merhaba, 2019 dv talihlisi olarak onay aldık ve vizemiz elimize ulaştı. Ocak ayının ortasında (6 ay dolmadan) giriş yapacağız. Sonrasında da haziran yada temmuz gibi yerleşmeyi planlıyoruz. ilk giriş yaptıktan sonra ikinci girişi 7-8 ay sonra yapabiliyor muyuz? Ana talihli eşim ve işlerinden dolayı re entry çıkartmak istiyor, re entry izni çıkması işlemler için ne kadar süre USA da kalması gerekir? Re entry çıktıktan sonra Türkiyede çalışmaya devam ederse USA hükümeti türkiyedeki, geliri üzerinden bir vergi kesecek mi? Green card için bir vergilendirme var mı? Yoksa GC sahipleri eğer başka bir ülkede çalışmaya devam ederlerse o zaman mı vergi ödüyorlar gelirleri üzerinden. Giriş çıkış yapanların çok vergi ödediğini ve bundan dolayı GC lerini kendilerinin iptal ettiğini duydum doğru mu? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, Sayin @asel, Öncelikle tebrikler. İlk girişinizi yaptıktan sonra ABD dışında altı ayı geçirmeden bir giriş daha yapmanız ideal olacaktır. Ancak genelde ikinci girişi ABD çıkışınızdan itibaren bir yıl geçmeden yaparsanız green cardinizi kaybetme ihtimaliniz düşüktür. Re entry permit alıp çıkış yaparsanız bu size ABD’ye iki yıl sure ile girmeme hakki verir. Yine de yuzde yuz garanti degildir. Re entry işlemlerinin sonuçlanması uzun sürse de eğer çabuklaştırılmış reentry permit prosedürünü uygularsanız ki bunu en iyi avukatlar yapabiliyor en çabuk genelde üç haftalık bir surede ABD dışına çıkabilirsiniz. Re entry permitiniz sonra gelse de o size postalanabilir. Vergi konusunda danışmanlık vermiyorum. Ancak Turkiye’de gelir kazanıyor olmanız ve Türkiye’de çalışıyor olmanız green cardinizla çelişecektir. Çünkü green cardi alma nedeni ABD’de yasamak ve çalışmaktır. Turkiye’de çalışıp yasamaya devam ettiğiniz ortaya çıkarsa bu durum size problem yaratacaktır. ABD vatandaşı olduktan sonra dilediğiniz yerde yaşayıp çalışabilirsiniz. Ancak green card ile başka bir ülkede yasamak ve çalışmak green cardi kaybetme ihtimalini artırır ve risk teşkil eder. Re entry permit bu riski en aza indirir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum