Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Re entry permit ve F2B sürecini

Benzer Başlıklar

• Re-Entry Permit bekleme süresi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    18
    0 Oy
    18 İleti
    583 Bakış
    Meliha YalınM
    @busradincer büşra hanım merhaba expedite işlemi usciss sisteminde nereden yapılabiliyor
  • İltica Ve EB3 Süreçleri Hakkında

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    729 Bakış
    D
    @Claudia-J-Muslu Eşim Turist vizesiyle giriş yaptı, iltica ofisi üzerinden dosyası ilerleyecek. SSN aldıktan sonra iltica ilk mülakatı olmadan muhtemelen geri çekmiş olacağız iltica talebini çünkü mülakat tarihleri çok ileri tarihe veriliyor, o sırada bizim eb3 ile alakalı sürecimiz ilerlemiş olacaktır. Bu durumda eb3 sürecine etkisi nasıl olur sizce? Bir de şunu düşünüyoruz; önce evlilik yapıp sonra F1'a ben geçiş yapacağım eşim de F2 olacak ve iltica talebini birlikte yapacağız, eb3 süreci greencarda ilerlediğinde ilticayı geri çekeceğiz. Eb3 başvurusu benim üzerime yapıldı benim çalışma iznim gelme aşamasında mı geri çekmem daha doğru olur acaba yoksa greencard başvurusundan önce mi? Önce evlilik yapıp sonra F1 ve iltica etmek mi, yoksa önce eşim iltica edip ben F1 başvurusunu yapıp sonra mı evlenmek daha mantıklı eb3 greencard sürecinde? Şimdiden teşekkürler cevabınız için
  • Turist visa & Re-entry permit visa

Kilitli Taşındı Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    192 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @teammate, içinde söyledi: Turist visa & Re-entry permit visa Merhaba, Bana vakit ayırıp sorumu cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Yukarıda vermiş olduğum bilgide bir yanlışlık olmuş. Öncelikle onu düzeltmek durumumun daha net anlaşılmasını isterim. Ben 2017 de ABD ye girdim 15 gün kadar kalıp green kartımı almadan çıktım. Green kartımı, ABD de yaşayan bir arkadaşim bana posta yolu ile gönderdi. Sizin bahsettiğiniz şekliyle ilerlesek, nasıl bir yol ilerlememiz gerekiyor.? Sayin @teammate, bu durumda siz reentry permite basvurmadiniz. Yesil kartiniz su anda sizde, yapilmasi gereken seyler eger siz ABDye gelmek ve yasamak istiyorsaniz, ABDye giris stratejisi olusturmak olacaktir. Bunun icin ABD ile baglarinizi guclendirmeniz gerekecektir. Bu konuda danismanlik gorusmesi almanizi tavsiye ederiz. Duruma bagli olarak size ne sekilde ve nasil giris yapmaniz gerektigini ve mumkun olabiliecek sonuclari anlatiyoruz. Mahkemeye cikartilma gunu verilebilirsiniz, giriste yesil kartinizi geri vermeye zorunlu birakilabilirsiniz, veya sorunsuz giris gerceklestirebilirsiniz. Butun bunlar sizin ozel durumunuza ve 2017den bu zamana kadar neler yaptiginiza baglidir. Danismanlikta biz sizin oncelikle durumunuzu en guclu hale getirmek icin yapmaniz gerekenleri belirliyoruz, sonra CBP (yani gumruge) verilecek dosya hazirlayabiliryoruz, giris gorusmelerine sizi hazirliyoruz. Hangi durumlari kabul edip hangilerini kabul etmemeniz gerekenleri acikliyoruz. Bunlari sizin bilgilerinize baktiktan sonra detayli incelemek gerekecek ve ABD'ye giris stratejisini ona gore belirlemek gerekecektir.
  • 0 Oy
    5 İleti
    370 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @iceice, içinde söyledi: 2 kere Re entry Permit alan kisinin Vatandaslik basvuru sureci Merhaha Muslu Hukuk Buro Yetkilileri, 26/06/2013 tarihinde green cardimi aldim ve isim geregi Turkiye de ikamet etmeye devam ettim bu arada re entry permit alarak sorun yasamak istemedim. 1 ci re entry permit 26/06/2014 - 26/06/2016 2 ci re entry permit 27/06/2016 - 27/06/2018 2ci re entry permit suresi bitmeden yaklasik 6 ay once yani 20/12/2017 tarihinde Amerika ya giriş yaptım ve bu tarihten itibaren Amerika da yasiyorum,calisiyorum ve duzenli vergilerimi oduyorum. Vatandaslik icin arastirma yaptigimda Chapter 4 de re entry permit alan kisiler icin soyle bir ornek hesaplama yontemi gordum. Chapter 4 “Continuous Residence” Example • An applicant became a Permanent Resident on January 1, 1994. • She lived in the United States for 3 years, then returned to her native country for 1 year and 3 months. • She got a Re-entry Permit before leaving the United States so that she could keep her Permanent Resident status. • The applicant re-entered the United States with Permanent Resident status on April 1, 1998. Question: When is the applicant eligible for naturalization? Answer: On April 2, 2002, 4 years and 1 day after she returned to the United States. The last 364 days the applicant was out of the United States count toward her time as a Permanent Resident in “continuous residence,” but the 3 years in the United States before leaving do not.'''''' Bu ornege gore vatandaslik icin hangi tarihte muracaat etmem gerekir giris yaptigim tarih olan 20/12/2017 + 4 yil 1 gun yani 21/12/2021 mi yoksa 2ci re entry per mit bitis tarihi olan 27/06/2018 + 4 yil 1 gun yani 28/06/2022 mi ? Ayrica bu tarihlerden 90 gun once basvurma opsiyonu re entry permit aldigim icin gecerli olacak mi? Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim. Sayın @iceice, Türkiye’de ikamet edip çalışırken reentry permit almış olmaniz yeşil kartınızı tehlikeye girmekten kurtarır. Ancak vatandaşlık acısından ABD’de daimi oturma durumu da gerekir. Bu bolüme bakmanızı tavsiye ederim. https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-12-part-d-chapter-3 ABD dışında 6 aydan fazla kaldığınızda kasisinizin daimi oturma durumunu ihlal etmiş olma ihtimali vardır. Bu nedenle vatandaşlık başvurunuzun ret edilme durumu olabilir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k