Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

SB1 vizesine uygunluk hakkinda

• Merhabalar benim eşim ve çocuklarım Amerikan vatandaşı ben ise yeşil karlıydım taki 2013 senesine kadar eşim hastalandı Amerika’da çalışamayacak duruma geldi ve malulen emekli oldu o zaman çocuklarım küçüktü ve ben hem eşime hem çocuklarıma bakmakla yükümlü olduğum için çalışamadım ve Türkiye’ye dönmek zorunda kaldık şimdi çocuklarım büyüdü liseyi bitirdiler ABD vatandaşı oldukları için doğal olarak orada okumak ve yaşamak istiyorlar eşimde biraz düzeldi ama benim green kartım 2016 da süresi bitti ve 12 senedir ABD girmiş yapmadım şimdi ise sb1 vizesine başvurmak istiyorum eşimin sağlık raporları var ve 7 senedir ABD ye vergi ödüyoruz oradaki bağlarımızı koparmadık eşimin banka hesabı verği beyanı ve sağlık raporları var elimde sizce bu vizeye uygunmuyum sb1 vizesi verirlermiş teşekkür ederim

• @haluknalan, içinde söyledi: SB1 vizesine uygunluk hakkinda

Merhabalar benim eşim ve çocuklarım Amerikan vatandaşı ben ise yeşil karlıydım taki 2013 senesine kadar eşim hastalandı Amerika’da çalışamayacak duruma geldi ve malulen emekli oldu o zaman çocuklarım küçüktü ve ben hem eşime hem çocuklarıma bakmakla yükümlü olduğum için çalışamadım ve Türkiye’ye dönmek zorunda kaldık şimdi çocuklarım büyüdü liseyi bitirdiler ABD vatandaşı oldukları için doğal olarak orada okumak ve yaşamak istiyorlar eşimde biraz düzeldi ama benim green kartım 2016 da süresi bitti ve 12 senedir ABD girmiş yapmadım şimdi ise sb1 vizesine başvurmak istiyorum eşimin sağlık raporları var ve 7 senedir ABD ye vergi ödüyoruz oradaki bağlarımızı koparmadık eşimin banka hesabı verği beyanı ve sağlık raporları var elimde sizce bu vizeye uygunmuyum sb1 vizesi verirlermiş teşekkür ederim

Sayin@haluknalan, SB1 vizesi teoride her ne kadar alinabilecek gibi olsa da, pratikte uygulamada cok cok az verilen bir vizedir. Genelde ABDye giristen cok zaman gecmedi ise 2 yil gibi, alinma ihtimali artar. Siz 12 senedir ABDye girmediginiz icin bunu alma sansiniz cok daha azdir. SB1 vizesi yerine, veya SB1den red alsaniz bile, yesil karti canlandirma denenebilir, eger gercekten butun ABD baglariniz devam ediyor ise ve olabilecek sonuclara razi iseniz bu yol onerilebilir. TCye ne kadarliginia dondugunuzun net olmamasi ve her an ABDye donebilecek olmaniz yesil karti canlandirmak icin gereklidir. Diger opsiyon da yesil karti iade edip, daha sonra yeni basvuruda bulunmak olabilir. Bu konuda detaylar cok onemli olacaktir.

• @Claudia-J-Muslu cvp verdiğiniz için cok teşekkür ederim

Benzer Başlıklar

• EPA Sertifikaları Hakkında

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    129 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @bilge_dgr, içinde söyledi: EPA Sertifikaları Hakkında Merhaba America Delaware eyaletinde bir şirket kurduk. Türkiyede yüzme havuzu dezenfektanı satan bir firmamız var. bu dezenfektanları Amerikada da satmak istiyoruz. Ancak bize EPA belgemiz olması gerektiği hakkında dönüş oldu. bu belgelendirme işlemlerini avukatlar aracılığı ile yapabiliyor muyuz? Yapabiliyorsak bu bir uzmanlık dalı mıdır? Amerika da 3 Türk personel için sigorta numarası için başvurular yapılacak ve belli bir ciroya ulaşınca bir Türk yönetici şirketimizde yerleşik olarak çalışmak için Amerika'ya gelecek. Ancak öncesinde bu belgelere takıldık. EPA sertifikalarının başvuruları için oraya gelmek mi gerekiyor, yoksa yardım alabiliyor muyuz bilginiz varsa ve bilgi verebilirseniz çok sevinirim. teşekkürler. iyi çalışmalar Her ne kadar bu alan bizim alanimiz olmasa da genel bilgi icin buraya bakiniz https://www.epa.gov/aboutepa/epa-certifications
  • EB-2 vs H1-B vizeleri

2
    0 Oy
    2 İleti
    202 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @zombiee, içinde söyledi: EB-2 vs H1-B vizeleri Merhabalar, Size EB-2 vizesi hakkında ufak bir sorum olacak, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Ben şu anda Türkiye'de occupational therapist olarak çalışmaktayım. NBCOT aracılığı ile eğitim denkliğimi alıyorum, haziranda board sınavına gireceğim. Board sınavı sonrasında NBCOT bize "Visa Credential Verification Certificate" veriyor. USCIS* sayfasında bu certificate ile EB-2 vizesi alabileceğimi gördüm. H1-B alınan durumlarda mevcut. Employer ile hangi vizeye başvuracağım konusu çok karışık. Bu konu hakkında sizin bir bilginiz var mı? Şuan Türkiyede master derecem ve 6 yıllık kesintisiz iş deneyimim mevcut. Sayın @zombiee, Fizik tedavi uzmanları hızlandırılmış yeşil kart hakkına sahiptirler. Vize ile gelebileceğiniz gibi direkt yeşil kart ile de gelme ihtimaliniz olabilir. H-1B alabileceğiniz bir çalışma vizesidir. EB-2 direkt yeşil karta başvuru yoldur. Bu iki linke bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/news/alerts/uscis-updates-guidance-for-schedule-a-occupations, https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-6-part-e-chapter-7 Teşekkürler.
  • Kira kontratı hakkında

2
    1 Oy
    2 İleti
    260 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @sash, içinde söyledi: Kira kontratı hakkında Merhabalar, 1 haziran itibari ile NJ de bir siteden 5 aylığına 500dolar depozit ve aylık 2100$ dan ev kiraladım. 30ekimde biten kontratımı kasım sonu çıkacağım için aylık kontrat olarak 2800dolardan değiştirdim ve kasım20 gibi aysonu 30unda daireyi boşaltacağımı bildirdim ve turkiyeye doneceğimi bildirdim, bana 1 ay onceden haber vermem gerektiği ve aralık 20ye kadar kira ödemem gerektiği bildirildi ve herhangi bir kolaylık sağlanmadı (kontratta 1ay onceden haber verilmesi gerektiği yazıyormuş ancak herhangi bir cezai veya ödeme miktarı yok), ben daireyi 30unda boşalttım ve anahtarı teslim ettim . Bana aralık 20 gibi 1800 dolarlık odeme bilgisi emaili atıldı , 500 dolar depoziti ve birkaç masrafı hesaplayarak benden 1300 dolar gibi bir ödeme yapmam istendi . ABD de yaşamıyorum ve şu an için yerleşme planım yok. Kredi skorum 700 gibi gorunuyor ve ABD bankasında da bir miktar birikimim de var. Daireyi boşalttıktan sonraki 20 gün için ödemeyi yapmayı düşünmüyorum, hukuki olarak maruz kalacağım durumlar neler olabilir , bu ödemeyi yapmamamın bana nasıl bir zararı olabilir ? Yanıtınız için teşekkur ederim. @Claudia-J-Muslu Sayın @sash, Kira konusu eyaletten eyalete farklı kanunlara tabii bir konudur. Sizin oturduğunuz yer NJ olduğu için kira kontratı NJ kanunlarına bağlı olarak yorumlanacaktır. NJ kanunları ile ilgili herhangi bir beyanatım yoktur. Ancak genel prosedür ile ilgili olarak eğer ev sahiplerine ABD dışına gideceğinizi ve bir indirim yapmazlarsa ödemeyi yapamayacağınızı bildirirseniz genelde size hem indirim yapmayı hem de borcunuzu taksitli ödemeyi kabul ettirebilirsiniz. Ayrıca baronuzun landlord-tenant kliniği varsa bazen gönüllü eyalet avukatları da konu ile ilgili ücretsiz danışmanlık verebiliyorlar. Konu göçmenlik konusu olmadığı ve NJ kanunlarını ilgilendirdiği için daha fazla bilgi veremiyorum. Teşekkürler.
  • Turist vizesiyle çalıştırıldım.

6
    0 Oy
    6 İleti
    504 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @zaferb, içinde söyledi: Turist vizesiyle çalıştırıldım. Merhaba; Bir türk restaurantı tarafından florida miami de 20-25 gün kadar yasal olmayan yollarla turiSt vizesi ile çalıştırıldım ve daha sonrasında sebepsizce ve kendi keyfine göre whatsapptan beni işten çıkardı. Aldığım ödeme nin bir paychecki elimde bulunuor. Kendisini şikayet edebiliyor muyum? Evet bende hatalıyım biliyorum ancak onun benim hayatımı mahvettiği gibi bende onu uğraşırmak istiyorum. Teşekkürler İyi çalışmalar. Sayın @zaferb, İşveren çalışma izni olmayan birini çalıştıramaz. Çalıştırdığı takdirde işveren bazı cezalara tabii olabilir. Bu cezalar para cezası, hukuka aykırı çalışmayı durdurma emri, ve hapis cezasına kadar değişik cezalar olabilir. Hukuka aykırı çalışanların sayısı fazla olursa cezalar da artar. İşe alma bilfiil olarak çalışmayı başlamayı gerektirir ve deneme suresini içermez. Geçici çalışanlar veya taşeronlar çalışan sayılmaz. İşverenin I-9 Formu üzerinden giderek belgelerinizi kontrol etmiş olması gerekir. Bunun siz çalışmaya başladıktan sonra üç işgünü içinde yapılması gerekir. İşveren formun yanlış doldurulmasından da sorumludur. I-9 Formu işverenler için çok problem yaratabilir ve I-9 auditleri işverenleri zor duruma sokar. Eğer durumunuz bunlara uyarsa şikâyetçi olabilirsiniz. Şikâyetin sizin için de hukuki sonuçları olacaktır. Lütfen linke bakiniz. https://www.uscis.gov/i-9 Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k