Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Ben green card i kazandim ds 260 i doldurup kendi adıma gönderdim fakat su an evliyim sonbaharda bosanacagim esim adina bisey doldurup göndermedim bi sıkıntı olur mu ve mulakat tarihinde hem medeni halim hem soyadim degismis olacak bi problem ile karşılaşır mıyım? Bana bu iki soru da yardımcı olur musunuz lütfen 🙏🏻

  • Muslu Law Firm

    @Duygu07, içinde söyledi: bosanma sonrasi DV sureci

    Ben green card i kazandim ds 260 i doldurup kendi adıma gönderdim fakat su an evliyim sonbaharda bosanacagim esim adina bisey doldurup göndermedim bi sıkıntı olur mu ve mulakat tarihinde hem medeni halim hem soyadim degismis olacak bi problem ile karşılaşır mıyım? Bana bu iki soru da yardımcı olur musunuz lütfen 🙏🏻

    Sayın @Duygu07
    Formları doldurduğunuz tarih itibari ile bilgilerin doğru olması gerekir. Yani doldurduğunuzda henüz evli iseniz, kendinizi evli olarak bildirmeniz gerekir. Her ne kadar boşanmayı düşünüyor olsanız da boşanma gerçekleşmeden hukuken evli olduğunuz için doldurduğunuz zaman durumunuz ne ise formların da onu yansıtması gerekir. Mülakat tarihine kadar boşanmış olursanız boşanma ilamınızla durumu açıklayabilirsiniz. Eğer mahkeme sureciniz başlamış ancak sona ermemiş ise yine mahkeme işlemlerini gösteren belgelerle durumunuzu anlatmanız mümkündür. Bu belgelerin İngilizce kopyalarını da yeminli tercümandan yaptırmanızda çok fayda olacak ve bu konuda olabilecek bir gecikmeyi engelleyecektir. Elinizde durumunuzu açıklayan belgeler olduğu surece bu soruları mülakatta asabilirsiniz.
    Teşekkürler.


  • @Duygu07 Bana sanki mülakatta eleneceksiniz gibi geliyor. Çünkü boşanma davaları öyle 2 celsede bitmiyor Türkiye'de. Hem boşansanız bile ayrıntılı nüfus kayıt örneğinde boşanma tarihi çıkıyor ancak ben Konsolosluk görevlilerinin bunu dert etmeyeceği düşüncesindeyim. Tüm dosyanın bir örneğini verirsiniz, dilekçe yazarsınız, bizim davamız önceden başlamıştı o yüzden yazmadım dersiniz, bence kötü karşılamazlar. Eğer İstanbul konsolosluğundaki o takıntılı adam denk gelirse eler 😃 ama o akıcı İstanbul türkçesi konuşan kadın denk gelirse halinden anlar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum