Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

bosanma sonrasi DV sureci

• Ben green card i kazandim ds 260 i doldurup kendi adıma gönderdim fakat su an evliyim sonbaharda bosanacagim esim adina bisey doldurup göndermedim bi sıkıntı olur mu ve mulakat tarihinde hem medeni halim hem soyadim degismis olacak bi problem ile karşılaşır mıyım? Bana bu iki soru da yardımcı olur musunuz lütfen 🙏🏻

• @Duygu07, içinde söyledi: bosanma sonrasi DV sureci

Ben green card i kazandim ds 260 i doldurup kendi adıma gönderdim fakat su an evliyim sonbaharda bosanacagim esim adina bisey doldurup göndermedim bi sıkıntı olur mu ve mulakat tarihinde hem medeni halim hem soyadim degismis olacak bi problem ile karşılaşır mıyım? Bana bu iki soru da yardımcı olur musunuz lütfen 🙏🏻

Sayın @Duygu07
    Formları doldurduğunuz tarih itibari ile bilgilerin doğru olması gerekir. Yani doldurduğunuzda henüz evli iseniz, kendinizi evli olarak bildirmeniz gerekir. Her ne kadar boşanmayı düşünüyor olsanız da boşanma gerçekleşmeden hukuken evli olduğunuz için doldurduğunuz zaman durumunuz ne ise formların da onu yansıtması gerekir. Mülakat tarihine kadar boşanmış olursanız boşanma ilamınızla durumu açıklayabilirsiniz. Eğer mahkeme sureciniz başlamış ancak sona ermemiş ise yine mahkeme işlemlerini gösteren belgelerle durumunuzu anlatmanız mümkündür. Bu belgelerin İngilizce kopyalarını da yeminli tercümandan yaptırmanızda çok fayda olacak ve bu konuda olabilecek bir gecikmeyi engelleyecektir. Elinizde durumunuzu açıklayan belgeler olduğu surece bu soruları mülakatta asabilirsiniz.
    Teşekkürler.

• @Duygu07 Bana sanki mülakatta eleneceksiniz gibi geliyor. Çünkü boşanma davaları öyle 2 celsede bitmiyor Türkiye'de. Hem boşansanız bile ayrıntılı nüfus kayıt örneğinde boşanma tarihi çıkıyor ancak ben Konsolosluk görevlilerinin bunu dert etmeyeceği düşüncesindeyim. Tüm dosyanın bir örneğini verirsiniz, dilekçe yazarsınız, bizim davamız önceden başlamıştı o yüzden yazmadım dersiniz, bence kötü karşılamazlar. Eğer İstanbul konsolosluğundaki o takıntılı adam denk gelirse eler :D ama o akıcı İstanbul türkçesi konuşan kadın denk gelirse halinden anlar.

Benzer Başlıklar

• İltica Ve EB3 Süreçleri Hakkında

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    729 Bakış
    D
    @Claudia-J-Muslu Eşim Turist vizesiyle giriş yaptı, iltica ofisi üzerinden dosyası ilerleyecek. SSN aldıktan sonra iltica ilk mülakatı olmadan muhtemelen geri çekmiş olacağız iltica talebini çünkü mülakat tarihleri çok ileri tarihe veriliyor, o sırada bizim eb3 ile alakalı sürecimiz ilerlemiş olacaktır. Bu durumda eb3 sürecine etkisi nasıl olur sizce? Bir de şunu düşünüyoruz; önce evlilik yapıp sonra F1'a ben geçiş yapacağım eşim de F2 olacak ve iltica talebini birlikte yapacağız, eb3 süreci greencarda ilerlediğinde ilticayı geri çekeceğiz. Eb3 başvurusu benim üzerime yapıldı benim çalışma iznim gelme aşamasında mı geri çekmem daha doğru olur acaba yoksa greencard başvurusundan önce mi? Önce evlilik yapıp sonra F1 ve iltica etmek mi, yoksa önce eşim iltica edip ben F1 başvurusunu yapıp sonra mı evlenmek daha mantıklı eb3 greencard sürecinde? Şimdiden teşekkürler cevabınız için
  • DV sürecinde çocuğumun 21 yaş problemi

4
    0 Oy
    4 İleti
    243 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ERHAN-1, içinde söyledi: DV sürecinde çocuğumun 21 yaş problemi dv 2024 talihlisiyim. Oğlum 24.03.2003 doğumlu kafam karıştı formu okudum fakat anlayamadım. Lütfen yardımcı olun. Vize alabilirsek oğlum bizimle gelebilir mi gelemez mi? Sayin @ERHAN-1, eger oglunuz CSPA yani cocugun statusunu koruma kanunundan yararlanabilirse vizeyi sizinle alip gelme ihtimali vardir. Ayni zamanda oglunuzun mutlaka evlenmemis de olmasi gerekmektedir. CSPAye gore yas tesbiti biraz daha karmasik bir konudur. Ancak oglunuz sizinle vizeye hak kazanmasa bile yine de siz ABDye gittikten sonra ona basvuruda bulunabilirsiniz. Bu kategoride her ne kadar bekleme suresi uzun olsa da sureci bir an once baslatmak onemlidir. Daha sonra vatandas oldugunuzda onceden yapilmis olan basvuru ile sureci one cekebilirsiniz.
  • E1 vize başvuru süreci

4
    1 Oy
    4 İleti
    413 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @sutik, içinde söyledi: E1 vize başvuru süreci @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: E1 vize başvuru süreci E1 vizesinin greencarda değişimi çok zordur. Merhaba, mesajinizda " E1 vizesinin greencarda degisimi cok zordur" demissiniz. Yaklasik 2 yildir E1 ile NYta yasiyorum. Teknik olarak (zor dahi olsa) E1 vizenin Green Carda donusumu mumkun diye anliyorum. Konu hakkinda kisa bir yonlendirme yapabilir misiniz? Hangi sartlar altinda E1in Green Card`a donusumu mumkun olabilir? Cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim. Iyi calismalar... Sayın @Sutik, Aile üyelerinden birinin ABD vatandaşı olup E1i sponsor etmesi (örneğin çocuk 21 yaşına geliyor ve anne ve babaya sponsor oluyor gibi), şirketin çok başarılı olması ve olağanüstü yetenek kategorisinden EB1 yolu ile yeşil kart almak, size başka bir şirketin sponsor edip ise alması ve yeşil karta başvurması veya şirketinizin EB5 yatırımcı vizesine kalifiye olması gibi yollardan E1 vizesinden yeşil karta geçmek mümkün olsa da hayli zordur. Teşekkürler. Ayrıca sorularınızı ayrı başlık altında sormanızı rica ederiz.
  • USCIS F2A surecinde bosanma

2
    1 Oy
    2 İleti
    219 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Vartolu, içinde söyledi: USCIS F2A surecinde bosanma Green Card sahibiyim F2A surecini gecen yil baslatmistim, fakat esimle bosandik. USCIS basvurumu onaylamisti ve su an dosya NVC'de... Sureci nasil sonlandirabilirim? Herhangi bir sey yapmama gerek var mi? Ayrica bosanma kararini kullanmam gerekiyorsa, e-devletten aldigim karari kullanabilir miyim? Sayın @Vartolu , Boşandığınız için yapmış olduğunuz başvuruyu geri çekmenizde (withdraw) yarar vardır. I-130 başvurusu normalde siz boşandığınızda otomatikman sona erer. Ancak ABD yetkililerinin bunu bilmeleri gecikebilir. Bu nedenle başvuruyu geri çekmenizde yarar vardır. USCIS ve NVCye yazılı olarak boşanma kararınız ile beraber durumu iletirseniz başvuru resmen de sona erdirilmiş olur. Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k