@redsat2000 blm'yi kuran zenci kadın bile zenci mahallesinde yaşamıyor 🙂
-
@redsat2000 blm'yi kuran zenci kadın bile zenci mahallesinde yaşamıyor 🙂
-
Bir oğlum var. Yalnız kalmak pahasına oğlumun kazanmasını çok istiyordum. İkinci başvurusu idi. 7 Mayıs 2022 saat 19'a telefonuma not koymuştum. Not bildirimi gelince hemen siteye girdim, odasında olan oğluma seslendim çabuk şifrenle yanıma gel diye. Baktık ve has been selected yazısını görünce sevinçle birbirimize sarıldık. İlk şaşkınlığı attıktan sonra oğlum bu siteyi buldu. DS260 ı doldurup yolladı. Daha sonra ben de üye olup bu forumda çok şey öğrendim. Burası müthiş bir platform. Kuranlardan Allah razı olsun. Adminler üyeler herkes hiç bir karşılık beklemeden yardımcı oluyor.
Bu arada ben de 2024 için başvuru yaptım.
Eşimi, oğlum çok küçükken kaybettik tek başıma büyüttüm okuttum. Mühendis oldu. Çok gururluyum. Bütün isteğim oğlumun güzel bir hayat kurması.
Kendimi düşünürsem ona haksızlık etmiş olurum.
Biz ebeveynler evlatlarımız bize baksın diye düşünmemeliyiz. Onun bir hayatı var. Geleceği önemli. Çocuğum ne kadar çok mutlu ise ben ondan daha çok mutlu olurum.
Bana GC çıkmazsa sık sık gider hasret gideririm, inşallah çıkar bu arada🙏
Benim gibi bir anne kolay kolay bulunmaz her halde 🙂 😎 -
-
-
7-8 yaşlarımdan beri GTA oynuyorum 😃 California hep hayalim oldu. Küçüklükten kaldı sanıyorum ki hep o hayata özendim. O venice beachte gezmek rodeo drive da gezmek ölmeden önce yapmak istediğim şeyler. Bana hep oradaki insanlar daha mutlu gibi geliyor. Röportajlara baktığım zaman cidden insanlar mutlu. Çalışıyorlar ama kendilerine ayıracak vakitleri de oluyor. Bana hep insanlar çok az çalışıyor gelirleri buna rağmen iyi oluyor rahat yaşıyorlar gibi geliyor. İzlediğim videolardan belki bilmiyorum. Şükürler olsun ki ilk seferde talihli oldum kazandım ancak süreç hayal ettiğim gibi gitmiyor. Ankara konsolosluğu sağ olsun 🙂 Benim hayal ettiğim hayat Los Angeles da yaşıyorum. Sabahları uyanıp sporumu yapıyorum yulafımı yiyorum (california bana hep sağlıklı yaşam tarzını çağrıştırıyor).Duşumu alıp işime gidiyorum. İşten geldikten sonra güzel bi yemek. Sonra eşimle venice e gidiyoruz. kahvemiz eşliğinde gün batımını izliyoruz. Aslında çok basit hayal ettiklerim ama oraya gitmemim altında yatan nedenlerden dolayı çok huzurlu. Umarım tekrar başvurmama gerek kalmadan süreç biter eylül ekim gibi oralardan yazarım 🙂
-
@redsat2000 burada gorunen o ki demokrat parti hukumetleri zamaninda yuksek vergi ve daha dengeli buyume, cumhuriyetci parti hukumetleri zamaninda daha az vergi ile hizli buyume oluyor. Ama kim gelirse gelsin kapitalist dusunce yapisi hakim oldugu icin ve amerika kapitalizmin merkezi oldugu icin ekonomide alinan kararlarla sartlar vatandas acisindan iyice kotulesmeden engelleniyor. Devlet sisteminin ekonomik iyilesme konusunda aldigi kararlar Turkiye ye gore vatandasin tarafindan daha fazla hissediliyor.
-
@waterman abd kesinlikle yasal giriş yapılmasıngereken bir ülke..zaten facebook gruplarında inanılmaz bir sekilde sınırdan geçenlerin işssiz evsiSiz yardım çığlıkları var..birine yardım etsen diğeri var..o kadar çokki çoğu da deport yemeyi bekliyor borçla geliyorlar üstelik..abd ilticaya red veriyor zaten.abd eski amerika değil bugun bostonda yasayan bir amerkalıyla konustıum iki çocuğuda cornell üniversitesinde okuyormuş..kendiside çocukları adına endişeliydi o bile çocuklarının rekabette zorlanacağını iş imkanının azaldığını söyledi..dolayısıyla tr kötü olanilir ama abdede rüyalar ülkesi değil artık..imkanınız varsa avrupa diyeceğim ama ondada hollanda almanya gibi değil balkanlara yakın yerlere bakmak daha mantıklı.abdede koç mezunu kuzeni
M bilgisayar mühendisi olmasına ragmen hayal ettiğim gibi değil deyip istanbula dönüp avrupa baglantılı çalışmaya basladı.. -
@sifaci, içinde söyledi: Türk Öğretmenlere Otomatik Green Card?
Yılını dolduran öğretmenler MEB yurtdışı programına iyi bir dil puanına sahipse başvuru yapabiliyor. 3 yıl yurtdışında çalışma ve oturma izni alıyor ve hem yurtdışında hem TR de maaş alıyor. 3 yılı doldurduğunda 1 yıl TR de çalışmak şartı ile tekrar programa başvurabilirler. Bu şekilde neredeyse Almanya’dan emekli olanlar var. Belki bundan bahsetmiştir ablanız. Avrupa dahil bir çok ülke var. Bazen Amerika’daki Türk okulları içinde bazı branşlardan öğretmen alımı oluyor. Tek sorun mülakat. Orada takılmamak İçin gerçekten iyi bir Dil puanı şart.
Bu abdede geçerli değil..dediğiniz yurtdısı öğretmenlik sınavı..bunda da alım az zaten..turki cumhuriyetler avrupada birkaç yer buna dahil ama amerikada böyle bir sey yok..ayrıca 3/1 olmadan yeşil pasaport alamazsınız..yeşil pasaportu olup amerika için vize alamayan dolu insan var..yeşil pasaport sadece ab üşkelerine vizesiz gidenilmek için..ona da bir sınır gelecek diye söylentiler var..
-
@ayvalik10 çok teşekkür ederim önerin için şuan üniversite sınavına hazırlanma aşamasındayım 6 ay kaldı 🙂
-
-
@lunalu Şartları uyan bir işverenin size sponsor olması gerekir. Elinizde belgelerle kanıtlayabileceğiniz bu iş için sponsorunuzun 3 ay boyunca size sponsor olacağı iş için Amerika içinde ilan vermesi ve haklı sebeplerle 3 ay sonunda işe uygun birini bulamaması gerekiyor. Tüm bunları aşabilseniz bile yine uzun bir süreç sizi bekliyor. Tabi size sponsor olacak bir işveren bulabilirseniz. Bunun dışında yasal ve gerçek bir evlilik yoluyla gidebilirsiniz. Bunun da uzun bir süreci var.
-
https://www.instagram.com/reel/CjetYG7jgDl/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Bazen yükselme kadar düşüşü de yaşarsınız. Bu durum bizler için bazen borsa endeksine benzer . Doğru ve güzel bir replik. Ara sıra beynimize bu düşünceyi hatırlatmak gerekir.
-
@seckin_05 pardon 2005 olacak orası 🙂
-
@ayvalik10 gece yaşanan depremde o kadar korktum ki anlatamam. aklım çıktı. çok teşekkürler bu uygulamadan bahsettiğiniz için. bundan sonra telefonumu kuracağım ben de
-
Arkadaşlar biz NYC bağlı bir kasabada yaşıyoruz. Çok temiz çok güvenli bir yer fakat kışın çok ağır geçiyor onunda dışında 15 aylık kızım var ve burda türk nüfusu çok çok az çok sıkıldım insan bir arkadaşıyla bir kahve içip sohbet etmek istiyor. Bu yüzden daha ılıman bir yere yerleşmek istiyoruz aklımızda North Caroline var ama emin değiliz. Önerileriniz varsa bekliyorum şimdiden teşekkürler 🙏
-
@academicus, içinde söyledi: Ne yapmalı, Nasıl Yapmalı...
@semavi cevabınız için çok sağ olun.
size karşı mesleğimi savunmayı, akademisyenlere laf ettirmem demeyi çok isterdim 🙂 ama maalesef o kadar haklısınız ki....
çalışmayla ilgili bir sıkıntım yok, zaten işçi ailesinden geliyorum ve akademi öncesi hayatımda yapmadığım iş kalmadı. Onun dışında kendimi dijitalde de oldukça geliştirdim. Adobe'nin çoğu uygulamasını ileri düzey kullanıyorum, şu an oyun tasarımı çalışıyorum, iyi istatistikçiyim vs... Bunları kendimi övmek için söylemiyorum, vasıfsız işlerin yanı sıra freelance'ten de ekmeğimi çıkarırım...
İstifa ile ilgili temel korkum aslında ya gemileri yaktıktan sonra vizemi uzatamazsam, kalamazsam korkusu... Yoksa içeride kalabildikten sonra yanında çalışabilecğeim tanıdıklarım da var...Her ne kadar suan hobimi meslek edinsem de, onceden meslektastik, hic savunmaya gerek yok... Turkiye'de akademinin hali ortada... Hele ki idareci olunca daha cok sey goruyorsunuz...
Vize isinizi cozun gelin... Yazilimdan devam edersiniz. Akademide vakit kaybetmeyin... Tabi ki herseyin kilit noktasi yasal calisma izni ile burada olabilmek.
Turkiye'de akademide ayakta kalan birisi burada rahatlikla kalir 🙂
-
-
@Doğaniçke çok mantıklı söylüyorsun abi allahtan 2 kişi çalışıyoruz aslında Bundan sadece bir kaç ay öncesi çok rahattı aslında ama şu sıralar herşey çok zorlaştı zamlar filan derken al sat klima yapıyorum aslında ama malum fiyatlar onlardan yüksek olunca aldığını elden çıkarmak birazcık zorluyor gibi abi pes etmek tok tatbikinde şuan senin söylediklerin çok güzel bir noktaya değindin aslında abi çok teşekkürler cevabın için eğer olurda İzmir’e gelirsen bir kahve ismarlaya bilirim abi 😊😊
-
-

70
28.7k
Users
4.8k
Topics
342.4k