Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

USCIS F2A surecinde bosanma

• Green Card sahibiyim F2A surecini gecen yil baslatmistim, fakat esimle bosandik. USCIS basvurumu onaylamisti ve su an dosya NVC'de... Sureci nasil sonlandirabilirim? Herhangi bir sey yapmama gerek var mi?

Ayrica bosanma kararini kullanmam gerekiyorsa, e-devletten aldigim karari kullanabilir miyim?

• @Vartolu, içinde söyledi: USCIS F2A surecinde bosanma

Green Card sahibiyim F2A surecini gecen yil baslatmistim, fakat esimle bosandik. USCIS basvurumu onaylamisti ve su an dosya NVC'de... Sureci nasil sonlandirabilirim? Herhangi bir sey yapmama gerek var mi?

Ayrica bosanma kararini kullanmam gerekiyorsa, e-devletten aldigim karari kullanabilir miyim?

Sayın @Vartolu ,
    Boşandığınız için yapmış olduğunuz başvuruyu geri çekmenizde (withdraw) yarar vardır. I-130 başvurusu normalde siz boşandığınızda otomatikman sona erer. Ancak ABD yetkililerinin bunu bilmeleri gecikebilir. Bu nedenle başvuruyu geri çekmenizde yarar vardır. USCIS ve NVCye yazılı olarak boşanma kararınız ile beraber durumu iletirseniz başvuru resmen de sona erdirilmiş olur.
    Teşekkürler

Benzer Başlıklar

• I-751 Asamasinda Bosanma

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    8
    0 Oy
    8 İleti
    319 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Redblue, içinde söyledi: I-751 Asamasinda Bosanma Merhabalar. Yaklaşık 2.5 senedir, Amerika'da yaşıyorum. 4 sene once Amerikan vatandaşı olan esimle evlendik. Amerika'da yasamaya karar verip, Turkiye'de Green Card basvusurunda bulunduk ve bir problem çıkmadan, kart normal surecinde geldi. Ardından Amerika'ya yerleştik ve koşullu Green Kartimin suresi doldu. Yine normal surecinde eksiksiz olarak başvurduk ve başvurunun uzerinden yaklaşık 5 ay gecti. sorum: "Check Case Processing Times" sayfasında I-751'i seçtikten sonra "Field Office or Service Center" olarak nereyi seçeceğimi bilmiyorum. Receipt number MSC olduğu icin davanın Missouri Service Center'da oldugunu düşünüyorum ama seçenekler arasında bu yok. sorum: Esimin bipolar bozukluk problemi var ve evde sürekli psikolojik şiddet (bazen fiziksel şiddet ama erkek oldugum icin savusturabiliyorum) goruyorum. Bir kaç DR buldum fakat DR'lara da ilaçlara da devam etmedi. Beni sürekli evden kovuyor ama birkaç gun-hafta sonra kendine geldiginde özür diliyor. (Ev onun) Öncelikle gidecek yerim olmadiginda buna hakki var mi ve beni yasal olarak, zorla ya da polisle evden çıkarabilir mi? Bu ara benden boşanmaya karar verdigini söyleyip hakaret icerikli mesajlar atıyor su an Turkiye'deyim ve islerimin basına donmem gerekiyor (home-office). Son sorum ise; bu asamada boşanırsak I-751 surecim nasıl etkilenir ve ne yapmam gerekir? Cok teşekkürler... Sayın @Redblue, sorularınızın cevapları aşağıdadır. Madem receipt numberınız var durumunuzun ne zaman karara bağlanacağını bilmek için kullanacağınız adres budur. https://egov.uscis.gov/casestatus/landing.do Aile hukuku problemleri eyalet hukukuna tabi olup o eyaletin kanunlarına bağlıdır. Hangi eyalette iseniz oradaki bir aile hukuku avukatına danışmanız gerekir. Başvurunuzu VAWA başvurusuna çevirme ihtimaliniz olabilir. Ama bunun için ABDde bulunmanız gerekir. VAWA ile ilgili bilgilere buradan bakabilirsiniz. Bu başvuru için eşinize ihtiyacınız yoktur. https://www.uscis.gov/green-card/green-card-eligibility/green-card-for-vawa-self-petitioner Boşanma durumunda I-751 için waiver istemeniz gerekecektir. Bu prosedürü avukat aracılığı ile yapmanızı tavsiye ederim.
  • 1 Oy
    3 İleti
    174 Bakış
    kirikK
    Tesekkkur ederim bilgilendirmeniz icin @Claudia-J-Muslu Peki bu sure zarfinda onlardan cevap gelmeden esim F1 ogrencisi oldugu icin ben de F2 statu degisikligine basvurabilir miyim? Boyle bir hakkim var mi ve ise yarar mi?
  • GreenCard Evlilik Süreci

4
    0 Oy
    4 İleti
    445 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @NakloW, içinde söyledi: GreenCard Evlilik Süreci Evlilik greencard evlilik Türkiyede evlenip abd ye gelmek @NakloW, içinde söyledi: GreenCard Evlilik Süreci Merhaba. 2017 kura sonucunda greencard hakkı kazandım. bu güne kadar 4-5 defa abd ye geldim. burada şirket kurdum. fakat hep kısa süreli kaldım şimdiye kadar. son gelişimde 2 aydır buradayım sanırım 2 ay daha kalacağım. Türkiyeye döndüğümde düğünümüz olacak. eşim ile buraya nasıl gelebilirim. en mantıklı yolu nedir? eşime turist vizesi alıp burada evlenmek gibi fikirler geliyor. hangi yol sağlıklı olur sizce. şimdiden teşekkürler. volkan a. Sayın @NakloW , Nişanlınızla Türkiye’de düğün yaparsanız ve resmen evlenirseniz esiniz turist vizesi ile ABD’ye giremez. Nişanlınız ABD’ye ,halen nişanlı iseniz, nişanlınız olarak gelebilir ancak o zaman 90 gün içinde ABD’de evlenmeniz gerekir. Nişanlınız ABD’ye başka bir vize ile gelebilir ve burada evlenebilirsiniz (bunu detaylı açıklamak gerekir çünkü girişte göçmen niyeti olmadığını göstermek gerekebilir).Türkiye’de evlenirseniz, esiniz ABD’ye sadece konsolosluk yolu ile başvurarak ABD’ye gelebilir. Vize bülteninde bu F2 A kategorisi olarak geçer. Bu kategori su anda bekleme suresine tabii değildir. Nişanlınız ABD’de olsa idi ve bu ay evlense idiniz nişanlınız için bütün bu ay içinde statü değişikliği ile yeşil karta başvurabilirdiniz. Bu durumlarda önemli olan diğer konu esinize yeşil kart çıkana kadar sureci nerede geçirmek istediğinize karar vermektir. Çünkü bu süreçte seyahat özgürlüğünüz kısıtlanmaktadır. Size uygun olacak en mantıklı yolu belirlemek için öncelikle sureci nerede geçirmek istediğinize karar vermeniz gerekir. Size tavsiyem esinizle beraber bir göçmenlik avukatı ile görüşmeniz ve sureci ve bütün opsiyonlarınızı anladıktan sonra nerede evleneceğinize karar vermeniz olur. İkinizin de surece başlamadan önce süreçle ilgili bilgi sahibi olmanız ve seyahat özgürlüğü kısıtlamaları ile ilgili hemfikir olmanız çok önemlidir. Ayrıca alacağınız bazı kararlar opsiyonlarınızı ortadan kaldıracaktır, örneğin Türkiye’de evlenmek gibi. Teşekkürler.
  • F2A sürecinin sonun eksik evrak teslimi

2
    1 Oy
    2 İleti
    331 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @nevermore, içinde söyledi: F2A sürecinin sonun eksik evrak teslimi Merhaba 1 Eylül 2018 itibari ile ABD ye Greencard ile giriş yaptım. 9 Mart vize görüşmesinden sonra 11 Haziranda Çin vatandaşı Uygur eşimle evlendim. 9 Kasım 2018 de eşime F2A vize için başvurdum . NOA1 15 kasım gibi ulaştı. Sürecin ilerlemesini beklemekteyim . Eşim Türkiyede yaşamaktadır. Eşim Çin vatandaşı Uygur olduğu için Çindeki politik durumdan dolayı ülkesinden bazı evrakları temin edemiyoruz. (Sabıka kaydı ve Doğum belgesi ). F2A sürecinin sonunda bu evraklar bizden istendiğinde Uscis in tavrı ne olur ,nasıl bir yol izlemeliyiz ? Prosedür olarak neler yapmamız gerekmektedir. Uscis ve NVA ya bu konuyla ilgili mail attığımda evraklarımın işlenmediği için cevap vermediler. Bu konudaki düşüncelerinizi ve ya sürecin nasıl işlediğiyle ilgili fikirlerinizi almak isterim . Teşekkürler. Sayın @nevermore, Çin için vize sureci dahilinde hangi evrakların gerektiğini https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/China.html sitesinden takip edebilirsiniz. Sizin durumunuzda eşiniz bazı dokümanları almakta zorluk çekebilir veya hiç alamaz. Yine de Cin devletine veya konsolosluğuna başvuru yapmak önemlidir. Çin devlet biriminden böyle bir belge yoktur diye bir yazı da alınabilmektedir. Çinin verdiği yazılı cevap delil teşkil edecektir. Eğer cevapta Çin yetkilileri doğum belgesi yoktur derse o zaman doğum belgesine gerek olmadan ikincil delillerle esinizin doğumu kanıtlanabilir. Aile üyelerinden veya konuyu bilenlerden yeminli beyanlar gerekecektir. Çin sabıka kaydı yerel noterlerden alınmakta olup prosedürler yerel olarak farklılıklar gösterebilmektedir. Eğer yerel notere veya konsolosluğa başvurup bu belgeler alınamıyorsa yine olumsuz yanıt ile beraber ikincil deliller ile durum ispatlanabilir. Hem doğum ve sabıka kaydı gibi belgeler alınamıyor hem de belgelerin olmadığına dair bilgi alınamıyorsa yine yeminli beyanlar ile durum açıklanarak olumlu sonuç alınabilir. Ancak bu durumda delilleri iyi tespit edip başvuruların yapıldığını ve her defasında sonuçsuz kaldığını ispatlamak ve kuvvetli ikinci derece deliller gerekecektir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k