Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Re entry izni

• Merhaba,
    2019 dv talihlisi olarak onay aldık ve vizemiz elimize ulaştı. Ocak ayının ortasında (6 ay dolmadan) giriş yapacağız. Sonrasında da haziran yada temmuz gibi yerleşmeyi planlıyoruz. ilk giriş yaptıktan sonra ikinci girişi 7-8 ay sonra yapabiliyor muyuz?
    Ana talihli eşim ve işlerinden dolayı re entry çıkartmak istiyor, re entry izni çıkması işlemler için ne kadar süre USA da kalması gerekir?
    Re entry çıktıktan sonra Türkiyede çalışmaya devam ederse USA hükümeti türkiyedeki, geliri üzerinden bir vergi kesecek mi?
    Green card için bir vergilendirme var mı? Yoksa GC sahipleri eğer başka bir ülkede çalışmaya devam ederlerse o zaman mı vergi ödüyorlar gelirleri üzerinden.
    Giriş çıkış yapanların çok vergi ödediğini ve bundan dolayı GC lerini kendilerinin iptal ettiğini duydum doğru mu?
    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler,

• @asel, içinde söyledi: Re entry izni

Merhaba,
    2019 dv talihlisi olarak onay aldık ve vizemiz elimize ulaştı. Ocak ayının ortasında (6 ay dolmadan) giriş yapacağız. Sonrasında da haziran yada temmuz gibi yerleşmeyi planlıyoruz. ilk giriş yaptıktan sonra ikinci girişi 7-8 ay sonra yapabiliyor muyuz?
    Ana talihli eşim ve işlerinden dolayı re entry çıkartmak istiyor, re entry izni çıkması işlemler için ne kadar süre USA da kalması gerekir?
    Re entry çıktıktan sonra Türkiyede çalışmaya devam ederse USA hükümeti türkiyedeki, geliri üzerinden bir vergi kesecek mi?
    Green card için bir vergilendirme var mı? Yoksa GC sahipleri eğer başka bir ülkede çalışmaya devam ederlerse o zaman mı vergi ödüyorlar gelirleri üzerinden.
    Giriş çıkış yapanların çok vergi ödediğini ve bundan dolayı GC lerini kendilerinin iptal ettiğini duydum doğru mu?
    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler,

Sayin @asel,
    Öncelikle tebrikler. İlk girişinizi yaptıktan sonra ABD dışında altı ayı geçirmeden bir giriş daha yapmanız ideal olacaktır. Ancak genelde ikinci girişi ABD çıkışınızdan itibaren bir yıl geçmeden yaparsanız green cardinizi kaybetme ihtimaliniz düşüktür. Re entry permit alıp çıkış yaparsanız bu size ABD’ye iki yıl sure ile girmeme hakki verir. Yine de yuzde yuz garanti degildir. Re entry işlemlerinin sonuçlanması uzun sürse de eğer çabuklaştırılmış reentry permit prosedürünü uygularsanız ki bunu en iyi avukatlar yapabiliyor en çabuk genelde üç haftalık bir surede ABD dışına çıkabilirsiniz. Re entry permitiniz sonra gelse de o size postalanabilir. Vergi konusunda danışmanlık vermiyorum. Ancak Turkiye’de gelir kazanıyor olmanız ve Türkiye’de çalışıyor olmanız green cardinizla çelişecektir. Çünkü green cardi alma nedeni ABD’de yasamak ve çalışmaktır. Turkiye’de çalışıp yasamaya devam ettiğiniz ortaya çıkarsa bu durum size problem yaratacaktır. ABD vatandaşı olduktan sonra dilediğiniz yerde yaşayıp çalışabilirsiniz. Ancak green card ile başka bir ülkede yasamak ve çalışmak green cardi kaybetme ihtimalini artırır ve risk teşkil eder. Re entry permit bu riski en aza indirir.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• Re-Entry Permit bekleme süresi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    18
    0 Oy
    18 İleti
    575 Bakış
    Meliha YalınM
    @busradincer büşra hanım merhaba expedite işlemi usciss sisteminde nereden yapılabiliyor
  • 0 Oy
    8 İleti
    265 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @dkazanci, içinde söyledi: 2B Kategorisi Sponsorluğu & Re-Entry Permit ile Yeşil Kartın Devamlılığının Sürüdürülebilmesi Sayın Avukat @Claudia-J-Muslu Hanım, Merhaba, Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. CBP’ye başvurmak derken kastettiğiniz nedir acaba? Ayrıca, tavsiye edebileceğiniz ve LA CBP ile temasa geçebilecek bir kişi var mıdır? Bu durumda, annem SB1 (ya da yeni bir IR vizesi) için onaylanırsa, kardeşim için yapılan F2B başvurusu orijinal öncelik tarihiyle geçerli olmaya devam eder mi? Ayrıca, kardeşimin sponsorluğunun orjinal öncelik tarihi korunarak babama geçebilme gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Yani babam başvuruya co-sponsor olarak eklenebilir mi? Son olarak, kardeşim için aynı anda iki göçmen başvurusu beklemede olabilir mi? Bu konuya verdiğiniz ilgi ve zaman için çok teşekkür ederim. İyi bir hafta geçirmenizi diliyorum. Hürmetlerimle, Sayin@dkazanci, uzun sure yurtdisinda kalan kisi icin biz CBP ile Bostonda temasa gecebiliyoruz. Bu American Immigration Lawyers Association uyeleri ve Boston CBP ile olan iyi iliskiye dayanmaktadir. Bu durum hem onlarin hem de bizim isimizi kolaylastirmaktadir. LA CBP ile temasa gecebilecek bir avukat tanimiyorum. SB1 vizesini biz genelde tavsiye etmiyoruz. Teoride her ne kadar iyi bir vize isede pratikte alinmasi cok zordur. SB1e basvurmadan detayli inceleme gerekir. Ana vize gecerli oldugu surece ona bagli vize de gecerli kalmaya devam eder. Diger sorulariniza butun bilgi ve belgelerinizi ncelemeden yanitlamam mumkun degildir. Detaylara bakmadan yalnis bilgi paylasiminda bulunulabilir. Kolayliklar dilerim.
  • 1 Oy
    4 İleti
    543 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Eshotcan, içinde söyledi: ABD Vatandaşı çocuğum üzerinden ABD'de oturma izni alabilir miyim? ABD Vatandaşı çocuğum üzerinden ABD'de oturma izni alabilir miyim? @Yusuf-Saraçoğlu @Claudia-J-Muslu şimdiden çok teşekkür ederim. Sayın @Eshotcan, Çocuğunuz 21 yaşında olduğunda sizin adınıza yeşil kart başvurusunda bulunabilir. 21 yaşından önce bu mümkün değildir. Teşekkürler
  • work and travel sonrasi calisma izni

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! @crazycells
    6
    1 Oy
    6 İleti
    705 Bakış
    crazycellsC
    @Portakal-Limon, içinde söyledi: work and travel sonrasi calisma izni @crazycells başka yerden soru yazamadım da burdan yazdım abi normal post açamıyom Bu bolumu dediginiz amacla kullanamazsiniz. Bu konuyu kilitliyorum o durumda. Ayrica yeni konu acmaniza gerek yok zaten. Sorunuzu surada sorabilirsiniz bence: https://yesilkartforum.com/forum/topic/501/work-and-travel-j1-ile-abd-ye-gidip-orada-kalma-yollari
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k