Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • ⭐⭐⭐⭐

    @sfati SSN numarasını cazibeni kullnarak SSA ofisten elden öğrenmeye çalışmanı tavsiye ederim. O daha sonra bir şekilde eğer adresin doğru ise mutlaka ulaşır.


  • @redsat2000 tmmdir👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000 Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

    @sfati SSN numarasını cazibeni kullnarak USCIS ofisten elden öğrenmeye çalışmanı tavsiye ederim. O daha sonra bir şekilde eğer adresin doğru ise mutlaka ulaşır.

    SSA ofis diye duzeltelim onu sayin @redsat2000 🙂


  • @sfati hayırlı uğurlu olsun, bol şanslar.


  • @baymyrat gözünüz aydın. Bol şanslar.


  • @sefa tesekkur ederim.


  • Evet pazar günü ilk girişimizi Jfk'den yaptık.Ukrayna Havayolları'nın ist-kiev uçağı biraz konforsuzdu, bacak mesafesi çok kısaydı ama kiev-jfk uçağı gayet rahattı kalkıştan yaklaşık 2 saat sonra sıcak yemek servisi yapıldı.Yemekler ne çok iyiydi ne de çok kötüydü, inişe yakında soğuk sandviç+kek+içecek servisi yapıldı.Uçağın Jfk'de yanaştığı, terminal 7 oldukça küçük ve bakımsızdı(esenler otogarının 2 tık üstü).Pasaport kontrolünde us citizens/permanent residents kısmından girdik çok sıra vardı ancak oldukça hızlı ilerledi, sıraya girdikten sonra geçmemiz 25 dk civarı sürdü.Hiçbir form doldurmadık cbp memuru sadece üstünüzde $10000'dan fazla para var mı diye sordu evet deyip miktarı söyledik ve işlemimiz bitti.Valizlerimizde salça, zeytin, kırmızı biber, reçel, tarhana, kuru biber, baharat vardı hiçbirini ibraz etmedik hiçbir yerde de sormadılar zaten.


  • Merhaba, göçmen vizemle dün ABD’ye giriş yaptım. Pasaport kontrolü 1 dakika bile sürmedi, memur yüzüme bile bakmadı, soru sormadı, ben de dolayısıyla aklımdaki soruları soramadım. En son geçtikten sonra kart ne zaman ulaşır diye sorabildim 6-9 ay gibi bir yanıt verdi. Kartın ulaşması normalde 1 ay sürmüyor mu? USCIS ödemesini yaptım başka yapmam gereken bir şey var mı? Verdiğim adreste ben oturmuyorum çok yakın bir arkadaşım oturuyor illa kişiye yani bana teslim etmek isterler mi yoksa posta kutusuna bırakıp gidiyorlar mı? İşler çok hızlı gelişti tedirgin oldum.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @pistolstar öncelikle hayırlı olsun. Tedirgin olmaya gerek yok. Kartın gelmesi 120 gün sürebiliyor. Yoğunluğa göre bazı eyaletlerde uzun sürüyor. Bazı eyaletlerde kısa sürüyor. Bu şansa kalmış . Bazen aile bireylerinin bir kişi hariç herkesin 1 ay içerisinde geliyor. Diğeri 120 güne kadar bekliyor. Eğer adresiniz C/O arkadaşınızın ismi olarak yazılı ise sorun yok Enazından posta kaybolma /başka yere gitme riskini önlemiş olursunuz. O kişi sizin namınıza alabilir. Yada çoğunlukla posta kutunuza USPS memur bırakabilir. USPS web sitesi üzerinden o aderse kayıtlı olarak abone olmanızda fayda var takip edebilirsiniz.


  • @pistolstar Posta kutusuna birakirlar ama arkadasiniz posta kutusuna saglam ve gorunur bir sekilde sizin adinizi yazsin, ki USPS memuru zarfin uzerindeki isimle posta kutusundaki ismi eslestirebilsin. Eger c/o (care of) notu ile adres yazdiysaniz o zaman zaten gelen zarfta sizin adinizla arkadasinizin adi birlikte yazilacak, boylece sikintisiz sekilde size ulasir.
    Ulasma suresi belirsiz sekilde goreceli. Esimin ve kizimin 1 ay dolmadan geldi, benimki cok daha gec geldi.


  • Arkadaşlar, Ben 1-2 haftaya kadar kısmetse Amerika'ya geliyorum lakin hala şehri netleştiremedim. SSN kartım gelinceye ve ehliyeti alıncaya kadar 1 aylık süre için Teksas ya da New Jersey düşünüyorum ama sizin de değerli fikirlerinizi almak istiyorum. Tek geleceğim için odaya da ihtiyacım var, bu süreçte tavsiyelerinizi dinlemek isterim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @israfil, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

    Arkadaşlar, Ben 1-2 haftaya kadar kısmetse Amerika'ya geliyorum lakin hala şehri netleştiremedim. SSN kartım gelinceye ve ehliyeti alıncaya kadar 1 aylık süre için Teksas ya da New Jersey düşünüyorum ama sizin de değerli fikirlerinizi almak istiyorum. Tek geleceğim için odaya da ihtiyacım var, bu süreçte tavsiyelerinizi dinlemek isterim.

    Su konulari incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/329/abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilacaklar

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/309/amerika-da-yasanacak-eyaletin-secimi


  • @crazycells tesekkürler, bu konuları hatim etmiştim. Benim demek istediğim sürekli yaşayacağım şehirden ziyade ilk 1 ay için Teksas mı New jersey tarafı mı mantıklı olur.
    Bu arada bu 2 eyalette oda ve araba kiralayanlar bilgi verirse sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @israfil trulia zillow yada airbnb 3 arasında git gel yaparsın bulursun herkes böyle yaptı çok özel bir durum yok kimse de dediğim sitelerde karşılaştırma da var puan ve fiyatlarda var


  • Merhabalar. Abd'ye ilk giriste ceac.state.gov visa status kisminda case last updated tarihinin guncellenmemesi halen giris kayitlarini yapilmamis anlamina mi gelir ? Aile bireyleri bende sonra giris yaptilar ve 2 hafta geçmesine ragmen ssn leri gelmedi ve CEAC.state.gov sitesinde case updated kismi halan konsolosluk gorusme tarihi olarak gozukmektedir. Bu durumda yapilmasi gereken birsey var mi yoksa beklemek mi lazim. Benim ilk girsimden 1 hafta sonra ssn kartı, 3 hafta sonrada GC gelmisti.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ashborn, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

    Merhabalar. Abd'ye ilk giriste ceac.state.gov visa status kisminda case last updated tarihinin guncellenmemesi halen giris kayitlarini yapilmamis anlamina mi gelir ? Aile bireyleri bende sonra giris yaptilar ve 2 hafta geçmesine ragmen ssn leri gelmedi ve CEAC.state.gov sitesinde case updated kismi halan konsolosluk gorusme tarihi olarak gozukmektedir. Bu durumda yapilmasi gereken birsey var mi yoksa beklemek mi lazim. Benim ilk girsimden 1 hafta sonra ssn kartı, 3 hafta sonrada GC gelmisti.

    Bir SSA ofise gidip basvuru yapabilirsiniz.


  • @crazycells, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

    SSA

    Sn crazycells, bilgi için teşekkürler. SSN ini dediğinz igbi yarın SSA ofise ugrayacam fakat green card için beklemek mi lazım yoksa USCIS'e basvuru yapmak lazım mı?

  • ⭐⭐

    @ashborn bizim 10 ay oldu SSN gelmedi. Gerçi biz 6 ayda bir gir çık yaptık. İlkinde DS260 da işaretlememe rağmen kayıt oluşmamıştı 6 ay sonra gittiğimde. Sıfırdan giriş yaptılar oda henüz gelmedi. Yaklaşık 4 ay oldu. Ağustos da gittiğimde başvuru belgesini gösterip SSN noyu öğrenmeye çalışacağım.


  • Merhaba, ABD'ye giriş yapan arkadaşlara bir sorum olacaktı, konsolosluktan gelen sarı zarfın yan taraflarında (4 ayrı yerde) en büyüğü 10-15 cm olmak üzere yırtıklar var. Başta çok sorun olacağını düşünmedim ama zaman daraldıkça inceden bi rahatsız etti bu durum beni.
    ABD'ye girişte bu problem olur mu, buna benzer durumla karşılaşan sarı zarfı çürük çarık olan var mı? Çok merak ediyorum eğer sorun olacaksa bu dayanıksız zarfı değiştirmeyi düşünüyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum