Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rookie evet, konsolosluk ingilizce olarak veriyor vukuatli nufus kayit ornegini.

    Dogrudur, eger istiyorlarsa goturun; eger gerek yoksa yani onceden gonderdiyseniz goturmenize gerek olmayacak.


  • @crazycells önceden göndermiştik derken Aos başvurusu esnasın da göndermiştik doğru anlıyorum değil mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rookie K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    @crazycells önceden göndermiştik derken Aos başvurusu esnasın da göndermiştik doğru anlıyorum değil mi ?

    Evet, zaten AOS basvurusunu USCIS'e yapiyorsunuz, mulakati da USCIS yapacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rookie bu arada bundan sonraki kismi bu baslikta paylasmak daha dogru olabilir: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak


  • @crazycells oraya aktarmayı unutmuşum hemen oraya da aktarıyorum.


  • Baş vuru yaptım Texas Dallas gitti evraklar 7 ay yazıyordu bekleme süresi Şimdi ise Teksas başvurunu California yollamış burda 5 ay yazıyor sanırsam sistem otomatik seçiyor sonra da yoğunluk az olan yere yönlendiriyor .New York dan baş vuru yaptım .


  • @crazycells @Rookie
    Merhabalar öncelikle konsoloslukta olacak olan görüşme tarihi cok zor alabildim ve neredeyse bir bucuk ay bekledim. Neden böyle bir sistem var anlamış değilim. Neyseki nişanlım ile geceli gündüzlü sürekli randevu sistemini kontrol ederek CSC üzerinden alabildik.
    Yarın Ankara'ya 20 Haziran da olacak konsolosluk görüşmem için gidiyor olacağım. 17 Haziran da hastanedeki tetkikler için bulunacak 20 'sin de de heyecanın en üst seviyesini yaşayacağım sanırım. Ne kadar uzun yolmuş ve Amerika'ya gittikten sonra da devam edecek olması tedirgin ediyor ama şimdilik Amerika kısmını düşünmüyorum.
    20 sinde yaşayacağım deneyimleri tekrar yazayacağım , belki başka arkadaşlara da faydalı olabilir. Sizlere önceki sorularımı da içtenlikle cevap verdiğiniz için cok cok teşekkür etmek istiyorum ve sorularım yine devam ediyor 🙂
    Bu arada nüfus kayıt örneğini apostilli olarak ben türkçe götürüyorum. Nişanlılık vize yönergelerinde tercüme gerektiği yazmıyor ve türkçe veya ingilizce olan evrakların tercümesine gerek yok diye okudum. Sizden de onay almak istedim.
    Umarım güzel sonuçlanır , ve herşey yolunda gider.


  • @crazycells @rookie Bir sorum daha olacak. Ben evraklarımı önceden göndermedim , görüşme günü götüreceğim ama başka bir arkadaş pasaport ile beraber eksik evraklarını gönderdiğini söylemiş son dakika kafa karısıklığı oldu.


  • @goze dediğiniz gibi tercümeye gerek yok diğer sorunuza gelince o arkadaşın görüşme sırasında eksik evrağı çıkmış ve onları daha sonra göndermiş olabilir siz size gelen mail de istenilen bütün belgeleri eksiksiz olarak götürün.

    Şimdiden bol şans heycana gerek yok siz zaten onay aldınız vizenizi göndermelerini rica etmeye gidiyormuşunuz gibi düşünün içiniz rahat etsin ☺

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @goze bol sanslar, mutlu haberlerinizi bekliyoruz 🙂


  • @crazycells @Rookie Bilgilendirmeniz için çok çok teşekkür ederim. Bugün doktorun dan sorunsuz bir şekilde sağlık sonuçlarımı aldım , şimdiye kadar her şey yolunda gidiyor.
    Deneyimlerime gelince ; saat 9:30’daydı randevum fakat ben fazlasıyla heyecandan 8:30 ‘ta ordaydım 🙂
    Kuğulu Park’ın hemen yanındaki dar bir yoldan geçiyorsunuz , size gönderecekleri tarifte yazan Dost kitabevi kapanmış , Düzen laboratuvar’ını sorabilirsiniz. Eğer ben gibi erken giderseniz 4. katta bekleme odasında bekleyebilirsiniz , sonrasında sekreterler randevu sıranız gelince çağırıyorlar ve birkaç dosyayı imzalamanızı istiyolar ve cam’den resminizi çekiyorlar. Sonrasında 3.kata Düzen laboratuvar’a yönlendiriyorlar. 3. kata indiğinizde tekrar oradaki sekretere evraklarınızı veriyorsunuz ve ödeme yapıyorsunuz , ben yaklaşık 120 dolar ödedim. Sonra kan vermeniz ve röntgen için çağırıyorlar , işlemler bitince evraklarınızı tekrar teslim alıp 4 kata çıkıyorsunuz. Kan tahlilleri için ben aç gitmiştim ama gerek yokmuş. 4. katta sekreter tekrar isminizi söylediğinde doktor muayeneniz gerçekleşiyor. Sorulan sorular ise , hangi ilaçları kullanıyorsunuz, önemli bir operasyon geçirdiniz mi? , göz muayenesi ve bir kaç böyle sorudan sonra , yarın sonuclarınızı alabilmeniz için 4’te gelebileceğinizi söylüyorlar. Buradaki ödeme de yaklaşık 170 dolar civarındaydı.
    Bu süreçteki herkes çok kibar ve nazikti. Tedirgin olunacak bir durum ile karşılaşmadım. Bu süreci bekleyen arkadaşlarıma da en kısa zamanda sorunsuz bir sağlık muayenesi diliyorum.


  • @crazycells @Rookie Tekrar Merhabalar , Bugün saat 8:00 deki konsolosluk randevum vardı ve 7 bucukta oradaydım. Aslında tam zamanında gitmeniz , hatta ufak bir zaman dilimi bile geç kalsanız bile sakın endişelenmeyin.
    Gittiğimizde direk kapının önünde bekleyen insanlar vardı ve polisin uyarısı ile karşı kaldırımda bekleme yapabileceğimizi , bekleyen tüm kişileri randevu saatine göre çağıracaklarını söylediler.
    Telefon, ipad , tüm elektronik eşyaların , çanta , poşet , torbaların yasak olduğunu belirteyim. Aynı havaalanındaki gibi kemerleri , takıları , gözlükleri xray’den geçerken teker teker çıkarmanız gerekiyor.
    X- ray ‘den geçtikten sonra ; dümdüz ortalama 20,30 metre yürüyorsunuz , kapıyı açtıktan sonra zaten ilk olarak karşınıza danışma gibi olan bir masada iki kişinin oturduğunu görüyorsunuz. Buraya geldiğinizde pasaportunuza isminizin yazığı bir kağıt yapıştırıyorlar ve bir de randevu sıranızın yazdığı kağıdı veriyorlar , o kağıtta size verilenen numaranın ekranda çıkmasını bekliyorsunuz. Ekranda çıkan numaranız hangi vezne de görüşeceğiniz yazıyor ve o vezneye gidiyorsunuz.
    İlk başta evraklarınızı tek tek sizden istiyorlar. Benden istenen belgeler şöyle idi;
    2 ADET RESİM
    ORJİNAL PASAPORTUM
    NÜFUS KAĞIDI ÖRNEĞİ
    DS-160
    BOŞANMA İLAMI
    I-134 VE MALİ KANITLAR
    SAĞLIK RAPORU
    ADLİ SİCİL KAĞIDI
    İLİŞKİYE DAİR KANITLAR
    Sonrasında tekrar size verilen numaranın ekranda yazmasını beklemenizi ve tekrar çağırılacağınızı söylüyorlar. Bu kısım türkçe konuşmalar halinde oldu.
    Tekrar numaranıza ait vezneyi ekranda görünce o vezneye gidiyor ve ikinci görüşmeyi gerçekleştiriyorsunuz.
    Bana çok tatlı bir bayan denk geldi. Öncelikle tebrik etti ve soruları şöyle idi;

    1. Nasıl tanıştınız?
    2. Nişanlınız ne iş yapıyor ?
    3. Siz şu an ne yapmaktasınız?
    4. Oraya gidince planlarınız nedir?
      Bu görüşme kısmı da türkçe gerçekleşti.
      Ve vizemin onaylandığını , 5 gün içinde bende olacağını söyledi. Bir de eğer şiddete veya herhangi zor bir durumda kalınma durumunda ulaşılabilecek adresleri söyledi. Ben gerek yok dedim ama olmaz siz yine de bu adresleri bilin lütfen dedi.
      Çok sevecen ve rahat olmamı sağlayan bir kadındı.
      Ve böylelike bu süreçte tamamlandı. Bu süreçte olan , bu aşamaya gelmeyi bekleyen ortak kaderde olan herkese bol şans diliyorum...
      Toplam da Ekim 2018 de ilk başvurumuzu yapmıştık ve şu an güzel bir sonuçla evime döneceğim. Neredeyse 9-10 aylık bir süremizi aldı ama yasal yollardan Amerika’ya giriş yapmak en doğrusu diye düşünmekteyim.
      Bu süreçte destek olduğunuz , sorularıma içtenlikle cevap verdiğiniz için de çok teşekkür ediyorum🙏
      Sira Amerika’daki islemlere😄
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @goze tebrikler, hayirli olsun, bundan sonraki sureclerde bol sanslar. ABD'de evlendikten sonra AOS konusunu takip edeceksiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak


  • @goze tebrikler hayırlı yolculuklar şimdiden ☺


  • @crazycells @Rookie Cok tesekkur ederim tekrar 🙏


  • Selam arkadaşlar uzun suredir yazmıyorum. Çoğunuz benim sürecimi biliyorsunuz aslında:) bundan yaklaşık 1 yil önce uscis'e ilk başvurumuzu yaptik yaklaşık 5 ay'da onay aldık ve şubat ayında dosyam konsolosluğa geldi. Mart ayında konsolosluktan nisan 26 için randevu tarihi aldım ve hastane kontrollerimi yaptirdim. 9 nisan'da başınıza gelmeyecek birşey benim başıma geldi. Personel eksikliği nedeniyle randevum ertelendi ve tarih verilmedi. Ben girişimlerde bulundum ama aldığım tarih'de ertelendi:) mayis ayında 13 hazirani verdiler sonra 1 saat sonra 24 hazirana ötelendi tekrar randevum:))) talihsizlikler peşimi bırakmadı:) Sonuç itibari ile dün mülakata girdim. Sabah 7:30daydi randevum 7 de oradaydım sıraya girdim. Güvenlik kontrollerinden geçince içeride hemen ilk bankoya pasaportumu verdim ve 1 numarali sıramı aldım:)) ilk olarak 12 numaralı bankoya çağrıldım orda benden sırayla şunlar istendi;
    Sağlık raporu
    Pasaport
    Vukuatlı nüfus kayıt örneği
    Adli sicil kaydı
    2 fotoğraf
    Sponsorluk formu ve son 1 yilin irs transcript başka birsey istenmedi destekleyici olarak nedenini amerika'da robun herşeyi gondermemize bağladık çünkü bayan yeter senin için dedi.
    Iliskiye dair kanitlar benim dosyami gören arakadaşlar vardir burda cok fazlaydı:) bayan bu cok fazla dedi. Ben de cok uğraştığımı söyledim bakarsaniz mutlu olurum dedim o da tamam dedi:))
    Ilk bankodaki bayan benden ozur diledi cok beklettik seni ama bitti sonunda dedi biraz sohbet ettik sonunda oturmami ve yine numaram yandığında numaramin olduğu bankoya gitmemi söyledi.1 numarali bankoya gittim. Benim mulakatim minicik bir odanin içine girdim orda gerçekleşti çok rahat oldu etrafimda kimse yoktu. Bayan arkadaş cok sevecendi. Dosyami önceden kontrol etmişler rob'un ve benim dosyami çünkü gittiğimde kapaliydi herşey bana girer girmez dosyami verdi. 2 soru sordu
    -Nasil tanıştınız
    -Nasil evlenme teklifi etti
    Cevapladim hersey mukemmel görünüyor dosyaniz çok guzel dedi tebrik ediyorum mutluluklar diliyorum dedi. Parmak izi de dahil 2 dakika kadar bile sürmedi. Bu kadar zaman bunun için mi stres yaptim diye çok üzüldüm ama beklemek insani yıpratıyor. Umarim herkes biran önce vizesini alir:)) bu arada görüşmeler türkçe gerçekleşti.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @graombze hayirli ugurlu olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar 🙂

    Evlilik sonrasi su konudan bilgi alabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak


  • @graombze tebrikler gamze 🙂 cok ugrastin ve aldin. Darisi bekleyen herkesin basina...


  • Gözün aydın @graombze gelinliği beğendiler mi ?😀


  • @rookie begendiler tabii giydim de gittim hey gidiiii:))) Benim demliği hazirla geliyorum ben:)))))


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

126
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum