Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

• merhaba @crazycells ben amerikaya turist vizesiyle geldim ve ocak 2019 da evlendim. Mart ayinda da 6 aylik suremi gectim bazi ailesel sikintilar yasadik ve bir turlu evrak isleriyle ugrasamadik. umarim bu bana cok pahaliya mal olmaz. Simdi I130 formunu doldururken bazi sorular aklima takildi burada cevabini goremedigim. mesela ben soyadimi degistirdim kendi soyadim middle name oldu ve esimin soy ismini aldim. ancak bu sadece marriage license da oyle gozukuyor. pasaportumu hala yenileyemedim Los Angeles en yakin Turk Konsoloslugu ve o bile bana cok uzak. Bazi sorular takiliyor aklima.
    Pasaportumu kesinlikle yenilemem gerekir mi bu greencard basvurusundan once.
    Benim ismimin yazilacagi alana pasaporttaki halini mi yazmam gerekir yoksa marriage license daki mi?
    Fiziksel adres soruluyor oraya burada suan esimle yasadigim adresi mi vermeliyim yoksa turkiyede hala nufusta gozuken adresi mi?

Bir de kardesim 23 yasinda kiz, animasyon okuyor ve son sinifa gecti oldukca basarili guzel bir ortalamasi var. turist vizesi de var ve 8 yil once amerikaya gelmisti 2 ay kaldi dil okuluna gitti turist vizesiyle. vize hala gecerli. onun yanima gelmesini istiyorum. ama simdi sorucaklar ona kapida burada bir yakinin var mi, zaten goruceklerdir de... sonra benim dururuma bakicaklar ve ben turist vizesiyle gelmisim, hala cikis yapmamisim, greencard a da zamaninda basvurmamisim, bu durum da ulkeye almazlar diye korkuyorum. kendisi turkiyede de degil, budapeste de okuyor orada, oturum izni var. okuldan transkript ve ogrenci belgesi aldi. Ona gercekten cok ihtiyacim var burada. bu greencard elime gecmeden, ya da SSN vs ne kadar basimiz dertte acaba?

• @flower ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

merhaba @crazycells ben amerikaya turist vizesiyle geldim ve ocak 2019 da evlendim. Mart ayinda da 6 aylik suremi gectim bazi ailesel sikintilar yasadik ve bir turlu evrak isleriyle ugrasamadik. umarim bu bana cok pahaliya mal olmaz. Simdi I130 formunu doldururken bazi sorular aklima takildi burada cevabini goremedigim. mesela ben soyadimi degistirdim kendi soyadim middle name oldu ve esimin soy ismini aldim. ancak bu sadece marriage license da oyle gozukuyor. pasaportumu hala yenileyemedim Los Angeles en yakin Turk Konsoloslugu ve o bile bana cok uzak. Bazi sorular takiliyor aklima.
    Pasaportumu kesinlikle yenilemem gerekir mi bu greencard basvurusundan once.
    Benim ismimin yazilacagi alana pasaporttaki halini mi yazmam gerekir yoksa marriage license daki mi?
    Fiziksel adres soruluyor oraya burada suan esimle yasadigim adresi mi vermeliyim yoksa turkiyede hala nufusta gozuken adresi mi?

Bir de kardesim 23 yasinda kiz, animasyon okuyor ve son sinifa gecti oldukca basarili guzel bir ortalamasi var. turist vizesi de var ve 8 yil once amerikaya gelmisti 2 ay kaldi dil okuluna gitti turist vizesiyle. vize hala gecerli. onun yanima gelmesini istiyorum. ama simdi sorucaklar ona kapida burada bir yakinin var mi, zaten goruceklerdir de... sonra benim dururuma bakicaklar ve ben turist vizesiyle gelmisim, hala cikis yapmamisim, greencard a da zamaninda basvurmamisim, bu durum da ulkeye almazlar diye korkuyorum. kendisi turkiyede de degil, budapeste de okuyor orada, oturum izni var. okuldan transkript ve ogrenci belgesi aldi. Ona gercekten cok ihtiyacim var burada. bu greencard elime gecmeden, ya da SSN vs ne kadar basimiz dertte acaba?

ABD vatandasi ile evlilik oldugundan statu disi kalmaniz sorun olmayacak.

Pasaportunuzu yenilememis olsaniz da, evlilik sertifikasinda nasil gorunuyorsa o sekilde yazin, cunku guncel bilgilerle yeni belgeler aldiginizda her yerde yeni isminiz gorunecek. I-130 formunun her yerinde yeni resmi isminiz yer alsin.

Pasaportu illaki guncellemeniz sart degil, ama ne kadar kisa surede guncellerseniz sizin icin o kadar iyi olur.

Fiziksel adres bolumune su anki adresinizi yazin.

Eger kizkardesinizin turist vizesi varsa, bu turist vizesini amacina uygun kullanabilir. Genel planlarla celismeyecek bir aciklama yapabilir kapida, ilk soran kisi bu bilgileri gormeyecektir diye dusunuyorum ama secondary pasaport kontrole alirlarsa orada her turlu bilgiyi gorme ihtimali var, o nedenle rahat davransin, ve kisa sureli turistik amacla ABD'de geldigini soylesin. Eger okulla ilgili belgeleri yaninda olursa, okulu devam ettigi icin ve geri donus bileti olacagi icin sorun etmeyeceklerdir.

SSN ve Green Card konusunda sizin basiniz dertte degil, ama I-130 ve I-485'i en yakin zamanda gonderin, hatta I-765 ile yani bu konunun basinda anlatildigi gibi... Zaten bu belgelerin gelmesi zaman alacak, o nedenle gereksiz yere beklememis olalim.

• Merhaba @crazycells yine ben 🙈
    Şeyi merak ediyorum biz formları ilk doldurup postaladığımızda hepsini gönderdik. Orjinallerini bizde tutmadık yada kopyalamadık. Mülakata giderken onlar gerekli miydi bi sorun çıkar mı?

• @basaklll ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

Merhaba @crazycells yine ben 🙈
    Şeyi merak ediyorum biz formları ilk doldurup postaladığımızda hepsini gönderdik. Orjinallerini bizde tutmadık yada kopyalamadık. Mülakata giderken onlar gerekli miydi bi sorun çıkar mı?

Gocmenlik sureciniz icin gerekli degil, ama bu tur onemli formlarin kopyalarini dosyalarinizda saklamak sizin icin iyi bir sey, o nedenle tavsiye ederim. Gelecekte lazim olursa kayitlarina daha rahat ulasabilirsiniz ama kisisel bir tercih bu.

• ⭐⭐

Esimin kardesi Abd’de Amerikan vatandasi ile evlilik yapti. Anlik bekleme sureleriyle ilgili bilgilendirme yapayim.

Florida lee county bolgesi icin:

Calisma izni gelme suresi: 5-7 ay
    Green card gelme suresi: 16-22 ay

Bundan bir yil once ayni bolgede arkadasim 3 ay da calisma izni 1 yilda da green card almisti. Sureler git gide uzuyor.

Bu bekleme sureleri miami tarafinda green card icin 2-3 yil iken panama city tarafinda su an icin 11 ay civari.

• @goodluck ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

Esimin kardesi Abd’de Amerikan vatandasi ile evlilik yapti. Anlik bekleme sureleriyle ilgili bilgilendirme yapayim.

Florida lee county bolgesi icin:

Calisma izni gelme suresi: 5-7 ay
    Green card gelme suresi: 16-22 ay

Bundan bir yil once ayni bolgede arkadasim 3 ay da calisma izni 1 yilda da green card almisti. Sureler git gide uzuyor.

Bu bekleme sureleri miami tarafinda green card icin 2-3 yil iken panama city tarafinda su an icin 11 ay civari.

Bekleme suresi yasadigimiz yerle mi ilgili? Ben orlandoda yasiyorum orada guncel tarih nedir bilginiz var mi, ayrica travel document ile de ilgili bilginiz varsa aktarirsaniz sevinirim 😊

• ⭐⭐

Evet su an da politik olarak fazla bekletmekten yanalar. Onun haricinde bekleme surelerinin artmasinin sebebi yogunluktan kaynaklaniyor. Orlando da yogun bir sehir oldugundan bekleme suresi fazladir diye dusunuyorum. Travel document den kastiniz abd disina cikmaksa biz green card gelmeden abd disina cikip risk almayacagiz. Green card i bekleyecegiz.

• I-131 icin bekleme suresini kastetmistim. Bekleme sureleri yasadigimiz sehire gore mi yoksa dosyalari gonderdigimizi sehire gore mi degisiyor. Mesela ben Orlando’da yasiyorum belgeleri Chicago’ya gonderdim. Uscis’in sitesinden bakiyorum orada California, Nebraska, Potomac, Texas, Vermont Service Center var. Ben hangi service centerin bekleme suresine bakmaliyim? @goodluck @crazycells

• @bjkamil3365 ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

I-131 icin bekleme suresini kastetmistim. Bekleme sureleri yasadigimiz sehire gore mi yoksa dosyalari gonderdigimizi sehire gore mi degisiyor. Mesela ben Orlando’da yasiyorum belgeleri Chicago’ya gonderdim. Uscis’in sitesinden bakiyorum orada California, Nebraska, Potomac, Texas, Vermont Service Center var. Ben hangi service centerin bekleme suresine bakmaliyim? @goodluck @crazycells

I-765 basvurusu yaptiniz degil mi?
    Advance Parole, EAD ile birlikte geliyor, su an 6-7 ay gibi bir bekleme suresi var, bilginize.

• @crazycells ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

@bjkamil3365 ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

I-131 icin bekleme suresini kastetmistim. Bekleme sureleri yasadigimiz sehire gore mi yoksa dosyalari gonderdigimizi sehire gore mi degisiyor. Mesela ben Orlando’da yasiyorum belgeleri Chicago’ya gonderdim. Uscis’in sitesinden bakiyorum orada California, Nebraska, Potomac, Texas, Vermont Service Center var. Ben hangi service centerin bekleme suresine bakmaliyim? @goodluck @crazycells

Advance Parole, EAD ile birlikte geliyor, su an 6-7 ay gibi bir bekleme suresi var, bilginize.

130,485,765,131 basvurularini yaptim, parmak izini de verdik 3 ay oldu basvuru yapali daha bekliyoruz hayirlisi 😊 eskiden 3 ayda geliyormus galiba EAD simdilerde 6,7 demek :/

• @bjkamil3365 ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

@crazycells ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

@bjkamil3365 ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

130,485,765,131 basvurularini yaptim, parmak izini de verdik 3 ay oldu basvuru yapali daha bekliyoruz hayirlisi 😊 eskiden 3 ayda geliyormus galiba EAD simdilerde 6,7 demek :/

evet, basvurular tamam; dediginiz gibi islem suresi uzadi biraz maalesef, dolayisiyla telaslanmaniza gerek yok.

• Hayirlisiyla gönlümüzce sonuclanir insallah 😊 gec olsun temiz olsun 🙂

• Merhaba,
    Amerıkan vatandası ile evlendim. F1 öğrenci statüsündeydim, şuanda form hazırlıkları yapıyorum göndermek üzere, okulu ne zaman bırakabilirim yasal olarak?
    şuanda bırakabilir miyim?
    yoksa dosyaları gönderdikten sonra geri gelecek olan case pending yazısını mı beklemeliyim? bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

• @hesoyam ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

Merhaba,
    Amerıkan vatandası ile evlendim. F1 öğrenci statüsündeydim, şuanda form hazırlıkları yapıyorum göndermek üzere, okulu ne zaman bırakabilirim yasal olarak?
    şuanda bırakabilir miyim?
    yoksa dosyaları gönderdikten sonra geri gelecek olan case pending yazısını mı beklemeliyim? bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

Evet, I-485'i gonderdikten 2-3 hafta sonra I-797 Notice of Action alacaksiniz, onu aldiktan sonra birakabilirsiniz.

• @crazycells tesekkurler

• Basvuru yapilirken, I-130 formu ile esimizin w2 ve tax return belgelerini de gondermeli miyiz?

• @hesoyam ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

Basvuru yapilirken, I-130 formu ile esimizin w2 ve tax return belgelerini de gondermeli miyiz?

Ilk iletide bu ayrintilar yaziyor aslinda, I-864 ile gonderirken ekliyorsunuz bunlari.

@crazycells ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

Form I-864, Affidavit of Support - Sponsorluk formu
    .
    I-864 form (ABD vatandasi es tarafindan doldurulup imzalanacak)
    ABD vatandasi olan esin dogum belgesi ya da naturalization belgesinin kopyasi
    Gecmis yillarin IRS federal vergi bildirimi kayitlari (son 3 yilinki yeterli)
    Basvuranin son 3 ayinin maas bordrosu, W2 yada 1040 formlari, ya da su an calistigi is yerinden alacagi bir mektup (Employment Verification Letter)

Sponsorluk konusunda ayrintili bilgi icin su forum konusunu incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864

• @crazycells

Merhaba tekrardan I-765 formunu doldurmaya basladik fakatbir turlu eligibility category yi bulamak amerikaya b2 turist vizesiyle geldim hangisini yazmaliyim?

Tesekkur ederim.

• Merhabalar...
    10 gun once turist vizemle abd ye giris yaptim.Eylul ortalarinda Amerikan vatandasi erkek arkadasimla evlilik yapacagim..
    USICE sureci bu aralar 3-4 aya kadar dustugu haberlerini okudum, green card basvurumdan sonra bu surec benide kapsarmi ? Ben 1 yili goze almistim :) 3-4 ay gibi bir sureye inanamadim,ayrica bunu sormak istedim...
    Simdiden cok tesekkur ederim..
    Sevgiler....

• @lynbrook o süreler biraz hayal gibi bu aralar umarım dediğiniz gibi olur sizin için.

Ben K1 vize türü ile 2018 Eylül ayında gelip amerikalı nişanlım ile evlendim aşağıda güncel tarihleri belirticem umarım fikir vermesi adına faydası olur.

Süreciniz de şimdiden bol şans ve sabır diliyorum.

GÜNCEL TARİHLER

Amerikaya Giriş : 22 Eylül 2018

Evlilik Tarihi : 24 Eylül 2018

AOS Başvuru Formları Gönderim : 16 Ekim 2018

USCIS Received Date : 19 Ekim 2018

USCIS Notice Date : 24 Ekim 2018

USCIS den evraklarımızın ulaştığı ve işleme alınıp diğer aşamalar hakkın da bilgilendirme yapan I-797C Formunun bize posta yoluyla ulaştığı tarih : 30 Ekim 2018

Form I-797C Biometric Appointent Letter: 02 Kasım 2018

Biometric Appointment Tarihi:
    16 Kasım 2018

Ead ve Advance Parole Ulaşma :
    05 Haziran 2019

Aos I-485 Interview Was Scheduled :
    03 Haziran 2019

Interview Tarihini İçeren Postanın Geldiği Tarih : 07 Haziran 2019

Interview Tarihi : 19 Temmuz 2019

Aos başvurumuzun Uscis'e tarafından kabul edildiği tarih 30 Ekim 2018 den interview tarihi olan 19 Temmuz 2019 a kadar olan süreç
    8 Ay 19 gün .

@crazycells bu başlık altında da bizim dosyamızın tarihlerini paylaştım arkadaşlara fikir vermesi açısından umarım sorun değildir :)

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k