Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @nakalakev Bankadan kaşeli hesap dökümü alabilirsiniz son 6 ay.
    Genelde son hafta bankadan hesap cetveli götürdü arkadaşlarç

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayktsglm hayirli olsun. bilgilendirme icin tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @srpayd DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @nwtzki Yani hiç vermeyedebilirler mi ? Case numarası benden büyük olup mülakat alabiliyorsa bana da mutlaka mülakat verilecektir diye düsünüyorum. Zira case number göre işleniyor deniliyor.

    Bu arada mülakat tarihime greencard cıktıgını öğrendiigim sayfadan da kontrol ediyorum, yazısmalardan oraya yansıyor mülakat tarihleri, diye anlıyorum dogru mudur?

    su an icin tum numaralar aktif oldugundan artik dosya numarasinin onemi azaldi, dosyalari hazir olan ve belgeleri gondermis olan kisiler dosya numarasi ne olursa olsun mulakat tarihi alabilirler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aslierdem DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    herkese merhaba, mülakat tarihimizi öğrendik ( 16 temmuz ) ve gerekli evrakları incelemeye başladık. bununla birlikte kafamızda bazı sorular oluştu. sizlere bunları danışmak istiyorum. eğer ki forumda ve ya facebook sayfasında konuşulmuş ve gözümden kaçmış sorular soruyorsam kusura bakmayın. elimden geldiğince inceledim ancak bu tip şeyler yaşanabiliyor. anlayış gösterirseniz sevinirim. başlıyorum,
    1 - NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ konusu. mail ile istenilen further dv documents arasında istenildiğinde, sadece eşimin ve benim bilgilerimizin olduğu nüfus kayıt örneğini e devletten edinerek göndermiştim. mülakat için ise; '' Kurayı kazanan esas başvuru sahibinin tüm aile fertlerini içeren Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği’nin aslı ve her aile bireyi için birer fotokopisi gerekmektedir. Nüfus kayıt örneğinin aslının Nüfus Müdürlüğü’nden alınmalı ve üzerinde Nüfus Müdürlüğü’nün kırmızı renkli damgası olmalıdır. Belge tam adınızı, soyadınızı, doğum yeri ve tarihinizi ve anne babanızın adlarını,varsa evlenme, boşanma detaylarını ve varsa eş ve çocuklarınızın bilgilerini belirtmelidir.'' şeklinde talep ediliyor. bu durumda ben mülakat için e devletten değil nüfus müdürlüğünden, eşimle birlikte anne babamın da bilgilerinin bulunduğu daha geniş kapsamlı bir nüfus kayıt örneği mi almalıyım? mail ile teslim edilen belgeler ile konsolosluğa götürülen belgeler aynı olmalıdır şeklinde bir bilgi okumuştum. bu durumda umarım sorum anlam kazanmıştır sizin için de. ne şekilde bir yol izlemeliyim?
    2 - SAĞLIK RAPORU alırken uyuşturucu testine tabii tutulan oldu mu ? bu testi herkese yapmadıklarını düşünüyorum. ne gibi durumlarda gerekli görürler sizce?
    3 - EVLİLİK. biz eşimle çekilişi kazandığımı öğrendikten sonra evlendik. 5 yıldır birlikteyiz 4 aydır evliyiz. bu durumda evliliğin herhangi bir şekilde sahte olduğunu düşünmemeleri için evlilik cüzdanına ek olarak ne gibi kanıtlar götürmeliyiz/götürmeli miyiz? facebook'ta bununla ilgili bir şeyler gördüm. bazı insanlar seyahat bileti sinema bileti vs. götürdüklerini yazmışlar. ne kadar mantıklı bilemedik. size danışmak istedik.
    4 - MALİ BELGELER. eşimin miras yolu ile gelen ortaklı bir evi var. annesi ve abisi ile paydaşlar. bu durumda biz bu evi nasıl varlıklarımız arasında gösterebiliriz/ gösterebilir miyiz? ( kendi payına yaklaşık 15bin dolar düşüyor evden. )
    5 - POLİS BELGESİ. yine birinci sorumdaki gibi biz bu belgeyi de mail ile istendiği zaman e devletten edinip yollamıştık. şuan Arşiv Kayıtli Adli Sicil Kaydını adliyeden imzalı damgalı mühürlü vs. şekilde mi almalıyız? e devletteki şekli geçerli midir ?
    6 - ASKERLİK BELGESİ. mail ile bu belge de istenmişti. eşim için e devletten evrağı bulup ekledik. ama şuan da mülakat için gerekliliklerde '' Sadece İran vatandaşları için geçerlidir. Askerlik yaptıysanız askerlik belgesinin kopyasını ve İngilizce tercümesini lütfen ibraz ediniz. Eğer İran’da askerlik hizmetindenmuafsanız lütfen muafiyet belgenizin aslını, kopyasını ve İngilizce tercümesini ibraz ediniz. '' şeklinde açıklanmış. bu mülakata giderken askerlik ile ilgili herhangi bir belge götürmeyeceğimiz anlamına mı geliyor?

    -- tekrarlanan sorular var ise üzgünüm. şimdiden teşekkür ediyorum. umarım bu post ile her sey net olur benim için de sizleri de meşgul etmem bir daha.
    herkese iyi günler

    1.kapsamli olani goturebilirsiniz.
    3.iliskinizin uzun sureli ve ciddi oldugunu gosteren belgeler goturebilirsiniz, eger sorarlarsa gostermelisiniz.
    5.aynisini goturebilirsiniz.
    6.evet, goturmenize gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nakalakev DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Konunun başına baktım ama tam emin olamadım. Bankadaki parayı göstermek için üzerine güncel işlenmiş hesap cüzdanı mı gerekiyor yoksa kapıda basılı bir belge mi oluyor?

    1. Olarak mülakattan ne kadar öncesine kadar tarihi kabul ederler. Mesela 17 haziran için şimdi almam çok mu erken yoksa kabul görür mü?

    Bilgisi olan yardım eder mi?

    Belgeleriniz ne kadar kapsamli ve ne kadar uzun sureli olursa o kadar iyi olur. Pratikten minimum bir sinir yok; ama istenilen son 12 aya dair hesap hareketlerini ve bilgileri iceren bir hesap cuzdani.


  • @emre Merhaba başını ağrıtmayacaksam sanırım benimde bu konuda yardıma ihtiyacım var job offer süreci nasıl işledi bilgi verebilirmisin.


  • Herkese merhaba,
    Ben hesabimda bulunan paranin yeterli olacagini dusunmuyorum. Finansal yeterliligi kanitlamak icin ek olarak ne yapmak gerekir. Bir yerde is yerinden yazi alimi hakkinda bir yazi okumustum gibi hatirliyorum ama okudgum yeri de bulamadim. Konu hakkinda bilginiz varsa benim paylasirsaniz cok sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sheandherlemons DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Herkese merhaba,
    Ben hesabimda bulunan paranin yeterli olacagini dusunmuyorum. Finansal yeterliligi kanitlamak icin ek olarak ne yapmak gerekir. Bir yerde is yerinden yazi alimi hakkinda bir yazi okumustum gibi hatirliyorum ama okudgum yeri de bulamadim. Konu hakkinda bilginiz varsa benim paylasirsaniz cok sevinirim.

    is yeri derken, ABD'de bir is mi buldunuz? O yerin size is teklif mektubu gondermesi yeterli.


  • @crazycells hayir amerikada is bulmadim , buradaki calistigim yerden bir mektup olursa ise yarar mi ?


  • @sheandherlemons malesef buradan aldığın iş mektubu yararlı değil sonuçta amerikaya taşınıyorsun ve orada hayatını idare ettireceğini kanıtlaman gerek. Ve bunları şu şekilde kanıtlayabilirsin.
    1- Bankada yeterli miktarda para göstermek
    2- Üstüne kayıtlı ev, araba, arsa vb. gibi belgeleri sunmak
    3- Amerika'da bir sponspor bulmak veya orada bir iş bulmak iş teklifi almak


  • @crazycells çok net. 👊 teşekkür ederim.


  • @crazycells Yani aylik hesap hareketi göstermeyip sadece Hesap miktarini göstersek olur mu?
    Yüklü miktarda para yükleyeceğiz ondan ☺️. Çünkü tarihi belli olacak. Birde tapuyu da göstersek birşey demez herhalde.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bydoski DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells Yani aylik hesap hareketi göstermeyip sadece Hesap miktarini göstersek olur mu?
    Yüklü miktarda para yükleyeceğiz ondan ☺️. Çünkü tarihi belli olacak. Birde tapuyu da göstersek birşey demez herhalde.

    Ne kadar kapsamli ve ayrintili hazirlarsaniz o kadar iyi olur.

    Tapuda deger yaziyor mu? Deger yazan bir belge goturmeniz daha makul olur.


  • Ais kaydını oluşturdum, her hangi bir çıktı almam gerekiyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ksezen92 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Ais kaydını oluşturdum, her hangi bir çıktı almam gerekiyor mu?

    Genelde konsolosluk sistemde isminizi goruyor, o nedenle gerekmiyor; ama onlem olarak bilgilerin oldugu sayfanin ciktisini alabilirsiniz.


  • Çok teşekkürler


  • İyi akşamlar iş teklifini nasıl yaptırabiliriz örnek belge nasıl olmalı


  • @crazycells tapuda değeri nasıl anlaşılir bilmiyorum. Bir de tapuda ortaklar da var


  • @bydoski ben mulakatima bir ay kala 2aylik hesap hareketi cikarttim ve 130.000 tl yatirdim(4kisilik bir aileyiz) geri cektim.parayla ilgili hic bisey sormadilar.hatta imza sirkusunude istemediler bende vermeyi unuttum🙂 sorun olmadi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @necla343434 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    İyi akşamlar iş teklifini nasıl yaptırabiliriz örnek belge nasıl olmalı

    Size is teklifini yapan kurumun bunu hazirlamasi lazim. Google'da cokca ornek bulmak mumkun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

68
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum