Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri


  • @cnpist DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @anestezist DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhaba mülakat tarihim açıklandı 9 Temmuz olarak sorularım var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim ilk sorum Ne yapmam gerekli şimdi ikinci sorum ds formu ile ilgili işlem yapılıyormu tekrardan üçüncü sorumda Green card adresini ds formunda verdiğimden farklı bir yere göndermek istiyorum ne yapmam gerekir şimdiden teşekkürler...

    Mulakat icin hazirlik yapmalisiniz, belge listesi ve ayrintilar bu konunun ilk iletisinde mevcut.

    Yeni adresi konsolosluga gonderip, formdaki adresin degistirilmesini isteyebilirsiniz.

    @crazycells adres konsolosluga bildirmeden mulakatta degistirilebiliyor mu , ya da Amerikaya giriste de degistirilebiliyor diye okudum diye hatirliyorum . Secenekler varsa belki bizim de kullanmamiz gerekebilir

    Sadece tek bir saglam adres bulup, formlara bunu gecmelisiniz. Eger verdiginiz adres saglam degilse bunu formlara yazmamalisiniz. Bunun yerine formu imzamdaki paketteki gibi doldurmalisiniz.

    Bu dediginiz degistirme yollarinin hicbirini tavsiye etmiyorum, cunku kayitlarda birden fazla adres gorununce kartin hangi adrese gelecegini kestiremiyorsunuz.

    Tabii ki benim tavsiyem bu yonde, siz dilediginizi yapmakta ozgursunuz :slight_smile:


  • @crazycells tesekkurler


  • İyi geceler Mülakat belgelerinde iki banka dökümü götürmek ( maaş hesabı artı kişisel hesap gibi) uygun olurmu


  • @anestezist Mülakatta geçim kaynağınızı ve durumunuzu gösterecek size ait her bir banka hesabı ve gayrımenkul size yardımcı olacaktır.


  • Bu ileti silindi!

  • Merhabalar,

    Şimdi Talihliler listesinde son duruma bakıyorum.

    Case number'ı ve DS260 form submit tarihi benden sonra olmasına ragmen mülakat tarihi alanlar var.

    https://dvlottery.state.gov/ adresinden Check Status ile green card'ı kazandıgımı ögrendigim sayfaya giriyorum ancak mülakat tarihi vs. göremedim. Mail adresimi de kontrol ediyorum herhangi birşey yok. Rakamlar ve tarihlerle ilgili tutarsız geldi bana bu durum.

    Teşekkürler.


  • Detaylari imzaniza tasir misiniz boylece saglikli bir yorum yapilabilir @srpayd


  • Arkadaslar merhaba aşağıda süreçte yasadıklarımızı anlatmıştım, dün onay emaili geldi ve bizde mutlu sona ulaştık artık çok şükür.
    Bu süreçte yaşadıklarımız şöyle belgeleri yolladıktan sonra ellerine ulaştı diye bir email alıyoruz, grupta diğer arkadaşlarda bahsetmiş öyle hemen göçmen vize bölümüne ulaşmıyor bu belgeler 3 günü buluyor standart herhalde bu süre neyse ulaştıktan sonra beklemekten başka cidden yapcak birşey yok ben hergun status check e bakıyordum birşeyler değişti mi diye ama değişmiyor sadece kafa karışıyor çünkü ready oluyor ap oluyor sürekli değişiyor. Sadece onay emaili gelmeden önceki gün issued olarak gördüm ve sevindim sonra hafta sonu girdi araya ve email gelmedi bu seferde hemen gelmedi mail diyede kafada kurmaya başladım. Dün email geldi rahatladık ve hatta yarın pasaportlarımız elimizde olur istanbula ulaşmış çünkü; kısaca çok takmamak lazımmış sadece beklemek ve denileni yapmak yetiyor.
    İnşallah herkese sıra gelir ve inşallah herkezin vizesi onaylanır.

    @ayktsglm DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhaba bizde bugun mulakata girdik ve birseyler yazmak istedim çünkü burda yazılanlar sayesinde süreç daha kolay geçiyor,

    Öncelikle cuma günü sağlık muayenesine girdik, duzen laboratuvarinda işlemleri hallettikden sonra handan hanım bizi muayene etti 3 aşı yapildi ve bana keske is yerinden asi kartlarini getirseydin tekrarlamayız dedi bende pişman oldum, kabul etmez herturlu vururlar iğne diye umursamamıştım ama handan hanim kabul ediyor galiba muayeneden sonra Pazartesi kapali zarfimizi aldik ve bugun mulakat icin konsolosluğa gittik,

    Normal evrak kontrolu flan geçtikten sonra ödemeye geldik, ben maaş kartımdan ödeyecektim ama kart visa olmasi ve mail order acik olmasi gerekiyormuş ben buna dikkat etmemiştim bana bir kart yazdi be bir saat içinde para çekip gelebilirsiniz veya baska kart getirebilirsiniz dedi. Başta çok korktum ama dışarı cikip girmem 10 dk sürdü ana cadde de bankalar mevcut iceri yine aranarak giriyorsunuz, sıra beklemeden beyfendinin yanina gittim ve odemeyi sağladım.

    Sonra mülakat için numaramiz yandi ve güleryüzlü bir bayan ile kisa bir sohbet yaptik ne yapacaksınız nerde yasayacaksiniz ve mesleklerimizi sordu, sonrasında benim başımdan kaynar sular aktı, cunku dosyaya yanlışlıkla normal adli sicil kaydını koymuşum ve bana arşiv kayitli olmasi gerektiğini söyledi bende aslında vardi ama evraklar karışmış arşiv kayitlilar arabada kaldığını söyledim malesef bu hatayi nasıl yaptim bilmiyorum hanımefendi problem olmadığını soyledi ve bir kağıt uzatti pasaportlari verdi eksik belgeleri ve pasaportlari bize tekrar yollayin dedi, sistemde bir problem gözükmüyor dedi bizi rahatlatmak icin sabika kayitlari temizse problem olmaz dedi ve biz ordan ayrildik hemen ptt şubesine gidip eksik evraklarla( arabada unuttugum😔) pasaportlari tekrar postaladim. Yarin teslim olur umudu ile beklemekteyiz sonuclar geldiginde post u guncellerim ama basimizdan geçenler kisaca boyleydi..

    Benim onerim herkes tekrar evraklarina baksin, banka karti yerine bence nakit goturun sağlama bağlayın işinizi ve heyecan yapmayın ben yaptıkça elim ayağıma dolaştı hiç gerek yokmuş süreç kendiliğinden akıyor ve rahat rahat geçiyor, ayrica en onemlisi bugun oglene kadar kimseye red vermemişlerdi, sonrasini bilemiyorum çıkmıştık


  • @srpayd size mülakat tarihi verilmemiş olabilir. case number,ds260,evrak tarihlerinin pek bir anlamı kalmadı.malesef beklemekten başka çaremiz kalmadı.


  • @nwtzki Yani hiç vermeyedebilirler mi ? Case numarası benden büyük olup mülakat alabiliyorsa bana da mutlaka mülakat verilecektir diye düsünüyorum. Zira case number göre işleniyor deniliyor.

    Bu arada mülakat tarihime greencard cıktıgını öğrendiigim sayfadan da kontrol ediyorum, yazısmalardan oraya yansıyor mülakat tarihleri, diye anlıyorum dogru mudur?

  • ⭐⭐⭐

    @srpayd mesajlarınızda KCC doküman emailleşmesinden bahsetmemişsiniz. Sizden dokümanlarınızı email ile istediler mi? Sürecinizi imzanıza yazarsanız aldığınız cevaplar daha isabetli olur. https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin


  • @keysnambır
    Merhabalar, evet dökümanlarımı gönderdikten sonra aşağıdaki gibi bir mail aldım. Bundan sonra mülakat mailinin gelmesi gerekiyor. KCC belgelerimde bi sorun olabilir mi ki ? Herşeyden endişelenmeye basladım şimdi. Tekrar mail atmalımıyım sizce?

    ***Records indicate you have submitted a complete and valid DS-260 application for each family member, and you have provided all required documentation to the Kentucky Consular Center.

    Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing. Interviews for the DV 2019 program will begin in October 2018 and conclude on September 30, 2019. Please refer to the visa bulletin at www.travel.state.gov to locate the current numbers being processed. This bulletin is updated after the 15th day of each month. Once an interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check http://www.dvlottery.state.gov.***

  • ⭐⭐⭐

    @srpayd Peki emaili ne zaman aldınız? case numaranız nedir? 27xxx şeklinde paylaşabilir misiniz? Bunu paylaşmak istemiyorsanız hangi ay current olduğunuzu yazabilir misiniz?


  • @keysnambır İmzamda yer alıyor göremiyor musunuz?

  • ⭐⭐⭐

    @srpayd ben cevaplarken görünmüyordu. Şimdi görebiliyorum. Teşekkürler yazdığınız için. Kesin olmayan gözlemlere dayalı bilgiler ile; eğer current olunduysa ve bülten açıklanmadan önce doküman onayı alındıysa, bültenin açıklandığı ay için mülakat planlamasına katılabileceğimiz gibi bir kanı vardı. Hatta ben kişisel sebeplerle mülakat ayını bir sonrakine almak için bültenin açıklanma zamanını geçirmeye çalıştım doküman onayı için. Ama yanlış görmediysem Temmuz ayına mülakat emaili alanların içinde Mayıs ayında doküman onay emaili alanlar yok gibi. Ben de boşuna geciktirdim sanırım dokümanları. :/


  • @srpayd imza yeni gozukmeye basladı srpayd. case number ve ds260 ın submit edilmesi ortak bir paydada degerlendiriliyor. Lakin sistemde şişmeler de mevcut, soyleki numararı dusuk olup olayın sonradan farkına varan ve ds 260 formunu gec gonderennlerde olabiliyor. Sistem bu sene degişmiş, o yuzden tam nasıl mulakat verildigi halen biraz muamma. .kendi ornegimden vereyim, Mart ayında ds260 doldurdum, Mayıs ayınca numaram current oldu, mulakatı Temmuza aldım. Oysaki ben current oldugum aydan sonraki ilk ay bekliyordum. Sizin numaranız Haziranda current olacak, Temmuz mulakatları zaten dagıtıldı. Mulakat tarihleri ay sonlarında dagitiliyor, Haziranın sonu yaslasırken mail atarak durumunuzu sorgulayabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.


  • @cnpist Cok teşekkür ederim, acıklayıcı oldu. Ancak umutsuzlanmaya basladım artık ben. Cünkü Agustos ve Eylül ile son 2 ay kalıyor bu durumda. DS260 da olabildignce erken doldurmustum halbuki. Benden büyük case ve gec DS260 formlarına ragmen arkadasların mülakatlarının acıklanması ama daha case ve form submitlerinin acıklanmaması cok anlamsız. Elimden bişey gelememesi cok kötü tüm hayallerimdi Amerika benim.


  • @keysnambır Cok teşekkür ederim.


  • Arabasını değer olarak gösterip sorun yaşayan oldu mu?

    Bir de değerini gösteren belgeyi nasıl alabiliriz yani kim belirler ki arabanın değerini...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cesur DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Arabasını değer olarak gösterip sorun yaşayan oldu mu?

    Bir de değerini gösteren belgeyi nasıl alabiliriz yani kim belirler ki arabanın değerini...

    Şu sayfadan aracınızı bulup sayfanın çıktısını ruhsat ile birlikte götürebilirsiniz:

    https://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631

    Biz böyle yaptık kabul edildi.


Benzer Başlıklar

  • Dv Lottery İsim Yanlış Yazılmış!

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card
    7
    0 Oy
    7 İleti
    396 Bakış
    Y
    @EzgiLera valla şu cevabı keşke önceden alsaydım içim rahatladı bir nebze de olsa aşırı komikmiş 🤣 çok teşekkür ederim.
  • 28 Oy
    6k İleti
    788k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • 17 Oy
    8k İleti
    919k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 7 Oy
    4k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum