Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • 50 yaşından sonra Green card kazanmış biri olarak '' Over 50 '' takılmış olmama rağmen zorluda olsa iş arayışlarım devam ediyor. Derdime derman olan bu makaleyi https://www.glassdoor.com/blog/companies-hiring-over-50/ buldum.
    Umarım benim gibi aynı kulvarda olanlara rehber olur.

    Söylediği gibi, 50 yeni 30'dur. ( sıfırdan işe başlamış birinin 30 yıllık deneyimidir) Güven, ilişki ve mutluluğun gibi şeyler büyük beşe çarptığında ani yükselir gibi görünüyor. Ve kariyerin istisna değil. Bir moladan sonra sahaya geri dönüyor olsanız veya bir şeyleri biraz sallamayı umursanız, ellili yaşantınız bir kariyer hamlesi yapmak için harika bir zamandır.

    Birçok şirket deneyimli işçilerin azim ve teknik bilgisinden yararlanırken, birçokları işyerini her yaş için kapsayıcı ve misafirperver kılmak için yukarıda ve öteye gider. Aşağıda belirtilen 12 şirket, hepsi AARP’nın (http://www.aarp.org/) (https://www.glassdoor.com/Overview/Working-at-AARP-EI_IE2698.11,15.htm) çeşitli yaş gruplarındaki çalışanları işe alma ve destekleme taahhüdünü imzaladı - ve açık pozisyonları dolduracak adaylar arıyor!

    Over 50? Here Are 12 Incredible Companies Hiring Now!
    August 16, 2018 Posted by Emily Moore

    As the saying goes, 50 is the new 30. Things like your confidence, relationships and happiness all seem to spike when you hit the big five-oh. And your career is no exception. No matter if you’re getting back into the game after a break or just hoping to shake things up a bit, your fifties are a great time to make a career move.

    While many companies benefit from the tenacity and know-how of experienced workers, several go above and beyond to make the workplace inclusive and welcoming for all ages. The 12 companies highlighted below have all signed AARP’s pledge to recruit and support workers of diverse age groups — and they’re looking for candidates to fill open positions!

    Not: Makaledeki bazı firmaları örnek olarak yayınlıyorum. Diğerlerini kendiniz bakabilirsiniz.


  • 1. KPMG (https://us-jobs.kpmg.com/) (https://www.glassdoor.com/Overview/Working-at-KPMG-EI_IE2867.11,15.htm)

    Company Rating: 3.8

    Where Hiring: Chicago, IL; Dallas, TX; Knoxville, TN; Los Angeles, CA; Montvale, NJ; New York, New York and many more

    What Roles: Manager of People & Change, Senior Associate or IT Assurance, Director of Oil & Gas Strategy, Senior Associate, Tax Senior Associate of Corporate Tax, Audit Senior Associate & more

    What Employees Say: “Plenty of opportunities to ladder up and lattice across the org to gain experience and breadth. Predictable raises in the base comes with consistent performance. Depending on org will see good work/life balance and work arrangement flexibility.” —Current Associate Director

    “Tecrübe ve genişlik kazanmak için org boyunca merdivenlere tırmanmak ve kafeslemek için bolca fırsat. Tabandaki tahmin edilebilir artışlar tutarlı bir performansla geliyor. Kuruluşa bağlı olarak, iyi iş / yaşam dengesi ve iş düzenleme esnekliği göreceksiniz. ”


  • 2- Bucknell University (www.bucknell.edu / ) (https://www.glassdoor.com/Reviews/bucknell-reviews-SRCH_KE0,8.htm)

    Company Rating: 4.3

    Where Hiring: Lewisburg, PA

    What Roles: Project Engineer, Custodial Section Supervisor, Community Director, ID Monitor, Financial Services Office Specialist, Visiting Assistant Professor of Italian Studies, Visiting Assistant Professor of Arabic & more.

    What Employees Say: “Great co-workers. Beautiful campus. Wonderful benefits. Student body active and engaged with campus life and interested in personal development as a means for career success. Creative freedom. Great work/life balance.” —Former Assistant Director

    “Harika iş arkadaşları. Güzel kampüs Harika faydalar. Öğrenci topluluğu aktif ve kampüs yaşamı ile meşgul ve kariyer başarısı için bir kişisel gelişimle ilgileniyor. Yaratıcı özgürlük. Mükemmel iş / yaşam dengesi. ”


  • 3. General Mills ( www.generalmills.com) (https://www.glassdoor.com/Overview/Working-at-General-Mills-EI_IE278.11,24.htm)

    Company Rating: 3.7

    Where Hiring: Philadelphia, PA; Hannibal, MO; Minneapolis, MN; Minnetonka, MN and more

    What Roles: Global eCommerce Experience Manager, R&D Technician, Supply Chain Development Analyst, Fixed Asset Analyst, Compensation Director, Logistics Supply Planner, Credit Analyst, Mid-West Field Marketing Manager & more.

    What Employees Say: “Opportunity to grow as a leader in a best practice environment with incredibly smart, talented colleagues. This is a company that truly is invested in ‘doing the right thing all the time’, one of its core values[…] A great place to work for a global company and learn how to run a business and build brands from one of the very best operators in the industry.” —Current Employee

    “İnanılmaz derecede zeki, yetenekli iş arkadaşlarıyla en iyi uygulama ortamında lider olarak büyüme fırsatı. Bu, 'her zaman doğru olanı yapmak' için gerçekten yatırım yapan bir şirket, temel değerlerinden biri […] Küresel bir şirkette çalışmak ve bir işletmeyi işletmek ve bir şirketten marka oluşturmayı öğrenmek için harika bir yer. sektördeki en iyi operatörler. ”


  • 4. Pfizer (http://www.pfizer.com/) (https://www.glassdoor.com/Overview/Working-at-Pfizer-EI_IE525.11,17.htm)

    Company Rating: 3.9

    Where Hiring: Andover, MA; Peapack, NJ; Saint Louis, MO; San Diego, CA; Kalamazoo, MI; Groton, CT; Collegeville, PA; Boston, MA; New York, NY & more.

    What Roles: Director Project Management, Sr. Scientist of Protein Engineering, Administrative Assistant, Senior Director/Team Lead, Clinical Project Manager of Vaccines, Business Operations Specialist-Manager & more.

    What Employees Say: “Will[ing] to be flexible and reasonable with my time and my needs as an employee. Passionate and driven company with a strong goal to care for others no matter what the circumstance. Cares for their employees just as much as their clients.” —Current Client Services Coordinator

    “Bir çalışan olarak zamanım ve ihtiyaçlarım konusunda esnek ve makul davranıyor. Durum ne olursa olsun, başkalarına bakmak için güçlü bir amacı olan tutkulu ve yönlendirilmiş şirket Çalışanları kadar müşterileriyle de ilgilenir. ”


  • 5. Rover.com ( www.rover.com) (https://www.glassdoor.com/Overview/Working-at-Rover-com-EI_IE710477.11,20.htm)

    Company Rating: 4.5

    Where Hiring: Seattle, WA; Spokane, WA

    What Roles: Senior Business Analyst, Workforce Strategy & Planning Manager, Controller,
    Vice President of Product Management, Procurement Manager, Chief of Staff to the CEO, SEM Manager, Country Launch Manager & more.

    What Employees Say: “Rover is at a really great stage right now. Employees are able to have a huge impact, experience a ton of ownership and have the ability to leave a mark on the business. At the same time the company is large enough to offer some structure, organization, and support which enables a much better environment. We are basically solving similar problems as Uber, AirBnB and others but at a much earlier stage, smaller company. The current environment combines the positive aspects of a start up culture with the mentorship and upper mobility of a larger company.” —Current Employee

    “Rover şu anda gerçekten harika bir aşamada. Çalışanlar çok büyük bir etkiye sahip olabilir, bir çok deneyimli ile ve iş üzerinde bir iz bırakma yeteneğine sahiptir. Aynı zamanda şirket, daha iyi bir çevre sağlayan bazı yapı, organizasyon ve destek sunacak kadar büyüktür. Temel olarak Uber, AirBnB ve diğerleri ile benzer sorunları çözüyor, ancak çok daha erken bir aşamada, daha küçük bir şirket. Mevcut çevre, bir başlangıç ​​kültürünün olumlu yönlerini, daha büyük bir şirketin danışmanlığı ve üst hareketliliği ile birleştiriyor. ”


  • Bu konuda yardımcı ikinci recruitment (işe alım ) sitesi https://www.workforce50.com/ dır. Zip recruiter ile entegre çalışıyor. Tavsiye ederim. Eyalet bazında iş araması yapabilirsiniz.


  • Güzel bir başlık ve makaleler, teşekkürler @redsat2000 abi. Umarım sende en kısa zamanda istediğin gibi bir işe başlar ve yeni yaşantına mutlu bir şekilde devam edersin.


  • @yalta umarım. Tecrübeye rağmen sistem 50 yaş üstünü ayrı bir kategoride değerlendiriyor. Makaledeki gibi işi bıraz gırgıra alıp, bir alt segmentte işe bakmak gerekiyor.


  • @redsat2000 abi bosver amerikayi mamarikayi. 50 den sonra macera arama. Git yerles egede bir koye ikinci baharini yasa. :))


  • guzel bir konu, tesekkuler paylasım için.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000 elinize saglik sayin @redsat2000 , harika oldu bu baslik...
    forumdaki baska uyeleri de ilgilendiren gerekli bir konuydu bence de.


  • @roccorocco Ege bana göre değil ben onu anladım. Çabam ondan dolayı. Olmazsa çöplüğümüze döneceğiz ne yapalım.İkinci baharı yelkenli teknemle sahilleri dolaşırız artık.


  • @redsat2000 miço olurum 🙂


  • Cevremde (Amerikada) 50’li yaslarindan sonra yeni bir kariyere hazirlanan, is degistirmeyi planlayan tanidiklarim var. Bunun disinda ileri yaslarda is arayisinda olan ya da kariyer degisikligi yapanlara yonelik danismanlik yapan ve egitim programlari hazirlayan iki kisi taniyorum. 45 yasinda geldim Amerikaya su an 47 yasindayim. Serbest calisiyorum, oluyor. Burada self employed olarak calismak da cok yaygin.




  • Aslinda Turkiyedeki kadar zor degil 50 uzeri is bulmak ABD de , arkadaslarim var 50 civari ve is bulamiyorlar 5-6 senedir issiz olan biliyorum otdu mezunu.
    Ben de 49 yasinda bir mmakina muhendisiyim ocak ayinda giris yaptim 1 ay kaldim istedigim ucreti vermediler TR ye dondum , sonra istedigim ucreti Verdi ABd de yerlesik bir Avrupali firma ve tum aileyi saglik sigortasina aldilar, bende nisan ortasi geldim yaz sonuna kadar deniyorum kendimi ve amerikayi deniyorum yazin esim ve kizim da gelecekler adaptasyon sorunu olmazsa kalacagiz . Bu arada ise basladiktan sonar 1-2 daha ciddi is teklifi aldim su andakinin %50-70 fazlasini vermeleri lazim degismem icin 🙂 . Tabi benim isimde diplomadan cok yaptigim is konusunda tecrube onemli 25 yila yakin tecrube olunca diploma bile sormadi firma.


  • @sash sevindim sizin adiniza. Aslinda cok iyi bir noktaya deginmissiniz. Biz yasi 40 geçenlerin yerlesik amerikan sirketlerinden ziyade Avrupa merkezli Amerikada is yapan sirketlerde is bulma olasiligimiz daha yuksek cunku burda ki avrupa merkezli firmalarda çalışan kisler ağırlıklı olrak Avrupa da metrik sistem egitimi almis insanlar. Nedense adamlar bizi de Avrupali gibi düşünüyor:) . Muhendislerin is basvurusunda buna oncelik vermeleri biraz daha arti olur kanisindayim. Başvurularımın geri donusleri agirlikli olrak Avrupa merkezli şirketlerden. Süreçler tabi uzun. Başvurudan 2 ay sonra ik departman asistani ile telefon görüşmesi, 1 ay sonra yüzyüze IK muduru görüşmesi, bakalim ilgili departman müdürü ile görüşme nezaman olacak. 1 ayı devirdik olumsuz bir geri dönüşte yok surecler cok uzun beklmedeyiz.


  • Sayin @redsat2000 azminize, araştırmacı kişiliğinie. Ve bununla bilikte paylaşmlarıniza cidden hayran kaldım. Cok tesekkurler. Umarım başvurduğunuz firmalarda sizin gibi degerli bir insani anlayacak insanlar çıkar. Burda iş bulmadan Mevcut işiniz bırakıp gelmek istemeyesinizi anlıyorum ama karsi taraftan bakınca adamlar biraz burda yerlesik yasayan birine daha pozitif bakarlar diye ben mevcut işimi bırakıp geldim. Her geçen gün bunun artısını daha fazla olduğunu dusunuyorum. Ilk 1 yıl icinde mesleğime yönelik kalıcı bir iş bulamayacağımı bile bile geldim. Bunu kabullenince belki daha iyi hiseediyor insan ama karamsarligada kapilmiyorim degil bazen cunku yas 50 lere doğru gidiyor 🙂

    Umarım gönlünüze göre istediginiz işi bulur gelirsiniz.

    Ben TR de iken Usa da iş bulamadım ve mevcut isyerim buna müsait olduğunda 1 yılı Amerika ya ayırdim. Sizinde müsaitse isyeriniz sizde yapin derim. Gelin Amerikanın keyfini çıkarın ve bu sürede iş basvurlariniza da daha yakin olursunuz. Bu sürede geçiminizi saglayacak lyft vs iş mutlaka bulursunuz ondan hiç supheniz olmasin. 1 yil sonuda olmazsa tekrar durum degerlendirmesi yaparsiniz.

    Herşeyin kakkinizda guzel olmasını dilerim.


  • @ashborn iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkürler. Temmuz sonu benim 6 ay durumundan dolayı uzun periyot kalışa geçiş yapmam gerekiyor. Kaş göz yara yara ABD de bir şeyler yapmam gerekecek.Ancak dediğiniz gibi ehli keyif 1 yıl ABD kalmam çok zor. Emekli olan bir insanın orada harcayacağı parayı yeniden yerine koyması çok zor. UBER yerine ben deniz üzerindeki yat marina türevi taşımacılık işlerine bakıyorum.(Normal statü işler yerine) Eğer başarabilirsem ABD tutunmam çok kolay olacak. En azından kendi mesleğimi yapmak , beni güçlendirecektir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum