Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar,
    GC kazandınız birçok konuda yaşamınız ile ilgili tatlı bir telaş başladı. Yeni yaşamınız ile ilgili ilk adımı atmak adına gerek Türkiye'den ve gerekse Amerika'ya gittiğinizde sizi bekleyen kültür şokumuz haricinde birçok stresli kısımlarımız var. Bunlardan en önemlisi kanımca İş Bulma , İş başvurusu ,Mülakat ve İş başvuru süreci.
    Diğer Bölümlerde bazı zamanlarda etap etap yazılarımızda belirtiyoruz. Ancak yaşadığım şu kısa zamanda bir çok farklılıklar fark ettim. Ayrıca bu konuda GC kazanan veya orada parasının azalması nedeniyle USA da iş bulma stresinde olan arkadaşlarımız için hazırlıkların Türkiye'den başlaması gerektiği kanaatindeyim.


  • İş Başvuru Mülakatlarında sorulan bazı Sorulardan beklenen yanıtlar ;
    İşinizin en sevdiğiniz kısmı nedir?
    Adayın en çok sevdiği dolayısıyla en başarılı olduğu noktayı keşfetmek için sorulan bu soru adayın organizasyondaki yerini de doğru tespit edebilmek açısından önemli.
    Çözdüğünüz en zor ya da garip sorun nedir?
    Adayın cevap verme şeklinden dürüstlüğü tespit edilebilir. Abartma veya duraklama adayın böyle bir deneyiminin olmadığını gösterir. Eğer aday sakin ve katmanlı cevaplar veriyorsa çözüm gerçekten ona aittir.
    Nasıl bir çalışma stilini tercih edersiniz?
    Adayın nasıl verimli çalıştığını, takım üyesi mi yoksa tek tabanca mı olduğunu anlamak için doğru bir sorudur. Bu şekilde önemli ipuçları elde edilir.
    Sizi motive olmaya iten bir deneyimden bahsedebilir misiniz?
    Adayın motivasyon kaynağını yaşanmış bir örnek üzerinden görebilmek önemlidir. Adayı neyin yükselttiğini ve verimin nasıl artırılabileceğini görmek açısından çok faydalı bir sorudur.
    Aldığınız en acımasız geri bildirim nedir?
    Adayın bu soruyu hatırlamıyorum ya da yok şeklinde yanıtlaması düşündürücüdür. Hatalarını ya da öğrenim sürecini dürüstlükle anlatabilen ve aldığı dersleri paylaşan aday öne çıkacaktır.
    Arkadaşlarınızdan biraz bahsedebilir misiniz?
    Bu soru adayın kişisel özelliklerini daha yakından algılamak, değer verdiği ya da şikayet ettiği noktaları tespit etmek açısından anlamlıdır.
    Sizden çok fazla şey beklendiğinde nasıl karşılık verirsiniz?
    Bu soru adayın yardım etme ve yardım alma konularına nasıl yaklaştığı noktasında önemli ipuçları içerir.
    En çok hangi nedenle yanlış anlaşılırsınız?
    Adayın sosyal zekasını görebilmek açısından önemli olan bu soruyla adayın kendisini ve çevresini nasıl gördüğü ve kendisiyle ilgili nasıl tespitler yaptığı gözlemlenmiş olur.
    En son birini hayal kırıklığına uğrattığınızda ne oldu?
    Herkes mutlaka en az bir kere bir başkasını hayal kırıklığına uğratmıştır. Bu soruyla adaydan dürüst davranarak hatasını anlatması, aldığı dersi paylaşması bekleniyor.


    • What are your strenghts? “Güçlü taraflarınız nelerdir?”
      “Disiplinli ve planlı biriyimdir. Bu özelliğim sayesinde aldığım işleri vaktinde, eksiksiz olarak tamamlarım. Yöneticilerim ve Firma sahipleri bana iş verdiğinde o işin tamamlanmış olarak kendilerine teslim edeceğimi bilirler. Çok kültürlü ekiplerle çalışmayı seviyorum, meslektaşlarımla ve paydaşlarla pozitif ilişkiler kurabilmeyi, eğitim ve yeni yetkinlikler / uzmanlık kazanmaya hevesli, sürekli iyileştirme konusunda yoğun bir ilgimle çalışmayı seviyorum. “I am a disciplined and organized person, due to that I always finish my work completely on time. My managers and Company owners would know that when they give me a task, it will be completed fully. I’m used, and I really enjoy working with multicultural teams, being able to create positive relations with peers and stakeholders, internally and externally, and with a keen interest in continuous improvement, avid to acquire training and new competences/expertise.”

    • What are some of your weaknesses? “Zayıf yönleriniz nelerdir?”
      “Çok heyecanlı biriyimdir. Eskiden bir grup karşısında konuşmaktan, sunum yapmaktan hiç hoşlanmıyordum. Ancak bu sıkıntımın üstüne gittim ve evde sürekli pratik yaptım. Bu konuya ilişkin seminere katıldım. Böylelikle sıkıntımın üstesinden geldim. O zamandan beri çok önemli yöneticiler karşısında bile birçok kez sunum yaptım ve başarılı oldum.” “I am a very excited person. I used to dislike speaking in public or making presentations. However, I challenged myself ad practiced at home continuously. I also attended a seminar about this, so that I overcame this weakness. Since then, I did many presentations to many well-known managers & groups and I succeeded.”


  • Why do you want to leave your job? “İşinden neden ayrılmak istiyorsun?”
    Yeşil kart çeşitliliği vizesi kazandığımda kariyer planlamasına göre daha profesyonel iş alanlarında çalışmaya karar verdim. Önceki işimde kendimi çok geliştirdim ve işimle ilgili birçok şey öğrendim. Son işim, deneyim anlamında bana çok yardımcı oldu. Şu andan itibaren, daha fazla sorumluluk alabileceğim, uzmanlık alanlarına odaklanabileceğim ve bilgimi kullanabileceğim ve bu pozisyon için daha fazla deneyim alabileceğim bir işte çalışmak istiyorum. ”

    ‘’ I decided to work in more professional business areas according to my career planning, when I won green card diversity visa . I improved myself a lot at my previous job and learned many things about my job. My last job helped me a lot in means of experience. From now on, I would like to work at a job where I can take more responsibility, focus on my specialities and use my knowledge and experince more for that position.”


  • What can you do for this company? “Bu şirket için ne yapabilirsiniz?”
    “Hem iş hayatımdaki deneyimlerim hem de bilgi birikimim nedeniyle firmanıza katkı sağlayacağıma inanıyorum. Daha önce de ................................ alanlarında görev almış olmam nedeniyle …............ pozisyona katkı sağlayabileceğimi düşünüyorum.”
    “I believe I can be a good asset for this company both with my experience and knowledge. Since I worked at .... ..…………field before, I think I can manage ......................... position successfully.”


  • Do you work well under pressure? “Baskı altında iyi çalışabilir misiniz?”
    “Her zaman planlı çalışan biri olmuşumdur. Sorumluluklarımı öncelik sırasına koyarım ve planlı olarak çalışmaya gayret ederim. Bu özelliğim sayesinde stresli anlarda bile ne yapmam gerektiği bilerek çalışmaya devam ederim.”
    “I have always been an organized person at work. I put my responsibilities in order and try to follow that track. With the help of this habit of mine, I do my work knowing what to do even when I am stressed.”

    Can you give me five words that best describe you? “Sizi en iyi tanımlayan 5 kelime nedir?”
    “Azimli, planlı, disiplinli, çalışkan ve iletişime açık bir insanım.” “Determined, organized, disciplined, hardworking and open to communication.”


  • Birçok defalar USA da bulunan Şirketlerle telefon ile iş başvurusu görüşmesi yapmama rağmen Dün ilk defa video konferans yöntemiyle görüşme gerçekleştirdim .Bu konferanstan edindiğim tecrübe ile ilgili farklı alışkanlıkları ve teknikleri fark ettim. Görüşmelerde ilk farklı tutum ; Sizden 10 dk' lık kendiniz ile ilgili bir Prezantasyon istemeleri. Görüşmede 4 kişi 1 saatlik görüşme gerçekleştirdi. Akla ziyan her şeyi sordular.Benim pozisyonum ile ilgili konuların haricinde bir çok case de kriz durumunda ne yapacağım konusunda fikir, yönetimsel eylemler ve davranışlarım konusunda bilgi aldılar. Bu açıdan önceden bir hazırlık yapmak ve olası klasik bazı sorulara ait kendinize has yukarıdaki cümleler gibi bilgileri oluşturmanız lazım. Yapacağınız görüşmede tiyatral bir konuşma için hazırlanmanız lazım.


  • Sn. @redsat2000, detaylı bilgilendirme ve paylaşımınız için teşekkürler. Makine mühendisi olmama ragmen Endüstriyel imalat montaj ( çelik basınçlı kap) konularında Sertifikalı ( Nace TWI, NDT etc) Enspektör olarak Türkiyede çalışmaktayım. 1-2 ay içerinde Houstona taşınmayı planlıyorum. Dediğiniz gibi Skype üzerinden Houston telefon numarası aldım. 2-3 yer aradı fakat orada olmadığım için pek bir ilerleme gerçekleşmedi. Siz hangi sektörde çalışıyorsunuz. Uber lyft yapmak yerine kendi meslegimde tecrüblerimde iş yapmak isterim ama ilk 1 kaç ay orda olsak dahi işe alınmak zor gibi geldi bana. İşveren tarafından düşünrüsek alm sebebi sadece talep edilen ücret olur . Umarım gitmeden iş bulursunuz.


  • @ayek çok teşekkür ederim. Ben Denizcilik sektöründeyim. Benim iş geçmişim de denizin bir çok alanlarında çalıştım. Amacım sadece kendi dalım ile ilgili işte çalışmak. Yaşam amacım ve severek yaptığım ve de bildiğim tek iş bu. Ana amacı Deniz olan part time iş haricinde diğer geçici bir işte çalışmayı düşünmüyorum. Yelpazemin geniş olması nedeniyle gemi, denizcilik işletmeciliği, liman işletmeciliği, denicilik fakültelerinde akademisyen, safety management , enspektörlük /surveyorlük , kalite güvence ve proje yönetimi gibi iş alanlarında aramaya devam ediyorum.
    Üniversite de yapmayı düşündüğüm akademisyenlik ile ilgili yazdığı referanslardan referans mektup istemeye başladılar, bazıları güvenlik soruşturması etabına girdiler.
    Benim dünyamda hareketlilik başladı. Esas hareketlilik Ocak15-Şubat 2019 sonu arası olacak . Bu dönem bonusların ödendiği ve insanların işten ayrıldığı dönem. O açıdan planlarınız ve gidiş periyodunuzu bu döneme ayarlamanızda fayda var.


  • @redsat2000 teşekkürler. gidilecek ye seçimi yaptınız mı?


  • @ayek İş Başvurusu , Mülakat ve İş Başvuru Süreci içinde söyledi:

    @redsat2000 teşekkürler. gidilecek ye seçimi yaptınız mı?

    Önce Florida ile başladım. Ancak rüzgar Washington State (Seattle) yönüne doğru gidiyor. Houston ve New Orleans da seçenekler arasında .
    Daha doğrusu iş nerede ise ben oraya doğru sürükleniyorum. Ancak içimdeki ses Seattle 'ı sevdiğim yönünde kendimi oraya ait hissettim.


  • Ben de bir suredir uzaktan is arama surecine dahil olmus bulunuyorum. Ilk girisi yapip 2 hafta kadar abd de bulunsam da genel itibariyla yurtdisindan aramalarima devam ettim / ediyorum.

    Ilk basvuru asamalari ile ilgili gozlemlerim / tavsiyelerim su sekilde;

    1. indeed.com ve ziprecruiter.com en cok donus aldigim siteler oldu. Profil olusturup quick/easy application yapma imkani mevcut ikisinde de ve oldukca ise yariyor.

    2. Linkedin.com zaten cok bilindik ve olmazsa olmaz. O bakimdan burada detaylica bahsetmeyecegim.

    3. Firmalarin kendi websiteleri uzerinden basvurular. Gercekten mesakatli ve zaman alan bir is bu tip basvurular. Ama maalesef yapmak zorundayiz. Bircok iyi firma kendi web sistemleri uzerinden eleman alimi yapiyor.

    4. Recruiterlar. ABD`de oldukca yayginlar. Hemen hemen her firma hem kendi ilana cikiyor hem de bir iki recruiter firmaya ilan birakiyor. Isin bu kismi biraz alengirli maalesef. Bir ilan icin direkt mi basvursam yoksa recruitera mi biraksam isi diye cokca dusunurken buluyorsunuz kendinizi. Ikisini de basvurayim hangisi tutarsa diye dusunuyorsaniz buyuk ihtimalle yaniliyorsunuzdur. Cunku boyle bir durumda firma sizi direkt basvurudan ise almaya kalkissa bile muhtemelen recruiter onun uzerinden de basvurdugunuz icin firmadan komisyonunu isteyecek ve bu da sizin is teklifinin iptal olmasina kadar gidebilecek dertler silsilesinin baslangici olabilir pekala.

    Bu arada recruiterla basvurmanin avantajlari da var. Bir cok recruiter ilana cikan firmanin IK mudurunu, teknik ya da operasyonel mudurlerini sahsen taniyor ve bu sekilde resumenizi direkt karar vericilerin masasina birakiveriyor. Siz direkt basvururken cogunlukla yeni mezun bir IK calisaninin insayatifine kaliyorsunuz. Direkt basvurunun avantaji ise firmanin sizin olasi ise aliminiz halinde herhangi bir komisyon bedeli odemeyecek olmasi. Recruiter firma ile ise alinirsaniz firma sizin icin bir bedel odemek durumunda kaliyor. Dolayisiyla firma iki kisiden birini secmek durumunda kalirsa sayet ucuza malolani yani direkt basvurani seciyor muhtemelen.

    Neticede bir ilana basvururken stratejinizi bastan secmelisiniz. Recruiter araciligi ile ya da direkt. Ikisini birden yapmayin suyu bosuna bulandirmayin derim. Ben genelde recruiterdan gelmisse is once ona yol veriyorum. Baktim bir kac hafta gecti ses seda yok bir yokluyorum. Yine ses seda yoksa direkt kendim basvuruyorum. Eger zaten ilani direkt firmadan kendim farketmissem kimseyi karistirmadan kendim basvuruyorum.

    Bir dipnot; recruiter ile devam edecekseniz bir sekilde ona hiring manageri, general manageri ya da bu tip ust duzey yoneticileri sahsen taniyip tanimadigini, daha once ayni firmaya kac kisi soktugunu, firmanin maas politikasini vs. sorarak recruiterin gercekten de firma uzerinde etkisinin olup olmadigini test edebilirsiniz. Sayet bu sorularinizin cevaplari tatmin edici degilse direkt basvuru ile devam etmenizi oneririm.

    1. Telefonla arama yontemi. Ilginc ama ABD deki firmalarin cogusu ozellikle IK mudurlerini aradiginizda telefonlariniza cevap verecekler ve hatta hic umulmadik bir bicimde sizinle ayak ustu bir telefon mulakati yapacaklardir. Evet aynen oyle. Turkiye de IK uzmanini aramaya cesaret edemezken ABD`de gayet telefonu kaldirip paldir kuldur kendinizi bir mulakatin icerisinde bulabiliyorsunuz. Burada yalniz bir husus onemli. IK uzmanini aramadan once mumkunse bir iki hafta onceden mevzu bahis is ilanina basvurmus olun. Ilk soracagi sorulardan birisi "ilana sitemiz uzerinden basvurdun mu ?" olacaktir keza. Ya da ortada ilan vs. yoksa bile en azindan oncesinde bir e-mail ile "resumenizi" iletmis oldugunuzdan emin olun. Bu arada resumenizi dedim dikkat ettiyseniz. Benim gibi caylaklar icin ilk etapta telaffuzu kulaga yabanci gelebilir. Ben ilk gorusmelerimden birinde recruiter abi resumeni yolla dediginde baya bildigin "What is resume ?" tepkisini vermistim. Garibim usanmadan sabirlica anlatmisti bana. Bir de ingilizce -rizum- seklinde degil de fransizca ya da bizim turkce okundugu gibi -resume- diye telaffuz ediliyor. Bir baska dipnot.

    Netice itibariyle bir pozisyona basvurduysaniz ve o pozisyon icin tam aranan isim oldugunuzu dusunuyorsaniz ve geri donuste almadiysaniz cekinmeyin cevirin sirketin telefonunu IK mudurunu baglatin. Ummadiginiz sekilde olumlu ilerlemeler kaydedebilirsiniz.

    1. Uzaktan is arayanlar icin bir kac pratik bilgi. Daha once benzer paylasimlar olmustu ama ben yine de ozet geceyim.

    -Skype numarasi. 7/24 ulasilabilir olmak acisindan bir skype numarasi alin ve resumenize ekleyin.
    -Green cardli oldugunuzu, sponsorshipe ihtiyac duymadiginizi, herhangi bir isveren icin abd nin herhangi bir eyaletinde sinirsiz surece calisma hakkinizin oldugunu resumenizde mutlaka belirtin. Cogu firma green card olayina sizin kadar hakim degil ve yanlis onyargilara kapilabiliyorlar.
    -Resumenizi abd formatinda hazirlayin. Resim koyma, hobileri yazma, gelecege dair hedeflerinizden bahsetmeyi filan unutun. Indeed, monster, linkedin gibi siteler resume olusturmada baya yardimci oluyor. Oradaki profilinizi guzelce olusturursaniz pdf olarak resumenizin ciktisini alabiliyorsunuz.
    -Cover letter. Bizde ki takdim yazisi. Cok onemli. Bazen attached olarak bazen de direkt mail yolluyorsaniz mailinizde yazi olarak yollamaniz beklenmektedir. Bir kac paragrafi gecmeyecek sekilde sizi en iyi ama en kisa sekilde anlatan bicimde olusturmaya gayret edin. Zamanla kesip bicecek ve daha iyi hale getireceksiniz. Endiselenmeyin 🙂
    -Onceki is yerlerinizden neden ayrildiginizi cok onemsiyorlar. Gecerli sebepler bulun ve bu sebeplerden bahsetmekten kacinmayin.
    -Sertifikasyonlariniz varsa uzerine basa basa sahip oldugunuzu belirtin. Sertifikasyonlar cok onemli.
    -Sabirli olun. Kendi adima bunlari yazacak kadar is basvurusu / gorusmesi tecrubesine ulastim ama halen anlastigim bir firma yok 🙂 Sabirla basvurulara ve gorusmelere devam. Kimileri cok sansli olup ilk ciddi gorusmede ise alinirken kimileri haftalarca hatta aylarca ugrasabiliyor istedigi ise kavusana kadar maalesef 🙂 Donem donem ozellikle tamam bu sefer oldu dediginiz islerin yattigini gordugunuzde asiri umutsuz hissedeceksiniz ama yilmak yok. Bunlar oyunun bir parcasi 🙂
    -Network yapmaya calisin. Ingilizcede kullanilan bir deyistir "I know someone who knows someone". Birilerinin tanidiginin tanidigi sizin aradiginiz isim olabilir. Profesyonel hayatinizda size yarari dokunabilecek bir kimse oldugunu dusunuyorsaniz karsinizdakine mesleginizden, green cartinizdan ve abd de is ariyor olusunuzdan cekinmeden bahsedin. Ilginc sekilde ilginc baglantilar yakalayabilirsiniz. Bir kac gorusmem sirf bu sekilde gelisti.
    -Son olarak "profesyonel resume hazirlanir, 3 dakikada cover letter yazilir agrisiz sizisiz ise yerlestirilir" tarzi ticari odaklara yanasmayin derim. Kendi dusuncemdir. Bu kuruluslarla calisan ve akabinde ise yerlesen arkadaslar vardir mutlaka ama bence bunlara para harcamaya gerek yok. Bir kac basit bilgi ve biraz sabirla tum bu is arama sureci kisinin kendisi tarafindan rahatca yurutulebilir diye dusunuyorum.

    Bunlar tamamen benim kisisel goruslerim ve tecrubelerimdir. Paylasmak istedim ancak unutmayin ki herkesin seruveni farkli olacaktir. Aklima geldikce eklemeler yaparim gene. Herkesin hayalindeki islere kavusmasi dilegiyle...


  • @filth_grinder Benim 6 aylık USA başvuru sürecimde bütün detayları harfi harfine yazmışsın. Görüşlerinin hepsine imzamı atarım. Kalemine sağlık.


  • @redsat2000 @filth_grinder
    Çok değerli bilgiler paylaşmışsınız, elinize sağlık.


  • Bence vize konusu resume'de hic belirtilmese daha iyi. Recruiters (veya headhunters) lar vize lafini duyunca otomatikman sizi "expense" olarak gorurler herne kadar yesil kartim var desenizde. Onlar eger sizi o pozisyon icin uygun gorurlerse mutlaka ararlar ve ingilizceyi aksanli konustugunuzdan aradiklarinda size mutlaka sorarlar vize durumunuzu. Ama ille de belirtmek isterseniz CV'de ki profil bilgilerinizin altina sunu ekleyebilirsiniz;
    Visa Status: Green Card holder (Permanent Resident)

    IT sektorunun ozelinde konusacak olursak, Recruiter'lar ellerinde ki listede ki kriterlere gore mulakat icin adaylari sectiklerinden, listede aranan ozellikleri sizin resume'nizde gormek isterler. Her is ilani icin ortalama 100 uzerinde basvuru aldiklarindan ve ayrica kendi database'lerinde de cok sayida aday oldugundan kriterleri tam karsilamayanlarla hic vakit kaybetmek istemezler. Bu kadar kisinin icinde siyrilip cikmak icin is ilaninda (job spec) 10 kriter varsa siz en az 7-8 tanesinin resume'nizde oldugundan emin olun. Baska turlu interview alma sansiniz yok. Bu o kadar kolay olmayabilir o yuzden resume'nizde her is ilani icin bir miktar degisiklik yapmanizda sakinca yok. Mesela siz yillardir Oracle ve pl/sql calismissiniz. Ama aranan ozellikte Teradata ve BTeq scripting var veya Microsoft SQL Server ve T-SQL scripting. Eger kendinize guveniyorsaniz, yapabileceginizden eminseniz resumenizde ki Oracle pl/sql bilgilerinden birini Microsoft T-SQL ile degistirebilirsiniz. Ilk basta pek etik gelmeyebilir ama maalesef kontratli calisilan IT sektorunde isler boyle yuruyor ve bunu istisnasiz hemen herkes yapiyor. Aksi takdirde recruiter'leri gecip interview almak hayal. Bir baska konuda, ornegin kriterlere uyuyor olsanizda eger o konuda ki tecrubeleriniz cok yeni degilse yine mulakat vermiyorlar mesela Java development tecrubeniz var ama son 1-2 senedir baska bir alanda calismissiniz yine olmuyor "your Java knowledge not up-to-date" yada "not recent" deniyor. O yuzden aranan ozelliklerin resume'nizde guncel gorunmesine cok dikkat edin. Ancak aciklayamayacaginiz, uzerinde konusmayacaginiz hicbir seyi de resume'nize koymayin, cunku oradaki bilgilerin gercek olup olmadigini anlamak icin sorabilirler. Mesela, 5 sene once calistiginizi soylediginiz proje hakkinda da soru sorabilirler. According to your resume, you have worked at JP Morgan New York several years ago. Can you tell us little bit about that project? What was your role in the project etc. Bu mulakat konusuna ayrica uzun uzun deginmek lazim.

    Recruiter'larin en belirgin ozelligi sizi bir ise uygun gorduklerinde gunde 10 kere arar ve sanki 40 yillik arkadasinizmis gibi yakin konusurlar ama uygun bulmadiklarinda deyim yerindeyse selam dahi vermezler. Yine ornegin size bir is mulakati (interview) ayarladiklarinda eger mulakati gecemezseniz size kibarca mesela "they filled the position internally" veya "you didn't do too bad in the interview but they've selected another candidate based on merit" gibi feedback verirler. Iletisim bilgilerinizin kendilerinde oldugunu ve baska bir pozisyon acildiginda arayacaklarini soylerler ama unutun bir daha hic aramazlar. O yuzden mulakatlari mutlaka gecmeye calisin. Hele ki Amerika gibi kontratli calisan Hintlilerin ve devasa Hintli outsource sirketlerin domine ettigi bir sektorde interview almak bile mesele.


  • Turkiyede ve aynı şekilde ABD de çokça populer bir makina sektorunde oldukça tecrubeli (25sene) biri olarak internetten yaptığım başvurulardan cokça olumlu bir geri donuş alamıyorum . Sebepleri oraya henuz yerleşmemiş ve Abd de referansı ve deneyimi olmayan birine guvenilirliği ve tecrubesine guvenemeyeceklerini düşünüyorlar ve tabi gelişmiş bir Avrupa ülkesinden gelmiyoruz, bir Turk ne kadar yapabilirki boyle ciddi ve onem taşıyan bir işi diye düşündüklerini düşünmeye başladım. Green card cıkmadan once Indeed den bilgilerimeulaşan bir head Hunterla gorusyorum 1 haftadır, O benim konumumda bir personel bulucu ve tecrubemi anladı , ne cıkarsa ondan cıkacak yada Abd ye gitmeden bir iş ayarlayamayacağım.


  • @hadi ilk paragraflarda söylediğin çok doğru.
    Resume 'da ilk etapta green card holder bildirdiğimde iş başvurularından hiç bir olumlu yada olumsuz cevap gelmedi. Önce işini hallet sonra görüşürüz olarak cevap aldım. Bir danışmanın uyarısı ile bu kısmı çıkardım. Sadece soru kısımlarında gerekiyorsa cevap verdim. Immigrant visa kopyası (özellikle güvenilir firma veya üniversitelerde ) secure attachment kısmına koyduğumda cevaplar ve incelemeler çabuk oldu.
    Resume da adresi GC gönderilecek verdiğiniz taktirde vede USA sky pe telefonunuzu yazarsanız. Dönüşler daha fazla olmaya başlıyor.
    Ayrıca Resmi yerler ve üniversitelerde uzun özgeçmiş CV göndermek , diğer bir çok yerde kısa özgeçmiş RESUME göndermek gerekiyor. Özgeçmişler Türkiyedekine ters olarak fotoğrafsız olmasında fayda var. Resume 1 sayfayı geçmemeli ve mutlaka linkedin web profil adresini eklemenizde fayda var.


  • @redsat2000 ,
    Green card holder yazmasanda, soyle bir durum var ki, resume deki ozgecmis ve egitim tamamen Turkiye olunca , yine de geri duruyorlar , ABD de bir ozgecmis yok , oturumun olup olmadigi havada vs.


  • @hadi green card konusunda kafami karistirdiniz 🙂 Bana hala yazmak daha mantikliymis gibi geliyor. Sebebi ise Ik mudurlerinin ya da recruiterlarin amerika icinden dahi bir dolu vizesiz basvuru aldigini dusunuyorum. Bu noktada vize sorunu olmadigini belirtmek fayda saglamaz mi ?

    Ek masraf oalrak algilayabilirler demissiniz green card durumunu. Biraz daha acar misiniz ne gibi masraflar dogabilir is veren icin ?


  • @redsat2000 danisman size tam olarak hangi gerekce ile green card holder ibaresini cikarin dedi resumeden acaba ?

    Bir de "once isini hallet" derken neyi kastediyorlardi ? Sonucta legal bir gocmensiniz. Calisma izniniz vs. hepsi onayli.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum