[Arşiv] Sayilarla DV2020
-
@omertug Sayilarla DV2020 içinde söyledi:
bu sene belli ki farklı bir sistem denediler ya da hata yaptılar. Ama daha önce olmayan şeyler olduğu kesin. açıklamayı dört gözle bekliyoruz.
hicbir sey olmasa bile kesinlikle bir seyler oldu mu diyorsunuz yani sayin @omertug :slight_smile: ?
-
@crazycells üstadım şimdi ds 260 formunu göndererek hata mı yaptık yani? Kafamız iyice karıştı.
-
@mkonca Sayilarla DV2020 içinde söyledi:
@crazycells üstadım şimdi ds 260 formunu göndererek hata mı yaptık yani? Kafamız iyice karıştı.
tabii ki hata yapmadiniz :slight_smile: Simon, sanirim 2014'te talihli olmustu. O gunden bugune yasadigi sureci unuttu :slight_smile: Yeni arkadaslarin heyecanini anlayamiyor...
Bu sansi yakalamis birine, sadece eger numaraniz aktif olacaksa formlari gonderin demek bana gercekci gelmiyor. Bunu hickimse yapmaz, ben olsaydim ben de gondermemezlik etmezdim. Vize bulten numaralari 35.000-40.000'lere bile ulastiginda, 50.000'lerde olan herkes formunu gonderir ihtimal dusuk olsa bile. Peki bunu 1 yil sonra yapmanin ne geregi var, bosuna riske atmis olacaksiniz. Yazilanlar yanlis olmasa da, gereksiz bir korku yarattigini soyluyorum.
Yukarida da ayrintili acikladim...Eger siz gocmen olmayi planliyorsaniz ve bunun icin hazirlik yapiyorsaniz zaten diger yollara vize yolu hala acik olacak, deneyimlerden hareketle konsolosun bunu cok sorun etmedigini soyleyebiliriz. Eger gocmen olma planiniz sadece turist vizesi ve dil okuluna dayali ise, zaten baslangictaki ihtimal de cok yuksek degil. Cunku bu ikisi normal bir gocmenlik yoluna ait asamalar degil. Dolayisiyla hizlica formlari gondermek bana oldukca kabul edilebilir bir risk/benefit hesabina sahip geliyor.
-
kesin var bişiler :)
-
Selamlar,
Simon un asagisaki yorumuna ne diyorsunuz? Bir de rusya ve ukrayna gibi ulkelerin cn numarasinin yuksekliginin oneminden bahsetmistiniz. Onu biraz daha acabilirmisiniz
Each case number represents a winner AND whatever eligible family members (spouse and children under 21) they have. Each one will take a visa slot for one of the 50,000 visas available. So a family of 5 takes 5 of the 50k.
-
@yusuf128 Sayilarla DV2020 içinde söyledi:
Selamlar,
Simon un asagisaki yorumuna ne diyorsunuz? Bir de rusya ve ukrayna gibi ulkelerin cn numarasinin yuksekliginin oneminden bahsetmistiniz. Onu biraz daha acabilirmisiniz
Each case number represents a winner AND whatever eligible family members (spouse and children under 21) they have. Each one will take a visa slot for one of the 50,000 visas available. So a family of 5 takes 5 of the 50k.
Evet, secilen kisilere ve verilen vizelere aile uyeleri dahil. Ilk iletideki tabloda da belirtmistim zaten. Bir daha inceleyin isterseniz.
Rusya, Ukrayna, Ozbekistan ve Arnavutluk gibi ulkelerden basvuru yapan kisi sayisi ve secilen kisi sayisi fazla oluyor. Bir ulkeden en fazla 3500 kisi vize alabilecegi icin belli bir sayidan daha fazla kisi -zaten sira gelse bile ulke kotasi dolacagindan- sistemden cikariliyor, zaten dosya numaralari arasindaki boslugun en onemli nedeni bu. Bu elemelerin hepsi cekilis yapildiktan sonra gerceklesiyor ve talihli listesi buna gore aciklaniyor. Ayrintili bilgi icin su konuyu okumanizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/275/sayılarla-green-card-lotosu-diversity-visa-sürecine-bakış
-
Arkadaşlar rica ediyorum şu guncel durum bilgilendirme formunu http://bit.ly/2V0zMOz dolduralim ve imzanızi guncelleyın. Sürecin sağlıklı takibi için gerçekten çok önemli. Yüksek case no.lar çok fazla ve sağlıklı bir değerlendirme yapabilmek icin cok buyuk önem arz ediyor.çünkü bu sene farklı bir sene. Küçük numaralardaki eski yoğunluk yok. Büyük numaralarla bekleyen arkadaşlarımız çok. o sebepten sürecin sağlıklı bir şekilde takibi için ivedilikle formu ve imzanızi guncelleyın lütfen. Saygilar
-
@air_technic Sayilarla DV2020 içinde söyledi:
Arkadaşlar rica ediyorum şu guncel durum bilgilendirme formunu http://bit.ly/2V0zMOz dolduralim ve imzanızi guncelleyın. Sürecin sağlıklı takibi için gerçekten çok önemli. Yüksek case no.lar çok fazla ve sağlıklı bir değerlendirme yapabilmek icin cok buyuk önem arz ediyor.çünkü bu sene farklı bir sene. Küçük numaralardaki eski yoğunluk yok. Büyük numaralarla bekleyen arkadaşlarımız çok. o sebepten sürecin sağlıklı bir şekilde takibi için ivedilikle formu ve imzanızi guncelleyın lütfen. Saygilar
Bu konu hakkinda hatirlatma yapmaktan cekinmeyin, hatta diger DV2020 talihlisi arkadaslar icin de durum gecerli.
(Isterseniz linki imzaniza da tasiyabilirsiniz)Bu forumdan bilgi alan herkesin, forumdaki yuksek dosya numarali uyeler icin bu cizelgenin onemini anlamasi ve cizelgeye gereken katkiyi yapmasi sart.
-
şimdi benim numaramdaki bir kişi ortalama türkiye'de kaçıncı sırada oluyor? şimdi 2018 de anladığım kadarıyla seçilenlerin %40 lık kısmına vize verilmiş. bu sene ben o yüzde %40 içinde miyim değil miyim nereden anlayacağız?
-
Ds formunu erken doldurmanın yeni sistemdeki önemini anlamak için bizlerin durumuna bakabilirsiniz. Dv2019 case 14XXX olmasına rağmen biz ancak kasımda formu submit edebildiğimiz için randevumuz haziran 2019'a kadar sarktı.
Numarası çok daha yüksek bir sürü kişinin vizelerini çoktan aldığını hesaba katarsanız durum çok daha iyi anlaşılır.
O nedenle bence de numarası yüksek olanlar eğer gerçekten gitmek istiyorsa hiç zaman harcamadan formlarını tamamlasalar çok daha iyi diye düşünüyorum.
-
@rigsmaer Sayilarla DV2020 içinde söyledi:
şimdi benim numaramdaki bir kişi ortalama türkiye'de kaçıncı sırada oluyor? şimdi 2018 de anladığım kadarıyla seçilenlerin %40 lık kısmına vize verilmiş. bu sene ben o yüzde %40 içinde miyim değil miyim nereden anlayacağız?
boyle bir siralama yok maalesef. Bolge bolge siralama mevcut ama ulke siralamasi yok.
Bir de yanlis anlasilma olmasin secilenlerin %40'ina vize verilecek diye bir kural yok, o dediginiz o yil sonuna ait bir istatistik. Sizin dosya numaraniz yuksek degil, sira gelmeme riski yok.
-
@nakalakev hocam yani numarası sizden yüksek olan birisi sizden önce mülakata girip vizesini alabiliyor muyum ? kafam karıştı şimdi
-
@stilll Ds260'ı önce dolduranları öncelikli yaptılar.
-
2020 talihli listesini şu ana kadar dolduranların sayısının yaklaşık 250 olduğunu görüyorum. 2019 listesini ise yaklaşık 220 kişi doldurmuş. Buradan yola çıkarak EU bölgesinde kazanan sayısının iki yılda çok büyük değişiklik göstermediğini tahmin etmek isabetli olur mu? Başta bu forum listelerinin doldurulma süreçlerinin gelişimi gibi bu tahminin geçerliliğini iptal edecek birçok farklı değişken olabilir tabii ki ama yine de bu durum bir fikir verebilir diye düşündüm. @crazycells gibi bu sayılar konusunda daha deneyimli kişiler ne düşünür acaba?
-
@nartnesren Sayilarla DV2020 içinde söyledi:
2020 talihli listesini şu ana kadar dolduranların sayısının yaklaşık 250 olduğunu görüyorum. 2019 listesini ise yaklaşık 220 kişi doldurmuş. Buradan yola çıkarak EU bölgesinde kazanan sayısının iki yılda çok büyük değişiklik göstermediğini tahmin etmek isabetli olur mu? Başta bu forum listelerinin doldurulma süreçlerinin gelişimi gibi bu tahminin geçerliliğini iptal edecek birçok farklı değişken olabilir tabii ki ama yine de bu durum bir fikir verebilir diye düşündüm. @crazycells gibi bu sayılar konusunda daha deneyimli kişiler ne düşünür acaba?
evet, o anlama geliyor olabilir; zaten secilen kisi sayilari ya bu ayki ya da onumuzdeki ayki bultende aciklayacak, net olarak sayilari ogrenebilecegiz.
-
@crazycells Sayilarla DV2020 içinde söyledi:
evet, o anlama geliyor olabilir; zaten secilen kisi sayilari ya bu ayki ya da onumuzdeki ayki bultende aciklayacak, net olarak sayilari ogrenebilecegiz.
Merhaba,
Yeni bülten açıklanmış ama kazanan sayısını göremedim.
-
@aristoi Sayilarla DV2020 içinde söyledi:
@crazycells Sayilarla DV2020 içinde söyledi:
Merhaba,
Yeni bülten açıklanmış ama kazanan sayısını göremedim.
evet, ben de goremedim. Agustos bultenini bekleyecegiz.
-
@crazycells yani geçtigimiz yıl vize alabilen kişiler gibi bu sene de rakamlar yakın mı olur ? bu yorumunuzu tam anlayamadım. teşekkürler
-
@crazycells kesinlikle katılıyorum, kazanan arkadaşların formlarını düzgünce doldurup göndermelerini tavsiye ediyorum...geçen sene bir uygulama başlattılar, belki bu sene de bu uygulamaya bir versiyon eklerler , ne gerek var boşlukta beklemeye?
-
@stilll Sayilarla DV2020 içinde söyledi:
@crazycells yani geçtigimiz yıl vize alabilen kişiler gibi bu sene de rakamlar yakın mı olur ? bu yorumunuzu tam anlayamadım. teşekkürler
hayir, vize alan degil, forumun cizelgesini dolduran kisilerden bahsediyorduk orada.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
56
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum