Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@oez DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

Bir kaç sorum vardı; @crazycells

1. Bedelli askerlik yapan "No" mu demeli, para ödeyip hiç gitmeyen için bahsediyorum.

2. Örneğin X üniye 2005'de başlayıp, 2007'de Y üniye yatay geçiş yapmışsam, mezun olduğum okula Y girerken başlangıç tarihi 2005 mi olmalı ?

3. Yurtdışı temiz kağıdını halihazırda yurtdışında yaşayanlar mı alıyor. Bende öğrencilik dönemimde yurtdışında uzun sayılabilecek sürece bulunmuştum? Almam gerekir mi ?

4. ABD'De j1 vizesi ile bulunmuştum. Buna dair tüm bilgileri girdim anck "ailen registratin number" gibi bir şey hatırlamıyorum.

5. Social Security numarası almıştım. Bunu saklamıştım. Yeniden talep etmeme gerek var mı?

6. Aile şirketimizde çalışmış gösterildiğim var. Bu bilgileri girmek gerekir mi?

Yardımlarınız için çok teşekkürler

1. No diyebilirsiniz.

2. "X 2005'ten 2007'ye kadar, Y 2007'den 2009'a kadar ve sadece Y'nin bolumunde diploma yaziyor" seklinde doldurabilirsiniz.

3. Hayir, 1 yildan fazla yurtdisinda bulunanlar aliyor genelde. Ama eger suca bulastiysaniz, sureye bakmadan almaniz gerekiyor. Ilgili konu: https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak

4. Sorun degil, yok diyebilirsiniz.

5. Gerek yok, ayni numarayi kullanabilirsiniz, ama yeni bir kart isteyin.

6. Size kalmis. Bu formda neyin "gosterildigi" sorulmuyor, "ne oldugu" soruluyor...

• @hope78 DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

Merhaba herkese, ds260 formunu doldurup sayenizde yolladik çok tesekkur ederiz.yanlız aklıma takılan birşey var.
    1.Lise iplomasi sanırım elimdeki soğuk damgalı noter onaylı olan.Acaba tekrar liseden lise diplomasi yani mezuniyet belgesi almaya gerek varmi.?illahki orijinal isteniyorsa.
    2.üniversite öğrenci si olduğum için öğrenim belgesi de ek olarak ve tedbir olarak evraklarla e klemelimiyiz?
    Eksik evrakla bu şansı kaçırmak istemiyorum.bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi lütfen.
    Herkeze bol şans.

Sizin durumunuzda lise diplomasina gerek yok, universite'de ogrenci oldugunuzu ogrenci belgesi ve transcript ile gosterebilirsiniz. Bu da yeterli.

• @elgitaro DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

@crazycells imzamı güncelledim. Önceki soruma cevap verebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Numaraniz kucuk, o nedenle Eylul'den once email gelir diye dusunuyorum.

• @mkonca DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

@mnd DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

Konuşabildiğiniz veya okuyabildiğiniz diller kısmına B1 seviyesinde bildiğim İngilizceyi nasıl yazabilirim veya yazmalı mıyım?

@crazycells , bu bölümü doldurup doldurmağı mı veya bizde var mı yok mu hatırlamıyorum.. Bir sorun olur mu acaba?

Edit: şimdi formun pdfine baktım yokmuş. bu bir sorun mudur?

sorun olmaz. Sadece formda cikan sorulara cevap vermelisiniz. Sizin formunuzda sorulmayan bir soruyu dert edinmenize gerek yok, baska arkadaslarin formlarina bakip hepsini sormaniza gerek yok. Bu cevabim bu turdeki butun sorulariniz icin degismeyecek. :slight_smile:

• @ismailcanbolat DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

Merhaba 2020 talihlisi olarak toplamda 4 kişilik(eşim ben ve 2 küçük kızım) aileyiz mülakata hepiz mi katılacak yoksa sadece kazanan mi katılacak teşekkür ederim

Green Card alacak herkesin katilmasi gerekiyor.

• @crazycells bu (açıköğretim aof )de olsa gerek yok dogru mu anladim?.yardıMLARINIz ICIN COK TESEKKUR EDERIM:100:

• @hope78 DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

@crazycells bu (açıköğretim aof )de olsa gerek yok dogru mu anladim?.yardıMLARINIz ICIN COK TESEKKUR EDERIM:100:

Evet. En yuksek derecedeki egitim kurumuna ait bilgileri gostermeniz yeterli. Zaten lise diplomasi olmadan ilerleyemeyeceginizin onlar da farkindalar.

• @muhtaradana tesekkur ederim.cevaplardan takip edebilirsiniz öğrenci belgeleri y eterliymis..

• Erasmus öğrencisi olarak gittiğim avrupa ülkesi üniversitesini de girmem gerekir mi ?

• Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik Ds-260 Meslekler hakkında
    DV2020 Talihlileri DV2020 Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
    M maximus 20 May 2019 14:20
    Merhabalar. Ds-260'ı doldurup gönderdim ama içime kurt düştü. Aklıma bir kaç soru takıldı.

1. Polis Memuruyum. Meslekleri seçerken seçenekler içinde mesleğim olmadığı için "other" seçerek "police officer" yazdım ama "government"ı ya da başka bir seçeneği mi seçmeliydim. Yani polisliği içeren genel bir meslek var mıydı? onetonline.org'u inceledim ancak nasıl doldurmam gerektiğine dair bilgiye rastlamadım.

2. Eylül ayında 4 yıllık memur olacağım ve başka ilde de görev yaptım. Bulunduğum illeri belirtmeli miyim? Ve işveren olarak ne yazmalıyım. Emniyet genel müdürlüğü mü yoksa bulunduğum ilin genel müdürlüğünü mü?

3. Bir dönemde esnaflık yaptım. Supervisor olarak boş bırakmakla kendimi yazmak arasında kaldım. Sonra kendimi yazdım. Doğrusu nedir?

4. 2 yıllık tecrübe sorduğu yerde iki yıldan fazladır çalıştığım için evet diye mi işaretlemeliyim? Yoksa meslek için en az iki yıllık "meslek yüksek okulu" gibi bir eğitim geçmişini mi soruyor.

5. 7 ay kadar polis okulunda yatılı eğitim aldım. Bunu da çalışmış gibi işlemeli miyim? Yoksa bu "education" a mı girer? Yani bunu sertifika olarak işlemeli miyim? Elimde polis okulunu bitirdiğime dair sertifikam da var.

Bu konularda kafam karıştı. Sağlıklı kesin bilgiler alabilirsem sevinirim.

• @crazycells
    Merhabalar
    Esime cikti. DV-260 formu doldurup gonderdik.
    Bir kac merak ettigimiz konu var.
    1-Case Number imiz. 11XXX muhtemel mulakatimiz sizce ne olur.

2-ESİM 7 aylik hamile. Cekilise katildiginda hamilellik yoktu. DS-260 formunda hamilelik ile ilgili herhangi bir soru yada aciklama goremedik.
    Epey arastirdik KCC ye de mail attik cevap henuz gelmedi.Bizim gibi benzer durumdaki biri varsa deneyimlerini paylasirsa seviniriz.

3-Epey video izledik. Cogu cekilise nasil katildim,DS-260 i nasil doldurdum ,mulakatta neler oldugu ile ilgiliydi. Formu doldurtuktan sonra mulakata kadar olan surec nasil ilerliyor bununla ilgili pek birsey bulamadik. Dogum belgesi nereden ne zaman alinmali?evraklarin gecerlililik tarihi oldugu dusunulurse simdi mi toplamak mulakat tarihi belli olunca mi almak iyidir.

4-Bebegimiz Temmuz gibi dogucak insallah. O zaman mulakkattan once formu guncelleyip bebegimizin bilgilerini girebilmiyiz

Merak ettiklerimiz bunlar. Cikan herkese hayirlisi olsun. Cikmayanlara ise ilerki yillarda bol sans diliyorum.

• @crazycells peki şimdiden bu belgeyi istemenin bir sakıncası var mı

• @hope78 teşekkür ederim,bunu öğrenmem güzel oldu

• @crazycells Tesekkur ederim.

• Merhabalar,

Yaşadığımız adresler 16 yaşından itibaren yaşadığımız adresler mi olmalı? Yoksa doğumdan bugüne kadar olanlar mı?

• @mstf 16 yaşınızdan itibaren olanlar olmalı.

• @crazycells cevap için çok teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

2020 case numaralı kazanan arkadaşlar, Şuan forumda sormayı düşündüğünüz kafanıza takılan bir çok konu %90 sorulmuştur.Ancak bunun nerede olduğu ile ilgili bir fikriniz yoksa, size tavsiyem 2019 yılında mevcut mülakat deneyimleri,USCIS, sağlık ve 2019 aşamaları baştan sona okumanız/not almanız. Bunun haricinde Meslekler, Amerikada yaşam uçak ve girmeyi düşündüğünüz yerlere ait eyalet bilgilerini araştırmanız. Forumun karakteristik yapısında her bir açılan başlığın başlangıcında sizin için değerli olacak bilgiler mevcuttur yada ileri aşamalarda eklenmiştir. Kesinlikle bu bilgileri copy paste yoluyla bir yerde toplayarak kendi başvuru klavuzunuzu hazırlamanız. Forumda ileri aşamalarda bu nerdeydi diyebileceğiniz bir çok bilgiyi yoğun bir şekilde aramanızı önleyecektir. Planlı ,sistematik ve dikkatli olmak bu süreç için önemli.
    Tekrar herkese hayırlı olsun. Umarım süreci zevkli ve stressiz geçirirsiniz.

• @crazycells Merhaba green card 2020 talihlisi arkadaşım ds 260 formunu doldurmaya başlayacaktım numaranız eşleşmiyor lütfen konsloslukla irtiaba geçin diyor ?![alt metni]

• @LEOBEBEK öncelikle hayırlı olsun.

1. Geçen senelerden örnekle gidersek mülakatınız Ocaktan önce olmaz.
    2. DS260 ı doldurmak için acele etmeyin derim, bebek doğsun sonra onuda ekler formu kaydedersiniz. Ama doldurup daha sonra KCC ye mail atıp formu açtırabilirsiniz.
    3. Formu doldurduktan sonra yapacağınız bir şey yok. Her ay yayınlanan bültenleri takip edeceksiniz. Her ayın 12-15 i civarı Visa Bulletin yayınlanır. Ayrıca bu sene devreye alınan bazı evrakların önceden KCC tarafından istenmesi durumu var. Tahminen evrak maili size Ekim gibi gelir onları hazırlayıp KCC ye mail atacaksınız ve daha sonra CURRENT olduğunuz ay için mülakat tarihi beklemeye başlayacaksınız.
      Sizin yerinizde olsam şimdilik hiç bir şey yapmam. Bebek doğduktan sonra Pasaportunu çıkarın formu SUBMIT edin.
      Tekrar tebrikler,

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k