[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari
-
Herkese merhaba,
Öncelikle böyle bir forum olduğunu öğrenince çok sevindim, çok başarılı olmuş.
77** case no ile seçilmişim, yeni üye oldum. Yazışmaları mümkün olduğunca okudum ve şu 3 konuda DS-260 formunda hata yapmış olabileceğimi anladım. (Formu göndedim)
1- Country/Authority that Issued Document: sorusunda Turkey diye cevap verdim ama Rusya'da çalıştığım dönemde St. Petersburg'daki Türk Büyükelçiliğinden aldım pasaportu. Buraya Rusya'mı yazmalıydım?
2-Number of Educational Institutions Attended: sorusuna 1 diye cevap verdim ve mezun olduğum üniversiteyi yazdım, ama liseyi yazmadım, hem ben hem eşim için bu hata var
3-Do you have documentation to establish that you have received vaccinations in accordance with U.S. law? Bu soruya EVET dedim, nasılsa mülakata kadar gerekli tüm aşıları olurum diye, ama siz forumda, "HAYIR AMA MÜLAKATA KADAR TÜM AŞILARI OLACAĞIM" yazın diye yazmışsınız.
Bu konuyla ilgili KCC ile irtibata geçmeye gerek var mı acaba? Formumu yeniden düzeltmeye çalışayım mı yoksa gerekli belgeleri (lise adresi, aşıları olduğuma dair belge vs) getirip mülakatta mı düzelteyeim? Birçok hata olunca sıkıntı olur gibi düşünüyorum.
Düşüncenizi paylaşırsanız çok sevinirim.
-
@furkanttk DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Merhabalar
Öncelikle bu forumun kurulmasında,geliştirilmesinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.Benim 2 sorum olacak.
1)Ben şu anda nişanlıyım nikah tarihimizde eylülde şu anda henüz DS-260 ı doldurmadım,nikah yaptıktan sonra mı eşimi eklemeliyim,yoksa şu anda ekleyebilirmiyim ve DS-260 ı doldurup onaylayıp konsolosluğa gönderdikten sonra tekrar eklemek için hangi kanalla irtibata geçmeliyim?
2)Konsololuktan vize aldıktan sonra 6 ay içerisinde eşimle birlikte mi amerikaya giriş yapmak zorundayım,önce ben gidip sonrasında(1 yıl sonra) o da gelebilirmi?Çok teşekkürler.Herkes için hayırlısı olsun.
-
Evlenmeden ekleyemezsiniz. formu doldurmak icin o kadar beklemenizi tavsiye etmem. Mulakat tarihi almadan once gerceklesen degisiklikler icin KCC ile iletisime gecmelisiniz.
-
Herkes vize suresi bitmeden ABD'ye giris yapmali.
-
-
@befe DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Merhaba. Kız arkadaşım da 2020 talihlisi fakat bir kaç gündür forumu takip etmemize rağmen DS-260’ da heyecanımız dolayısıyla bir hata yaptığımızı henüz farkedebildik. Öncelikle üniversite öğrencisiyiz ve mevcut meslek yahut öğrencilik durumu sorusuna “öğrenci”cevabını verdikten sonra gelen soruda “Have you attended any educational institutions at a secondary level or above?” No cevabını verdik. Hali hazırda lise diplomamız ve devam eden üniversitelerimiz var. Dolayısıyla daha önceden 2 yıllık bir çalışma deneyimi de olmadığı için, formun tekrar gönderimi konusunda nasıl bir yol izlememiz gerekiyor? Her bölümün üzerinde edit seçeneği var fakat buraya danışmadan bir şey yapmak istemedik. Teşekkürler.
Formu gondermeden butun cevaplari editleyebiliyorsunuz. Aynen dediginiz gibi edit secenegini tiklayarak o kismi degistirin ve egitim bilgilerinizi tam olarak girin. Merak etmeyin, bir sorunla karsilasmazsiniz.
-
@rigsmaer DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
selamlar bir sorum daha olacak. başvuru formunu doldururken eski iş bilgilerini ve okul bilgilerini (hangi tarihte girdim hangi tarihte mezun oldum) ne girdiğimi hatırlamıyorum. şimdi tekrar bu bilgileri girdiğimde örtüşme olmazsa sıkıntı olur mu?
ilk basvuru formunda bu sekilde sorular bulunmuyor.
-
@muhtaradana DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells birde mülakat sırasında pasaportun son kullanma tarihine en az 8 ay olmadı dimi? Siz başka post a bu şekilde bahsettiniz diye hatırlıyorum.
evet, konsoloslugun sitesinde bir yerde en az 6 ay, baska bir yerde en az 8 ay daha gecerli olmasi gerekir diye yaziyor. O nedenle en az 8 ay olmasini tavsiye ederim.
-
@cato DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells 30.000 ler sizce büyük bir numara mı?
normalde evet. ama bu yil icin o kadar degil.
-
@ybi04 DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Merhaba, ben de yeni uye oldum. Case numaram 2020EU7XXX. Ds260 gonderim sonrasi Ilk firsatta bilgilerimi listeye ekleyecegim. @crazycells Benim sorum eski isyerleri ile ilgili. Mevcut isyerimde 10 seneyi askin suredir calisiyorum. Bu durumda eski isyerleri yazmam istenince son 10 seneyi sordugundan ya evet deyip bilgileri 'none' 'not applicable' seklinde gecmek gerekiyor ya da hayir demem gerekiyor. Hangi sekilde yapmak uygun olur? Ben eski isyerine "No" deyip gectim ama size de bir danismak istedim. Tesekkurler.
No diyebilirsiniz, en az lise mezunu iseniz bu kismi cok ayrintili incelemiyorlar.
-
@crazycells Haklısınız. Herkesten özür dilerim. Süreç konusunda çok tecrübesizim. O yüzden artık bu forumda başkaca da bir paylaşım yapmayacağım.
-
@gunaltay58 DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Merhaba..
1-Üniversite yazarken iki örgun bir açıköğretim olmak üzere 3 üniversite bitirdim hepsinimi yazıcam?
2-Farklı üniversitelerde okudugum için farklı illerde farklı yurtlarda ve farklı evlerde kaldım,bütün adreslerin hepsini yazmalımıyım?
3-Ayrıca Maltada 3 ay dil eğitimi aldım,dolayısıyla orada da kaldım bunuda yazmalımıyım?
4-iş konusunda da farklı işlerde çalış dım kimileri iflas etti,buna rağmen adreslerini yazmalımıyım?yada iş yeri oradan taşınmışsa yeni adresimi yazmalıyım?
5-Son olarak yukarıdaki sorulardaki adreslerin çogunu unuttum,ne yazmalıyım?
6-Kaldığım yerlerde ikametimi aldırmadım yinede yazmalımıyım?Biraz çok oldu farkındayım ama yardımcı olursanız sevirim..
-
Evet, o sekilde yazmanizi tavsiye ederim.
-
En uzun kaldiginiz adresi yazabilirsiniz, cok kisa kaldiginiz yerleri ya da yurt adreslerini yazmaniz o kadar elzem degil. Ama 1 yil boyunca ayni adreste kaldiysaniz tabii ki bunu yazabilirsiniz.
-
Gerek yok.
-
Eski adresleri yazabilirsiniz.
-
Hatirlamiyorsaniz yazmaniza gerek yok. Elinizden gelenin en iyisini yapmaniz yeterli.
-
evet.
-
-
@arkypg DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Herkese merhaba,
Öncelikle böyle bir forum olduğunu öğrenince çok sevindim, çok başarılı olmuş.
77** case no ile seçilmişim, yeni üye oldum. Yazışmaları mümkün olduğunca okudum ve şu 3 konuda DS-260 formunda hata yapmış olabileceğimi anladım. (Formu göndedim)
1- Country/Authority that Issued Document: sorusunda Turkey diye cevap verdim ama Rusya'da çalıştığım dönemde St. Petersburg'daki Türk Büyükelçiliğinden aldım pasaportu. Buraya Rusya'mı yazmalıydım?
2-Number of Educational Institutions Attended: sorusuna 1 diye cevap verdim ve mezun olduğum üniversiteyi yazdım, ama liseyi yazmadım, hem ben hem eşim için bu hata var
3-Do you have documentation to establish that you have received vaccinations in accordance with U.S. law? Bu soruya EVET dedim, nasılsa mülakata kadar gerekli tüm aşıları olurum diye, ama siz forumda, "HAYIR AMA MÜLAKATA KADAR TÜM AŞILARI OLACAĞIM" yazın diye yazmışsınız.
Bu konuyla ilgili KCC ile irtibata geçmeye gerek var mı acaba? Formumu yeniden düzeltmeye çalışayım mı yoksa gerekli belgeleri (lise adresi, aşıları olduğuma dair belge vs) getirip mülakatta mı düzelteyeim? Birçok hata olunca sıkıntı olur gibi düşünüyorum.
Düşüncenizi paylaşırsanız çok sevinirim.
-
Pasaportun ilk sayfasinda yazan bilgiyi yazin.
-
Mulakat oncesi bu bilgileri ekleyebilirsiniz.
-
Sorun degil, bu sekilde kalabilir.
-
-
merhabalar. ds260 formunda katıldığım okulların giriş ve çıkış tarihlerini bilmiyorum. burayı doldururken dönemin başlama tarihi ve bitiş tarihini esas alıp yazmalı mıyım yoksa eğitim aldığım kurumlara gidip kayıt ve ayrılma tarihini mi öğrenmeliyim? çok teşekkürler.
-
@crazycells Sorun şu ki, formu çoktan gönderdik bile. Formu gönderdikten sonraki süreç nasıl olmalı ? Ne yapmamız gerekiyor? Formu gönderdiğim halde review kısmında edit seçeneği çıkıyor.
-
Bu ileti silindi! -
@crazycells çok teşekkür ederim, bir soru da altı yıl önce döndük Amerika’dan ve uzunca bir süre kaldık, oradan da polis raporu almalı mıyız ve nerden alınır ki bu🙁
-
@crazycells gercekten mi? New York taki bi avukat youtube kanalında soruları cvplarken bu konuda aksini söyledi?? Kafam karıstı suan.
-
@crazycells merhabalar bende DV 2020 kazanalardanım case no 38 li.260 o doldururken pasaport no istiyormu bu konuda bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim
-
@ahmetg1983 zorunlu değil. Yok işaretleyerek de devam edebilirsiniz. Ama sonraki aşamalarda olması gerekecek.
-
@omertug çok teşekkür ederimbir sorum daha olacak mülakata asıl talihli mi çağırılıyor yoksa diğer aile fertleri de oluyor mu
-
@ahmetg1983 resmi olarak ds260a kimi yazdıysanız sizinle gelecek olarak herkesin mülakatta hazır olması gerekiyor.
-
@omertug çok teşekkür ederim tekrar ilginiz için
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.3k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum