ABD Yolunda Evlilik
-
Merhaba arkadaşlar, 18 Nisan’da mülakatım var. Mülakattan sonra evlenip eşime de green kart başvurusu yapıcam. Eylül’e kadar vize kalırsa eğer gelme ihtimali olduğunu okudum forumun başında. Ancak merak ettiğim şey şu; ben eşim en geç nisan sonunda başvurucam ama sıralama nasıl oluyor? Yani gc çıkmış ve current olanlar mı öncelikli oluyor yoksa benim gibi durumda olanların eşlerine mi öncelik veriliyor? Eylül e kadar gelme olasılığı nedir onu anlamaya çalışıyorum.
Çok teşekkürler şimdiden. -
Bu ileti silindi! -
@nilufervurall ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:
Merhaba arkadaşlar, 18 Nisan’da mülakatım var. Mülakattan sonra evlenip eşime de green kart başvurusu yapıcam. Eylül’e kadar vize kalırsa eğer gelme ihtimali olduğunu okudum forumun başında. Ancak merak ettiğim şey şu; ben eşim en geç nisan sonunda başvurucam ama sıralama nasıl oluyor? Yani gc çıkmış ve current olanlar mı öncelikli oluyor yoksa benim gibi durumda olanların eşlerine mi öncelik veriliyor? Eylül e kadar gelme olasılığı nedir onu anlamaya çalışıyorum.
Çok teşekkürler şimdiden.Talihlilerin onceligi var, eger konsolos elinde ekstra vize olacagini dusunmuyorsa esinize vize vermeyecektir. Gecen yil son aylarda esini surece dahil eden ve vize alamayan bir arkadas var.
Ayrica evlendiginiz ve vizenizin yenilenmesi gerektigi icin siz de yeni bir vize almalisiniz ve yine vize ucreti odemelisiniz.Mulakat oncesi evlenip esinizi surece katmak en mantikli secenek, bilginize.
-
@americandream ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:
Merhaba, bazı konular konuşulmuş fakat anlamadığım yerler var. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Nişanlım amerikada yaşıyor kendisinin green cardı var ve amerikan vatandaşı aynı zamanda Türk. Bana Türkiye'de evlenirsek bunun süreci çok uzatacağından bahsetti. Öğrenci visalsı ile amerikaya gitsem ve orada evlensem bu durum yasalara aykırılık teşkil eder mi ? Bide benim için önemli olan kısım ben amerikaya gitsem ve biz orada evlensek. Sonrasında hemen Türkiye'ye ya da başka bir ülkeye seyahat edebilir miyim, düğün, balayı için? ya da Türkiye 'ye seyahat edebilmem için ne kadar süre Amerika'da kalmalıyım?
Nisanlinizin statusunu bir daha yazin isterseniz, bir kisi hem ABD vatandasi hem de Green Card sahibi olamaz.
Bu arada sorunuzun cevabi ilk iletide var, oradaki seceneklerden size en uygun olani secmelisiniz.
-
Bu ileti silindi! -
@crazycells 10 yıl önce greencard çıkmış kendisine. Green card statüsünden amerikan vatandaşlığına geçmiş bulunmakta. Aslında baktım iletiye fakat seyahat kısmını tam olarak anlayamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
ABD vatandasi ile evlenip ABD'ye gelecekseniz IR1/CR1 basvurusu , nisanli olarak gelecekseniz K1 basvurusu yapmalisiniz. ABD vatandasi ile evlenmek icin ABD'ye alabileceginiz tek vize K1 vizesi.
Bunun disinda gocmen olmayan vizelerin bu amac icin kullanilmasi yasal degil maalesef. Eger ABD'ye bir sekilde gelip ABD'de evlenmeye karar verirseniz o durumda ona gore CR1 basvurusu yapabilirsiniz, fakat gocmen olmayan vizeleri bu amacla alamazsiniz, eger vizeniz varsa bu amacla ABD'ye giremezsiniz. Ne konsolos bu sekilde vize basvurunuzu onaylar, ne de CBP gorevlisi sizin girisinize izin verir. Bu sekilde yapan kisiler bu sureclerde yalan soyleyerek ve gercekleri gizleyerek bunlari yapiyorlar, ben boyle bir sey yapmanizi tavsiye etmem.
-
Bu ileti silindi! -
@crazycells green card statusunden amerika vatandasligina gecmis ise nisanlim o zaman Abd vatandasi sayiliyor dimi, Amerikali biri ile ayni yani ? Birde Turkiye de evlensek ben es vizesi alsam bu vizenin cikmasi ne kadarlik bir sure olur ?
CR1/IR1 sureci de , K1 sureci de 1 yila yakin suruyor.
Evet, ABD vatandasi kendisi, Green Card sahibi degil artik.
-
Merhabalar. Benim de bir sorum olacak. 2020 işin seçildim ben. Nişanlımla seneye evlenmeyi düşünüyorduk fakat sanırım öne çekmemiz gerekiyor. DS260 formumu henüz doldurmadım 24binlerdeyim. Sizce hemen evlenip mi doldurmalıyım yoksa doldurup mülakata kadar beklemeli miyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir de DS260 formunu ne zamana kadar doldurmalıyım ? Şimdiden teşekkür ederim :)
-
@basakuur ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:
Merhabalar. Benim de bir sorum olacak. 2020 işin seçildim ben. Nişanlımla seneye evlenmeyi düşünüyorduk fakat sanırım öne çekmemiz gerekiyor. DS260 formumu henüz doldurmadım 24binlerdeyim. Sizce hemen evlenip mi doldurmalıyım yoksa doldurup mülakata kadar beklemeli miyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir de DS260 formunu ne zamana kadar doldurmalıyım ? Şimdiden teşekkür ederim :)
Oncelikle: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
Evet, eger mumkunse en yakin zamanda evlenip DS-260'unu o sekilde doldurun. En yakin zamanda formu gondermenizi tavsiye ederim, formu doldurmak icin son bir tarih yok.
-
Arkadaşlar merhaba,
Foruma yeni kayıt oldum gerçekten çok faydalı bir forum 3 gündür takip ediyorum ve ben de kafama takilani sormak istedim.
Kız arkadaşıma gc çıktı ilk basvurumuzdu ve o kazandı. Kısa sürede resmi nikah yapıp işlemlere başlayacağız. Fakat evlendikten sonra soy adı değişeceği için problem olmuyor mu acaba veya nasıl bir yol izleniyor? Ds formlarını evlendikten sonra dolduracağız.
Teşekkür ederim süpersiniz. -
@zecch ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:
Arkadaşlar merhaba,
Foruma yeni kayıt oldum gerçekten çok faydalı bir forum 3 gündür takip ediyorum ve ben de kafama takilani sormak istedim.
Kız arkadaşıma gc çıktı ilk basvurumuzdu ve o kazandı. Kısa sürede resmi nikah yapıp işlemlere başlayacağız. Fakat evlendikten sonra soy adı değişeceği için problem olmuyor mu acaba veya nasıl bir yol izleniyor? Ds formlarını evlendikten sonra dolduracağız.
Teşekkür ederim süpersiniz.Eger kisa surede evlenmeyi planliyorsaniz ben de evlenip surece devam etmenizi tavsiye ederim.
Soyismi degisiklikleri hicbir problem yaratmaz. Zaten bu tur degisikliklerin hepsi vukuatli nufus kayit orneginde tarihlerle birlikte gorunecek, ayrica form eski isimleri de soruyor.
Evlendikten sonra formu guncel bilgilerle doldurmanizi tavsiye ederim. (Eger pasaportlariniz varsa, yeni isimle guncellemeyi unutmayin!)
-
Merhaba herkese bu soruyu nereye yazacağımı bilemediğimden herhalde en doğru yer burasıdır diye düşünerek buraya yazıyorum. Soruya gelicek olursak şuan ki kız arkadaşımla evlenerek beraber mülakata girmek istiyoruz bir türlü karar verememiştik buna sıranın bize geleceğini hiç umuyorduk ama artık çok yaklaştı bu eğer bir mülakat alabilirsem onuda bu sürece dahil etmek istiyorum fakat henüz resmi nikah yapmadık ama yapmayı planlıyoruz bu durumda kendisi için kcc ye mail atıp onun içinde bir ds260 formu açtırsam ve bilgilerini girsem çok mu riske etmiş olurum bu süreci yorumlarınızı merkala bekliyorum ??
-
@nevergiveup ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:
Merhaba herkese bu soruyu nereye yazacağımı bilemediğimden herhalde en doğru yer burasıdır diye düşünerek buraya yazıyorum. Soruya gelicek olursak şuan ki kız arkadaşımla evlenerek beraber mülakata girmek istiyoruz bir türlü karar verememiştik buna sıranın bize geleceğini hiç umuyorduk ama artık çok yaklaştı bu eğer bir mülakat alabilirsem onuda bu sürece dahil etmek istiyorum fakat henüz resmi nikah yapmadık ama yapmayı planlıyoruz bu durumda kendisi için kcc ye mail atıp onun içinde bir ds260 formu açtırsam ve bilgilerini girsem çok mu riske etmiş olurum bu süreci yorumlarınızı merkala bekliyorum ??
KCC'den belge isteyen email aldiniz mi?
-
@crazycells hayır almadım henüz
-
@crazycells hayır almadım henüz
Resmen evlilik yapmadan ne KCC'ye email gondermelisiniz ne de formlarda degisiklik yapmamalisiniz.
Sizce ne zaman yapmis olursunuz?
-
@crazycells en az 3 hafta alır bu sürec tabi kız arkadaşımın soyadı değişiceği için kimliği , pasaportu vs değişeceği için bir müddette öyle bir süre geçicek bunlarıda hesaba katmamız lazım değil mi ?
-
@crazycells en az 3 hafta alır bu sürec tabi kız arkadaşımın soyadı değişiceği için kimliği , pasaportu vs değişeceği için bir müddette öyle bir süre geçicek bunlarıda hesaba katmamız lazım değil mi ?
Su durumda KCC'nin emailinden sonraya getirmeye calisin isterseniz. Oncesinde de yapabilirsiniz, bu durumda KCC email gonderdigi zaman kendilerini durumdan haberdar edip esinize bir DS-260 formu actiracaksiniz. Ve hem siz hem de esiniz icin belgeleri gondermeniz lazim. Bu sirada yasayacaginiz gecikme ne kadar olur, bu gecikme nelere mal olur bilmiyorum maalesef. Temmuz'dan sonra geriye iki ay kaliyor, bilginize.
KCC sonrasinda yaparsaniz mulakat tarihi verildikten sonra konsoloslugu durumdan haberdar edip yine formlari doldurmaniz lazim ve mulakata esinizle gitmeniz lazim. Bu durumun problemi de, konsoloslugun o ay kullanmadigi bir vize numarasi olmasini bekleyeceksiniz ki esiniz de vize alsin. Cunku esiniz icin KCC bir vize gondermeyecek. Diyelim ki son haftalara kaldiniz, bu durumda basiniza gelebilecek en kotu sey sadece sizin vize almaniz olur. Konsolosluk esiniz sisteme sonradan dahil edildigi icin ona vize ayirmak istemeyebilir (sayisi kisitli oldugu icin) , ozellikle de son aylarda bu tur seyleri kestirmek cok zor oluyor maalesef.
-
@crazycells teşekkür ederim.
Resmi nikahı kıyıp da formlarını dolduracağız ve sürece o şekilde devam edeceğiz. Mülakata gittiğimizde evli olduğumuz halde ikametgah bilgilerimizin farklı olması sorun olur mu acaba ? -
@zecch ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:
@crazycells teşekkür ederim.
Resmi nikahı kıyıp da formlarını dolduracağız ve sürece o şekilde devam edeceğiz. Mülakata gittiğimizde evli olduğumuz halde ikametgah bilgilerimizin farklı olması sorun olur mu acaba ?sorun olmaz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum