DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @elgitaro DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Merhaba,

    Benim eşim rus ve 2 çocuğumda da çift vatandaşlık var ve pasaportları rus, türk pasaport pahalı olduğu için çıkartmadık. Şimdi soruma gelecek olursak, DS-260'ta "Country/Region of Origin (Nationality):" alanın Turkey olarak seçip travel document için rus pasaport olarak girebilir miyim? Country/Region of Origin (Nationality): alanın Russia olarak girersem daha sonra belgeleri rusya dan isteyebilirler diye korkuyorum. Çocuklarım Ankara doğumlu.

    Country/Region of Origin (Nationality): Turkey
    Travel document: Rus pasaport bilgileri
    Other Country/Region of Origin (Nationality): Russia
    Do you hold a passport from the country/region of origin (nationality) above?: Yes
    Passport number: Yukarıda girdiğim pasaport numarası

    Bu şekilde bilgileri girmemin bir sakıncası olur mu? Yoksa aşağıdaki gibi mi girmem gerekir?

    Country/Region of Origin (Nationality): Russia
    Travel document: Rus pasaport bilgileri
    Other Country/Region of Origin (Nationality): Turkey
    Do you hold a passport from the country/region of origin (nationality) above?: No

    Yardımcı olursanız çok sevinirim. Çok teşekkürler.

    Burası için sorun olacağını sanmıyorum rus pasaport olmasının sonuçta her ulkede göçmenlik için vize verilmiyor. Bazi ulkeler komşu Konsolosluklardan alıyor vizelerini. Belgeler de sonuçta burada yaşıyorsunuz. İngilizce ve Türkçe olmasi yeterli yani Rusya'dan en fazla polis belgesi isterler orada belirli bir süre yaşanmışsa . O da yoksa buradaki herhangi bir tr pasaportu gibi işlem yapılır.benim düşüncem bu yönde daha bilgi sahibi arkadaşlar varsa onların gorusleri de alınabilir.


  • @crazycells cevaplar için teker teker teşekkür ediyorum. Yaşanılan önceki adreslerden kaynaklı kafamıza takılan bir durum oldu.
    Siz, forumdan üniversiteyi yaşadığı şehir dışında okuyan, adres kaydını okuduğu yere aldırmayıp 2-3 yıl üniversite okuduğu şehirde yaşamış arkadaşa "önceki adreslerinizde bunu belirtin demişsiniz" gece yarısı okuduğumda yanlış hatırlamıyorsam.

    Eğer böyleyse bizdede benzer durum var. Nişanlım 2 sene Afyonda Öğrenci yurdunda kaldı. E devletten alınan adres kayıtlarında bu durum haliyle çıkmıyor.

    Biz bu adresi önceki adreslerimiz kısmına eklediğimizde, e devletteki taşınma ve yerleşme tarihlerine mutabık kaldığımızda yılların sıralaması bozuluyor. Bu sorun olur mu?

    Şöyleki;

    1. http://prntscr.com/nncb8j
    2. http://prntscr.com/nncbce
    3. http://prntscr.com/nncbfy
    4. http://prntscr.com/nncbj7
    5. http://prntscr.com/nncbo6
    6. http://prntscr.com/nncbrm

    5.linkteki İpek Yolu Öğrenci Yurdunda kalınan tarihle o sıralarda babasının memuriyet durumu için gittikleri Şanlıurfa adres tarihleri neredeyse aynı.

    Yoksa bu aslında takılacak bir detay değil mi? Ne de olsa öğrenci yurdunda kalıyor, off zamanlarında ailesinin yanına da gidiyor. Yani İki adrestede kalıyor.


  • Merhabalar ,

    Arkadaşlar ds-260 formu için hazırlanan yazıyı ve videoyu izlememe rağmen aklımda bazı sorular var.

    16 Yaşından sonra Kocaeli'de ve Eskişehir'de üniversite okudum, kaldığım yılları ve mahalleleri hatırlıyorum ancak tam adresi hatırlamıyorum.Bu durumda buraları yazmalı mıyım ? Yoksa şimdiki ikamet adresimi yazsam yeterli olur mu ? Ve formda belirtilen tüm adresleri yazarken türkçe karakter mi kullanmalıyım?


  • @qwert345 Merhaba, ben de üniversite yıllarındaki yaşadığım tüm evleri adresleri yazdım, eski ev arkadaslarımı arayıp net hatırlamadıgım adreslerde yardım istedim, öyle o yıllarda ev arkadaslarınız varsa yardım isteyebilirsiniz. Bir adresi de google mapsin uydu haritasından buldum (şehrin neresinde yaşadıgınızı haritaya bakınca anımsamanız gerekir) sokak görüntülerinden net hatırlayabilirsiniz diye düşünüyorum. Posta kodları da ilgili mahallenin internete yazınca cıkıyor.Hayırlı olsun.


  • @ufuk-kaya DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @qwert345 Merhaba, ben de üniversite yıllarındaki yaşadığım tüm evleri adresleri yazdım, eski ev arkadaslarımı arayıp net hatırlamadıgım adreslerde yardım istedim, öyle o yıllarda ev arkadaslarınız varsa yardım isteyebilirsiniz. Bir adresi de google mapsin uydu haritasından buldum (şehrin neresinde yaşadıgınızı haritaya bakınca anımsamanız gerekir) sokak görüntülerinden net hatırlayabilirsiniz diye düşünüyorum. Posta kodları da ilgili mahallenin internete yazınca cıkıyor.Hayırlı olsun.

    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim ancak sııntı şu , ikamet adresimi buralara hiç taşımadım yine de belirtmeli miyim?


  • @qwert345 Vallahi belirtmenizde bir yanlışlık olacağını düşünmüyorum zira soru resmi ikamet değil fiili ikameti soruyor. Ben öğrencilikte çok ev değiştirdiğimden ve bir dönemini de yurtdısında okudugumdan 9 adres yazdım tek tek. Yazmazsanız bir sorun olur mu bilmem ama yazarsanız bir sorun olmayacağını düşünüyorum diyeyim. Sonuçta buraya sizin verdiğiniz beyan esas olacak.


  • Merhaba,

    16 yaşından itibaren oturulan adresleri soruyor formda. E-devletten bu dökümü aldık fakat bazı dönemlerde boşluklar var. o dönemlerde kayıt güncellemesi yaptırmamış olabiliriz yada e-devlet sistemi etkin kullanılmadığı için güncellenmemiş olabilir. Formda süre boşluğu kabul etmiyor. Formda gerçek bilgileri girersek, devletin kayıtları ile uyumsuz olacağı için sıkıntı olur mu ? Daha önce bu tür tecrübesi olan var ise paylaşmasını rica ederim.

  • ⭐⭐

    Adres konusunu dert etmeyin.Hatırladığınız kadarıyla yazın. İkametiniz olmasa bile siz gerçek olanı yazın. Oralardan sorun olmaz mülakatta


  • adres yaziyorum bitiriyorum devam kismina basinca sistem otomatik kapaniyor.bu web site gosterilemiyor diyor..sorun nedir acaba


  • Her sayfayi doldurunca SAVE butonuna basarak kayitmi yapmaliyiz.


  • Merhabalar, öncelikle herkese iyi şanslar bu süreçte.Herkes de olduğu gibi bizimde kafamıza takılan soru işaretleri var.Cevap bulabilirsek çok memnun olacağız.İlk olarak şu anda bekarım ama kız arkadaşımla birlikte gitmek istiyoruz. DS-260 formunu evli bir şekilde doldurma imkanımız çok zor ailelerimiz bilmediği için bu durumu. Case numaramız da 26 binlerde olduğu için nikah işlemlerini tahmini en geç ne zaman yapmamızı önerirsiniz.Mülakat tarihinden hemen önce bir sorun teşkil eder mi?İkinci sorum ise DS-260 formuna Amerika da ki adres ve pasaport bilgilerini vermeyip mülakat zamanı güncellememiz başvurumuz açısından bir sıkıntı yaratır mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Her şey gönlünüzce olsun.


  • tam 4 saattir Adres bolumunu doldurup bitiriyorum save yada next diyorum sistem otomatik kapaniyor..bu is bu kadar zormu yani...anlmadim


  • @semihmete bugun DS-260 doldurabilen varmi..sistem kapaniveriyor..adres bolumunde..neden


  • @crazycells

    Abi, Askerliğimi jandarma er olarak yaptım. Rank/Position kısmına "soldier" yazsam olur mu?


  • 2 sorum var: 1) ilk basvurudaki fotografta bir sorun olsaydı (mesela eski fotograf kullanmak) bu sorun cekisile kayıt esnasında mı cıkardı? yoksa kazandıysak fotografta bi sorun yokmus diyebilir miyiz? ve Mulakatta sorun olur mu bu durum?
    2) Ds260 formunu doldurmaya basladıktan sonra submit edinceye kadar ne kadar süremiz var? Sistem bilgileri ne kadar süre tutuyor submit etmeden önce?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @semihmete DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    tam formu adress bolumune kadar doldurarak geldim kaydetmeden..Birden internet koptu birsey olurmu..

    cevaplarinizi kaydede kaydede ilerleyin.

    @semihmete DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Email adresimizi kucuk harflerlemi yoksa buyuk harfler ilemi doldurmaliyiz.

    buyuk kucuk harf farketmez. ( @Muhtaradana )

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ufuk-kaya DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells Merhabalar,
    Tüm süreci defalarca bu siteden okudum ve özümsedim öncelikle. Ve böyle bir site/forum için çok teşekkürler bu gerçekten bu süreç için en iyi türkçe kaynak. Anlamadıgım bir nokta şu; 1. DS-260 formunu doldurduktan sonra birşey yapmayıp sabırla KCC'den mail gelmesini bekliyoruz evet. KCC'den mail herhangi bir zamanda mı gelecek yoksa dosya numaramızın current oldugu zaman veya current olmasına yaklaştıgı zaman mı gelecek? Case no su 50 binlerde biri olarak yakın zamanda herhangi bir işlem yapmam gerekmeyeceğini düşünebilir miyim? Selamlar,sevgiler

    2-3 ay icinde gelir diye dusunuyorum, bu yil daha once uygulanmayan bir sistemle baslayacaklari icin ne zaman gelecegini bilmiyoruz. Evet, emailler dosya numaralarina gore gonderilecek, numarasi 50.000 olanlar, buyuk ihtimal onumuzdeki uzun bir sure boyunca hicbir yonlendirme almayacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @unborn DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Merhaba,

    Bende de benzer bir durum var. Benim pasaportumun süresi Kasım 2020'de doluyor. Çocuğumun ise bir kaç yıl önce dolmuştu, ona yenisini çıkarmamız lazım.
    Ona pasaport çıkartmaya gideceğim için hazır ben de yenisini alayım diyorum tekrar uğraşmamak için.
    Sorum şu; formu şu an doldurup gönderirsem, benim eski pasaportumun bilgileri olacak, çocuğumunkini ise other diye işaretlemiş olacağım; hangi yöntemle ilerlemek sağlıklı olur?

    @crazycells DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @erkcet DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Selam dostlar,
    Bir kac sorum var ve nereye soracagimi bilemedim, yonlendirirseniz sevinirim. Simdi DV cekilisi cikti ve ne zamana kadar belgeleri doldurup gonderebilirim? En kisa surede diyeceginizi biliyorum fakat.

    Benim ve oglumun pasaportu 2020'de suresi doluyor? Yenileme yapip oyle mi basvurayim yoksa simdiki pasaportlarla doldurup sonra degistirdim mi diyeyim?
    Bu sure icerisinde bir oglum daha oldu ve pasaportu yok? Pasaporta basvurup sonra mi doldurayim yoksa bekleyeyim mi bilemedim?

    Bunlara ek diplomanin orjinalini istiyor gorusmede fakat bende orjinali yok kayip. Universiten isteyecegim fakat amerika'dan mezun oldugum icin gelmesi surecektir.

    Kafam cok karisik isin gercegi sizce ne yapmaliyim?

    Selamlar

    Dosya numaraniz kucuk, o nedenle pasaportlari yeniletip/cikartip formlari gonderebilirsiniz, dilerseniz bu sekilde de gonderebilirsiniz.

    Henuz DV2020'in baslamasina aylar var, diplomanizi universiteden isteyebilirsiniz.

    Dilediginiz gibi yapabilirsiniz, farketmez.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @elgitaro DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Merhaba,

    Benim eşim rus ve 2 çocuğumda da çift vatandaşlık var ve pasaportları rus, türk pasaport pahalı olduğu için çıkartmadık. Şimdi soruma gelecek olursak, DS-260'ta "Country/Region of Origin (Nationality):" alanın Turkey olarak seçip travel document için rus pasaport olarak girebilir miyim? Country/Region of Origin (Nationality): alanın Russia olarak girersem daha sonra belgeleri rusya dan isteyebilirler diye korkuyorum. Çocuklarım Ankara doğumlu.

    Country/Region of Origin (Nationality): Turkey
    Travel document: Rus pasaport bilgileri
    Other Country/Region of Origin (Nationality): Russia
    Do you hold a passport from the country/region of origin (nationality) above?: Yes
    Passport number: Yukarıda girdiğim pasaport numarası

    Bu şekilde bilgileri girmemin bir sakıncası olur mu? Yoksa aşağıdaki gibi mi girmem gerekir?

    Country/Region of Origin (Nationality): Russia
    Travel document: Rus pasaport bilgileri
    Other Country/Region of Origin (Nationality): Turkey
    Do you hold a passport from the country/region of origin (nationality) above?: No

    Yardımcı olursanız çok sevinirim. Çok teşekkürler.

    Zaten hem Turkiye hem de Rusya vatandasi oldugunu kayitlara geciyorsunuz, dogum belgesi dogdugunuz ulkeden isteniyor dolayisiyla gondereceginiz belge vukuatli nufus kayit ornegi.

    Pasaportu yok dediniz, o nedenle "no" demelisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mkonca DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells cevaplar için teker teker teşekkür ediyorum. Yaşanılan önceki adreslerden kaynaklı kafamıza takılan bir durum oldu.
    Siz, forumdan üniversiteyi yaşadığı şehir dışında okuyan, adres kaydını okuduğu yere aldırmayıp 2-3 yıl üniversite okuduğu şehirde yaşamış arkadaşa "önceki adreslerinizde bunu belirtin demişsiniz" gece yarısı okuduğumda yanlış hatırlamıyorsam.

    Eğer böyleyse bizdede benzer durum var. Nişanlım 2 sene Afyonda Öğrenci yurdunda kaldı. E devletten alınan adres kayıtlarında bu durum haliyle çıkmıyor.

    Biz bu adresi önceki adreslerimiz kısmına eklediğimizde, e devletteki taşınma ve yerleşme tarihlerine mutabık kaldığımızda yılların sıralaması bozuluyor. Bu sorun olur mu?

    Şöyleki;

    1. http://prntscr.com/nncb8j
    2. http://prntscr.com/nncbce
    3. http://prntscr.com/nncbfy
    4. http://prntscr.com/nncbj7
    5. http://prntscr.com/nncbo6
    6. http://prntscr.com/nncbrm

    5.linkteki İpek Yolu Öğrenci Yurdunda kalınan tarihle o sıralarda babasının memuriyet durumu için gittikleri Şanlıurfa adres tarihleri neredeyse aynı.

    Yoksa bu aslında takılacak bir detay değil mi? Ne de olsa öğrenci yurdunda kalıyor, off zamanlarında ailesinin yanına da gidiyor. Yani İki adrestede kalıyor.

    Sorun olmaz, bu kismi nasil dolduracaginizi en iyi siz bilirsiniz.
    Formun cakisan tarihlere izin vermemesi lazim, tarihin bittigi yerde digeri baslamali.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

232
Çevrimiçi

41.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

429.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum