• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. erkcet
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    E
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 6
    • İleti 103
    • En İyi 46
    • Tartışmalı 3
    • Gruplar 0

erkcet

@erkcet

102
    İtibar
    269
    Profil Görüntülemeleri
    103
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

erkcet Takip etme Takip Et

erkcet tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

7:30 randevusu için 7:15 civarı ailecek oradaydık fakat ilk olarak büfenin orda beklememiz söylendi. Daha erken gidecek kişiler için 3-4 araçlık park yeri bulunuyor şansınız varsa yakalarsınız. 7:30 görüşmesi için tekrardan konsolosluk önünde sıraya girdik. Çocuklu ve bebekli olduğumuz için sağolsun oradaki görevliler bayağı yardımcı oldular. Bebek arabası ile içeriye girebiliyorsunuz. Bebek kıyafetleri ve bezlerinin olduğu çantayı içeriye almadılar fakat giriş kısmında tuttular ihtiyacımız halinde gidip alabileceğimizi söylediler.

Mülakata kadar tüm işlemleri tek başıma yaptım. Fakat etrafımda ellerinde klasör klasör belge getirmiş insanları görünce bir olumsuzluk olacağını düşünmeden de edemedik. insanların elinde 500 sayfalık belgeler vardı bizde mail de istenen 3-5 evrakla gitmiştik.

• Diploma ve fotokopisi
      • Evlilik cüzdanı ve 2 fotokopisi
      • Nüfüs kayıt örneği kırmızı mühürlü ve 3 fotokopisi (resmi sitede kırmızı mühürü görünce almıştım)
      • Doctorun Sarı zarfı
      • Banka, Tapu ve Şirket belgeleri

Bunları sunup bekledik ve görüşmeye çağırıldık. Çocuklu olunca sırada öne alıyorlar. Tüm işlemleri tamamlamak ve çıkmamız 9:30 idi.

Görüşmede ilk olarak doğru bilgileri vereceğimiz için yemin ettik. Sonrasında ne yapacaksınız diye soruldu. Amerika da akrabamız var mı diye sordu. Siyahi bir genç bir adam ilgilendi bizimle sürekli bilgisayara notlar alıyordu. Daha öncesinde 3 kez görüşme yapmış biri olarak çok kolay ve konuşmaları toplasanız 3 dk etmeyecek bir diyalog yaşadık. Belgelere bakıp original olanları teslim etti ve visanız tamam dedi. 5 iş günü içerisinde alırsınız diyerek yolladı.

Vize görüşmesi sırasında duvarda asılı bir kağıt dikkatimi çekti. Kişi başı minimum olması gereken tutarlar yazıyordu. Yanlış hatırlamıyorsam 1 kişi $16.000 2 kişi için $24.000 ve 8 kişiye kadar gidiyordu sonrasında artı her kişi için $4.000 yazıyordu. Rakamlar düz rakam değildi hepsi küsuratlıydı aklımda kaldığınca.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      E
      erkcet
    • RE: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

İnşallah @Sympathique sen öyle yaparsın artık.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      E
      erkcet

Ben mulakat tarihi alabildim bakalim... kismetse

E
      erkcet

Selamlar,

Bugün 2. vize mülakatımı tamamladım fakat henüz onaylanıp onaylanmadığına dair herhangi bir fikrim yok. Vizem 23 Nisan'dan önce olduğu için oldukça rahat geçti. İlk görüşmede olduğu gibi elimde bir klasör dosya ile görüşmeye gittim.

İlk girişte Covid ile alakalı bir form dolduruyorsunuz. Hiç sıra veya bekleme olmadı. Ateş ölçme felanda yoktu. En basit AVM dahi ateş ölçtürürken garipti. İçeride benden başka iki kişi vardı. Normalde bayağı sandalye varken sadece 9 tane olması dikkatimi çekti.

Bir Türk'ün olduğu bankoya geçmem söylendi Pasaport'u, sarı zarfı ve sağlık raporunu teslim ettim sonrasında 330$ ödeme yaptım. Gidebilirsiniz dedi ve yolladı. Akşam SMS geldi PTT'den kargo numarası umarım onaylanmıştır. Bu arada @Niyaz 'ın tam tersine öncesinde onaylı olan 4 vizemiz olmasına rağmen aileden yanlızca ben gittim yani 3 vizemizi almayıp diğer arkadaşlara faydalı olmak istedik.

Hatta 30'una kadar gelirseniz diğerlerinide alabileceğimiz söylendi fakat sonrasında sponsor olur alırım dedim. Aslında yanlızca birinizin alması yeterli diğerleri için sponsor olmak daha kolay sanırım.

E
      erkcet
    • RE: ABD'de elektrik ve su kesintisi

Hemen tecrübemi aktarayım. Yıldan pek emin değilim ama doğu kesimlerde kasırga çıkmıştı haliyle tüm ekipler oraya yönlendirilmiş... bende o zamanlar Columbus,OH’da yaşıyorum 7 gün elektriksiz ve susuz yaşadık. Nasıl olduğunu anlamak isterseniz walking dead’in market sahnelerini düşünün....

Hazır yiyecekler tükenmiş, hand sanitizer lar bitmiş ıslak mendiller tükenmiş evinize 20 dk uzaklıktaki pizza restoranı 6 saat sonrasına sipariş alıyor...ve marketler etler bozulmasın diye yarı fiyatına satış yapıyordu....

Biz ne yaptık vurduk mangalın dibine 🤣🤣

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      E
      erkcet
    • RE: Ohio

Columbus'da 6 yıl yaşamış birisi olarak bilgi isteyenlere yardımcı olabilirim.

Diğer Eyaletler içinde yayımlandı
      E
      erkcet
    • RE: Kredi Skoru / Credit History

![0_1565983549974_D865-C603-6-A84-4948-9742-5-DB9-F17-B7-AA5.png](Yükleniyor 96%)

An itibariyle Credit Karma’dan skorumu kontrol ettim ve 814’e yükselmişim. Kredi skorunuzu merak ediyorsanız bildiğim kadarıyla Chase American Express Barclays gibi bankalar ücretsiz olarak aylık skorunuzu size bildiriyor.

800+ mükemmel seviye olarak tanımlanıyor. Böyle bir skora sahip biri olarak faydasının dokunabilir diyerekten bir iki şey ekleyeyim konuya.

Öncelikle ne amaçla giderseniz gidin SSN numarası almak için her yolu deneyin. Hayattır ne zaman nerede yaşayacağınız belli olmaz.

Öğrencilik yıllarımda SSN alabilmek işin okulun pizza departmanında 1 gün çalıştım ve SSN numaramı aldım. Yaklaşık 10 yıldır belki daha fazladır hesabım ve kredi kartlarım aktif. Yanlış değilsem $400 Chase kredi kartım ile kredi geçmişini oluşturmaya başladım. O zamanlarda CitiBank en hızlı limit arttıran firmaydı ve $32.000 dolara kadar çıktığımı hatırlıyorum. Şimdilerde hiç kullanmasam bile American Express, Chase, Barclays ve Citi’de hatrı sayılır limitlere ulaştığımı belirteyim fakat hesabınız uzun süre inaktif olunca limiti düşürüyorlar veya kartı iptal edebiliyorlar. İnşallah kısmet olur 2020’de Amerika’ya taşınabilirliksem bu puanlarla ev ve araba almanın faydası olup olmadığını da sizlere iletirim. Görüşmek üzere.

Bankacılık içinde yayımlandı
      E
      erkcet

Selamlar,

Az once pasaportum ve yeni vizem elime gecti. Yeni vizem 6 aylik olarak basilmis ve not olarak "Exception under PP on Risk to Labor Market" acikmasi bulunuyor. Yani Presidential Proclamations a takilmiyoruz. Benim durumundaki arkadaslar icin son 6 gun bilginiz olsun.

E
      erkcet
    • RE: Bitcoin BTC

@ashborn sınırlar oldukça yüksek...

Vergi olayından emin değilim....

Banka’dan Bitcoin Türkiye borsasına TL yolluyorum sonra BTC alıyorum sonra Coinbase’e yolluyorum ordan Chase bank hesabım tanımlı direkt hesaba atıyorum. Bir kaç saatte tüm işlemler tamamlanıyor. Bu arada 10’larca dolar yerine bir kaç dolar masrafla işlemi tamamlıyorum. Umarım yardımcı olmuştur.

Emeklilik ve Yatırım içinde yayımlandı
      E
      erkcet

@Muhtaradana Ben belgeleri bu sekilde adlandirarak yollamistim. Benden ornek almislar sanirim.

E
      erkcet

erkcet tarafından gönderilen son iletiler

Tekrardan Selamlar,

Bir aksilik olmazsa bu hafta sonu Amerika'ya ilk girisimi yapmayi planliyorum? Giris yapan oldu mu?

E
      erkcet

Selamlar,

Az once pasaportum ve yeni vizem elime gecti. Yeni vizem 6 aylik olarak basilmis ve not olarak "Exception under PP on Risk to Labor Market" acikmasi bulunuyor. Yani Presidential Proclamations a takilmiyoruz. Benim durumundaki arkadaslar icin son 6 gun bilginiz olsun.

E
      erkcet
    • RE: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

Selamlar,

Yakinda bir haftaligina USA'ye seyahat planliyorum. Malum telefon hatti her yerde lazim bankada surda burda. Amerika'da ilk iki yil boyunca yasama planim yok bu sebeple Skype Number hesapli geliyor. Kullanan varmi? Tecrubeleriniz nelerdir?

İletişim ve Teknoloji içinde yayımlandı
      E
      erkcet
    • RE: Ortak sling tv paylaşımı

Herkese selamlar,

Dun aksam Sling TV aboneligimi baslattim suan icin 3 kisiyiz. Toplam odemesi 40$. Normalde USA'den kullanmak mantikli fakat Digiturk'e bulasmamak icin VPN kullanarak Turkiye'den kullaniyorum. Bu konuda destek isteyen arkadaslara destek sunabilirim.

İlan ve Duyuru içinde yayımlandı
      E
      erkcet
    • RE: Ortak sling tv paylaşımı

Bende arastirma icerisindeydim iyi denk geldi. Ben birde Bein Sports'u eklemeyi dusunuyorum $10

İlan ve Duyuru içinde yayımlandı
      E
      erkcet

Mülakat deneyimimi paylaştım bilginize.
      https://yesilkartforum.com/forum/post/161159

E
      erkcet

Selamlar,

Bugün 2. vize mülakatımı tamamladım fakat henüz onaylanıp onaylanmadığına dair herhangi bir fikrim yok. Vizem 23 Nisan'dan önce olduğu için oldukça rahat geçti. İlk görüşmede olduğu gibi elimde bir klasör dosya ile görüşmeye gittim.

İlk girişte Covid ile alakalı bir form dolduruyorsunuz. Hiç sıra veya bekleme olmadı. Ateş ölçme felanda yoktu. En basit AVM dahi ateş ölçtürürken garipti. İçeride benden başka iki kişi vardı. Normalde bayağı sandalye varken sadece 9 tane olması dikkatimi çekti.

Bir Türk'ün olduğu bankoya geçmem söylendi Pasaport'u, sarı zarfı ve sağlık raporunu teslim ettim sonrasında 330$ ödeme yaptım. Gidebilirsiniz dedi ve yolladı. Akşam SMS geldi PTT'den kargo numarası umarım onaylanmıştır. Bu arada @Niyaz 'ın tam tersine öncesinde onaylı olan 4 vizemiz olmasına rağmen aileden yanlızca ben gittim yani 3 vizemizi almayıp diğer arkadaşlara faydalı olmak istedik.

Hatta 30'una kadar gelirseniz diğerlerinide alabileceğimiz söylendi fakat sonrasında sponsor olur alırım dedim. Aslında yanlızca birinizin alması yeterli diğerleri için sponsor olmak daha kolay sanırım.

E
      erkcet

@ek1982 hakli olabilirsin bilemiyorum fakat bana gelen asagidaki maile istinaden gorusmeye gittim.

" Expired or Expiring Visas, Extensions, and Reissuance:  If your visa is close to expiring, please consider immediate travel to the United States.  If your visa is expired, was valid ON April 23, 2020, and you plan to travel to the U.S. within the next 60 days please email [email protected] with a photo of your visa. We will review your case and contact you with next steps. Re-issuance of a visa may require additional medical exams, fees, documents, and/or an interview for adjudication"

E
      erkcet

@wine merak ettigimden soruyorum. vizenizin uzerinde herhangi bir not yer aliyor mu? Hemen girebiliyor musunuz yoksa 1 Ocak'i beklemeniz mi gerekiyor? Vize gorusmemde ben sordum ve hemen girebilecegim soylendi.

E
      erkcet

Selamlar,

Bende az once ciktim. Iceride 3 kisi felandik sanirim. 15 dakikada tum islemleri bitirip ciktim. Gariptir foto dahi vermedim. Pasaport, $330, eski zarflar, saglik raporu. Herhalde onaylanacak, yoksa pasaportu verip yollarlardi diye dusunuyorum.

E
      erkcet