Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @semihmete DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells Tesekkur ediyorum.Yani anladigim hemen hizli birsekilde DS-260 bekar olarak doldurmak ve daha sonra email bekliyecegim.Mulakat tarihi email gelince,mulakata gitmeden once Ds-260 Formumda guncelleme yapacagim..
    dogrumu anladim acaba.

    Hayir, mulakat belgeleri icin ayri bir email alacaksiniz KCC'den. O zaman degistireceksiniz, bu yil ayri bir asama var, o nedenle guncel olmayan bilgiler veren yerleri takip ediyorsaniz kafaniz karisir, bilginize.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @knightman DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells kardeşim yardımınız gerekli. Klavuzdaki ;

    Present Employer or School Name (su anki isvereninizin ya da
    okulunuzun ismi)
    Present Employer or School Address (su anki isvereninizin ya da
    okulunuzun adresi)
    Street address (Line 1): sokak, cadde adi, ev/bina numarasi
    Street address (Line 2)*Optional: bu kisma bir sey yazmak
    zorunda degilsiniz, ama adresin ilk satira sigmayan
    kisimlarini buraya yazabilirsiniz. (semt ismi , belde ismi vs.)
    City: ilce
    State/province: il
    Postal zone: posta kodu
    Country/region: ulke

    gibi sorulara nasıl cevap verelim?

    1-)Ben kendi çapımda ticaret ve al sat yapıyorum :). Dolayısı ile kendi adıma şirketim ve işverenim yok. Buraları nasıl doldurmamı tavsiye edersin?
    2-)Bir de okul dediği üniversite mi? Onunla ilgili aşağıda sorular var çünkü.

    1. self-employed yazip, buro, ofis olarak kullandiginiz yerin adresini verebilirsiniz (ev adresi de olabilir).

    2. Eger ogrenciyseniz, okul bilgisini girebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @marvin DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Arkadaşlar DS-260 formunu şimdi göndersem önümüzdeki ay askerde olacağım 20 gün ve o sırada bana evrak talebi için mail gelse cevap veremeyeceğim için sıkıntı olur mu? Sizce askerden sonra mı gondermeliyim DS-260 ı ?

    neden email'e cevap vermiyorsunuz? 20 gunun basinda email gelse bile en gec 20 gun sonra cevap vermis olacaksiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @technosphere DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Merhaba, bu sene yeşil kart çıkmışlardan biriyim. fakat başvuru zamanında adresimde kapı numaramı yazmayı unutmuşum sanırım. Kazandıktan sayfasında en başta bulunan isim soyisim ve adres kısımda kapı numaramın eksik olduğu fark ettim. Eksik bilgiden dolayı iptal mi olacak şimdi bu konuda bir bilginiz var mı?

    problem degil, guncel ve tam bilgileri DS-260 formuna yazmaniz yeterli.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ufuk-kaya DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Merhabalar tekrardan, ds-260 ı doldurup confirmation mailini aldıktan sonra yapmamız gereken nedir lütfen biri söyleyebilir mi? saygılar

    Beklemek.

    Surec zaten ilk iletide yaziyor, ilk iletiyi tekrar okuyabilirsiniz, tum sureci tek seferde hazmetmeyi beklemeyin, dolayisiyla anlamadiniz yerler olmasi normal, onemli olan anlayana kadar tekrar tekrar bu surecleri okumak.

    Ayrica DS-260 formunu doldurduktan sonra onay emaili gelmiyor, o emaili siz kendinize gonderdiniz. (Formun sonundaki bana email gonder secenegini secerek)


  • sayın @crazycells sabırla ve nezaketle tüm soruları yanıtladıgınız için müteşekkirim. Tüm başlıkları tüm süreci tüm timeline ı okuyorum inanınız. şematik takvimde mülakatların 2019 ekimden 2020 eylule kadar oldugunu gozlemliyorum. Şimdi benim temel sorum ekim 2019 a kadar KCC denilen yerden bir mail mi alacağız veya daha mı once daha mı sonra takribi hangi tarihler aralıgında bu maili alırız (evet bu yanıtlanması afaki olacak bir soru) demek istediğim o kcc maili gelmeden evraklarımı hazır etmek istiyorum ona göre hız vericem işlerime 🙂 saygılar selamlar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mkonca DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells tamam yapıyorum efenim... peki sorularıma ma cevap verebilir misiniz?

    1 sorum lütfen mailing and permanent adress information bölümümü kontrol edebilir misiniz > http://prntscr.com/nmsf8f bu şekilde yazarak diğer sekmeye geçebilir miyim? bu şekilde doğruysa, adres bulduğumuzda onu ds 260 formuna işlememize gerek yok değil mi... mülakatta söyleyeceğiz veya yazacağız? ds 260 formu tekrar editlenmesi doğru değil?

    2 sorum biliyorsunuz nişanlım için dolduruyorum. 2 üniversite mezunu... bir örgün, bir aöf lisans... lise bilgileri de eğitim kısmına yazmalı mıyız?

    3 sorum ds 260 formunu tamamlıyoruz artık neredeyse. şimdi size spesifik durumumuzu paylaşmıştım. biz evli değiliz, ancak mülakat tarihi kesinleşirse nikah yapacağız, türkiye'de kalmak zorunda kalırsak evliliğimize daha var, ama abd'de bizim her şey daha iyi olacağını düşündüğümüz için green kart mülakatı kesinleştiğinde evliliğimizi hemen yapacağız.

    şimdi, ds 260 formuna single yazdım. sonrası nasıl olacak, formu editleyecek miyiz sıra numarası bize yanarsa, ( ama siz ds 260 formunu complete ettikten sonra revize etmeyi önermiyorusunuz )

    1. Adresi ne zaman bulacaksiniz? Eger saglam bir adresi ornegin onumuzdeki bir hafta icinde bulacaksaniz o durumda adresi 1 hafta sonra yazip formu gonderebilirsiniz. Ama aylar sonra bulacaksaniz, DS-260 formunu sadece adres icin aylarca bekletmeye gerek yok. Mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra DS-260 formunda degisiklik yapabilirsiniz, en gec mulakat zamani adresi temin etmelisiniz. Evet, surec devam ederken durduk yere DS-260 formunu actirmanizi tavsiye etmem.

    2. Evet, 3 kurum olarak ayri ayri yazabilirsiniz.

    3. Hayir, mulakat tarihiniz aciklanana kadar degisiklik yaptirmanizi tavsiye etmem. Mulakat tarihi 1.5-2 ay oncesinden aciklanacak, o sirada evliligi yapip bu surecten konsoloslugu haberdar edebilirsiniz. Ocak-Subat ayinda yine surecinizle ilgili soru sorun bana, durum degerlendirmesi yapalim. Su an size tavsiye ettigim sekilde doldurun formlari, gidisata gore en iyi duruma Ocak-Subat civari karar veririz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @alicankidd DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells normalde sürece ABD'de devam ediliyor mu? Vizeyi alıp gittikten sonra, Birleşik Devletler'de bu süreç devam mı ediyor?

    Ediliyor. Eger ABD'de yasal bir statuye sahipseniz, surece su konuda yazildigi gibi devam edebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ufuk-kaya DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @ufuk-kaya bir soru daha eklemek istedim. KCC den bir mail gelmesini bekleyeceğiz sanırım ancak bu mailin takribi zamanı ne zaman oluyor (en erken-en geç ne zaman oluyor) başka bi ülkede yaşadıgımdan o ğlkeden adli sicil kaydı almam lazım (uzun bir prosedür bulundugum ülkede ondan soruyorum) bir de Amerika yasalarına göre aşı dökümantasyonunuz var mı sorusuna "hayır yok ama mulakat esnasında hazır olacak yazdık" onu nerde nasıl tamam ediyoruz bilen varsa lütfen yanıtlasın.

    Onun ne zaman gelecegini bilmiyoruz henuz, bu yil ilk defa yapilacak bu asama. 2-3 ay sonra gelir diye dusunuyorum, oncesinde DV2019 sureciyle ugrasacaklardir herhalde.

    Adli sicil kaydinizi simdiden alabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak

    Asi belgeleri ve mulakatla ilgili bilgiler icin:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2163/dv2020-mulakat-deneyimleri


  • @crazycells gönüllü olarak, içten bir tavırla bütün sorulara anlayışla cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ufuk-kaya DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    sayın @crazycells sabırla ve nezaketle tüm soruları yanıtladıgınız için müteşekkirim. Tüm başlıkları tüm süreci tüm timeline ı okuyorum inanınız. şematik takvimde mülakatların 2019 ekimden 2020 eylule kadar oldugunu gozlemliyorum. Şimdi benim temel sorum ekim 2019 a kadar KCC denilen yerden bir mail mi alacağız veya daha mı once daha mı sonra takribi hangi tarihler aralıgında bu maili alırız (evet bu yanıtlanması afaki olacak bir soru) demek istediğim o kcc maili gelmeden evraklarımı hazır etmek istiyorum ona göre hız vericem işlerime 🙂 saygılar selamlar

    yukarida cevap verdim sanirim size. KCC'nin ilk emaili ne zaman gelir bilmiyoruz, gecen yilki surec farkliydi ama zaten yurtdisindan alacaginiz adli sicil kaydi disindaki tum belgeleri 1 gun icinde hazirlayabilirsiniz. Onun konusunu inceleyerek simdiden nasil alacaginizi ogrenmenizi tavsiye ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @alicankidd DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells gönüllü olarak, içten bir tavırla bütün sorulara anlayışla cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum.

    rica ederim, surecinizde bol sanslar.


  • @crazycells Anladim.zaten case numbera gore islem yapilmayacakmi 1 ay sonra evlenince doldursam Ds-260 gecmi kalmis oluyorum..yada 1 hafta sonra burda konsoloslukta evleni veriyim.sonrami doldurayim abi...ne dersiniz..Ds260 degisiklik yapmak iyi degil diyorlar..ama mantikli dusununcede insan hayati heran degisiyor..karasiz kaldim..

    allah razi olsun senden yardimlarin icin..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @semihmete DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells Anladim.zaten case numbera gore islem yapilmayacakmi 1 ay sonra evlenince doldursam Ds-260 gecmi kalmis oluyorum..yada 1 hafta sonra burda konsoloslukta evleni veriyim.sonrami doldurayim abi...ne dersiniz..Ds260 degisiklik yapmak iyi degil diyorlar..ama mantikli dusununcede insan hayati heran degisiyor..karasiz kaldim..

    allah razi olsun senden yardimlarin icin..

    Hayir, hem dosya numaraniz hem de DS-260 formunun gonderildigi tarih onemli.

    Su an bekar olarak doldurup, sonra KCC size email gonderdiginde -eger evlendiyseniz- guncelleme yapmanizi tavsiye ederim. Tabii, ne yapacaginiz size kalmis 🙂


  • Arkadaşlar hepinize iyi forumlar kazanan arkadaşları tebrik ederim kazanamayan arkadaşlara da önümüzde ki çekiliş için bol şans dilerim benim sorum şu. Ds 260 formunda aile bireylerinin oturduğu bölüm var babamın ikameti ile bulunduğu adres farklı hangisini yazmamız gerekiyor konu hakkinda bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim şimdiden teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @alp35 DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Arkadaşlar hepinize iyi forumlar kazanan arkadaşları tebrik ederim kazanamayan arkadaşlara da önümüzde ki çekiliş için bol şans dilerim benim sorum şu. Ds 260 formunda aile bireylerinin oturduğu bölüm var babamın ikameti ile bulunduğu adres farklı hangisini yazmamız gerekiyor konu hakkinda bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim şimdiden teşekkürler

    Hangi adreste kaliyorsa ve yasiyorsa, o adresi yazabilirsiniz.


  • @crazycells Tamam 🙂 tesekkur ederim.


  • @crazycells teşekkür ederim sağolun


  • Herkese merhaba,

    D-260 formunda Amerikada yaşamak istediğiniz kalıcı adresi yazın diyor. Buraya geçici olarak bir arkadaşımın adresini yazsam olur mu ? Green card buraya mı gelir ? Green card buraya gelirse Amerikaya giriş nasıl oluyor?


  • Herkese merhaba, ds260 formu için İş tecrübesini yazarken şuan sigortasız olarak yaptıgım işi yazabiliyormuyum, yoksa sadece sigortalı iş tecrübelerimizimi yazmamız gerekiyor?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum