Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım
-
Merhaba arkadaşlar,
versus.com sitesinde Houston şehri ile Dallas ve San Antonio şehirleri karşılaştırılmış, Houston'a göre Dallas kazanmış. San Antonio'ya göre de Houston.
sitede başka ilginizi çekebilecek kıyaslamalar da mevcut.
meraklısı için linkler aşağıda:
https://versus.com/en/dallas-vs-houston
https://versus.com/en/houston-vs-san-antoniodaha önce paylaşıldıysa kusura bakmayın.
-
@goodluck Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım içinde söyledi:
@semavi Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım içinde söyledi:
Houston baslangic icin bence iyi.
Turk nufusunun olmasi da is bulma acisindan avantaj sagliyor... Siz bakmayin eskiler somuruyor diyenlere... Kusura bakmasin kimse, yeni gelenler olarak oyle abd firmalarinda falan is kapacak durumda olmuyor bir cogumuz... Isi yoluna koyana kadar onlar sizi calistiracaklar, sizde onlardan gecim saglayacaksiniz... sonrasinda iyilestirme olursa olur, olmazsa da baska bir is bulur gecersiniz... Kimse kimseyi zorla calistirmiyor malum...
Velhasil... Turk nufusu her daim avantajdir... 35 yasini astiktan sonra elin maykili ile muhabbet bir yere kadarNe houston mis arkadas 😀 nemli mi nemli les gibi hava deniz desen camurlu giremezsin. Kalabalik kesmekes. Kendinizi yaktiniz milleti de yakmayin kardesim 😁 lince hazirim risk budur 💪
istanbul da yaşıyorum ama hali vakti yerinde biri değilim.kendi yağımızda kavruluyoruz.burdan newyork a gidersek masraflar ağır olur.malum döviz kuru farkından da dola.ayrıca yaşam giderleri kira vs masraflarıda houstona göre fazla olduğunu biliyorum.araştırmalarımla tabikide.gidip görmüş değilim.başlangıç için houston mantıklı geldi.bir kaç sene sonra alışıp öğrenip dil öğrenip çevre edindikten sonra eyalet değiştirilebilir.türkiye mantığı ile yerleştiğimiz şehirde ömrümüzü bitirmeyiz.kafamıza göre işimize gücümüze göre eyalet şehir düşünülür tabiki.
-
@sadikcagan çevre edinmek tabiki de çok önemli ancak size eyalet/şehir değiştirmek için değil düzeninizi bozmamak ve olduğunuz yerde kalmak konusunda katkı sağlar..
-
@volkanu haklısın ama ilerleyen zamanlarda adapte olup dilide öğrenmiş oluruz.sonrasında istediğimiz eyalette/şehirde yaşayacak özgüven oluşur.yeni gittiğimiz gibi olmaz.daha rahat atılımlar yapabiliriz.
-
@omertug Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım içinde söyledi:
@semavi videonuzda görmüştüm ve ilk duyduğumuzda eşimle resmen kahkaha attık :) böcekler için tavuk beslemek çok harika bir fikir.
Böcekler dışında TRde görmediğimiz hayvanlar da (Armadillo, opossum vb.) mevcutmuş, bunların bir zararı, saldırma, ısırma gibi tehlikeleri mevcut mu peki?Yeni yerimize taşındık işyerini orada geçen gün hayatımda ilk defa rakun gördüm. Açıkçası börtü böcek olayından aşırı derecede şikayetçi değilim. Sonuçta Adana'da da yaşadım. Her zaman söylediğim gibi Bu buraya Has değil Amerika'nın birçok yeri böyle hatta daha beter. Mesela burada rakum çok fazla yok ama Kuzey çıktıkça kokarca vesaire bir sürü hayvan dadaniyor evlere. Yollarda geyikler vesaire... Bence hayvan çeşitliliği olarak burası öyle çok fazla değil.
Austinden tavşanlar çok mesela...Bu hayvanların insanlara saldırdığı na şahit olmadım. Zaten bizi görünce kaçıyorlar. Opossumlar yalnız değişik hayvanlar bazen kaçmaya biliyor ama seninle işi olmayan hayvan saf saf dolaşıyor ortada. Geçen gün sokakta karşılaştım araba ile giderken ezilecekti neredeyse zaten bir sürü ezilmiş ivar yollarda. maalesef sincaplarda arabaların altında eziliyor devamlı Çünkü kaçmayı beceremiyorlar direkt lastiği denk getiriyorlar resmen. geçen bir tanesine çok sert bir fren yaptım dönüşte baktığımda yerde bir parça kuyruk tüyü gördüm neyse En azından ölmemiş. Bugün de yine sert bir fren yaptırdı bir sincap bana. karşıya geçerken bir anda geri dönüp arabanın altına atladı.
-
@semavi teşekkürler... ekstra dikkat gerekiyor o zaman, malum biz sadece kedilerle uğraşıyoruz şehir içinde :)
-
@semavi Yeni yeriniz hayırlı olsun. Allah hayırlı, bereketli kazançlar versin.
-
@omertug Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım içinde söyledi:
@semavi teşekkürler... ekstra dikkat gerekiyor o zaman, malum biz sadece kedilerle uğraşıyoruz şehir içinde :)
Geyik testleri geyigine yapilan bir sey degil :) Bizde yaya, kedi, kopek sorunu var... Burada baska hayvanlar ve objeler...
Bizde yaya sorunu da aslinda az olmasi lazim ama maalesef trafik yaya temelli degilde araba temelli algilanmis Turkiye de...
-
@bahadır17 Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım içinde söyledi:
@semavi Yeni yeriniz hayırlı olsun. Allah hayırlı, bereketli kazançlar versin.
Tesekkur ederim...
Benim is kolumla alakali maalesef yer olayi ciddi bir sorun... Ilk bir kac yil bir iki yer dolasmak herkesin kaderiymis :)
-
@semavi hayırlı olsun Kadir bey , umarım çayınızı içmeye gelmek nasip olur:)
-
@semavi yeni yeriniz hayırlı olsun hayırlı bol kazançlar dilerim.
Dediğiniz gibi biz de araba temelli sürüş, misal 2 ihtimalli kaza riskinde, başka arabaya çarpsa sadece maddi hasarla kurtulacakken, aracına zarar vermemek için arabasına daha az hasar vereceğini düşündüğü yayaya çarpabiliyor. -
@semavi Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım içinde söyledi:
@semavi videonuzda görmüştüm ve ilk duyduğumuzda eşimle resmen kahkaha attık :) böcekler için tavuk beslemek çok harika bir fikir.
Böcekler dışında TRde görmediğimiz hayvanlar da (Armadillo, opossum vb.) mevcutmuş, bunların bir zararı, saldırma, ısırma gibi tehlikeleri mevcut mu peki?Yeni yerimize taşındık işyerini orada geçen gün hayatımda ilk defa rakun gördüm. Açıkçası börtü böcek olayından aşırı derecede şikayetçi değilim. Sonuçta Adana'da da yaşadım. Her zaman söylediğim gibi Bu buraya Has değil Amerika'nın birçok yeri böyle hatta daha beter. Mesela burada rakum çok fazla yok ama Kuzey çıktıkça kokarca vesaire bir sürü hayvan dadaniyor evlere. Yollarda geyikler vesaire... Bence hayvan çeşitliliği olarak burası öyle çok fazla değil.
Austinden tavşanlar çok mesela...Bu hayvanların insanlara saldırdığı na şahit olmadım. Zaten bizi görünce kaçıyorlar. Opossumlar yalnız değişik hayvanlar bazen kaçmaya biliyor ama seninle işi olmayan hayvan saf saf dolaşıyor ortada. Geçen gün sokakta karşılaştım araba ile giderken ezilecekti neredeyse zaten bir sürü ezilmiş ivar yollarda. maalesef sincaplarda arabaların altında eziliyor devamlı Çünkü kaçmayı beceremiyorlar direkt lastiği denk getiriyorlar resmen. geçen bir tanesine çok sert bir fren yaptım dönüşte baktığımda yerde bir parça kuyruk tüyü gördüm neyse En azından ölmemiş. Bugün de yine sert bir fren yaptırdı bir sincap bana. karşıya geçerken bir anda geri dönüp arabanın altına atladı.
Bende burada ezilmiş sincap çok görüyorum. Ama geçen gün bir olaya tanık oldum o zaman biraz daha anladım. Bir tane karga Sincapi kovalıyordu zavallı hayvan da kaçmak icin can havliyle kendini yola attı. Allahtan kırmızı ışık yanıyordu ezilmedi ama o kaçmaya karga kovalamaya devam etti. Anladım ki bazıları da canini kurtarmak icin kendini yollara atıyormuş :(
-
@damladav bir keresinde ben de kaldırımda can havliyle koşan bir sincap görmüştüm şehir merkezinde. İnsanlar bir yandan sincabı yakalamaya çalışırken bir yandan da "find a tree, find a tree" diye tepkiler vermişti. Benim kaldığım yerde de sincaplar, tavşanlar, ateş böcekleri çoktu. Ayrıca su birikintileri olan yerlerde de kazlar oluyordu. Burada yazılanları da okuyunca her bölgede farklı farklı hayvanların çoğunlukta olabileceğini görüyorum ama bunun yanında daha önemlisi insanların yaşadıkları yerlerin doğadan kopmamış olduğunu görmek oluyor veya insanlar bir bölgeye yerleşirken oranın doğasını tamamen dışlamıyorlar. Houston da büyük bir şehir olmasına rağmen bu duruma örnek sanırım.
-
@semavi Kadir Bey sizi hem burada hem de youtube kanalinizda merak ve zevkle izliyorum. Emeklerinize saglik. Yeni yeriniz de hayirli olsun. Ne demisler tedbili mekanda ferahlik vardir.
Her sey gonlunuzce olsun. -
Yeni yerimize taşındık işyerini orada geçen gün hayatımda ilk defa rakun gördüm. Açıkçası börtü böcek olayından aşırı derecede şikayetçi değilim. Sonuçta Adana'da da yaşadım. Her zaman söylediğim gibi Bu buraya Has değil Amerika'nın birçok yeri böyle hatta daha beter. Mesela burada rakum çok fazla yok ama Kuzey çıktıkça kokarca vesaire bir sürü hayvan dadaniyor evlere. Yollarda geyikler vesaire... Bence hayvan çeşitliliği olarak burası öyle çok fazla değil.
Çok sevindim @semavi . Yeni yeriniz hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah bol kazançlı yıllar geçirirsiniz.
Yine inşallah biz de sizinle ticaret yapıp bir kahvenizi içeriz. -
Bu gun esimle oturup Austin secenegini masaya yatirdik. Geleli 90 gunu gecti, hedef islerimize basvurmaya baslayali 1 ayi gecti. Haziran sonu hic bir sonuc alamazsak tasi taragi toplayip Austin/Houston/Dallas tarafina geliyoruz. Herkese selamlar :)
-
@caglaror Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım içinde söyledi:
Bu gun esimle oturup Austin secenegini masaya yatirdik. Geleli 90 gunu gecti, hedef islerimize basvurmaya baslayali 1 ayi gecti. Haziran sonu hic bir sonuc alamazsak tasi taragi toplayip Austin/Houston/Dallas tarafina geliyoruz. Herkese selamlar :)
Hakkınızda hayırlısı olsun, kendinize güzel bir yer seçtiniz ve hedefiniz doğrultusunda adımlar attınız, planlamalar yaptınız ve süre belirlemişsiniz, ne kadar güzel. Daha önce de söylüyordunuz ya, olmazsa da içimde pişmanlığı kalmasın gibi.. Bravo, inşallah güzel dönüşler olur olmazsa da yeni yerler yeni hedefler 👍🏻👏🏻 Eşinize de selamlar bizden ☺️
@semavi Kadir Bey hayırlı olsun size de yeni yeriniz, bereketli güzel işleriniz olsun.
-
@caglaror Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım içinde söyledi:
Şimdiden bol şanslar @caglaror
Bu ülkede genellikle birden çok daha fazla seçeneğin olması cidden hoş. If/else diye liste bir hayli uzuyor:) Tek satırda bitmiyor genellikle -
@caglaror Austin'in güzel bir seçim olduğunu düşünüyorum. Eğer gc çıkarsa benim de önceliğim bu şehir olacak. Keep Austin Weird :)
-
@semavi yeni yaşamınızda huzur bolluk bereket sizinle olsun. Hayırlısı olsun
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum