Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak


  • @özge-selin merhaba ben de şu an Amerika da yaşıyorum ve dv lottery den gren card kazandım ve kcc ye adjustment of status yapacağımı bildirdim. Benim sıralamam visa Bulletin e göre Şubat ayı görünüyor. Benim sorum ise şu adjustment of status işlemlerini şimdi mi başlatmam lazım yoksa Şubat ayını mı beklemem lazım? Çünkü Türkiye de yaşayanlar ve benim numaramdan daha yüksek olan numaralar randevu tarihi gelmiş bile ve bana herhangi bir mail gelmedi. Şimdiden Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @barney AOS (Adjustment of Status) ile Green Card (DV) almak içinde söyledi:

    @özge-selin merhaba ben de şu an Amerika da yaşıyorum ve dv lottery den gren card kazandım ve kcc ye adjustment of status yapacağımı bildirdim. Benim sıralamam visa Bulletin e göre Şubat ayı görünüyor. Benim sorum ise şu adjustment of status işlemlerini şimdi mi başlatmam lazım yoksa Şubat ayını mı beklemem lazım? Çünkü Türkiye de yaşayanlar ve benim numaramdan daha yüksek olan numaralar randevu tarihi gelmiş bile ve bana herhangi bir mail gelmedi. Şimdiden Teşekkürler

    numaraniz hangi ayda aktif olduysa o ay islemlere baslayabilirsiniz. Eger subat ayinda aktif olacaksa 1 subat'ta islemlere baslayabilirsiniz.

    Zaten AOS yapanlara bir email gelmeyecek, sureci kendinizin baslatmasi gerekiyor.

    Duzeltme yapiyorum sayin @barney , I-485'i vize bulteninde numaranizi gorur gormez gonderebilirsiniz, ama sureciniz ve size bir vize verilmesi aktif olan ay gelene kadar mumkun olmayacak.


  • @crazycells çok teşekkürler


  • Merhaba, şu konu hakkında bir bilginiz var mı acaba: Birth Certificate için Nüfus İdaresinden alınan Formül A geçerli olur mu? Yoksa yine de tercüme ettirmek mi gerekir? Formül A da zaten birçok dilde yazanların karşılığı veriliyor. Fakat, sadece İngilizce olmadığı için problem olur mu?


  • @cnqr kesin cevabi bilmiyorum ama ingilizce dilinde olacagi icin kabul gormesi lazim diye dusunuyorum. Ama ABD'deki Turk konsolosluklarindan alinan nufus kayit belgesi kabul ediliyor, bilginize. Eger AOS yapacaksaniz ve ABD'desiniz bu secenegi de degerlendirebilirsiniz.


  • Merhabalar kardeşim aos yapıyor.Vize numarası mart ayına geldi.Sormak istediklerim:
    1:Dosyayı ne kadar erken gönderirsek o kadar iyi mi yoksa en erken 1 martta mı gönderebiliriz?
    2:Sağlık muayenesi ne kadar geçerli oluyor şimdiden yaptırabilir mi?
    3:Fotograf vesikalık mı yollanacak bilgisayardan taratıp yollanabilir mi_
    4:Adli sicil kaydı gönderiliyor mu gönderiliyorsa e devletten alınan geçerli mi?
    5:Birth certificate için nüfus cüzdanı yeterli mi?
    6:Dosyayı gönderdiğimizde dönüş yapıyorlar mı nasıl irtibat kuracağız?
    Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.


  • @yakup-talha-sevinç AOS (Adjustment of Status) ile Green Card (DV) almak içinde söyledi:

    Merhabalar kardeşim aos yapıyor.Vize numarası mart ayına geldi.Sormak istediklerim:
    1:Dosyayı ne kadar erken gönderirsek o kadar iyi mi yoksa en erken 1 martta mı gönderebiliriz?
    2:Sağlık muayenesi ne kadar geçerli oluyor şimdiden yaptırabilir mi?
    3:Fotograf vesikalık mı yollanacak bilgisayardan taratıp yollanabilir mi_
    4:Adli sicil kaydı gönderiliyor mu gönderiliyorsa e devletten alınan geçerli mi?
    5:Birth certificate için nüfus cüzdanı yeterli mi?
    6:Dosyayı gönderdiğimizde dönüş yapıyorlar mı nasıl irtibat kuracağız?
    Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

    1. Ben yukarida tum islemlere ancak numaranizin aktif oldugu ay gelince baslayabilirsiniz demisim ama su resmi sitedeki sayfada yazilanlara gore I-485 formunu vize bulteninde numaranizi "advance notification" bolumunde gorur gormez doldurabilirsiniz diye yaziyor, fakat tabii Mart ayina gelene kadar size bir vize verilmesi mumkun olmayacak. O nedenle simdiden I-485'i doldurup gonderin. I-485 formuyla beraber su belgeleri de gondermelisiniz
    • Two passport-style photos
    • Copy of birth certificate
    • Form I-693, Report of Medical Examination and Vaccination Record
    • Copy of passport page with nonimmigrant visa (if applicable)
    • Copy of passport page with admission (entry) or parole stamp (if applicable)
    • Form I-94, Arrival/Departure Record
    • Certified copies of court records (if the individual has been arrested)
    • Copy of the principal applicant’s selection letter for the diversity visa lottery from DOS
    • Copy of the receipt from DOS for the diversity visa lottery processing fee
    • Form I-601, Application for Waiver of Grounds of Inadmissibility (if applicable)
    • Applicable fees
    1. Evet, saglik raporunu da formla gondermeniz lazim... ayrintili bilgi icin su sayfayi inceleyebilirsiniz: https://www.uscis.gov/i-693

    2. Evet, basili olarak gondermeniz lazim.

    1. ve 5. Bu belgeleri TC konsoloslugundan alabilirsiniz, zaten ingilizce aciklamasi da olacagindan yaninda kabul gorecektir. Sadece turkce olan belgeleri gondermemelisiniz, tercumeleri de gerekli.
    1. Dosya kabul edildiginde size receipt gonderilecek.

  • Merhabalar şimdi ben aos yapacağım ve numaram şubatta current olacak aos u şimdi başlatabilir miyim ? Advanced notifications daki asıl olay nasıl oluyor acaba?


  • @keopzz AOS (Adjustment of Status) ile Green Card (DV) almak içinde söyledi:

    Merhabalar şimdi ben aos yapacağım ve numaram şubatta current olacak aos u şimdi başlatabilir miyim ? Advanced notifications daki asıl olay nasıl oluyor acaba?

    evet, numaraniz bultende aciklandiysa simdiden I-485 formunu doldurup gonderebilirsiniz.


  • @crazycells teşekkürler


  • Merhabalar herkese öğrenmek istediğim sorular.
    1:Dosyayı gönderdikten sonra f1 statümüzü devam ettirmek zorunda mıyız?
    2:Mart ayında numaramız aktif oldu mart ayında dosyayı gönderdiğimizde parmak izi saglık muayenesı çalışma izni mülakat ve green cartın gelme aşamaları nasıl ve ne kadar sürüyor?
    3:Birisi yılsonuna ancak alırsın dedi 2018 eylül sonuna kadar işlemler bitmezse green card alma imkanımız ortadan kalkıyor diye biliyorum yanlış mı?
    Teşekkürler.


  • @yakup-talha-sevinç AOS (Adjustment of Status) ile Green Card (DV) almak içinde söyledi:

    Merhabalar herkese öğrenmek istediğim sorular.
    1:Dosyayı gönderdikten sonra f1 statümüzü devam ettirmek zorunda mıyız?
    2:Mart ayında numaramız aktif oldu mart ayında dosyayı gönderdiğimizde parmak izi saglık muayenesı çalışma izni mülakat ve green cartın gelme aşamaları nasıl ve ne kadar sürüyor?
    3:Birisi yılsonuna ancak alırsın dedi 2018 eylül sonuna kadar işlemler bitmezse green card alma imkanımız ortadan kalkıyor diye biliyorum yanlış mı?
    Teşekkürler.

    1. I-485 formunu aldiklarinda size bir NOA mektubu gonderecekler, o mektubu alana kadar statunuzu devam ettirmelisiniz.

    2. Dosyanizi process edecek Service Center'a gore sure degisebilir, herhalde 2-4 ay arasi desek yanilmis olmayiz. Suradan Service Center'lardaki bekleme surelerini kontrol edebilirsiniz:
      https://egov.uscis.gov/cris/processTimesDisplayInit.do

      I-485'i gonderdikten sonra bildirim bekleyeceksiniz sadece. Size biyometrik randevu ile ilgili bilgi gonderecekler. Biyometrik islemler bittikten sonra, interview zamaniyla ilgili bilgi gonderecekler, eger interview onaylanirsa Green Card'inizi alacaksiniz.

    3. Evet, dosyanizin onaylanmasi 2018 Eylul sonuna kadar bitmezse, sansinizi kaybediyorsunuz.


  • parmak izinden sonra mülakat tarihi ne zaman geliyor?mülakata girdikten sonra kart ne zaman geliyor?mülakata cagırmadan kartı gönderme ıhtımallerı var mı ? teşekkürler.


  • @yakup-talha-sevinç AOS (Adjustment of Status) ile Green Card (DV) almak içinde söyledi:

    parmak izinden sonra mülakat tarihi ne zaman geliyor?mülakata girdikten sonra kart ne zaman geliyor?mülakata cagırmadan kartı gönderme ıhtımallerı var mı ? teşekkürler.

    Bu yilki surecten cok haberdar degilim ama mulakat tarihi 10-12 hafta kadar sonrasina verilebilir. Mulakattan sonra zaten basvurunuz onaylaniyor, sonrasinda kart max. 120 gunde gelir, ama genelde ilk ay icinde geliyor. Fakat bu surecte disari cikmaniz gerekiyorsa USCIS'ten I-551 stamp alabilirsiniz. Basvurunuz onaylandiktan sonra kart elinizde olmasa da statu olarak LPR oluyorsunuz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Ayrica formlarin islenme surecini su siteden de takip edebilirsiniz:

    https://egov.uscis.gov/processing-times/


  • Arkadaşlar Merhaba. Herkese kolaylıklar dilerim. Eşim ve ben okul için Amerika'dayız. DV2019 Green Card bize de çıktı. Sıramız 26xxx. Daha 3-4 yıl Amerika'da olacağımız için AOS yapmak düşüncesindeydik. Yüksek numaralı olanlar için AOS pek tavsiye edilmiyor denmiş. @barney benim numaramdan daha yüksek numaralı arkadaşlara Türkiye'de randevu tarihi gelmiş demiş. Acaba sonradan alabildi mi? Bu konuda fikriniz nedir?


  • @sunrise AOS (Adjustment of Status) ile Green Card (DV) almak içinde söyledi:

    Arkadaşlar Merhaba. Herkese kolaylıklar dilerim. Eşim ve ben okul için Amerika'dayız. DV2019 Green Card bize de çıktı. Sıramız 26xxx. Daha 3-4 yıl Amerika'da olacağımız için AOS yapmak düşüncesindeydik. Yüksek numaralı olanlar için AOS pek tavsiye edilmiyor denmiş. @barney benim numaramdan daha yüksek numaralı arkadaşlara Türkiye'de randevu tarihi gelmiş demiş. Acaba sonradan alabildi mi? Bu konuda fikriniz nedir?

    Sayin @sunrise , DV2018 dosya numaralarinin takibini su sayfadan yapabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/

    Eger DV2019, DV2018 gibi olacaksa numaraniz son aylara kalabilir, bu da sizin icin riskli bir durum yaratabilir. Maalesef bunu su an ongorebilmek mumkun degil. Sayin @Yakup-Talha-Sevinç , sureci bittikten sonra bizi tum surec konusunda(her asamanin ne kadar surdugu konusunda) bilgilendirecektir. Eger sureler size makul gelirse AOS ile ilerleyebilirsiniz.

    Ama hicbir riskle karsilasmamak icin size tavsiyem Consular Processing yapmaniz ve mulakata Ankara'da girmeniz.


  • @crazycells Bilgilendirme için çok teşekkürler. Bizim durumumuzda olan ve DV2010'da GC kazanan bir arkadaş var. Onunla konuyu konuştuk. Eğer ABD'de ikamet ediyorsanız, ki biz öyleyiz artık, bunun bir opsiyon olmadığını ve AOS yapmak zorunda olduğumuzu söyledi. Bundan dolayı arada kaldık. Vakit geçmeden formu doldurmak istiyoruz. KCC'ye bir mail ile konuyu sorsak mı?


  • @barney Merhabalar. DV2019'da bize de çıktı. Sıramız 26xxx'lerde. AOS için acaba sıramız çok mu üstlerde olmuş oluyor? Sizin sıranız kaçtı?


  • @özge-selin Merhabalar. Hayırlı olsun. Sizin case number'ınız kaçtı acaba yazabilir misiniz?


Benzer Başlıklar

  • ABD'de WIC sağlık yardımı ve Green Card başvurusu

    Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    2
    1 Oy
    2 İleti
    540 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Abd de WIC yardımı Merhabalar,Amerikadayım 3 ay önce bebeğim oldu F1 vizesiyle geldim hala aynı statüm eşim green cardlı burda evlendik ama henüz green card için başvuramadık. Benim sorum şu şekilde şimdi ben Sağlık yardımı aldım hastane yönlendirmesiyle ve şimdide WIC den bebeğim için yardım alırsam green card başvurusunda sorun çıkar mı ? Çünkü sanırım yardım almadan yaşayabildiğini kanıtlaman gerekiyor? Çok emin değilim beni bilgilendirirseniz sevinirim. Su konuyu incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1418/mevcut-abd-yonetiminin-yasal-gocmenlerin-vatandasliga-gecmelerini-engellemek-guclestirmek-icin-uygulamaya-calistigi-yeni-politika Baslikta vatandaslik yaziyor ama aslinda o uygulamalarin tamami sadece Green Card alirken gecerli.
  • 17 Oy
    8k İleti
    916k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • ⚡ Kültür Şoku ⚡

    Kültür ve Hobi gocmenlik green card greencard kultur kultur soku
    57
    19 Oy
    57 İleti
    11k Bakış
    celicaC
    Bu dergi goc krizi, goc edenin yasadigi evreyi falan filan bilimsel bir sekilde acikliyor cok faydali buldum https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/403542
  • 10 yıl vize yasağı ile abd vizesi almak(waiver)

    Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    6
    0 Oy
    6 İleti
    3k Bakış
    JoeyJ
    @crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum