Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

• @yalta haberınız olsun ataturk bulvarının ters ıstıkametı yanı almanya abd kons oldugu yerlerde ara sokaklar var.Temız mahalledır arabanızı oralara koyabılırsınız ozellıkle fransa buyukelcılıgının arka kısımları uygun oluyor

• Merhabalar, ds-260 formunu doldurduğumda daha birkaç gündür evliydim ve elimde yeni soyadımı gösteren hiçbir belge yoktu, hatta resmi kayıtlarda bile soyadım henüz güncellenmemişti. Herhangi bir karışıklık olmaması adına formu eski soyadımla doldurdum. Mülakat sırasında güncelleme yapsam olur değil mi? Yoksa beklerken formu açtırmama gerek var mı? Bir de Haziran’da currentım ama bana KCC’den hala evrak maili gelmedi, sıra numarası benden önce olan bazı talihlilere gelmiş görüyorum. Bir yandan da ay sonuna kadar bekleyin yorumları görüyorum. Biraz endişeliyim açıkçası. Vakit ayıran cevaplayan herkese şimdiden çok teşekkürler

• @buseerdinc mülakatta olmaz şimdiden erkenden açtır ki randevu mailin geç gelmesin. Çünkü ds 260 ve evraklar üzerindeki bilgilerden mülakata giriyorsun mülakatta zaten senin gbt yani gelmişin geçmişinden haberleri oluyor ondan sakın mülakata bırakma bu arada mülakat deneyimlerini okursan zaten orası sohbet yeri

• sayın @buseerdinc bende ds260 ı 25 günlük evliyken doldurdum ve eşimin yeni soyadını yazdık forma. Kontrol ettiğimizde çoğu resmi dairelerde eşimin yeni soyadı güncellenmişti.Fakat güncellenmeyen yerrlerde vardi mesela vergi dairesinde eski soyadı gözükuyordu onuda iletşime geçtik ve düzelttirdik.Daha iyi fikri olanlar vardır belki ama benimde önerim formu açtırıp yeni soyadınızla doldurmak.

• mulakata 1 ay kala hesap dokumumunu cikarip sorun yasayan oldumu hic.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@nahya123 hiç kimse olmadı

• @buseerdinc DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

Merhabalar, ds-260 formunu doldurduğumda daha birkaç gündür evliydim ve elimde yeni soyadımı gösteren hiçbir belge yoktu, hatta resmi kayıtlarda bile soyadım henüz güncellenmemişti. Herhangi bir karışıklık olmaması adına formu eski soyadımla doldurdum. Mülakat sırasında güncelleme yapsam olur değil mi? Yoksa beklerken formu açtırmama gerek var mı? Bir de Haziran’da currentım ama bana KCC’den hala evrak maili gelmedi, sıra numarası benden önce olan bazı talihlilere gelmiş görüyorum. Bir yandan da ay sonuna kadar bekleyin yorumları görüyorum. Biraz endişeliyim açıkçası. Vakit ayıran cevaplayan herkese şimdiden çok teşekkürler

Resmi kayitlarin guncellenmemesi bence bir bahane olmamali, DS260 formunu ilk doldururken guncel isminizle doldurmaniz en uygunu olurdu.

Bence de KCC'ye ulasip bilgilerde guncelleme yapacaginizi soyleyin, yoksa gondereceginiz belgelerdeki isimler ayni olmadigindan kabul edilmeyebilir. Form acildiktan sonra hemen guncelleyip gonderin ki cok gecikme yasamayin.

• @ayvalik10 çok teşekkür ederim tavsiyeniz için

• arkadaşlar , 2019 excel listesine giriş yapmamış, güncellememiş arkadaşlar var ise birkaç dakika ayırarak bilgilerini girmeleri ya da güncellemelerini rica edebilir miyim?

• @nwtzki pasaportu da güncellememiştim, yanlış hatırlamıyorsam sisteme pasaport yüklüyorduk bu yüzden eski soyadımı yazmak durumunda kalmıştım. üstünden 1 yıl geçti, yanlış da hatırlıyor olabilirim :) çok teşekkürler ilginize

• @crazycells KCC'ye mail attım, haber bekliyorum. Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için

• Arkadaşlar az önce "Records indicate..." maili 2.kez geldi bana. Böyle bir şey olan var mı başka? Biz uzun süre ses çıkmayınca yeniden mail atmıştık; muhtemelen o saçma davranışın bir neticesi oldu.

• @nakalakev banada şimdi geldi.Bizde 2 kere gönderdik.Şimdi haziranda randevu alamıyacakmıyım

• @necla343434 Bilemiyorum, ama alamazsak kendi kurtluluğumuzun bir neticesi olacak. Umarım alabiliriz.

• @nakalakev ufff aynen öyle sabredemedim.Benim internette sorun vardı son gönderdigimde 3 kere göndermişim sonradan fark ettim geride alamadım😊

• @nakalakev Aynı durum bizde de oldu:(
    7 Mart tarihinde "records indicate" ile başlayan maili almıştık ve Haziran'a randevu gelecek diye bekliyorduk.
    Ancak aynı "records indicate" maili az önce yine gelince KCC'yi aradık ve "sizin süreç yeni tamamlanmış, temmuza randevu alacaksınız" dediler.

Sorun şuki temmuzda bedelli askerlikte olacağım. Randevuya gitmeyerek sonrasında konsolosluktan erteleme isteyeceğiz gibi görünüyor ama Eylül'e kadar bu işlemler tamamlanır mı sizce?

• Merhaba,
    10 Nisanda Atlantaya giris yapmistim. Ilk deneyimlerimi paylasmistim. Simdi yine biraz yasadiklarimizi aktarayim.
    4 kisilik bir aileyiz. Talihli benim. Ben yalniz olarak giris yaptim. Ailem 30 haziranda gelecekler insallah.
    Amerikada araba olmadan hic yerinden kipirdanamiyor. Eger cok buyuk sehirde degilseniz.
    En zor ve en pahali olan sey ev kiralamaktir. Genellikle kredi history ve SSN istiyorlar. Ben bir suru yere baktim hepsi boyle idi. En sonar baktigim yer job offer letter (is teklifi mektubu) ve Turkidedeki firmanin en son iki adet maas bordrounu getirirseniz Kabul ederiz dediler. Ben bir arkadasiminda firmasindan job offer mektubu aldim. Bunu verince Kabul ettiler. Bir depozito da aldilar. Kiralamayi tamamlayip otele esyalarimi toplamak icin gittigimde SSN kartimin belirttigim adrese geldini ogrendim. SSN olmadan bir cok sey yapilamiyor.
    Yavas yavas evimizi diziyorum. Hem gida hemde digger seylerin turkideden daha ucuz oldugunu gozlemledim. Kiralar pahali. Ornegin ben 1+1 bir daire kirasi 700-1500 USD arasi.
    IT secktorundeyim sauna kadar yani 2 hafta icinde 6 firmanin isine basvurdum henuz arayan sorun yok.
    Buradaki siralama soyle olmali

1. Araba kiralama
    2. Cep telefonu alma
    3. Ev tutma
    4. Banka hesabi
    5. Ehliyet alma
    6. Islere bakma ve basvuru yapip takip etme.

Ben suanda 5. Ye geldim.

• @gunesdogdu Allah yardımcınız olsun.

• @gunesdogdu teşekkür ederiz verdiginiz bilgiler için. Ama suna emin olun hayatinizin kalitesi kat be kat artacaktir. Yaptıklarıniz boşa değil.

• @grkmtpc DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

@nakalakev Aynı durum bizde de oldu:(
    7 Mart tarihinde "records indicate" ile başlayan maili almıştık ve Haziran'a randevu gelecek diye bekliyorduk.
    Ancak aynı "records indicate" maili az önce yine gelince KCC'yi aradık ve "sizin süreç yeni tamamlanmış, temmuza randevu alacaksınız" dediler.

Sorun şuki temmuzda bedelli askerlikte olacağım. Randevuya gitmeyerek sonrasında konsolosluktan erteleme isteyeceğiz gibi görünüyor ama Eylül'e kadar bu işlemler tamamlanır mı sizce?

Butun islemler 30 Eylul'e kadar tamamlanmis olmali, son aylarda size verilen tarihleri kacirmamanizi ve ertelememenizi tavsiye ederim. Size sadece o ay icin bir vize numarasi ayrilmis olacak, diger aylarda bir vize ayrilacaginin garantisi yok.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k