Yurt disinda Turkler Turksuz yapamaz 
Ben konusmuyorum, kurtuldum diyenlere bir bakiyorsunuz, ne kadar facebook grubu forum varsa hepsine uye ve ic dokuyor 
Bazen cumleler yanlis kuruluyor yada arkasinda ki nedenlere bakilmiyor...
Kendi sektorum ile ilgili ornek vereyim...
Turklere guvenerek araba satisi isi yapilmaz... Olumsuzluk cagristiran dogru bir cumle... Bir cok kisi sorun yasanacagini vs dusunur bu cumleyi duyunca... Olaya hedef kitle analizi olarak bakalim mi?
Turklere araba satmak kotu bir secim mi? Evet... Cunku Turkler sik araba degistirmiyor burada... Bir cogu memuriyet tarzi isleri tercih ettigi icin, ilk bir iki arabadan sonra aliyor bir sifir araba... Turkiyede ki gibi araba fiyatlari yukselmedigi icin, bir yil sonra bir bakiyor... 10bin dolar zararda... Kalbine iniyor
Sonuc olarak arabayi nufusuna kaydettiriyor, nikahina aliyor... (Keyifliyim biraz, tabirlerimin kusuruna bakmayin) 
Galericilere bakan yonu... Turkler kotu musteri... Cunku arabayi satiyorum, bir sonraki satis o araba kullanilamayacak hale gelene kadar bekliyor... 2yil 3 yil 4 yil vs vs...
Peki... araba satisi bu sekilde... Servis isi? Oda tam tersi... iste o nufusuna kaydettirdigi araclar bakima gelmek zorunda... Tamir ettiirir ettirir kullanirla cunku... Servis isi olunca Turkler ile is oluyor yani...
Suan yeni bir yere geciyorum, biraz daha buyutmeye calisiyorum isi... Yeri paylastigimiz kisi Turk olmasina ragmen Turklere araba satmiyor... Istesede satamiyor cunku dodge charger, challenger, Mustang, Buick, lexus IS250 gibi araclar ile Trucklara agirlik veriyor... Satiscilari siyahi... Hedef kitlesi siyahi... Honda Toyota tutmamayua calisiyor... Soyledigi sey su... Cimri, 10 bakip 1 alan gocmenlerle (genelde hint, Cinli ve Turkleri kastediyor) ugrasamam diyor...
Defalarca soyledigim gibi... Turkiye de cevrenizde ne kadar iyi kotu hirsiz yolsuz bagnaz partili partisiz okumus okumamis vs adam varsa burada da onlardan olusmus konsantre bir Turk toplumu var... Buna ragmen, Avrupa gocmenlerine gore elbette ki egitim seviyesi biraz daha ustte ve kendine guven olayi Amerika gocmenlerinde daha fazla... Cunku zor bir yer ve ayakta kalma zorunlulugu insanlari gelismeye ve guclu olmaya zorlayabiliyor...
ha birde... basit islerle hayati devam ettirebilme kolayligi ise potansiyeli olan ama gayreti eksik insanlari torpuleyip gelisimlerini sonlandirabiliyor... Insan ne ediyorsa kendine ediyor sonucta