Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika Lideri Trump' ın Yeni göç sistemi / The USA Leader Trump's New Immigration system


  • Trump ın gözünden Yeni greencard.

    Rastgele seçimin Amerikan değerleri ile uyuşmadığını söyleyen Trump, ABD’ye “Green Card” (Yeşil Kart) ile gelen göçmenlerin büyük çoğunluğunun düşük ücretli ve düşük vasıflı işçilerden oluştuğunu kaydetti. Sistemin detaylarını anlatan Trump, “Yeni teklifle her yıl verilen Green Card sayılarında herhangi bir düşüş olmayacak. Rastgele seçme yerine artık ABD’ye göçmen olarak kabul edilmek için basit ve evrensel kriterler getireceğiz” dedi. Puanlama esaslı bir Green Card sistemi getireceklerini kaydeden Trump, “Mevcut Green Card tiplerini ‘Amerika’yı İnşa Et Vizesi’ ile değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

    Puanlamaya dair Trump, “Genç bir işçiyseniz daha yüksek puanınız olacak. Bir mesleğiniz veya istihdam için bir yeteneğiniz varsa, yüksek bir eğitime sahipseniz veya burada istihdam yaratmak konusunda bir planınız varsa daha fazla puan alacaksınız” dedi.

    Amerika’da göçmenlerle ilgili olarak gündeme gelen sistemlerden biri de puanlamaya dayalı sistem. Bu sistem yeni değil. İngiltere’de var, Almanya puanlamaya dayalı pilot bir sistemi uygulamaya başlıyor. En eski puanlama sistemi Kanada ve Avustralya’da uygulanıyor. İşte bu sistemin uygulandığı ülkeler ve Amerikan sistemine nasıl uygulacağı konusunda bazı ipuçları. Kanada, Avustralya ve Amerika Kanada puanlamaya dayalı sistemi 1967’de uygulamaya başlayan ilk ülke.

    Kanada puanlamaya dayalı sistemi 1967’de uygulamaya başlayan ilk ülke. Eğitim, iş tecrübesi, iş teklifi, başvuranın yaşı ve aile uyumu gibi kriterlerle 100 puandan oluşuyor. Kanada sisteminde başvuranlar en yüksek puan 28’i, İngilizce ve Fransızca dil yeterliliğinde alıyor.

    Kanada’ya göçmen olarak kabul edilebilmek için, başvuru sahibinin 100 üzerinden en az 67 puan alması ve sağlık kontrolundan da geçer not alması gerekiyor.

    2017’de Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Dairesi toplam göçmen sayısının yarısı olan 172,500 kişinin çalışanlar programıyla gelmesini ve 84 bin aile üyesinin de kabul edilmesini planladı.

    Avustralya’da puan sistemi 1989’da oluşturuldu

    Başvuranların başarılı olması için İngilizce yeterlilikten 60 puan alması, yetenekli çalışan olması, eğitim geçmişi bulunması ve Avustralya’yla bağı olması gerekiyor. Avustralya en fazla puan olan 30’u çalışma yaşındaki yetişkinlere veriyor. Başvuranlar ayrıca sağlık ve karakter testlerini geçmek zorunda.

    2016 ve 2017’de Avustralya Göçmen ve Sınır Koruma Dairesi 123,567 kişinin yeteneğe, 56,220 kişinin de aile bağlarına göre ülkeye yerleştirildiğini açıkladı.

    Amerika, aile birleşmesine dayanan göçmenlik politikasını 1965’ten buyana uyguluyor. Her yıl 480 bin aile vizesi veriliyor. Çalışma vizesi alanların sayısıysa 140 bin.

    Trump’ın puanlama planını destekleyenler, aile temelli yaklaşımın puanlama sistemine göre düşük kaliteli çalışanları ülkeye getirdiğini söylüyor. Plan, yüksek ücretli iş teklifleri, geçmişteki başarılar, İngilizce kabiliyeti ve eğitim yüksek puanı öngörüyor. Plan ayrıca yasal göçmenliği yüzde 50 azaltmayı amaçlıyor.

    Planı eleştirenler puanlama sisteminin Amerika’ya daha pahalıya mal olacağını savunuyor.

    Sonuçlar

    Amerika 2016’da 1.2 milyon göçmen kabul etti. En fazla göçmen kabul ettiği ülkeler, Meksika, Çin, Küba, Hindistan ve Dominik Cumhuriyeti oldu.

    Aynı yıl Kanada 296 bin mülteci aldı. Kanada’nın en fazla göçmen kabul ettiği ülkeler Filipinler, Hindistan, Suriye, Çin ve Pakistan.

    2016 ve 2017’de Avustralya 184 bin göçmen kabul etti. En fazla göçmen Hindistan, Çin, İngiltere, Filipinler ve Pakistan’dan geldi.

    Avustralya Çalışma İstatistikleri Bürosu Kasım 2016’da açıkladığı raporda, göçmenler arasındaki işsizlik oranını ve geçici yerleşimi yüzde 7.4 olarak açıkladı. Avustralya’da doğanlarda bu oran yüzde 5.4. Avustralya vatandaşı olan göçmenlerde işsizlik oranı yüzde 3.3.

    Kanada İstatistik Dairesi’ne göre, 2017’de işsizlik oranı yüzde 5.4. Yeni gelen göçmenler için bu oran yüzde 6.4 ve 5 yıldan daha az süre Kanada’da kalanlar için bu oran yüzde 9.6. 10 yıldan az kalanlar içinse oran yüzde 5.6.

    Çalışma İstatistikleri Bürosu 2016’da yabancı doğumlular için işsizlik oranını yüzde 4.3 olarak açıkladı.

  • ⭐⭐⭐

    Bilgi paylaşımı yapmayacaksanız rezerve amaçlı başlık açmamalısınız bence.


  • @keysnambır Rezerve değil dostum. 30 tane konu başlığı açılacak o zaman gelirse şayet. Zaten tasarıdan sonra kabul edilmezse konum kilitlenir zor değil zaten. Ama yüksek ihtimal gelecek. Ve o gün bu konu başlığı her türlü ihtiyaç olacak. Eğer rahatsızlık verdiyse Zaten kilitlensin yani.


  • Daha yazılmış bir yasa tasarısı bile yokken erken bir başlık. Önce tasarı yazılacak sonra düzeltmeler sonra komisyon süreci sonrası kongre, oylamalar, senato..... dv2020 kazanalarını olumsuz etkiler şimdi açılırsa bu başlık acele etmeye gerek yok.


  • @keysnambır belki şimdi daha anlamlı olmuştur. Konu başlığı 🙂


  • @cerca-trova Dostum insanları neden kötü etkilesin. Google bu haberlerle kaynıyor. Yabancı forumlar yine öyle. İnsanların ben kazandım vize görüşmem şu gün vize olumlu geçti başlıkları biz kaybedenleri etkilemiyor mu ?


  • @mutlukurt0534 konu başlığı okununca sınırları belli bir sistem algısı uyandırıyor. ek olarak bunların konusulduğu bir başlık var ve onun başlığında "mayıs tasarısı" diye belirtiliyor. etkileme noktasında zaten trumpın konuşmasından sonra dv2020'yi etkiler mi diye çok soru soruldu ben onları işaret etmek istedim. ben sadece görüşümü belirttim.


  • @cerca-trova Mayıs tasarısı diye bir başlık olmasındansa konunun gerçek adının ve anlamının içeriği paylaşılması daha etik bence hem bu şekilde herkes ne olduğunu ne yapılacağını neden yapıldığını bilmeli diye düşünüyorum. Normalde hiç başlık açmayan bir insanım ve açmış olduğum ilk başlık bu aynı zamanda gerekli olduğunu düşünüyorum. Sonuçta burası bilgi paylaşma platformu. Ki zira bu tasarı geçmezse aynı şekilde hepimiz tekrar başvurumuzu yapacağız. Geçerli olan greencard başvuru üzerinden.


  • @mutlukurt0534 Öncelikle başlık açmanız ile ilgili hiç bir ithamda bulunmadım ve bulunmam bende yeni üye oldum; okuyorum, sorularımı soruyorum, yorumlarımı yazıyorum. Gereklilik konusunda da karar verecek konumda değilim siz gerek duyduysanız saygı duyarım. Sizden bir talebim olsun başlığa "Trump'ın tasarı" gibi yeni bir tasarı olduğunu belirtirseniz başlıkta ki yanlış anlasılma olmaz. İlk yazınız çok yararlı trump'ın istediklerini net şekilde yazmışssınız hem de karşılaştırmalı olarak tsk ederim.


  • @cerca-trova Haklısınız düzelttim.:)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mutlukurt0534
    bu konuda baslik acmak tabii ki problem degil, ama yanlis yerde acilmis 🙂 o nedenle konuyu tasiyorum.

    Bu tasari yasalasana kadar bu bolumde yer almasi uygun degildir, belki duydugunuz ilk tasaridir ama yillardir emin olun 10'larca tasari konusuldu ama hicbiri kongreden gecemedi, bunu digerlerinden ayiracak bir isim gerektigi icin oncekini "Mayis Tasarisi" diye belirttik. Emin olun bunlar bir gunde ya da birkac haftada belli olacak seyler degil. Konusulmasi ve sonuc alinmasi (eger alinacaksa) olaganustu bir durum olusmazsa aylar surecektir.


  • @crazycells Ağzınızdan bal damlıyor. Umarım yazdığınız her cümle gibi olur. 🙂 Temennim bu yönde.



  • Başka konu ile forumu kirletmek istemedim,Joe Biden 'in Çeşitlilik vizesi hakkında eylem planı
    "
    Mevcut sistemdeki çeşitlilik tercihlerini korur . Trump, Çeşitlilik Vizesi piyangosunu kaldırmaya karar verdi. Bu, yeterince temsil edilmeyen ülkelerden her yıl 50.000 göçmeni ABD'ye getiren bir programdır. Sistemi bir "korku şovu" olarak küçümsedi ve piyangonun nasıl yönetildiğini defalarca yanlış anlatırken, vizeleri alanlara ırkçı imalarla şeytan gibi davranıyor ve hakaret ediyor. Güçlü ve canlı bir göçmenlik sistemini korumak için çeşitlilik tercihleri ​​çok önemlidir. Başkan olarak Biden, her yerdeki göçmenlerin yasal olarak ABD vatandaşı olma şansına sahip olmalarını sağlamak için temel değerlerimizi yeniden doğrulayacak ve çeşitlilik tercihlerinin kritik rolünü koruyacak.
    "
    Joe Biden'in kendi sitesinde göçmenlikle alakalı yapmak istedikleri her şeye ulaşabilirsiniz.

    Şahsen benim en sevdiğim planı nitelikli olan işçiler için vatandaşlığa giden süreyi kısaltmak istemesi oldu.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Trump önce burnunu silip coronadan kurtulsun. Sonra seçim mağlubiyetiyle beraber tüm saçma sapan tasarılarının üstüne bir bardak su içsin. En yüksek trump towerin tepesinden atıversin kendini aşağı...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum