USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)
-
Merhaba,
USCIS ödemesini yaptım. Önce https://myaccount.uscis.dhs.gov/users/sign_up adresine girerek kendim için üyelik oluşturdum sonrada bu postun ilk sayfasındaki
https://my.uscis.gov/uscis-immigrant-fee adresine girerek kendim ve aile bireyleri ödemeleri yaptım.
Sıralama şöyledir.- https://myaccount.uscis.dhs.gov/users/sign_up adresine girerek kendim için üyelik oluşturdum.
- https://my.uscis.gov/uscis-immigrant-fee adresine girerek kendim ve aile bireyleri ödemeleri yaptım.
- İnternet explorer ödeme işlemleri başlatmıştım ancak ödemede ekranında kaldı diğer ekranlara geçemedimı onun için işlemleri yeniden Chrome browseri üzerinden yaptım ve sorun yaşamadım.
- Her bir birey için vizedeki Registarion Number'in başına 0 (sıfır) ekleyerek save entry ile ekledim.
- DOS case ID olarak 2019EU6XXX olarak yazdım. Aile bireyler Vizesin DOS CASE ID’nin sonunda 01, 02,03 gib rakamar eklenmiştir. Bu sonunda 01'leri girmeyiniz.
- Kart sabininin adresini yazınız. Örneğin ben Turkiyedeki adresimi yazdım.
- Kendi kullandığınız e-mail adresini yazın ki ödeme sonucu adresinize gelsis. Bir de IOE başlayan Numara da email adresine geliyor. Bununla sonucunuzu takip edersiniz.
- Başta üyelik açmıştım. Buraya login olduğumda IOE başlayan numaramı gördüm. Eşim ve çocuklarımınki ise görünmüyor. Demekki herkese üyelik yapmak gerekiyor.
İlk postu hazırlayan ve diğer bilgileri paylaşan arkadaşların sayesinde işlemleri kolayca yaptım. @crazycells , @Sharm ve diğer bir çok arkadaşların deneyimlerinden yararlandım. Hepsine çok minnetdarım.
-
@gunesdogdu herkese uyelik gerekmiyor. Mycase bolumunden ioe ile baslayan dosyalari ekleyin yeterli. Bireysel bir basvuru yapip bunu anlik takip edecekseniz gerekli.
https://egov.uscis.gov/casestatus/logon.do
Adresinden ioe ile baslayanlari Enter a Receipt Number kismindan eklerseniz gorunur hale gelir. Bunlar tikladiginizda asamalari takip edebilirsiniz. Ayrica SMS ve email uyarisini da her dosya icin ayin sayfadan olusturabilirsiniz. -
4 kisilik bir aileyiz.kaznan talihli benm ilk ben gris yapcam esim ve cocuklar 4 ay sonra giris yapacaklar.kendi uscis odesem esim ve cocuklar icin giris yapacaklari zaman odemesini yapsam sorun olurmu.
-
@nahya123 USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle) içinde söyledi:
4 kisilik bir aileyiz.kaznan talihli benm ilk ben gris yapcam esim ve cocuklar 4 ay sonra giris yapacaklar.kendi uscis odesem esim ve cocuklar icin giris yapacaklari zaman odemesini yapsam sorun olurmu.
Hayır sorun olmaz. Zaten USCIS ücretini girişten önce yatırmak gibi bir şart yok, hatta gittikten sonra da hemen yatırmayabilirsiniz. Ama green card basım süreci ödemeyi yapmadan başlamaz. Kartın gider gitmez basılabilmesi için önerilen, gitmeden bir süre önce ödemeyi yapmaktır.
-
@caglaror USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle) içinde söyledi:
SMS ve email uyarisini nasıl ekleyeceğim.
-
@gunesdogdu
Asagidaki goruntude en soldaki check kutucuklarini isaretleyin, sonra asagidaki dugmelerden 'e-mail allerts on' ve 'mobile allerts on' dugmelerini tiklayin. Tablodaki sutunlardan email allerts ve mobile allerts sutunlari 'N' harfinden 'Y' harfine donecek (No iken Yes olacak). Bu kadar. Dosyaniz her yeni asamaya gectiginde size hem sms (telefonunuz tanimliysa) hem de epostaniza bilgi emaili geliyor.

-
Arkadaşlar sizin söledikleriniz aksine bana gönderilen maildeki linke tıklayınca başka sayfaya yönlendiriliyorum. Burada bahsedilen ekranlara değil. I-90 adlı formu dolduruyorum buradaki ekrandan hareketle ama bu form yenileme için dolduruluyor sanırım. En son geldiğim ekranda adres soruyor. Hangi adresi soruyor mesela. Altta current adres deniyor çünkü.
-
@the-black-eagle USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle) içinde söyledi:
Arkadaşlar sizin söledikleriniz aksine bana gönderilen maildeki linke tıklayınca başka sayfaya yönlendiriliyorum. Burada bahsedilen ekranlara değil. I-90 adlı formu dolduruyorum buradaki ekrandan hareketle ama bu form yenileme için dolduruluyor sanırım. En son geldiğim ekranda adres soruyor. Hangi adresi soruyor mesela. Altta current adres deniyor çünkü.
Neden I-90 dolduruyorsunuz?
-
@crazycells artık doldurmuyorum :) yarıda bırakmıştım onu ve sonrasında sildim. Ankaradan bize mail atılmıştı ve ben direkt linki tıklayarak girdim. Ancak sayfa farklı idi buradaki anlatılandan. orada bir dünya form çıktı karşıma ve gc ile alakalı bir tek o vardı. Sonrasında işlemi yarıda kesip ana sayfa yaptım ve fee payment sayfasını bulup ödemeyi yaptım :) Nedense link ödemeden önce profile oluşturma ve sonrasında beni oralara kadar götürdü. Farklı olunca ben de yarıda kesip doğru yolu buldum :) Ödeme tamadır yani. Parmaklarına sağlık senin ve @Sharm arkadaşımızın.
-
merhaba ben USCIS ödemesini yaptım 2 mayısta New York'tan giriş yapıcam sonra geri dönücem kartım basıldığında kartımı ben değil benim yerime bi başkası alıcak bu konuyla ilgili forumda green card teslim alınacak kişiler 'others' kutucuğunu işeretlenicek vs. gibi bilgiler vardı ben USCIS doldururken 'others' diye bi kutucuk göremedim benim yerime başkası alamaz mı mail geldiği zaman ? sorun yaşar mıyım ?
-
@berkergn13 biz de ne kutucuk gördük ne de işaretledik. Söylenene göre posta kutusuna bırakılıyormuş. Ayrıca adres verirken ds260 formunda adresteki kişi ismi soruluyordu ve ben ev sahibini yazmıştım. Bu arada bizim de ny girişi yapma ihtimalimiz var. Giriş işlemlerindeki tecrübelerinizi ilgili başlıkta paylaşırsanız çok sevinirim.
-
@berkergn13 USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle) içinde söyledi:
merhaba ben USCIS ödemesini yaptım 2 mayısta New York'tan giriş yapıcam sonra geri dönücem kartım basıldığında kartımı ben değil benim yerime bi başkası alıcak bu konuyla ilgili forumda green card teslim alınacak kişiler 'others' kutucuğunu işeretlenicek vs. gibi bilgiler vardı ben USCIS doldururken 'others' diye bi kutucuk göremedim benim yerime başkası alamaz mı mail geldiği zaman ? sorun yaşar mıyım ?
Eger kendi adresinizi verdiyseniz sorun yok, eger baskasinin adresini verdiyseniz adresin baskasina ait oldugunu belirtmelisiniz ki o kisi postayi alabilsin. Adreste baskasi yasiyorsa adresin basina "c/o" ekleyerek kisi adini belirtebilirsiniz.
-
@the-black-eagle olur paylaşırım.
-
@crazycells tamam teşekkürler ama bunu şuana kadar bi yerde belirtmedim tekrar nerden güncelleyebilirim adreste başkasının yaşadığını
-
@crazycells tamam teşekkürler ama bunu şuana kadar bi yerde belirtmedim tekrar nerden güncelleyebilirim adreste başkasının yaşadığını
adres verirken yapmalisiniz. Size ait olmayan bir adresi size aitmis gibi gostermemelisiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/667/amerika-da-adres-degisikligi-yapmak-uscis-ar-11-form
-
@crazycells nereye adres verirken ?
-
@crazycells nereye adres verirken ?
herhangi resmi bir kuruma adres verirken.
-
An unexpected error occured hatası alan var mı arkadaşlar? A number ve dos case soğru olduğunu düşünüyorum. Dos casede 01 girmeden yazıldı , a numarası da a olmadan yazıldı. 8 nolu olan bu rakamları site otomatik olarak başına 0 koyarak 9 haneye çevirdi.
-
@caglarkko USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle) içinde söyledi:
An unexpected error occured hatası alan var mı arkadaşlar? A number ve dos case soğru olduğunu düşünüyorum. Dos casede 01 girmeden yazıldı , a numarası da a olmadan yazıldı. 8 nolu olan bu rakamları site otomatik olarak başına 0 koyarak 9 haneye çevirdi.
Daha sonra tekrar deneyin isterseniz, arada sitede calisma olabiliyor.
-
@crazycells sağolun hızlı cevap için.
Evet tekrar denedim ve oldu. Şimdi sırada ssn , banka hesabı ve diğerleri var.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum