[Arşiv] DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari
-
@baha ben de söylediğiniz gibi olduğunu düşünüyorum. O yüzden evrak maili gelmeden göndermedim. Sadece kcc’ye “evrak mailim gelmedi yapmam gereken bir şey var mı?” Sorusunu yönelttim. Onlar da bekleyin formunuz process ediliyor dedi, tamamlandığında istenecek dediler.
Case numarası 22-23K olup evrak maili almayanlar var, ama 25-27K olup alanlar var.
Ben sürecin şöyle olduğunu düşünüyorum. Peşinen söyleyeyim sadece tahmindir, yani bir bilgiye dayanmıyor.
KCC personeli arasında bu formlar case numaralarına göre paylaşılıyor. Her personel gerekli incelemeyi yapıp tamamlananlar için statüsünü değiştiriyor, sistem de belirli aralıklarla incelemesi tamamlanan formlar için supporting documents mailini atıyor. Devamında ise sistem, mail gelen ve case numarası ile eşleşen dokümanları form ile eşleştirip incelenmek üzere başka bir grup personele (ya da aynı) atıyor evraklar tutarlı ve okunabilirse oyanı verip “records indicate” mailinin gelmesini tetikliyor. Bu şartlarda, evrak mailinin geç gelmesi formunuzu inceleyen personelin hızına bağlı oluyor.
Bizim ki de gelir yakında diye ümit ediyorum :)
-
ben bu evrak işlerinde çok bir mantık olduğunu sanmıyorum ama varsa da ancak sizin teoriniz olayları açıklar:)
-
26.800 çok iyi bir rakam herkes için hayırlısı olsun :100:
-
Selamlar, lise diplomamın orijinalini bulamıyorum, e-devlet üzerinden aldığım çıktı yeterli olmaz mı?
-
@nicely DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Selamlar, lise diplomamın orijinalini bulamıyorum, e-devlet üzerinden aldığım çıktı yeterli olmaz mı?
Kabul etmeyebilirler.
Universite ogrencisi misiniz? Eger degilseniz lisenize gidip orijinal olmasa da bir belge almanizi tavsiye ederim.
-
@crazycells konu acilmisken sormak istedim eger üniversitede öğrenciysek lise diplomasinin orijinali yerine kopyasını ve öğrenci belgesiyle birlikte transkripti götürsek yeterli olur mu?
-
@muhammetnzr DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells konu acilmisken sormak istedim eger üniversitede öğrenciysek lise diplomasinin orijinali yerine kopyasını ve öğrenci belgesiyle birlikte transkripti götürsek yeterli olur mu?
universite ogrenci belgesi bile yeterli oluyor.
Ama hicbir suphe olmamasi icin, hem ogrenci belgesi hem de transcripti goturmenizi tavsiye ederim.
-
@crazycells tesekkur ederim, cevaplarınız icin.
-
@crazycells Teşekkürler, ben universite öğrencisiyim, öğrenci belgemi aldım, öyleyse orijinal lise diplomasına gerek yok sanırım :)
-
@nicely DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells Teşekkürler, ben universite öğrencisiyim, öğrenci belgemi aldım, öyleyse orijinal lise diplomasına gerek yok sanırım :)
evet, bu durumda ogrenci belgesi yetiyor.
-
Merhaba,
D260 formumu 05.06.2018 de gönderdim.
Acıkcası D260 formunu gönderdikten sonra yapmam gereken bana gelecek olan mülakat mailini mi beklemek ?
Birde KCC den gelen mail nedr ? mülakat öncesi herkese geliyor mu?
Düzeltme** case numaram 25.5 lerde
-
@srpayd keşke hemen ileti oluşturup kişi etiketlemek yerine sayfalarca konuşulmuş olan diğer iletilere 2 saniye göz gezdirseysiniz... Çünkü ileti yazdığınız başlığın ilk sayfasında bile sorunuzun cevabı maddeler halinde sıralanmıştı. Kopyalayıp yapıştırıyorun sizin için:
DV2019 sureci ana hatlariyla su asamalardan olusmaktadir:
DS260 formunun Green Card alacak herkes icin online olarak doldurulmasi ve gonderilmesi
KCC'den email ile gelen talimatlar dogrultusunda, istenilen evraklarin taranip dijital olarak gonderilmesi
Case(dosya) numarasinin aktif olmasini ve mulakat tarihi verilmesini beklemek
Forumdaki “DV2018 Mulakat Deneyimleri” konusunu ve “ABD’de Yasam” kategorisindeki basliklari ve konulari okumak
Mulakat tarihinin aciklamasi
Mulakata Hazirlik ve Konsolosluk'ta Mulakat Gorusmesi
Vizelerin PTT'den alinmasi
Seyahat hazirligi ve ABD’ye ilk giris(vize suresi bitmeden) -
Merhaba arkadaşlar,
Ben Ds-260 formunu göndereli uzun süre oldu fakat aile bilgilerinde bir değişiklik oldu geçtiğimiz ay annem ve babamın ayrılma söz konusu oldu.Şu an beraber değiller mahkeme tarafından boşandılar şuan.Bu konuda yapmam gereken bir değişiklik varmı?
Yapılıcaksa nasıl yapıcam?
-
@srpayd evet, sureci anlamak icin sayin @mindi 'nin belirttigi gibi bu konunun bir de DV2019 mulakat deneyimleri konusunun ilk iletilerini okumalisiniz.
-
@kaantekinci DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Merhaba arkadaşlar,
Ben Ds-260 formunu göndereli uzun süre oldu fakat aile bilgilerinde bir değişiklik oldu geçtiğimiz ay annem ve babamın ayrılma söz konusu oldu.Şu an beraber değiller mahkeme tarafından boşandılar şuan.Bu konuda yapmam gereken bir değişiklik varmı?
Yapılıcaksa nasıl yapıcam?
Talihli siz misiniz?
-
Evet talihli benim.
-
@kaantekinci DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Evet talihli benim.
Bu bilgiyi mulakat gunu verebilirsiniz, herhangi bir degisiklik yapmaniza gerek yok.
-
Tamamdır Bilgi için teşekkür ediyorum.
-
sayın @kaantekinci ds260 formunda anne-baba medeni hali ile ilgi bir kısım varmı?ben hatırlayamadımda
-
@nwtzki
Is your mother still living?Is your mother's address the same as your father's?
sorular bunlar
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
38
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum