Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells evet evrakları gönderdikten hemen sonra gelen otomatik mail gelmişti sadece. 2 hafta başka bir şey olmayınca mail attım onlar da tekrar gönderin dediler, gönderdim bakalım ne olacak. Kağıt olsa kaybedilir ama maili nasıl kaybettiler o konuda şoktayım.


  • Yeni hayatınızda başarılar sayın @endyilmaz . Umarım ailecek mutlu ve mesut olursunuz.


  • @endyilmaz Güzel bir anlatım olmuş büyük bir zevkle okudum yeni hayatınızda yaşamınızda mutluluklar diliyorum..

  • ⭐⭐

    @endyilmaz ne mutlu 😊 cok sevindim. Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim. ✨ Ne iş yapmayı planlamaktasınız?


  • @crazycells Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @deniz DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Merhaba, ds-260 formunu 1 Ekim'de gönderdik. Aynı gün Kcc den mail geldi. Ekte "Immigrant Visa and Alien Registration Application Confirmation" başlıklı dosya geldi.
    Çekiliş eşime çıktı ve eşim ben ve kızım için doldurduk formu. Gelen ekte sadece eşimin adı yazıyordu. Dosyanın altında barkod var. Sadece kazanan kişinin adına mı gelir bu dosya ?
    Ayrıca case numaramız 25xxx lerde ve bize Kcc'den hazırlanacak dokümanlarla ilgili herhangi bir mail gelmedi. Yaklaşık olarak ne zaman gelmesini beklemeliyiz ? Teşekkürler.... @crazycells

    Bu email siz istediginiz icin gonderildi, otomatik degil. Diger formlarin da email ile gelmesini istiyorsaniz DS260 formunu imzaladiginiz yerde email ile gonder diye isaretlemelisiniz.

    KCC'nin belge emaili ne zaman gonderiliyor bilmiyorum maalesef, sureci forum cizelgesinden hareketle tahmin etmeye calisabilirsiniz:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @srpayd DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Merhabalar, DV2019 için mülakat sırası bekliyorum. Sıra numaram 24bin. Henüz bir mail almadım ancak listede 21binlere mülakat tarihi belirtilmiş durumda. Benim sorum su ki; 24bin tahminen hangi aylarda mülakat için cagrılır ? Birde mülakat tarihi için davetiye yi mail üzerinden mi beklemem gerekir?

    Zira 25binlerde KCC'nin belgeleri istedigi tarih doldurulmus ancak böyle bir mail bana gelmedi. Birşeyleri gözden mi kacırdım diye endişeleniyorum acıkcası.

    Teşekkürler.

    DS260 formunu gonderdiginiz gun de onemli... Sadece dosya numarasina gore gonderilmiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • kcc den mail bekleyen arkadaşlara benim sürecimi aktarayım; ben 16 martta kcc maili gelmeden belgelerimi attım, 29 martta belgelerin istendiğine dair mail geldi, aynı gün daha önce attığım maili forward yaptım kcc'ye ve beklemeye başladım. 4 nisanda tekrar bir mail attım bir sıkıntı var mı 2 kez gönderdim belgelerimi geri dönüş olmadı temalı bir mail bu, 1 saat sonra records indicated..... maili geldi. dedim sormasam söylemeyecekler demekki bu nasıl iş:) fakat ertesi gün gelen mailden anladım ki (thank you for your inquiry, records indicated you have completed ....) soruma cevap olan mail buymuş önceki maili zaten göndereceklermiş. yani demem odur ki ben sürece hiçbir şekilde katkı sağlayamadım, ne zaman sırada ne varsa ne olması gerekiyorsa o oldu siz de isterseniz kcc'ye mail atabilirsiniz ama süreç nasıl işleyecekse öyle işliyor anladığım kadarıyla, ''aa bak biz seni unutmuştuk at belgelerini halledelim hemen'' gibi birşey olmuyor.


  • @baha ben de söylediğiniz gibi olduğunu düşünüyorum. O yüzden evrak maili gelmeden göndermedim. Sadece kcc’ye “evrak mailim gelmedi yapmam gereken bir şey var mı?” Sorusunu yönelttim. Onlar da bekleyin formunuz process ediliyor dedi, tamamlandığında istenecek dediler.

    Case numarası 22-23K olup evrak maili almayanlar var, ama 25-27K olup alanlar var.

    Ben sürecin şöyle olduğunu düşünüyorum. Peşinen söyleyeyim sadece tahmindir, yani bir bilgiye dayanmıyor.

    KCC personeli arasında bu formlar case numaralarına göre paylaşılıyor. Her personel gerekli incelemeyi yapıp tamamlananlar için statüsünü değiştiriyor, sistem de belirli aralıklarla incelemesi tamamlanan formlar için supporting documents mailini atıyor. Devamında ise sistem, mail gelen ve case numarası ile eşleşen dokümanları form ile eşleştirip incelenmek üzere başka bir grup personele (ya da aynı) atıyor evraklar tutarlı ve okunabilirse oyanı verip “records indicate” mailinin gelmesini tetikliyor. Bu şartlarda, evrak mailinin geç gelmesi formunuzu inceleyen personelin hızına bağlı oluyor.

    Bizim ki de gelir yakında diye ümit ediyorum 🙂


  • ben bu evrak işlerinde çok bir mantık olduğunu sanmıyorum ama varsa da ancak sizin teoriniz olayları açıklar:)


  • 26.800 çok iyi bir rakam herkes için hayırlısı olsun 💯


  • Selamlar, lise diplomamın orijinalini bulamıyorum, e-devlet üzerinden aldığım çıktı yeterli olmaz mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nicely DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Selamlar, lise diplomamın orijinalini bulamıyorum, e-devlet üzerinden aldığım çıktı yeterli olmaz mı?

    Kabul etmeyebilirler.

    Universite ogrencisi misiniz? Eger degilseniz lisenize gidip orijinal olmasa da bir belge almanizi tavsiye ederim.


  • @crazycells konu acilmisken sormak istedim eger üniversitede öğrenciysek lise diplomasinin orijinali yerine kopyasını ve öğrenci belgesiyle birlikte transkripti götürsek yeterli olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muhammetnzr DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells konu acilmisken sormak istedim eger üniversitede öğrenciysek lise diplomasinin orijinali yerine kopyasını ve öğrenci belgesiyle birlikte transkripti götürsek yeterli olur mu?

    universite ogrenci belgesi bile yeterli oluyor.

    Ama hicbir suphe olmamasi icin, hem ogrenci belgesi hem de transcripti goturmenizi tavsiye ederim.


  • @crazycells tesekkur ederim, cevaplarınız icin.


  • @crazycells Teşekkürler, ben universite öğrencisiyim, öğrenci belgemi aldım, öyleyse orijinal lise diplomasına gerek yok sanırım 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nicely DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells Teşekkürler, ben universite öğrencisiyim, öğrenci belgemi aldım, öyleyse orijinal lise diplomasına gerek yok sanırım 🙂

    evet, bu durumda ogrenci belgesi yetiyor.


  • @crazycells

    Merhaba,

    D260 formumu 05.06.2018 de gönderdim.

    Acıkcası D260 formunu gönderdikten sonra yapmam gereken bana gelecek olan mülakat mailini mi beklemek ?

    Birde KCC den gelen mail nedr ? mülakat öncesi herkese geliyor mu?

    Düzeltme** case numaram 25.5 lerde


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

146
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum