Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Yok ingilizce değil. Sadece herkeste olduğu gibi uluslararası aile cüzdanı var bildiğimiz. Demek ki bu ilk iki sayfayı çevirmemiz lazım. Sayın @crazycells bir de nüfus dairesinden alınan formül b kağıdı oluyor ve bir çok dilde alınabiliyor. Acaba onu da mı götürsek diyoruz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @civilengineer19 ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

    Yok ingilizce değil. Sadece herkeste olduğu gibi uluslararası aile cüzdanı var bildiğimiz. Demek ki bu ilk iki sayfayı çevirmemiz lazım. Sayın @crazycells bir de nüfus dairesinden alınan formül b kağıdı oluyor ve bir çok dilde alınabiliyor. Acaba onu da mı götürsek diyoruz.

    bu arada, benim basliktan dolayi kafam karisti. Siz DV surecinize Ankara'da devam ediyordunuz degil mi sayin @civilengineer19 ? O durumda isterseniz sorularinizi su konuda sorun:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari

    DV mulakati icin, ingilizce ceviri gerekmeyecek bu belgelere...


  • evet sayın @crazycells evliliğimiz Türkiye'de ve mülakatımız da Ankara'da yapılacak.


  • Bu ileti silindi!

  • @labrador sizin almaya çalıştığınız vize nişanlılık vizesi oluyor sanırım.
    Buna ilişkin ayrı bir başlık var forumda. Bu kadar önemli bir hususta o başlıktaki tüm mesajları detaylıca okumanız yararınıza olacaktır.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/274/k1-vizesi-nişanlılık-vizesi?page=1

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @labrador ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

    @crazycells Önceden de belirttiğim gibi,Erkek arkadaşımla evlilik kararı aldık.Benden USA-visas.com dan evlilik vizesini seçmemi ve bilgilerimi göndermemi istedi.Ardından onunla iletişime geçileceğini ve bunu onaylayıp onaylanmayacağını ve bu olayın doğru olup olmadığının sorulacağını söyledi.Onaylandıktan sonra sanırım başka adımlar da var ama emin olamadık Embassy dedi ama tam kavrayamadım.Vizeyi aldıktan sonra zaten uçağa binip gideceğim ve orada sürece devam edeceğiz. Sizden ricam ne tür adımları halletmeliyim ben Turkiye'deyken vize için ve onun üstüne düşen ne ? Teşekkürler.

    Yanlis siteye yonlendirmisler sizi, sitenin altinda "This website is owned and operated by sweet startup ltd, a private company. We are not affiliated with any government or embassy." yaziyor.

    Resmi site degil burasi, vize basvurularinizi bu siteden yapmamalisiniz.

    Siz neredesiniz, esiniz nerede? Hangi vizeleriniz mevcut, bir de bu basliktaki ilk iletiyi okumayi unutmayin. Cunku sadece evlenme karari almaniz, hemen bir vize almaniz icin yeterli degil. Sizin gibi pek cok kisi oldugu icin basvuru sirasina gore aliyorlar, o nedenle butun evlilikle ilgili vizelerde islem ve bekleme suresi var.

    Sayin @VolkanU 'ya katiliyorum, sizin durumunuza en uygun vize bana da Nisanlilik vizesi gibi geldi, islem suresi yaklasik 1 yil, o nedenle yukaridaki linkteki konuyu hizli sekilde tarayip gereken islemleri baslatmanizi tavsiye ederim.


  • Bu ileti silindi!

  • @civilengineer19 selamlar, evlilik cuzdanının tercumesi gerekli degil zaten uluslararası gecerliligi olan bir belge diye biliyorum. Bir de evlilik cuzdanından iki fotokopi istiyorlar mutlaka bilginiz olsun.


  • Merhabalar bende formda yeniyim bir kaç sorum olacak biz erkek arkadaşımla kasım ayında tanıştık internet üzerinden ocak ayında türkiye ye geldi mart ayında turist vizesine baş vurduk red aldım srdından tekrar vizeye başvurdum 2.ci reddimi aldım 3 cü vize başvuruyu yspmak istemedim tekrar red almamak için erkek arkadaşım green card ile 10 yıldır amerkida yaşıyor şuan vatandaşı biz evlenip vize başvurusu yapmak istiyoruz fakat tanışalı 5 ay oldu temmuz gibi türkiyede evlenmek istiyoruz daha önce vize başvurusu yapmış olmam ve red almış olmam sorun olur mu uzun süredir tanışmıyor olmamız sorun olur öu birde bu işlemler ne kadar sürer

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dygzcn ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

    Merhabalar bende formda yeniyim bir kaç sorum olacak biz erkek arkadaşımla kasım ayında tanıştık internet üzerinden ocak ayında türkiye ye geldi mart ayında turist vizesine baş vurduk red aldım srdından tekrar vizeye başvurdum 2.ci reddimi aldım 3 cü vize başvuruyu yspmak istemedim tekrar red almamak için erkek arkadaşım green card ile 10 yıldır amerkida yaşıyor şuan vatandaşı biz evlenip vize başvurusu yapmak istiyoruz fakat tanışalı 5 ay oldu temmuz gibi türkiyede evlenmek istiyoruz daha önce vize başvurusu yapmış olmam ve red almış olmam sorun olur mu uzun süredir tanışmıyor olmamız sorun olur öu birde bu işlemler ne kadar sürer

    Genel olarak bu tur surecler 1 yila yakin suruyor. Farkli kategorilere dair bilgileri, hepsinin konularindan ayri ayri ogrenebilirsiniz, ilk iletide hepsinin linkleri mevcut.

    Evlenmeden once surecini baslatabileceginiz tek kategori nisanlilik vizesi, fakat bu durumda Temmuz'da degil ABD'ye gidince evlenmeniz gerekiyor.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/274/k1-vizesi-nişanlılık-vizesi

    Su an sizin icin onemli olan evliliginizin iyi niyetli oldugunu gosterecek kadar belgenizin olmasi. Sanki turist vizesiyle ABD'ye gitmeye calismis ama olmadigi icin boyle bir yol bulmus gibi gorunmemeli kagit uzerinde. O nedenle bu evlilik konularini gozden gecirip sureclere dair bilgi edinmenizi tavsiye ederim.

    Eger Turkiye'de evlendikten sonra surece baslamak isterseniz, yine yaklasik 1 yil surecek islemleriniz ve o surecte vize alana kadar Turkiye'de kalmaniz gerekecek.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak


  • Tamamdır sayın @luna . Evlilik cüzdanının fotokopilerini de çektik. Haftaya olacak mülakat için günümüzü bekliyoruz. Çok teşekkürler.


  • Merhaba arkadaşlar, 18 Nisan’da mülakatım var. Mülakattan sonra evlenip eşime de green kart başvurusu yapıcam. Eylül’e kadar vize kalırsa eğer gelme ihtimali olduğunu okudum forumun başında. Ancak merak ettiğim şey şu; ben eşim en geç nisan sonunda başvurucam ama sıralama nasıl oluyor? Yani gc çıkmış ve current olanlar mı öncelikli oluyor yoksa benim gibi durumda olanların eşlerine mi öncelik veriliyor? Eylül e kadar gelme olasılığı nedir onu anlamaya çalışıyorum.
    Çok teşekkürler şimdiden.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nilufervurall ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

    Merhaba arkadaşlar, 18 Nisan’da mülakatım var. Mülakattan sonra evlenip eşime de green kart başvurusu yapıcam. Eylül’e kadar vize kalırsa eğer gelme ihtimali olduğunu okudum forumun başında. Ancak merak ettiğim şey şu; ben eşim en geç nisan sonunda başvurucam ama sıralama nasıl oluyor? Yani gc çıkmış ve current olanlar mı öncelikli oluyor yoksa benim gibi durumda olanların eşlerine mi öncelik veriliyor? Eylül e kadar gelme olasılığı nedir onu anlamaya çalışıyorum.
    Çok teşekkürler şimdiden.

    Talihlilerin onceligi var, eger konsolos elinde ekstra vize olacagini dusunmuyorsa esinize vize vermeyecektir. Gecen yil son aylarda esini surece dahil eden ve vize alamayan bir arkadas var.
    Ayrica evlendiginiz ve vizenizin yenilenmesi gerektigi icin siz de yeni bir vize almalisiniz ve yine vize ucreti odemelisiniz.

    Mulakat oncesi evlenip esinizi surece katmak en mantikli secenek, bilginize.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @americandream ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

    Merhaba, bazı konular konuşulmuş fakat anlamadığım yerler var. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Nişanlım amerikada yaşıyor kendisinin green cardı var ve amerikan vatandaşı aynı zamanda Türk. Bana Türkiye'de evlenirsek bunun süreci çok uzatacağından bahsetti. Öğrenci visalsı ile amerikaya gitsem ve orada evlensem bu durum yasalara aykırılık teşkil eder mi ? Bide benim için önemli olan kısım ben amerikaya gitsem ve biz orada evlensek. Sonrasında hemen Türkiye'ye ya da başka bir ülkeye seyahat edebilir miyim, düğün, balayı için? ya da Türkiye 'ye seyahat edebilmem için ne kadar süre Amerika'da kalmalıyım?

    Nisanlinizin statusunu bir daha yazin isterseniz, bir kisi hem ABD vatandasi hem de Green Card sahibi olamaz.

    Bu arada sorunuzun cevabi ilk iletide var, oradaki seceneklerden size en uygun olani secmelisiniz.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @americandream ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

    @crazycells 10 yıl önce greencard çıkmış kendisine. Green card statüsünden amerikan vatandaşlığına geçmiş bulunmakta. Aslında baktım iletiye fakat seyahat kısmını tam olarak anlayamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    ABD vatandasi ile evlenip ABD'ye gelecekseniz IR1/CR1 basvurusu , nisanli olarak gelecekseniz K1 basvurusu yapmalisiniz. ABD vatandasi ile evlenmek icin ABD'ye alabileceginiz tek vize K1 vizesi.

    Bunun disinda gocmen olmayan vizelerin bu amac icin kullanilmasi yasal degil maalesef. Eger ABD'ye bir sekilde gelip ABD'de evlenmeye karar verirseniz o durumda ona gore CR1 basvurusu yapabilirsiniz, fakat gocmen olmayan vizeleri bu amacla alamazsiniz, eger vizeniz varsa bu amacla ABD'ye giremezsiniz. Ne konsolos bu sekilde vize basvurunuzu onaylar, ne de CBP gorevlisi sizin girisinize izin verir. Bu sekilde yapan kisiler bu sureclerde yalan soyleyerek ve gercekleri gizleyerek bunlari yapiyorlar, ben boyle bir sey yapmanizi tavsiye etmem.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @americandream ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

    @crazycells green card statusunden amerika vatandasligina gecmis ise nisanlim o zaman Abd vatandasi sayiliyor dimi, Amerikali biri ile ayni yani ? Birde Turkiye de evlensek ben es vizesi alsam bu vizenin cikmasi ne kadarlik bir sure olur ?

    CR1/IR1 sureci de , K1 sureci de 1 yila yakin suruyor.

    Evet, ABD vatandasi kendisi, Green Card sahibi degil artik.


  • Merhabalar. Benim de bir sorum olacak. 2020 işin seçildim ben. Nişanlımla seneye evlenmeyi düşünüyorduk fakat sanırım öne çekmemiz gerekiyor. DS260 formumu henüz doldurmadım 24binlerdeyim. Sizce hemen evlenip mi doldurmalıyım yoksa doldurup mülakata kadar beklemeli miyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir de DS260 formunu ne zamana kadar doldurmalıyım ? Şimdiden teşekkür ederim 🙂


Benzer Başlıklar

  • 5
  • 2908
  • 57
  • 116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum