Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Facebook grubunda biri sormus. Buradan yanitlamak isterim zira buradan anonim olarak yazmayi tercih ediyorum. Bu siteye native olarak fotoraf yuklenemiyor, bir baskasi yuklerse ya da Facebook gorselinin linkini asarsa makbule gecer.

    Bizim karavan diye bildigimiz araclar benim gordugum kadariyla daha cok varsil insanlarin mevsimlik olarak tatil ve gezi amacli kullandigi, seyahat disindaki zamanlarda da kendi evlerinin bahcelerinde park halinde tuttugu daha cok keyif icin kullanilan araclar. Mesken olarak kullananlar da vardir illaki. Bunlara genellikle RV diyorlar.

    Ancak FB mesajinda esas sorulan yuksek kira bedellerinden kacinmak amaciyla kalici olarak bu sekilde yasayabilir miyiz? Bunlar daha cok mobile home diye geciyor. Mobil evi satin alip bir mobile home park'ta uzun donemli yer kiraliyorsunuz. Tasinabilir evinizi getirip yerlestiriyorlar ve orada kalici bir ev duzeni gibi yasiyorsunuz. Bu tarz trailer parklardaki evler lafta mobil, anladigim kadariyla zirt pirt tasinmiyor. Istenirse tasinir herhalde ama masrafli oluyordur. Bir trailer parka yerlestirip uzun sureli yasamak mantikli. Zira bunun sabit gaz, elektrik, kanalizyon baglantilari da yapiliyor anladigim kadariyla. Basbayagi 3 oda bir salon modelleri falan var. Trailer parka haliyle kira ve bir nevi apartman gideri gibi ucret oduyorsunuz. Basbayagi adresiniz de oluyor. Standart bir evden cok daha ucuz tabi. Yerine bolgesine gore agirlikli olarak dusuk gelirlilerin hatta kriminal tiplerin yasadigi trailer parklar olabildigi gibi gayet eli yuzu duzgun alternatif bir yerlesim olarak tercih edilen trailer parklar goruyorum cevremde.

    Yani bu tur bir yasam icin bir karavan alip bir nerde aksam orada sabah seklinde oradan oraya savrulmuyorsunuz, akliniza gelen yere park ederek yasamiyorsunuz.

    Arastirmak isteyenler icin anahtar kelimeler mobile home ve trailer park. Selamlar sevgiler.


  • Yesilkart Forum Facebook Grubundan alinti:

    Soru:

    ⭕ Mu:
    Amerika'ya GreenCard ile yerleştikten sonra kira işleriyle uğraşmak yerine direk karavan alıp yaşamak mantıklımı? Sizce ne gibi avantajları ve dezavantajları olur? Daha önce böyle bir şey yapmış veya yapmayı düşünen kişiler var mı? Sizin bu konudaki görüşleriniz/düşünceleriniz nedir?
    alt metni

    Cevaplar:

    ⭕ Sa:

    Dezavantaj karavanı her eyalete sokamazsın.Gece saat bilmem kaçtan sonra park yasağı olan eyaletler var ha dersen kendime ücra bir yer bulur karavanla takılırım işe gelmek için hergün atıyorum 50 km gelirim olabilir.Ve şöyle de bir şey var bir odayı her türlü tutacaksın amerika ehliyetin hazır değilse karavan paran nakit hazır değilse

    🔺 Mu :
    Düşüncemiz şu şekilde, ilk giriş yaptığımız andan itibaren 15 gün ila 1 ay arasında airbnb veya hostel tarzı bir yerde konaklamak. Daha sonra elimizdeki nakitle bir karavan satın almak ve hiç kira işine (depozito, kredi geçmişi vs.) girmeden bu karavanda konaklamak. Tabiki bu sırada iş bulursak karavanın iş yerimize yakın mesafede olmasını isteriz. Bunların dışında gider gitmez Amerika'yı baştan aşağıya gezmek gibi bir niyetimiz yok.

    🔺 Sa :
    Zaten doğru yeri bulursan gezmezsin.Gece park yasağı olan eyaletlerden uzak durursun mesela.. Ufak kasabalarda iş bulursan kimse karışmaz.. Ehliyetin hazırsa bu dediklerini yaparsın niye olmasın.Hazır olmasa bile Türk ehliyeti 1 yıl geçerli bazı eyaletlerde diye biliyorum.Türkiyeden aldığın B sınıfı orda karavana yetmez bunu biliyosundur düşükse sınıf yükseltmen lazım

    ⭕ @Cannavaro1903:

    Bazi yerlerde mobile home rv park yerleri var. Oraya park edip yasayabilirsiniz. Aylik cuzi bir kirasi oluyor. Ama oyle kalkip orasi senin burasi benim yasamak bana kalirsa zor olur. Walmart supercenterlarda overnight parking oluyor (aksi belirtilmedikce), pilot- flying j gibi gas stationlarda da park edip kalabilirsiniz. Bu gas stationlardan gas alirsaniz dus puani da veriyorlar. Dusunuzu da bedavaya alirsiniz. Guvenlik nasil olur bilmiyorum. Macera olsun diye denenebilir. Ucuz olsun diye derseniz bence cok mantikli olmaz.

    ⭕ Ça :

    Karavan alınacak paraya en az altı aylık kira gideri karşılanabilir. Karavan insanları değişik insanlar. Hani Türkiye’de askerde gördüğün tipleri gerçek hayatta görmüyorsun ya, işte karavan insanları da aynı. Gelip para yaptıktan sonra alırsın Karavanı gezersin. Ama karavanda yaşamak hem rahatsız hemde ucuz değil.

    ⭕ Ca:

    elektrik ve su olayını düşündün mü ? o nasıl olacak?

    🔺 Mu:
    Temiz ve kirli su deposu var karavanların. Elektrik olayını aküden karşılıyorlar galiba nasıl oluyor bilmiyorum ama elektrik var yani karavanlarda.

    🔺Ca:
    yani sürekli bi yerlerden su tedarik edeceksin. ısınma,yiyecek pişirme gibi fazla elektrik harcayacağın şeyler olacak. karavan sanki modern yaşama pek uygunmuş gibi gelmedi bana. ama bunun için yaşam yerleri geliştirmiş olabilirler. biraz daha araştırmak lazım.

    🔺 @Cannavaro1903
    Karavan park alanlarinda elektrik alabiliyorsunuz. Suyu da ayni sekilde kirli suyu bosaltip temiz suyu doldurabiliyosunuz. Elektrik su tesisati var yani.

    🔺Ca:
    her yerde var mı bu park alanları ?

    🔺 @Cannavaro1903
    her yerden kasit eyaletse her eyalette illaki vardir. Gittigim her eyalette gordum bunlardan. Tabi manhattan da var midir derseniz misal, vardir diyemem 🙂

    🔺Ca:
    aslında her şehri kast etmiştim ama illaki vardır dediğiniz gibi.

    🔺 @Cannavaro1903
    vardir. 55plus communitylere benziyor. Kapisinda guvenligi olan site diye tabir edeyim. Herkesin bir alani var. Orada tesisatlariniz vs var. Aylik kirasini odeyip kaliyosunuz. Ister karavan getirin ister mobile home getirin. Size kalmis.

    🔺Jo:
    ben kiralamıştım uzun zaman once,
    montana,new hampshire, maine, niegara, washington,oregon eyaletleri 4 ayda gezdim karavanda kaldık, elektrik su zaten karavanın kendi aküsü, restroom duşları var içinde,depo doldukça temizletmek lazım, benimki buyuktu mutfagı vardı 4 kisilikti, sehir yerleri güneyler güvenli degil gece uyurken aniden dalabilirler homelesslar, ben daglara cıkardım dag havası, tabii yanınızda silah eksik olmasın, ben 1 canta silahla gittik,av hayvanları yedik yaban duck, geyik bunları vurup dısarda kamp atesinde yerdik güsel zevkli maceralı, yeri geldi karsımıza ayılar cıktı,havaya ates actımızda kacarlardı zaten...sehir merkezlerinde buyuk sehirde karavan olmaz, sadece gezme amaclısır o

    ⭕ Bu:

    Kis aylarinda kuzey eyaletlerin de soguk problem olabilir.

    ⭕ @Sinem-Akçam

    Bn ciddi ciddi düşünüyorum bunu. Ve ev yerine karavanda yasamak bana daha huzurlu ve özgür geliyor
    Gunes panelli karavanlar elektrik sorunu yaşamıyor bir de abd deki karavanlar tr deki gibi degil resmen ev konforunda genis ve korunaklı. Rv parklar harici sirf bu tur konaklamalar icin bizdeki camping tarzi 365 gun acik bolgeler var texas bir rv cenneti keza california da öyle. Neden olmasin ?

    ⭕ Ha:

    Residency problemi var. Sabit bir adresiniz olmayacak. Adres olmadan da biliyorsunuz ABD'de bir iş yapılamıyor.

    🔺 Mu:
    İllaki bi çözümü vardır. Karavanda yaşayan yerliler nasıl hallediyorlar acaba adres olayını?

    🔺Ha:
    Posta Kutusu ve Sanal adres gibi çözümler var ancak bunlar her işi halletmiyor. Benim araştırdığıma göre karavanda yaşayan Amerikalılar bir arkadaş ya da akrabasının adresini veriyor. Ama yine de karşınıza bazı sorunlar çıkabiliyor. Bankada hesap açayım deseniz gerçek ev adresi istiyorlar. Vergi öderken hangi State e göre vergi ödeyeceksiniz belli değil. ABD de yaşam terör olaylarından sonra çok zorlaştı. Şaşırırsınız Rent a car ya da uçak firmaları nakit para almıyor. Sizin hareketlerinizi kredi kartından takip etmek istiyorlar. Gece yatarken polis gelip çek arabanı diyebilir 🙂 Karavanda yaşayanlar için en hoşgörülü eyalet Teksas ve Florida. Orada çözüm bulmak diğerlerinden çok daha kolay.
    https://rvshare.com/blog/state-residency/
    Bazı karakollar bölgelerindeki karavan parkedilecek alanları gösteren haritalar yayınlıyor ancak oraya gittiğinizde bazen park etmenin imkansız olduğunu görüyorsunuz. Ben gezmek değil ucuza yaşamak istiyorum diyorsanız, bir karavan parkıyla uzun süreli anlaşıp orada yaşayabilirsiniz. 1 milyon Amerikalı bu şekilde yaşıyor. Florida'da 1 aylık kira 300 $ civarında... Bunun için en mantıklı ve ucuz eyalet Teksas... Karavan dostu diğer eyaletleri görüp birbiriyle kıyaslamak için ; https://axleaddict.com/rvs/Full-Time-RVingHow-to-Establish-State-Residency
    Bir şey daha, buralardaki insan kalitesi biraz düşük oluyor maalesef. Gece yatarken bir kavga sesiyle uyanırsınız, sarhoşu ayyaşı, esrarkeşi bol olur, sık sık polis-ambulans gelir v.s. Azimliyseniz ya da paraya kıyarsanız iyi bir yer bulmakta mümkün ama ben vazgeçtim.

    ⭕ @crazycells :

    Her sehrin kurallari farkli olabilir, ornegin New York'ta geceleri arabanizda kalamiyorsunuz. Bu tur RV'leri ozellikle state park'larda kiraladiginiz yerlerde uzun sure park edebiliyorsunuz ve tabii icinde yasayabiliyorsunuz, bilginize.

    ⭕ Or:

    Youtube da gezigezive diye bir kanal var. Öneririm izlemenizi. Bir evli çift düğünden sonra elindr olan parayla amerikaya geliyorlar ve karavan satin aliyorlar. Yanlis hatirlamiyorsam 2000$. Onlarin videolarinda daha iyi ve guzel bilgiler elde edebilirsiniz. Benim dusuncem ve bu konudaki bilgime gelecek olursaniz, walmart, target, h.e.b gibi buyuk alisveris merkezlerinin ozel ve ayri karavan ve tır park yerleri oluyor. Ve buralara bedava park edip kalabiliyorsun. San antonio da walmart'in park alaninda tirlar icin su ve elektrik vardi ancak gelen karavanlar tircilarinkini kullanabiliyorlardi. Bostonda karavanin uzunlugu belirli bir uzunluktan uzunsa belirli bir saatten sonra seyahay edemiyorsun ancak zaten poliste cok sorun yapmiyor burda. Genelde benim gordugum, amerikalilar karavani olanlari maceraci olarak gorup kimsenin macerasina karismak istemiyorlar. Las vegas, nevada, california, utah taraflarinda daha gelismis ve daha buyuk rv parklari var. Fakat tabiki daha pahalli. Yemek yeme olayini alternatof olarak her gun disardan yapabilirsiniz cunku gercekten cok ucuz. Dus ve tuvalet konusunda ise burada herkes spor salonu uyesi oluyor. Spor salonlarinin imkanlarini da kullaniyorlar. Bostonda aylik 60 dolara uye olabiliyorsun. Isinma konusunda ben sıkıntı yasabilecegini dusunuyorum eger soguk yerlerde kalirsan. Guneyde sorun yasamazsin. Sehir dislarinda evsizde yok. Banliyo dedigimiz yerler yani. Ormanlik alan falan demiyorum, yine sehirdesin ama mesela merkeze 20 mile bir yer. Bir walmart, spor salonu, yemek yeme yerleri vs hersey var ama evsiz yok. Evsizler genellikle tam sehir merkezlerinde oluyor. Yani hem vahsi yasamdan uzak hem evsizlerden uzak yer bulabilirsiniz. Bunlar tamamen benim fikirlerimdi. Mantikli olmayabilir, yanlis olabilir ya da eyaletten eyalete degisebilir, ben sadece benim bildigimi yazarak yardim etmeye calistim.


  • @yeşilkart-forum Ben de fb deki yorumumu ekleyeyim. Eksik kalan bir konuydu basligin acilmasi isabet olmus. Nextdoor komsularin facebook u gibi bir site. Ayrica yan taraftaki karavan parki hakkinda da bilgi ednirsem eklerim.
    FB gruptaki gonderim:
    Sehirler de County'den ve eyaletten farkli kurallari uygulayabiliyorlar. Santa Clara County de 72 saat kurali var. Sokakta daha uzun park halinde kalamazsiniz. Ama tabi biraz gezip ayni yere gelinebiliyormus.
    Nextdoor grubunda buyuk cogunluk evlerinin onundeki karavanlardan sikayetci idi. Bizim evin hemen yaninda kucuk bir karavan parki var. 10 kadar karavan var iceride. Ozel site gibi yuksek demirli bir citleri var. Ozel bir kapidan girilip cikiliyor. Ev kadar yuksek kiralari olmadigina eminim.


  • Bu arkadaş San Antonia'da bir karavan parkını ziyaret etmişti. Aslında mantıklı gelmiyor değil.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Abi trevor philips gibi piskopatlar veya shady ensest piskopat tipler aklıma geliyo RV deyince

  • Yasaklı

    @calibraturbo RV - Trailer Park'ta yasamak içinde söyledi:

    Abi trevor philips gibi piskopatlar veya shady ensest piskopat tipler aklıma geliyo RV deyince

    her seyrettiginizin etkisinde kalmayın bu kadar. Bir de bizim genlerimizde var böyle saçma sapan hareketlere yeterli cevabımız her zaman olur bizim. 🙂


  • @sadriabi abi benim bir arkadaşım ailesiyle birlikte bu parklardan birinde yaşıyor kendisi trailer'a $4000 ödemiş ve $125 da aylık park sahibine kira ödüyor elektrik ve su kendisine ait.Bu parklar ekonomik olarak avantajlı görünsede güvenlik ve tornedo gibi afetler için riskli.Ve trailerınızı başka bir parka veya bölgeye taşımak isterseniz haliyle bunun da ayrı bir maliyeti olacaktır.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    @rookie u haul dan truck kiralar çekersin abi olmazmı. Acaba olurmu yasakmı? Benim manyak tanidik u hauldan truck kiralayıp off roada sokmustu sikayet etmiş birisi ömürboyu u hauldan hizmet alamicak artık XD. Traileri Çekmek Commercial driving licence gerektirirmi?


  • @Calibraturbo çekersin çekmesine ama bu trailerlar parklara sabitleniyor yani lastik üstünde durmuyorlar o yüzden zahmetli.


  • Benim bahsettigim mobile homelar boyle, tekerlek falan yok 🙂

  • Yasaklı

  • Yasaklı


  • konu cok eskı ama canlandırmak ıstedım. abd ye goc edebılır ısek esım ve kucuk kızım ıle bızde bır buyuk motokaravan alıp onun ıcınde yasamayı dusunuyoruz 😃 bakalım hayaller nerelere goturucek bızlerı. tr de karavan hayatın alısık ve sevdıgımız ıcın abd de zorlanacagımızı sanmıyoruz. ayrıca gezı gezıve kanalında detaylı bılgıler mevcut


  • @bakk25 evet tekrar yola çıkmak için bilet aldılar, umarım o zamana kadar herşey biter, benimde aklımın köşesinde her zaman böyle bir tur var☺


  • Ben gezigezive nin tüm bölümlerini izledim.gc çkmazsa turist vizesi ile texas a gidip karavan alıp 6 ay da bir meksikaya giriş çılış yapmak olurmu diye düşünüyorum.bu arada çocumları okula kayıt yapabilirmiyiz onu tam öğrenemedik.buradan aylık 1200 dolar civarı gelirimiz olacak.orada çalışamayacağımız için bu para yetermi bunuda bilemedim.


  • @clourpoint yaşam olarak çok zor olur bu şekilde sanırım, 6 ayda bir giriş çıkışada belli bir süreden sonra izin vereceklerini zannetmiyorum


  • gezigezive deki gençler meksika girişinde 6 aylık vize aldılar.meksikada tekin bir yer değil Ama bir şekilde düşünüyorum .bekar olsak hiç değil.çoluk çocuk işin içinde olunca olayın şekli değişiyor.bekliyeceğiz malesef mayıs ayını.


  • Cocukla karavanda surekli yasamak cok fazla uygulanabilir bir yontem degildir bence. Karavani bir yere sabitlemeniz lazim, mobile home gibi. Cunku okul kayitlarinda falan sabit adres gerekli. Ayni zamanda saglik hizmetlerinde ve daha bircok olayda gerekli. Birde cocuk acisindan bakarsaniz, arkadaslarinin hepsinin evleri vb varken, kendisinin karavanda yasamasi cok da kolay anlayabilecegi bir durum olmayabilir.

    Genelde burada insanlar karavani gezi amacli kullaniyorlar, icinde yasamak icin degil. Evlerinin onune veya RV parklara park ediyorlar, izinlerinde karavanla geziyorlar. Bu arada Florida'ya 3 ay once giderken, Georgia'da yol kenarinda bir RV satis yerini gezdik. $2 milyona satisda olan karavan gorduk. Benim isyerinde arkadasim gecen ay yeni bir karavan aldi, $20 bin odedi.


  • @Sinem, içinde söyledi: RV - Trailer Park'ta yasamak

    bu evlerin içleri şu şekilde https://www.treehugger.com/tiny-houses/clover-modern-tiny-living.html

    Gayet başarılı 👍


  • @yuciarusa, içinde söyledi: RV - Trailer Park'ta yasamak

    @Sinem, içinde söyledi: RV - Trailer Park'ta yasamak

    bu evlerin içleri şu şekilde https://www.treehugger.com/tiny-houses/clover-modern-tiny-living.html

    Gayet başarılı 👍

    Bencede oldukca kullanisli ve guzel gorunuyor 👍


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum