Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @aerials açıkcası current numarası 29binken sanki numaralar current cutt off içinde değilmiş gibi mail göndermiş olmaları saçmalık. İçeride ne döndüğünü Allah bilir! Evet Türkiye kotası muhtemelen dolmamıştır zaten tüm mülakata girenler de green kart onayı alamıyor ve talşhlililerin bir bölümü kazandığına bakmayan veya ds260 doldurmayanlar da oluyor bu Türkiye için az da olsa. Ama bunlar green karta ayırdıkları randevu slotlarını doldurdular sanırım ondan yeni randevu vermiyorlar herhalde. y da Trump amca bunlara dedi ki boşverin... kşke içeriden bilgi alabilseydik...

• arkadaşlar yanlış biliyorsunuz dosyasını mülakat almadan taşıyalar veya başka konsolosluga hıc taşımayanlarda case si 18bind ankarada gerikalanlar o alınanlar mülakatı başka konsolosluktan mülakat tarihi alıp taşıyanlaralıp taşıyanlar

• @memet-koç siz excelle baktınız mı? orada hiç taşımadan direk baştan beri numarası ankara olan 19binlerde mülakat almışlar var.

• @goe onlar bence mülakat alıp taşıyanlar

• başka bir lokasyonda mülakat tarihi alıp, sonradan Ankara'ya case ini taşımasına rağmen mülakat tarihi alamayan ve yine daha sonra KCC ya da Ankara konsolosluğuyla temasa geçebilip mülakat tarihi alabilen kişiler bulunur mu? bulunursa nasıl bir süreç geçirdiniz paylaşabilir misiniz?

• Arkadaslar size soyle bir bilgi vereyim. Bultenin 3 ay boyunca 20k olarak yerinde saydigi donemde Ankara 18-19k'ya kadar direkt randevu verdi. 20k sonrasi olan arkadaslar hep baska bir ulkeden randevu alip sonrasinda Ankara'ya tasiyanlar. 20k sonrasi direkt Ankara'dan mulakat alan hatirlamiyorum.

• @mertcank34 Bende HNK mülakat almıştım ama Ankara vermedi

• @mehmet-yücel-söğüt Ben yasanilan bu durumu alinan maillere gore soyle yorumluyorum. Artik bu sekilde tasima yapan kisilere mulakat kolayligi saglanmayacak. Belkide ilerleyen gunlerde olumlu donecekler bilemeyiz. Ama suanki durumda randevu tasimada sorun oldugunu gorduk. Siz suan HNK ile devam edebiliyorsaniz yine oradan devam edin derim.

• @mehmet-yücel-söğüt ama anlamadığım kısım dosyanız current zaten. mailin son kısımdaki cümleleri o yüzden saçma geliyor bana. current olduğunuzda tekrar bize ulaşıp randevu talep edin diyor ama zaten current olmuşsunuz!?

ayrıca mailde paylaştıkları link'ten "visa availibility" gibi bir veri kontrol edilemiyor gördüğüm kadarıyla. Bildiğimiz bülten cutoff sıralaması.

• @Fatih-Yalçın-0 Büyük ihtimalle şablon mail attılar

• @aerials ben baska konsolosluga Kasım 2025'ten once taşınan caselerin de, interview e giden herkes oturum izni sorulmadığını belirtse dahi, riskli olduğunu düşünüyordum nedense. Olur da o an konsoloslukta takacak biri olur, çıkar oturum iznini göster der başını yakar olmadık yere... Sen ben o kural gelmeden önce taşıdım desen bile o kural herkes için geçerli der diye en kötü senaryoyu düşündüm hep... Dolayısıyla Ankara'ya geri taşımak kadar taşımamak da riskli geliyordu. Başarılı taşıyabilenleri görünce de (taşıyamayanlar da vardı oysa) bu riski almayı tercih ettim... Ancak şu an anlıyorum ki oturum iznini sanırım sadece KCC soruyor; o da dosyayı taşımak için soruyor Kasım 2025'ten sonra... Yani önce taşıyanlara konsolosluklar gidip burada oturum iznin var mı diye sormaz çünkü KCC'nin Kasım 2025'ten sonra taşınan herkese zaten sorup taşıdığını bildikleri için, o yüke konsolosluklar hiç girmiyor. Elimde Bangkok mülakatım varken iki hareketteki riskleri değerlendirip Ankara'ya taşımayı seçtim zaten mülakat tarihim de (Bangkok da olsa) verilmiş diye... Ama geç aksiyon aldığım için slot kalmadı yanlış yaptım var olan mülakatımı değiştirmeyecektim... Artık yapacak bir şey yok bi ümit beklemekten başka, zaten pause var evet ama insan kendi hatasından bilinmezliğe sürükleyince kendini daha çok kızıyor kendine...

• @aerials böyle birşey olacağını kimse kestiremezdi ama. Tıpkı ilk pause kararını Bangkok'ta mülakatta yaşayanlar gibi. Kısacası bilemezdiniz kimse bilemezdi.

• @aerials Asla uzulmeyin. Surec boyunca elinizden geleni yapmissiniz. Bakarsiniz yarin guzel bir haber ile uyanirsiniz. Umidinizi kesmeyin. Bir şey hallolacaksa Ağrı Dağı çakıl taşı olur. Mevcutta zaten pause var. Bakalim bizleri neler bekliyor.

• Bence bu durum Nato zirvesinden dolayı böyle hemen ümidinizi kaybetmeyin daha zaman var. Belki de bu dosya taşıyanlar yüzünden diğerlerine haksızlık olur taşıma işini durduralım da demiş olabilirler

• @Peyk74 haklısınız aslında yaptığımız fırsat kovalamak… en başta yüksek CNlerle yurtdışına taşımamız da fırsat kovalamaktı. Adil olduğunu kimse savunmuyordur zaten ama bu sistemsizlik içinde kendince bir path bulunca denemek zorunda kaliyoruz. Nato etken tabii ki ama sadece Natodan olduğunu sanmıyorum öyle olsaydı 20-23k arasında yurtdisindan mülakat akıp taşıyamayanlar Ağustosta alırdı sanki. Zaten sadece Eylül kaldı artık. Düzelebilecek son ay… son ayda da ne kadarını çagirirlar büyük muamma. Eğer Ankaradan cevap alamazsam tek sorabileceğim KCCye revoke edip isteğimi Bangkoktaki hakkimi koruyabiliyor muyum sorusu ama onun da cevabı belli zaten:) ya tutarsa sorusu olur ancak. Zaman az kaldı zaten hepimiz bi sonraki ay öğrenmiş olacağız son durumları:)

• @aerials, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar,

Son bültenle current olup başka bir ülkeden mülakat tarihi aldıktan (ben 11 Agustos icin Bangkok'tan almıştım) sonra, KCC üzerinden Ankara'ya dosyasını taşıyan KCC'den taşıma onay maili gelen ancak Ankara'dan case numaranız current olmadığı için mülakat veremiyoruz maili alan oldu mu hiç? Case numaram current olmasına rağmen 24xxx ve Bangkoktan mülakat almış olmama rağmen case numaranız current değil olunca bizimle iletişime geçin tarzında bir mail aldım Ankara'dan. Cevap olarak bir yanlış anlaşılma olduğunu current olduğumu belirtecek şekilde dönüş yaptım ancak autoreply maili olarak inquiry leri Immigrant Visa Navigator üzerinden aldıklarını belirten klasik maili gördüm. Visa Navigator üzerinden de DV ile ilgili açık uçlu request alabilecekleri bir alan bulamadım hepsi autoreply olarak dönülen opsiyonlardı... Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu hiç? Ya da Ankara'ya Visa Navigator üzerinden açık uçlu ulaşılabilecek bir yöntem var mı ya da mailine dönüş alan var mı diyeceğim ama incelediğim kadarıyla maile dönüş zaten yapılmıyor. Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
    Sonrasında KCCye bu durumu özetleyen bir yanlış anlaşılma olduğunu özetleyen numaramın current olduğunu belirten bir mail attım ama büyük ihtimalle konsoloslukla diyaloga dahil olmayacaklardır. Mailin sonunda da su anki case im ve interview im ne gözükmekte diye bir mail attım belki oradan bir ipucu alabilirim diye. Benzer senaryo yaşayan ya da Ankara'yla bir şekilde iletişim kurabilen varsa paylaşırsa çok sevinirim.

Current olduğunuza dair aldığınız maili Aankara'ya attınız mı çünkü curret olmadınız diyen Ankara ya belki yoğunluktan gözden kaçmış olabilir, bir deneyin isterseniz

• @Peyk74 Ankara‘ya direkt mail üzerinden ulasilamiyor zaten. Navigator üzerinden belirli bir formatta other questions formatında mail atilabildigini gördüm o şekilde mail gönderdim. Gönderdiğim mailde de CN imin belirtilenin aksine son bültenle current oldugunu ve de current olması durumunda iletişime gecmemi belirttiginiz için de, zaten current olmama rağmen, talebiniz üzerine current olduğum için interview talebimi iletiyorum/yineliyorum minvalinde bi şey yazdım. Zaten 11 ağustosta bangkoka mülakat almış olduğumu da belirttim transferden önce (ekstradan current olmayan birine mülakat zaten assign edilemez anlamına gelecek…) Ama yarın kapalı diye biliyorum buyukelcilik ve de bence haftada 1 gün replylara zaman ayiriyolar üstüne dönüş yapip yapmamalari da stabil değil… çok umitli değilim cevap konusunda o yüzden.

• @Peyk74 ek olarak bunu sonradan talep eden çoğu kişiye bu formatta dönüş yaptıkları için bilinçli olduğunu düşünüyorum. Herkesi gözden kacirmamislardir. Tek olsaydım ben de sizin gibi düşünüyor olurdum.

• @aerials Şimdi biraz daha anlaşıldı gibi. Ağustos bülteni Temmuz bülteni içinde yazıyor. Temmuz bülteni şimdi aktif oldu gibi düşünmüş olabilirler. Bence yine yazıp derdinizi anlatırsanız bu sefer size olumlu dönebilirler.

• Ne arayan var, ne soran var, ne de gelen mail var.Ne olacağına dair hiçbir fikrim olmadığı bir dönem yaşıyorum kendi adıma.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

534.4k

| | | |