Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Serapp Oncelikle teşekkürler. Eski pasaportum calindigi icin yanımda götüremeyeceğim mülakata umarım bu bir sorun teşkil etmez. Viyana konsolosluğu mülakata gelince update ederiz diye bildirdi bana cunku.

• Bu ileti silindi!

• Bana e-posta gelmedi ama kazananlar sayfasında mülakat tarihi görünüyor bile.

• Viyana için belgelerin İngilizceye nasıl doğru şekilde çevrileceği konusunda yardımcı olabilecek biri var mı? Belgeleri kopyasıyla birlikte diktirmek (ciltletmek) mi gerekiyor, yoksa zımba ya da ataş kullanmak daha mı iyi?

• merhaba, bizimde 26 ağustosa planlanmış. henüz viyanadan mail gelmedi state.gov dan durumunuzda güncelleme var şeklinde bir mail geldi. sonucu öğrendiğimiz sayfaya bakınca mülakat tarihimi gördüm.

• @Eda-Yaşar-Kardaş 2NL dedikleri maili almışsınız, tebrikler. Tek yapmanız gereken mülakatınıza hazırlanmak ve pause`un kalkmasını beklemek.

• @eyllsvimli
    Ben şu şekilde mail atmıştım taşındığına emin olmak adına;
    Subject: [External] Interview Location name 2026EU000……

Name-Surname:
    Case Number:2026EU000…..
    Date of Birth:

Dear KCC officer,

Could you please confirm at which U.S. Embassy or consulate my interview will be scheduled?
    Thank you for your assistance.
    Kind regards.

Sonrasında ankarada 4 ağustosta randevum olduğunu iletti kcc sadece fakat gerçekten 4 ağustos mu olacak daha önceki randevum gibi yoksa ankara bu tarihi değiştirip mi bir mail mi atacak emin olamadım o yüzden şu an sağlık randevusu da alamıyorum. Ankaradan gelecek maili bekliyorum. Ankaraya da bir nail atılabilir belki.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Albina-Albinovych-0, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Viyana için belgelerin İngilizceye nasıl doğru şekilde çevrileceği konusunda yardımcı olabilecek biri var mı? Belgeleri kopyasıyla birlikte diktirmek (ciltletmek) mi gerekiyor, yoksa zımba ya da ataş kullanmak daha mı iyi?

DV2026 Mülakat Deneyimleri basligindaki Viyana’da mülakata katılmış kişilerin deneyimlerini okuyabilir, arama butonuna Viyana, mülakat, deneyim kelimelerini yazarak karşınıza çıkacak bircok bu yıl ve geçmiş yıl deneyimlerden istifade edebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@elliot, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Oncelikle teşekkürler. Eski pasaportum calindigi icin yanımda götüremeyeceğim mülakata umarım bu bir sorun teşkil etmez. Viyana konsolosluğu mülakata gelince update ederiz diye bildirdi bana cunku.

Çalınan pasaportunuzda geçerli veya süresi bitmiş ABD için geçerli göçmen veya göçmen olmayan bir vize yok ise sorun olmayacaktır. Yeni pasaport numaranızı mülakat öncesi evrak teslim esnasinda beyan edebilirsiniz.

• DS260 formunu doldururken lisans derecemle ilgili "degree, diploma, or certificate received" denen kısma diploma yazmışım maalesef. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum, YouTube'da gördüğüm bir videoda işittiğime göre yaptım. Ama bazı yerlerde bachelor's degree yazıyorlar. Yukarıda doğru bir şekilde en yüksek eğitim seviyeme bachelor's degree yazdım. Benzer bir durumda olan var mı, hangisi doğru? Yanlışsa sorun oluyor mu? Zaten DS260 açtırdım, tekrar açtırmak istemiyorum artık. Sağlık muayeneme bir kaç gün kaldı, mülakatım ayın sonunda. Muayeneden sonra tekrar açtırmam sorun olur mu?

• Çeviri gereken belgelerde, çevirmen hazırlayıp belgeyi bize pdf olarak yollayabilir mi yoksa ıslak imzalı çeviriyi görmek istiyorlar mı ?

• @elliot Arkadaşlar, son iki sayfadır birçok kişinin mülakat maili geldiğini görüyorum. Ancak çoğu kişinin imzası veya Excel durumu güncellenmemiş. Mümkünse bunları da güncelleyebilir misiniz?
    Hepimiz imzalardaki ve Excel’deki bilgilere bakarak süreci anlamaya ve bir fikir yürütmeye çalışıyoruz. Durumunuzu güncellemeniz, benzer case numarasına sahip diğer arkadaşların da kendi süreçleri hakkında daha sağlıklı değerlendirme yapabilmesine gerçekten yardımcı olacaktır. Şimdiden teşekkür ederim

• @tumra Ben de günlerdir rica ediyorum tüm forum sakinlerine gelin güncelleyin exceli de ihmal etmeyin diye. Saolsun dikkat edenler var ama çoğunluk işi bitince çıkıp gidiyor. Burada yıllardır deneyim paylaşan, herkese yardım eden kar ve para gütmeyen insanlar var ve gönül vermişler buraya. Forumun sağlıklı ve güzel kalması için hepimizin emek vermesi gerekiyor. Aksi gibi bilgi al çek git yapmak için danışman dolu ve bir ton para alıp saçma sapan yönlendiriyorlar. Lütfen foruma destek olalım arkadaşlar...

• Merhabalar,

Son bültenle current olup başka bir ülkeden mülakat tarihi aldıktan (ben 11 Agustos icin Bangkok'tan almıştım) sonra, KCC üzerinden Ankara'ya dosyasını taşıyan KCC'den taşıma onay maili gelen ancak Ankara'dan case numaranız current olmadığı için mülakat veremiyoruz maili alan oldu mu hiç? Case numaram current olmasına rağmen 24xxx ve Bangkoktan mülakat almış olmama rağmen case numaranız current değil olunca bizimle iletişime geçin tarzında bir mail aldım Ankara'dan. Cevap olarak bir yanlış anlaşılma olduğunu current olduğumu belirtecek şekilde dönüş yaptım ancak autoreply maili olarak inquiry leri Immigrant Visa Navigator üzerinden aldıklarını belirten klasik maili gördüm. Visa Navigator üzerinden de DV ile ilgili açık uçlu request alabilecekleri bir alan bulamadım hepsi autoreply olarak dönülen opsiyonlardı... Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu hiç? Ya da Ankara'ya Visa Navigator üzerinden açık uçlu ulaşılabilecek bir yöntem var mı ya da mailine dönüş alan var mı diyeceğim ama incelediğim kadarıyla maile dönüş zaten yapılmıyor. Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
    Sonrasında KCCye bu durumu özetleyen bir yanlış anlaşılma olduğunu özetleyen numaramın current olduğunu belirten bir mail attım ama büyük ihtimalle konsoloslukla diyaloga dahil olmayacaklardır. Mailin sonunda da su anki case im ve interview im ne gözükmekte diye bir mail attım belki oradan bir ipucu alabilirim diye. Benzer senaryo yaşayan ya da Ankara'yla bir şekilde iletişim kurabilen varsa paylaşırsa çok sevinirim.

• Merhaba ;
    HNK dan 05/08/2026 tarihi için mülakatım planlanmıştı, KCC mail atarak Ankaraya taşıdım, fakat Ankara bu gün şöyle bir mail attı.
    " Dear Sir/Madam,

We are pleased to inform you that we have received your case.
    Please be aware that a successful case transfer does not guarantee immediate processing or retention of your appointment at the transferring post. Cases are processed in regional rank order based on the date each case became documentarily qualified. In some instances, transferring to a different consular district may delay appointment scheduling, depending on where your case falls within the assigned post's queue relative to other pending cases.
    We are currently processing Diversity Visa cases with EU regional lottery rank numbers. As your rank number exceeds this threshold, we are unable to schedule an interview at this time. You may monitor visa availability through the monthly Visa Bulletin, available here: https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2026/visa-bulletin-for-july-2026.html
    Once your DV regional lottery rank number becomes current for visa processing, please contact us to request an interview appointment.
    Important note: DV-2026 entitlement expires on September 30, 2026, after which no DV-2026 visas may be issued, including for accompanying spouses and children. Visa availability through the end of the fiscal year is not guaranteed, as numbers may be exhausted before that date.

Sincerely,
    Immigrant Visa Unit
    Consular Section
    U.S. Embassy, Ankara

• @mehmet-yücel-söğüt bu o zaman bilinçli atılmış bir mail. Ben başta yanlışlık olabilir diye düşünmüştüm çünkü numaralarımız aslında current oldu ama 2 kişiye benzer mail yanlışlıkla gönderilmez. taşıma kararı bir riskti zaten sanırım geçen hafta taşıyanlar başarılı mülakat tarihi alabildiler, bu hafta yoğunluk artınca böyle bir karar almış olabilirler. hoş olmadı tabii bakalım sonucu nasıl olacak.

• Sanırım ankara kendi kontenjan kapasitesini aştı. Onlara verilen slotları doldurdu ondan randevu vermiyor. 29 bine kadar current oldu zaten bu numaralar zaten sınırın içinde. Sanırım bunlar mülakat yapmayacağız demeye getiriyorlar. en son 19b,inlerde mülakata giren oldu toplamda kaç kişi görüşüp onay almıştır acaba ve Türkiye kotası kaça kadar gelmiştir ? zaten Ankara mülakat vereyim diye kendisini zorlayan bir elçilik değil sanıyorum bu sene zaten bu numaralara gelmesi şaşırtıcı. Açıkcası ben umudumu kaybetmek üzereyim Gidip AOS yapmadığıma pişman oldum.

• @aerials fakat sizlere gerekirse Eylül ayına da randevu veremezler miydi? Yoksa onu açıklanacak son bülten kontenjanlarına mı ayırmak zorundalar?

• @goe sanmıyorum ama olabilir. 20k dan sonra sadece başka konsolosluktan taşıyanlara genel olarak mülakat tarihi verdi... ama bazılarına da vermedi. 24klerde başka konsolosluktan Ankaraya taşıyıp mülakat alabilmiş örnekler var... buradaki current olma olayı daha çok numaranız current değil bahanesi gibi gözüküyor ama aslında current. TR kotası henüz dolmamıştır sanmıyorum ama neden böyle yaptıklarını da öngöremiyorum tabii.

• @Fatih-Yalçın-0 Eylül ayı mülakatlarını şimdiden veremez diye biliyorum evet. Ama nasıl ki Temmuz mülakatlarında taşıyan kişilerin bazıları mülakat alamadı... sanırım Ağustos için de alamadı o kişiler. Ağustos mülakatlarında da ilk taşıyanlar aldı, biz loopa düştük diye tahmin ediyorum ve Eylül açıklandığında öncelik bizde olmaz sanki gibime geliyor. Hep tahmin bunlar... Ama evet Eylül'ü şimdiden veremez diye biliyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

534.4k

| | | |