Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Mirage-0 Suanda 1.5 yili gecti buraya geleli. Torontoya 3.5 - 4 saat Montreal e 2.5 saat uzaklikta bir kasabada yasiyoruz. (Ingilizce konusulan bolgedeyiz.)
    Tabi ki bazi eksileri var ama genel olarak begendik. Aile ozlemi vs bir kenara birakinca pek de sorun yok diyebilirim. Suanda burada kalici oturum islemleri ile ugrasiyoruz. Green card kazaninca ikinci bir alternatif oldu bize cunku kanada gocmenlik politikalarini son derece zorlastirdi son 1-2 yildir. Burada bir sorun olmasi durumunda B planimiz olsun istiyoruz....

• Merhaba arkadaşlar,

DV2026 talihlisiyim. Case numaram 2026EU27XXX.

Ancak şu ana kadar süreçle ilgili hiçbir işlem yapmadım:

• DS-260 formunu henüz doldurmadım.
    • Herhangi bir konsolosluk için mülakat sürecine yönelik başvuru veya dosya taşıma girişiminde bulunmadım.

Kısacası, kararsız kaldığımız için bugüne kadar hiçbir adım atmadık. Hatta bu foruma da ilk defa yazıyorum.

Tecrübeli arkadaşlara danışmak istiyorum. Eğer Pazartesi günü itibarıyla sürece başlasam, sizce DV2026 sürecini başarıyla tamamlama şansım hâlâ var mı? Bu aşamada nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

Bir de danışmanlık hizmeti almayı düşünüyorum. Güvenilir ve gerçekten faydalı danışmanlık veren firmalar var mı, yoksa DS-260 ve diğer işlemleri forumdaki rehberleri takip ederek kendimizin yürütmesi daha mı mantıklı olur?

Şimdiden vakit ayırıp cevap veren herkese çok teşekkür ederim.

• Merhabalar bir kaç güne mülakata gireceğiz de bir sorum var. Yardımcı olan olursa çok sevinirim.

Oğlumun formunu doldururken henüz sınava girmemişti o yüzden işsiz olarak işaretlemişiz ancak şu anda öğrenci ve biz güncellemeyi unutmuşuz formu, daha yeni fark ediyoruz ne yazıkki. Bu bir sorun çıkarır mı? Onun öğrencilik belgesini de götüreceğiz yanımızda. Bu saatten sonra da formu güncelleyemeyiz diye tahmin ediyorum.

Bir de yine onun formunda Amerikada yapmayı düşündüğü mesleği military olarak seçmiştik çünkü düşüncesi buydu. Bu seçim bir sorun yaratır mı? Ya da düşüncesinin o zamandan beri değiştiğini söylersek anlarlar mı?

• @ATS16 durum güncellemesi yapmak isterim. navigator yönlendirmesi ile15 haziranda attığım maile 24 haziranda cevap geldi. 25 haziranda yani dün ds-260 formlarını gönderdikten sonra tavsiyenizle mülakat rica etmiştim, ayrıca hepimizin gelmesi gerekli mi tarzında bir şeyler de yazdım. onlar da bütün ailenin mülakata katılması gerek şeklinde dönüş yaptılar. ben de dedim ki biz zaten 4 martta mülakata girdik ve şuan bebek için mülakat rica ediyoruz. 5 ağustos ta çocuğunuz için mülakat planlayabiliriz eğer tarih size uyarsa lütfen haber verin dediler. ben de tarih uygundur mülakat planlayabilirsiniz diye dönüş yaptım az önce. mail trafiği oldukça hızlı gerçekleşti iki günde. yönlendirmeler için tekrar teşekkür ederim.

• @Serapp hayır serap hanım ben online kayıt yapmıştım. Üniversite diplomam taşınma sırasında kayboldu muhtemelen.

• Arkadaslar bülten aciklanali 14-15 gun olucak viyana hala mülakat dagitimi yapmadi. Sizce endiselenmeli miyiz? Bu yil daha DV mülakatı vermeme durumları olabilir mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@bahadir90s, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp hayır serap hanım ben online kayıt yapmıştım. Üniversite diplomam taşınma sırasında kayboldu muhtemelen.

Bence bir dosya, bir kutu vs bir şeyin içindedir belki yıllık varsa onun arasındadır, iyice arayın.
    Olmazsa e-devlet üzerinden barkodlu mezuniyet belgesi almanız gerekecek. Daha önce okuduğum deneyimlerde bu şekilde vizesini alanlar olmuştu.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@HALİT-Ozgur

Hayırlı olsun, mevcut yazışmalar ile Unganlar’dan sağlık muayenesi randevusunu oluşturabilirsiniz tüm aile için en erken 06.07.26 Pazartesi gününe veya en geç 03.08.26 Pazartesi gününe. Bir an önce planlamanız yararınıza olacaktır. Bol şans!

• Dosyamı Hong Kong dan Ankara’ya taşıdım bunu hk dan mülakat almadan yaptım şimdi Ankara’dan mülakat almak hayal gibi bişey oldu yapabileceğim mantıklı bir öneriniz varmı tekrar hk veya bk ya taşıyıp mülakat aldıktan sonramı yapyım bu biraz karmakarışık yapar gibi durumu

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Butcher

Daha önce hiç Viyana’ya gittiniz mi? Mülakat tarihi alırsanız, kış ayları hariç Viyana gezmek için çok güzel bir şehir. Masraf tarafı size ve eşinize kalmış ama sonu kötü biterse bile (umarım sonu güzel biter 🙏🏻) en azından eşiniz ile bir hava değişikliği yapmak belki iyi gelebilir bu bol şoru işaretli ve sancılı süreçte. İmza ayarlarınızı kontrol etmeniz ricadır.

• Teşekkürler.
    Ama maalesef bu dediğiniz, gerek konsolosluğuyla gerekse doktoruyla insanlara sürekli zorluk çıkarmayı görev edindiğini düşündüğüm Ankara için geçerli.
    Viyana veya diğer konsolosluklar antikor testini de, son dönemde yapılan aşıyı da kabul ediyorlar👌🏻
    Unganlar, hiç sizi dinlemiyor bile, dediğiniz gibi kabul etmiyor...

@tolsad, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@cttl birde eklemekte fayda gördüm, antikor testi yaptırılabilir ama muayeneye gitmeden kendiniz aşı yaptırmayın. Sanırım süresi 1 ya da 2 aydı yönergelerden bakın. Eğer aşı yaptırdıysanız bunu kan testinde görüyorlar ve muayeneye devam etmiyorlar. Sebebi ise aşı mı yoksa gerçekten bulaşıcı bir hastalığınız mı var tespitte riske girmiyorlar! Muayenenizi erteliyorlar, tabi başka zaman varsa…

• Amerika’da Aos ile onayını almış birisi dv lottery için. Tam emin olmamakla birlikte dava açıp USCIS ile anlaşmışlar onay konusunda.

• @elliot Merhabalar, Ben Viyanaya konu hakkında bilgi alabilmek adina mail yazdim ama bir cevap alamadim henuz. Sanirim bugünde mulakat dagitilmadi. Alarm olmamiz gereken bir noktadamiyiz tam bilemiyorum.
    @gucarslan siz daha önce Viyananin dosyasını tasiyanlara mulakat verecegi haberini iletmistiniz sene basinda, bu konsoloslugu daha önceki yıllarda da takip etmişsinizdir eminim. Siz ne dersiniz Agustos icin mulakat konusunda? Ya da diger deneyimli arkadaslardan bilgisi olan varsa yönlendirmelerini rica ederim.

• @uonur26 Bunun gercek ve mumkun oldugunu sanmiyorum .

• Bu şekilde bir paylaşım gördüm dediğim kişi için .
    IMG_2710.jpeg

@Figen, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@uonur26 Bunun gercek ve mumkun oldugunu sanmiyorum .

• @uonur26 Ben de amerikada AOS yapacagim, umarim boyle bir sey yasanir..

• @uonur26 Bu haberin kaynagini verirseniz bende arastirmak isterim . Evet yazana bakilirsa bahsi gecen kisi icin Hold karari gecerli degil ve 30 Eylule kadar olumlu yada olumsuz bir cevap verilecegi yonunde gibi anliyorum .

• @bahadir90s garanti diyemem ben üniversite diplomamı göstereceğim ama resmi evrak olduğu için bence olur

• @Mirac-Skellrod Çok emin değilim ama AOS için artık kişilerin ülkelerine dönme mecburiyetini iptal ettiler galiba bir avukatlık firmasının youtube videosunda izlemiştim

• ⭐⭐⭐⭐

@poncikiler süreç pause aşamasında olduğu için kimse size evet başarılı bir şekilde tamamlarsınız yada tamamlayamazsınız diyemez. Danışmanlık almanıza gerek yok normal şartlarda forumu takip ederek süreci kendiniz rahatlıkla yürütürsünüz boş yere paranızı sizin kadar sürecinizi takip etmeyecek birine heba etmeyin.
    Sürecin baya gerisinde kalmışsınız ds dolduracaksınız incelemeler tamamlancak listeye gireceksiniz bu saatten sonra ankaradan randevu alabilir misiniz bilmek zor.
    Benim düşüncem forumdaki yönergeleri takip ederek ds formunu doldurun ve bekleyin danışmana vs bulaşmayın ama ümidinizide çok yükseltmeyin

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

129

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

534.2k

| | | |