Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells evet gerçekten sıra dışı bir durum bizimkisi. Green card çıkan kişi kendi ülkesi ve abd dışında üçünce bir ülkede olursa incelenerek uygun görüldüğünde veriliyor, bu resmiyette de olan bir şey. Ama bunun hangi kanunda ya da nerede yazdığını bilmiyorum. (Amerikadaki ve Türkiyede ki göçmen avukatlarından ve bizzat tecrübe edenlerden edindiğim bir bilgi bu. Yaklaşık 5-6 avukatla görüştüm bu durumu) Ancak ben 3. bir ülkede değil Türkiye'de iken böyle bir talepte bulundum.Bu durumda ise travel document verme yetkisinin konsolosluk çalışanları inisiyatifinde olduğu yine bazı avukatlar tarafından bana söylendi.


  • @annecik hakkımdaki bir dava sebebiyle alamıyorum ama bunu vize görüşmesinde gerekli belgelerle birlikte zaten anlattım ve belgeleri sundum. İnceleyip bunun kendileri için problem olmadığını söylemişlerdi. Yani pasaport alamama sebebim onlar için önemsizdi ancak başka bir şeyde yapamayacaklarını söylediler kibarca.


  • @crazycells bu arada bana gelen mail tamamen ingilizce olmasına rağmen türkçe cevap yazdım. problem olmaz diye düşünüyorum. sizce sorun olur mu ?
    gelen mailde aşağıdaki yollardan cevap göndermem istendi.
    zaten linkteki adresteki form aracılığıyla türkçe soru sorup cvp aldım defalarca bu yüzden türkçe cvp yazdım bende.

    Please submit this information via the web Contact Form listed below:

    or by responding to this message.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eeimusic FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:

    Merhabalar, ben geçen sene bu dönemlerde J1 vizesi için vize görüşmesine girdim ve idari işleme kaldığıma dair sarı kağıt verildi. Tam 4 hafta içinde geri dönüş yaptılar pasaportumu gönderdim ve vizemi basıp gönderdiler. Bu sene yine vize başvurusuna girdim 1 Nisan’da. Yeniden aynı olayla karşı karşıyayım. Ek bilgi istedikleri maili cevapladım beklemedeyim yine 😃 2. Kez gideceğim için şanslı mıyım? Şansız mı? Tam anlamış değilim. Umarım kısa sürer...

    Sayin @eeimusic , siz isimden sanssizsiniz sanirim 🙂
    zaten idari isleme kalip kalmamayacaginizin gostergesi daha once idari isleme kalip kalmadiginiz ; eger daha once idari isleme kaldiysaniz bir daha kalmaniz daha olasi, eger kalmadiysaniz kalmamaniz daha olasi 🙂 bunun disinda onceden kalip kalmayacaginizi kestirmek cok zor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mihmandar FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:

    @crazycells bu arada bana gelen mail tamamen ingilizce olmasına rağmen türkçe cevap yazdım. problem olmaz diye düşünüyorum. sizce sorun olur mu ?
    gelen mailde aşağıdaki yollardan cevap göndermem istendi.
    zaten linkteki adresteki form aracılığıyla türkçe soru sorup cvp aldım defalarca bu yüzden türkçe cvp yazdım bende.

    Please submit this information via the web Contact Form listed below:

    or by responding to this message.

    Ingilizce gondermeniz daha uygun olurdu. Bu tur dosyalari inceleyen kisiler genelde Turkce bilmeyen kisiler olabiliyor, o nedenle size donus yapip ingilizce cevaplayip tekrar gondermenizi isteyebilirler, bilginize.


  • Merhabalar;
    bugün mülakatımızda idari işleme kaldık, mülakat sürecimizi 2019 mülakat deneyimleri başlığı altında yazdım, ap kalmamızla ilgili hiçbir bilgi vermedikleri gibi hayırlı olsun evraklarınız tamam herhangi bir eksiğiniz yok dediler :)) ancak bizim aslında aklımıza daha önceden gelmiş olan şöyle bir durumumuz var, eşim daha önce 5 -6 defa amerikaya turist olarak ben ise doğum için giriş yaptım, eşim isim benzerliğinden kaynaklı olarak ABD ye her girişinde sorgulandı ancak hiç geri çevrilmedi sorgulama işleminden sonra her zaman alındı ve yıllar önce ilk ABD vizesi aldığındada isim benzerliğinden AP ye kaldı 2 ay sonra pasaportunu gönderdiler. Bizim aklımıza AP kalması için başka bir neden gelmiyor, bunun dışında eşime bugünki mülakatta öğrenci olarak hiç ABD de bulunup bulunmadığını ısrarla ve şaşırarak sordular acaba bununla ilgili herhangi bir şey olabilirmi, isim benzerliğinden kaynaklı başka biri bulunuyor olabilirmi diye düşünüyoruz hep bir belirsizlik keşke neden AP kaldığımızıda söyleseler:)) . evraklarınız tamam bir sorun görünmüyor deyip bizden eksik evrak olarak tekrar evrak isterlermi bilmiyorum çünkü bize gelen evrak mailinde bulunan askerlik belgesi SGK dökümü vs istemediler bizde sormadık, hatta diğer ilgili başlıkta bahsettiğimiz gibi 2 bankodada eşimin eski amerikan vizesinin basılı olduğu pasaportu olduğunu söylememize rağmen istemediler, genel olarak AP kalanların süreci 3 ile 5 hafta gibi bir süreç içerisinde tamamlanmış, umarım bizim sürecimizde kısa bir süre içerisinde tamamlanır. bu belirsizlik çok yorucu bir süreç, sebebini bilmemekte ayrı, gideceğiz diye şuanda tüm yaşamımızı buna göre ayarlamaya çalışıyoruz, herhangi bir bilgi değişikliği olunca paylaşacağım.


  • şimdi AP kalanların yazılarını okudum genel olarak DS-5535 formunun doldurulup gönderilmesi istenilmiş, bizden böyle bir şey istenilmedi, bu formun doldurulmasına gerek olsaydı yada ilerleyen günlerde olursa bunu kendileri mail ile bildirirler değil mi? yoksa biz 3 hafta falan gibi bekleyip dosyamızın durumunu sormalımıyız çünkü okuduğum kadarıyla bir kaç kişide dosya durumlarını sorduklarında bu formun doldurulup gönderilmesi istenilmiş ve sonra kısa bir süre içerisinde işlemleri sonuçlanmış ve pasaportlarının gönderilmesini istemişler, bize net olarak söylenilen kelimesi kelimesine"bir eksiğiniz yok, bizim bir idari işlemimiz var sonrasında 1 ay kadar sürebilir bir ay kadar sonra sizden pasaportlarınızı isteyeceğiz, pasaportlar bize ulaştıktan sonra 5 gün içerisinde elinizde olur" şeklindeydi.. birde https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/iv-status-check/ adresinde case numaramızı kontrol ettiğimizde , case status bölümünde interview scheduled websites updated: 03 april 2019 yazıyor aynı gün kontrol ettiğimizden dolayı bugünki görüşmemiz güncellenmemiş olabilirmi?


  • @bsk sanıyorum o sayfa haftada 1 guncelleniyor.


  • @mel bilgi için teşekkürler:)


  • @bsk selam. Geçmiş olsun. Ap sürecinde ek bir bilgi veya belge istendiğinde konsolosluk size mail veya telefonla ulaşıp nelerin yapılması gerektiği veya hangi belgelerin iletilmesi gerektiğini size bildiriliyor. Web sitesindeki güncellemeler ise haftada 1 veya 2 defa olabiliyor. (Genelde salı ve perşembe günleri)
    Anlattığınız duruma göre endişe edecek birşey yok. Sadece konsolosluğun işlemlerinizi yapmasını sabırla bekleyeceksiniz. Bol şanslar


  • @roccorocco sağolun, kontrolleri bu bilgilere göre yapacağım, belirsizlik büyük stres, yokmuş gibi hayatımızada devam edemiyoruz tam tersi her planımızı erteliyoruz gideceğiz diye, inşallah sonuçları iyi olur. Beklemeye devam😅

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bsk bol sabirli beklemeler. Bir gereksinimde ya da guncellemede konsolosluk size ulasir.


  • AP'ye kalan kişi sayısında artış var gibi? Son dönemde AP'ye kalan tüm arkadaşlara kolaylıklar ve bol şanslar diliyorum.


  • @hgdemirler Merhabalar durumunuzda bir guncelleme oldu mu acaba ve ne kdr surdu ?


  • @entelman evet haklısınız bu haftalar herkes AP ye kalıyor acaba sebep ne olabilir bizler için bir soru işaretimi doğuyor kafalarında


  • @yılmaz Özel bir nedeni yoktur ama gerekli merciler bence daha dikkatli ve temkinli.


  • Bir süredir yazamıyorum. 2 Nisan'da 30 saat uykusuz geçen iki çocuklu ölümcül bir yolculuk sonucu Atlanta'dan giriş yaptık. AP sürecindeki herkese tekrar sabır diliyorum.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Ölümcül? aman allah korusun. kendi adıma hayırlı ugurlu baslangıclar dılerım


  • Merhaba, az önce sorgulama yaptım ve case status:processing pending olduğunu gördüm, Bundan dosyamızın işleme alındığını cıkarmalımıyım yoksa AP kalan herkeste otomatik olarak güncellenen bi durummu?. Forumda okuduğum kadarıyla AP kalan herkesten DS-5535 formunun doldurulması istenilmiş ancak bizden hiç bişey istenilmedi, buda bende sıkıntı yaratıyor.


  • Processing Pending
    Your visa case has been refused under Section 221(g) of the U.S. Immigration and Nationality Act.

    Further administrative processing of your application is required before a decision can be made regarding your eligibility for a visa. Administrative processing, on average takes four months, but we are unable to estimate the amount of time it will take for any particular applicant.

    As soon as this processing is completed, the Embassy will send you an email providing further instructions.

    Note: If the status of the principal applicant is “pending”, derivatives must need to wait for the principal applicant.

    Birde sorgulama sayfasında böyle bir yazı var, bu genel bir yazı mı? Yazının en başında refused diyor ancak sonrasında idari işlem aşamasından bahsediyor nereyi dikkate almalıyız.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum