Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)


  • Biz bugun Nvc den onay mailini aldık. Mülakat randevusu için beklemedeyiz tekrar. Darısı bekleyenlerin başına 🙏


  • f2a consular processing surecini avukat/paralegal ile yurutmeyi ne kadar tavsiye ediyorsunuz, avukatlik ucretleri yaklasik 3bin dolar civarinda. bir eksiklik, hata, kusur olmasin istiyoruz ancak gerekli mi degil mi bilemedik, onerisi tecrubesi olan paylasabilirse cok sevinirim


  • @futuredoctor06 biz avukatka çalıştık. Ama avukatın arkasını toplamakta ayrı bir görevimizdi. Sürekli formlarda hatalar yapıyorlar vs. Kendimiz halletsek çok daha sorunsuz olurdu. Size tavsiyem yapay zekadan destek alın.


  • @futuredoctor06 biz de kafamız rahat etsin diye avukatla girdik bu yola, avukatımdan çok memnun olduğum söylenemez, tabii ki avukat var nasılsa dememek gerekiyor her şeyi teker teker kontrol ettik, eksik ya da yanlış doldurulmuş formlar bizim de başımıza geldi. ama yine olsa yine avukatla girerdim bu yola.


  • @huf çok şükür mülakat tarihimizi verdiler. 17 Temmuz. hayırlısıyla süreçlerimizi tamamladığımızı da görelim inşallah 🙏🏻


  • @EDK-0 aramızda 1 ay gibi bir süre vardı, 1 ay sonrasına vermişler mülakatı, her şey yolunda ve güzel gidiyor, bu süreç en güzel şekilde bitecek.


  • @huf evet öyleydi, demek ki kronolojik sıralama ile ilerletiyorlar süreci. Bugün pasaport yenilemesi yaptırdım mevcut pasaportumun bitiş süresi eylül 2026 olduğundan güncel pasaportum gelir gelmez sağlık muayene randevusu alacağım. muayene sürecindeki deneyimizi paylaşırsanız tamamladığınızda çok sevinirim :folded_hands_light_skin_tone:


  • @EDK-0 bugün muayeneden geçtim, sabah 6:10 treni ile İstanbul'dan Ankara'ya gittim metro ile iki durak sonra Kızılay ve oradan da kuğulu park'a giden otobüse bindim toplamda 25 dakika falan sürdü. Orada düzen laboratuvar yazan binaya girdim 4. Kata çıktım, bankodaki hanımefendi pasaportumu istedi ve fotoğrafımı çekti, ardından üst kata yönlendirdi, orada lab ücreti 2167 TL ve kan aldılar ve 3. Kata yönlendirdiler orada da röntgen işlemi oldu ve tekrar 4. Kata doktor ungan'a gittim, 3 dakika süren muayene sonrasında oraya da 400 dolar karşılığı TL ödedim kredi kartıyla ve işim bitti. F2a sürecindekilere kapalı sarı zarf vermiyorlarmış mail olarka hem bize hem de konsolosluğa gönderiyorlarmış.


  • @huf öncelikle çok teşekkür ediyorum verdiğiniz her bilgilendirme çok önemli ve çok faydalı oldu. Anladığım kadarıyla aynı gün muayene bitti ve sonuçları kapalı zarf içinde vermeyecekleri için tekrar sizi çağırmadılar, doğru mu ? Bende hem İstanbul’dan 6 yaş çocukla gideceğim hem de çalıştığımdan izni ne kadar almam gerektiğini belirlemem için bu bilgi çok değerli. Planlamayı yaparken buna göre randevu gününü alacağım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @EDK-0

    Sizin kategorinizdeki vize basvurusunda Unganlar'da muayenenizi tamamladiktan sonra (ilave bir TB testi veya psikiyatri uzmani randevusu planlanmaz ise, saglik muayenesi surecinizin tamamlandigini soylerlerse kayit kabuldaki gorevli) Unganlar ile bir daha isiniz yok, raporunuz kapali zarf icerisinde konsolosluga gonderiliyor ve asi kartinizin kopyasi da size email ile gonderiliyor. Bir sonraki asamaniz randevu tarih ve saatinde konsoloslukta olmak.


  • @huf merhaba benimde 15 Haziran muayene randevum var. Aşı yaptılar mı size ya da çocukluk aşılarınızı sordular mı? Birde covid aşı belgesi istiyorlar mı siz aldıysanız nasıl temin ettiniz bilgi verirseniz çok sevinirim


  • @ATS16 bilgilendirme için çok teşekkür ederim 🙏🏻


  • @beso 2 iğne yaptılar(bunlar birkaç aşının karışımı)

    Tetanos, bogmaca, difteri
    Hepatit B
    Su çiçeği
    Çocuk felci
    Kızıl, kızamık, kızamıkçık

    Bunları yapmışlar raporda gördüğüm kadarıyla.

    Covid ve aşı kartımı sormadılar, aşı kartınız varsa yine de götürün yanınızda derim.


  • @huf Gecmis olsun ve umarim mulakatinizda sorunsuz gecer. Bizimde konsolosluk mulakatimiz 15 Haziran Pazartesi ama saglik randevusunu 11 Haziran Persembe gunune aldik. Bu postayla gonderme kismindan haberdar degildim. Size sari zarfin kac gun icinde konsolosluga varacagina dair bir bilgi verdiler mi acaba? Bu konu hakkinda bilgisi olan biri varsa ve bilgisini bizimle paylasabilirse cok yardimci olur.


  • Bu konu hakkında net bir bilgim yok, açikcası rapor ertesi gün çıkıyor ve o gün gönderiyorlar ama sizin randevunuzun Perşembe olması biraz riskli gibi geldi bana, muhtemelen sorun olmaz ama siz yine de sağlık raporunuzun çıktısını alıp mülakata götürün nolur nolmaz diye.


  • @Oguz-Talan merhaba. Bizim mülakat 17 Haziran sabah 08:30. Unganlardaki muayene gününü 15 Haziran sabah 09:00 olarak aldık.
    Bence sizinde yeterli bir zaman 2 iş günü.
    Daha sonrasına almanıza sistem izin vermiyor zaten. Mülakata
    İki iş günü bırakacak şekilde yürüyor sistem


  • @huf cevabınız için teşekkür ederim 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    7-8 Temmuz Mülakatları


    ankara konsolosluğ'u,
    7-8 Temmuz'daki NATO zirvesi için güvenlik amaçlı, o tarihe denk gelen mülakatları ileri bir tarihe ertelediğini bildiren mailler attı başvuru sahiplerine çoğu vize türü için.
    bu tarihe denk gelen mülakatı olanlar maillerini kontrol etsin lütfen.

    şimdiden herkese sorunsuz mülakatlar diliyorum.


  • @huf @beso tesekkur ederim cevaplariniz icin.
    Bi sorum daha olacak :) konsolosluktaki mulakatta odemelerin miktarlar aynimi acaba, email de onla ilgili bir bilgi yok diye hatirliyorum.


  • Merhaba, keyifsizim biraz sponsorluk belgelerimiz gerekli sınırın üstünde olmasına rağmen joint sponsor istediler.

    Yine de deneyimimi anlatmak istiyorum, salı günü 7:30 randevu saatimdi, 6:45 gibi eşim @mulus ile Kızılay'daki otelimizden çıktık tek metro ile iki durak sonra Söğütözü durağında indik zaten çıkınca büyükelçilik binası görünüyor 3 dakika yürüme mesafesi.

    Kapıda sıra vardı ama polis geldi ilk 7:30 randevusu olanları alıyoruz dedi ve bahçeye geçtik, pasaport teslim ve üst baş arama faslından sonra içeriye girdik( hiçbir elektronik eşya ve çanta kabul edilmiyor, evraklar ve küçük cüzdan sadece.

    Içeri girince salonda ikiye ayrılıyorsunuz greencard için olanlar soldaki bekleme alanına giriyor 5 dakika sonra sıra numarası verdiler sırayla bankoya çağırdılar, ilk başta genç bir hanimefendiye denk geldim benden pasaport, vukuatlı nüfus örneği, askerlik belgesi ve sicil kaydı lmı istedi, sonra evlilik cüzdanını istedi ama İstanbul'da unutmuşuz ben panikledim ama sorun değil dediler bir kart verdi üstüne 10:30 yazdı bu saate kadar orijinali olmuyorsa e devletten barkodlu formül b alıp gel dedi sıra beklemeden girebilirsin tekrar dediler, eşim kapıda bekliyordu telefondan e-devlete girip çıkardım hemen yanındaki iş merkezinin alt katında büfe var oradan çıktı aldım, sıra beklemeden girdim içeri, aynı bankoya gittim o sırada görüşme yapan çiftin ardından direkt aldı beni, eksik belgemi verdim.

    Mülakatı hangi dilde yapmak istediğimi sordu Türkçe dedim sonra bekleme salonuna yönlendirdi, orada da çok beklemedim ismimi söylediler beni çağıran genç bir adamdı Türkçe biliyor ama ısrarlı bir şekilde İngilizce mülakat yapmak istedi.

    Sadece eşimin adını ve ilk evliliklerimiz mi bir de çocuğunuz var mı diye sordu ardından ne zaman gitmeyi planlıyorsunuz diye sordu. Bu soruların ardından ekranına bakmaya başladı bir süre önce domicile ile alakalı sorular sordu eşiniz burada mı, ne zamandır burada ne sıklıkta gidiyor ABD'ye, annesinin sağlık durumu sebebiyle burada bir süre dedim raporu göstermek istedim kabul etmedi sonra sarı bir kağıt aldı ardından bir arkadaşımı çağıracam detaylı şekilde anlatacak dedi.

    Önce domicile konusuda yetersiz bulduğunu söyledi ben tekrar bütün belgelerim olduğunu söyledim ve gösterdim Türkçe destek veren çalışan da şaşırdi kabul etmemesine sisteme yükleyin dedi sonra tek sorun bu değil son gelir beyanını yetersiz bulduğunu söyledi, sınırın üzerindeydi beyanım, tercüme eden hanımefendinin de şaşkın bakışları arasında bana sarı bir kağıt verdi.

    Kağıt üzerinde işaretledigi belgeleri sisteme yüklememi ayrıca domicile için kendisine vermek istediğim ama almadığı belgeleri pasaportumla birlikte büyükelçiliğe posta ile göndermemizi istedi. Bunu yaptıktan sonra 5-10 iş günü içinde nihai kararı görebileceğimizi söyledi.

    Haftaya çalışma arkadaşımın kardeşi de mülakata girecek, onun avukatı da bu aralar sınıra yakın gelir gösterenlerden ek sponsor istiyorlar demiş. Sanirim işimizi zorlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar, şimdi harıl harıl joint sponsor arıyoruz.


Benzer Başlıklar

  • 33 Oy
    11k İleti
    785k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Yeşil kart sürecini abd de eşimin yanında bekleyebilir miyim?

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    58
    0 Oy
    58 İleti
    8k Bakış
    nevermoreN
    @ICu denememistik , cunku f2a aliriz diye dusunmustuk.
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum