Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @verymerrymuffin Eşiniz abd vatandaşıysa doğan çocuğunuz da direkt abd vatandaşı oluyor, yenidoğan için neden greencard başvurdunuz ki direkt pasaport için konsolosluktan randevu alabilirdiniz nüfus kayıt örneğiyle beraber.

bizde dq olduk mülakat tarihi bekliyoruz bu sırada çocuğumuz oldu 10 kasımdan sonrası için (yabi 40ı dolduktan sonra) onun adına randevu alacağız konsolosluktan, avukatımıza gerekli belgeleri ilettik

• Herkese Selamlar,

Kız arkadaşım Türk ve ABD vatandaşı; ABD'de doğduğu için Amerikan pasaportuna sahip ama yaklaşık 35 sene Amerikaya gitmemişti; en son bu yaz (2025) 2 ay Amerika'da antrenör olarak çalıştı (SSN numarası bir kaç belge eksikliğinden dolayı alamadı ve maaş ödemesi yapılmasına rağmen tax ödemedi). Geçtiğimiz günlerde yazın çalıştığı işyerinden uzun dönemli çalışması için iş teklif aldı ve karşılıklı kontrat imzalandı. Ocak 2026 başında Amerikaya çalışmaya gidecek.
    Eski eşinden 8 yaşında oğlu için IR-2 greencard almak için I-130 başvuruda nelere dikkat edilmelidir?

Teşekkürler,

• @erncndr merhaba, ben de ayni sekilde esim icin bavuru yaptim belgelerimizi yukledik dq olmasini bekliyoruz. Esim hamile su anda bebegimizin dogumu mayista olucak. Siz nasil bir yol izlediniz bebeginiz dogduktan sonra? Maalesef CRBA yapamiyorum Amerikada 2 yildir yasiyorum.

• @isotti ben CRBA ile direkt bebeğime konsolosluktan vatandaşlık alabiliyordum öyle yaptım. Başvurduktan 3.5 hafta sonra amerikan pasaportunu yolladılar evimize.

Sizin sürecinizde nasıl olacak bilmiyorum ancak sanırım I-130 a başvuracaksınız. Ancak eğer bir avukatla çalışıyorsanız ondan bilgi almanız daha doğru olacaktır bununla ilgili belki bebekler için farklı bir yol izlenebiliyordur.

Bizim de aklımızda çok fazla soru işareti vardı bebeğimiz doğacak birde onun I-130 işlemleriyle mi uğraşacağız nasıl yapabiliriz diye, avukatımıza sordugumda bunu dert etmenize gerek yok sizden dolayı vatandaş olabiliyor demişti. 40’ı çıktıktan sonra direkt başvurduk ve hallettik.

• @erncndr hocam peki sizin amerika gecmisiniz 5 yildan fazla miydi?

• @isotti evet yaklaşık 10 sene

• @isotti bizm 5 seneden az oldugu icin oglumuza vatandaslik alamadik turkiyede dogdugu icin, ir2 den green card bekliyoruz

• Merhaba
    Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

115

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.5k

| | | |