Arkadaşlar herkese merhaba,
Eşim ABD vatandaşı. Türkiye’de yaşıyoruz. 2024 Haziran ayında I-130 başvurumuzu USCIS’e ilettik. Bugün yani 24.08.2025 tarihinde dosyamızın NVC’ye iletildiğine dair mail aldık (çok şükür) yani 14 ay sürdü USCIS’te dosyanın incelenmesi ve NVC’ye geçmesi. Şöyle bir durumumuz var ki; dosya USCIS’te iken bebeğimiz oldu. Doğum yaptım. 14.11.24 tarihinde kızımız dünyaya geldi. Yeşilkart sürecinin uzun süreceğini düşünerek (bende turist vizesi de var) kızımıza da turist vizesi aldık (verdiler vallahi
) fakat ünlü düşünür ChatGpt diyor ki kızınızı eşinizin sürecine dahil edemezsiniz + greencard geldiğinde anne kızını Amerika’ya sokamaz. Henüz çok küçük ve biz ailecek göç etmeyi planlıyoruz. Benzer durum yaşayan varsa veya bu soru başka bir başlığı ilgilendiriyorsa beni yönlendirebilir misiniz?
verymerrymuffin
@verymerrymuffin
verymerrymuffin tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
-
RE: ABD Vatandaşı ve Göçmen yakınlarının B1/B2 vize başvurularıZiyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
Merhaba, sizin durumunuzun tıpatıp aynısını biz yaşıyoruz. Eşim amerikan vatandaşı, 2020 yılında evlendik. Tr’de yaşıyoruz. Biz de önce bir oryantasyon turu için gitmek istiyoruz. Ir-1 süreci öncesinde ya da esnasında gidip 15-20 gün etrafı görebileceğimiz turistik vize verirler mi onu merak ediyoruz. Sizin süreciniz nasıl ilerledi? Sonuç alabildiniz mi? Cevap için teşekkürler
verymerrymuffin tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: ABD vatandasi ile Turkiye'de evlilik sonrasi cocuklar icin IR2 / CR2 vizesiAile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
Merhaba herkese. Abd vatandaşı eşimle 5 yıllık evliyiz. İstanbul’da yaşıyoruz. 2024 Haziran ayında USCIS’e başvurumuzu yaptık benim Greencard’ım için. 2024 Kasım ayında da bebeğimiz İstanbul’da dünyaya geldi. Bugün 24.08.25 tarihinde NVC’den ilk mailimi aldım. Belge göndermemizi ve ödeme yapmamızı istiyorlar. Fakat bundan 1 ay önce süreçlerin çok uzayacağını ve NVC’den uzunca bir süre daha dönüş olmaz ve biz Xmas’ta Abd’ye seyahat ederiz belki diye kızımız adına da turist vizesine başvurduk ve başvurumuz onaylandı. Kızımız henüz 1 yaşında bile değil, onun için greencard sürecine başvurmamıştık (hata ettik acele etmeyerek) şimdi benim kızımdan ayrılmam mümkün değil, hala çok küçük. Benim greencardım gelirse ama kızımın süreci devam ederse nasıl bir yok izlememiz gerekir? Aciliyet bildirimi yapacağız, dosyaları birleştirirler mi? Benim dosya NVC’de, kızımınki henüz USCIS’te olacak. Bu hafta içi kızımızın I-130 sürecini başlatıyoruz. Benim greencardım gelirse ve 6 ay içinde giriş yapmam gerekeceğinden, o sırada kızımın süreci devam ediyor olursa turist vizesi ile girişini yaptırabilir miyim acaba? (Bence zor) fikrinizi çok merak ediyorum sürecimiz bir hayli karışık @crazycells
-
RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
Arkadaşlar herkese merhaba,
Eşim ABD vatandaşı. Türkiye’de yaşıyoruz. 2024 Haziran ayında I-130 başvurumuzu USCIS’e ilettik. Bugün yani 24.08.2025 tarihinde dosyamızın NVC’ye iletildiğine dair mail aldık (çok şükür) yani 14 ay sürdü USCIS’te dosyanın incelenmesi ve NVC’ye geçmesi. Şöyle bir durumumuz var ki; dosya USCIS’te iken bebeğimiz oldu. Doğum yaptım. 14.11.24 tarihinde kızımız dünyaya geldi. Yeşilkart sürecinin uzun süreceğini düşünerek (bende turist vizesi de var) kızımıza da turist vizesi aldık (verdiler vallahi
) fakat ünlü düşünür ChatGpt diyor ki kızınızı eşinizin sürecine dahil edemezsiniz + greencard geldiğinde anne kızını Amerika’ya sokamaz. Henüz çok küçük ve biz ailecek göç etmeyi planlıyoruz. Benzer durum yaşayan varsa veya bu soru başka bir başlığı ilgilendiriyorsa beni yönlendirebilir misiniz? -
RE: ABD Vatandaşı ve Göçmen yakınlarının B1/B2 vize başvurularıZiyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
Merhaba, sizin durumunuzun tıpatıp aynısını biz yaşıyoruz. Eşim amerikan vatandaşı, 2020 yılında evlendik. Tr’de yaşıyoruz. Biz de önce bir oryantasyon turu için gitmek istiyoruz. Ir-1 süreci öncesinde ya da esnasında gidip 15-20 gün etrafı görebileceğimiz turistik vize verirler mi onu merak ediyoruz. Sizin süreciniz nasıl ilerledi? Sonuç alabildiniz mi? Cevap için teşekkürler