@Esila Merhabalar I-751 süreci sadece evrak doldurmak ile alakalı değil maalesef genel bir stres tekrar mülakata girmeniz gerekicek ve buna benzer bir çok ekstra ile birlikte geliyor eğer 2.yılınıza 8 ay falan kalmış olsaydı size önerim boşverin gidin hayatınızı kurun diyebilirdim.
Fakat mülattan sonra yıl dönümünüzde 1-2 ay kaldığını düşünücek olursak bu süre için gidip CR1 almaya hiç değmez lütfen Türkiye'de bekleyin ve IR1 olarak sınırdan giriş yapın sizin için çok daha hayırlı olur benim şahsi öznel fikrim.
Bir diğer konu zaten size CR1 vizesini basıcak konsolos bile eğer söylerseniz evlilik 2.yıl dönümüne 1 ay kaldığını veya 2 ay her neyse veya direkt onlar fark ederler zaten teklif ediyorlar pasaportunuzu tutalım veya pasaportunuzu sonra gönderin direkt IR1 basalım diye ki bu yolda çok mantıklı deniyebilirsiniz
Ama günün sonunda benim düşüncem 2 aylık bekleme için 2 sene sonra USCIS memurları ile muhattap olmaya değmez yine son karar sizlerin tekrardan hayırlı uğurlu olsun şimdiden
Ayrıca kimsenin değinmediği bir konu ama değinmek istiyorum IR1 Green Card'ın sadece 10 yıllık tam bir statü değil bir koruma kalkanı olduğunu lütfen unutmayın. CR1 kartlarında 2 yıl dolmadan I-751 yapılmadan bir boşanma eş ile bir gerilim durumunda USCIS memuruna kendinizi açıklamak ilişkinizi tekrar kanıtlamak zorunda kalıyorsunuz ve karşınızdaki kişinin insiyatifine bağlı kalıyorsunuz eğer reddedilirseniz statü iptali ve deporta kadar yolunuz açılıyor. IR1 Green Card her ne kadar 10 yıllık bir kart gibi görünsede aslında bir koruma kalkanıdır çünkü bu statü eşinize değil doğrudan sizin şahsınıza aittir bir koşulu yoktur bir boşanma durumunda veya kötü bir durumda ki kimsenin başına gelmesin sizin göçmenlik ile başınız ağrımaz en kötü durumlarda can kurtarıcı bir simit bu statü o nedenle lütfen kararınızı verirken bunları göz önünde bulundurun ben böyle söyleyince belki bazı arkadaşlar kızıcak ama gerçekler bu sayın arkadaşlar CR1 statüsü eşe bağımlı en ufak bir ip kopsa göçmenlik ile başı ağrıyacak olan Amerikalı Eşlerimiz değil bizleriz o nedenle bu kararı verirken çok ince eleyip sık dokumak lazım herkese bol şans ve mutlu evlilikler diliyorum ki orası da ayrı konu. Saygılarımla.