Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• herkese merhaba,bugun nvc den maıl geldı:(14 mayıs mulakat tarıhı ve yenı nufus kayıt ornegı talep edılmekte bız 28 kasım 2025 te tercume edılmıs evrakı yuklemıstık sımdı e devlet uzerınden vukuatlı nufus kayıt ornegı alsam yüklesem tercume edılmeden ya da eskı tercumeyı ılıstırsem olur mu?bılgısı ya da tecrubesı olan var mı bılgı verırsenız sevınırım.bırde benım ılk esımın ıkıncı evlılıgı vukuatlı nufus kayıt eskı es olarak secıp esımınde bosanması ıle ılgılı detay ıle bırlıkte mı almam gerek nufus kayıt ornegını herkese kolaylıklar yorucu ve streslı bır surec ne dıyeyım

• @Fatma-Antalya NVC'ye yüklediğiniz dokümanlar için tercümeye gerek yok. e-Devlet'ten alınan barkodlu belgeler yeterli.

• Merhaba tekrardan, eşim sağ salim Amerikaya ulaştı. Kendisi hamile ve onbir saatlik uçuş zor olucak diye içimde korku vardı, THY üzerinden direk uçuşlu İstanbul-Washington uçuşu almıştık. Çok şükür sorunsuz geçti. Gümrükte ise fazla sıra beklemeden ve ayriyetten ekstra soru sorulmadan giriş yaptı. Gümrük polisine evlilik vizesinin olduğunu söylemiş ve polis hiçbir şey sormadan pasaportuna giriş damgasını basıp geri vermiş. İnşallah yazdıklarım birilerine yardımcı olmuştur, soruları olanlara yardımcı olurum. Şimdiden herkesin vizesine kavuştuğu bir yıl olur.

• Selamlar herkese, az önce mülakat mailimizi aldık 🙏🏼bekleyen herkese sabır diliyorum, darısı başınıza.🙏🏼

• @Esila gözünüz aydın🎊

• @isotti yeni hayatınızda mutluluklar🎊

• @umayy Çok teşekkürler ☺️ darısı başınıza inşallah (amin) 🤲🤲🤲

• Merhaba arkadaşlar, eşimle birlikte CR1 vizesi sürecindeyiz. Mülakatımız 2 Haziran'da. Evlilik tarihimiz Temmuz 2024. Yani Temmuz 2026'da tam 2 yılımız dolacak.
    Pasaportumuzda vize türü CR1 olarak basılacak olsa bile, ABD'ye girişimi Temmuz 2026 tarihinde yaparsam sınır kapısındaki memurdan statümü IR1 olarak işlemesini talep edebilir miyim? Bu şekilde 2 yıllık koşullu kart yerine doğrudan 10 yıllık kart alan var mı aranızda? Girişte memura bunu nasıl hatırlatmalıyım ve sistemde IR1 olarak güncellendiğinden nasıl emin olabilirim? Tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim.

• Bende aynı durumdayım haziranı bekliyorum. CR1 i IR1 a çevireceğiz inşallah.

• @Mangoman Selamlar, tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun. 2 yılın sonunda yapacağımız I-751 başvurusu sonrası verilen o mektubu (uzatma belgesi) araştırıyorum, bizim de durum birebir aynı, mülakat 2 Haziran, yıldönümü Temmuz. Aslında Temmuz sonuna kadar Türkiye’de beklemek istemiyorum, bir an önce gidip düzen kuralım diyoruz. Ama kafamızı kurcalayan tek şey şu eğer CR1 ile girersek 2 yıl sonra alacağımız o uzatma mektubu (I-797) seyahatlerde veya Amerika içindeki resmi işlerde (ehliyet, işe giriş vs.) bize gerçekten ne gibi sorunlar çıkartır?
    Bazı yerlerde havalimanlarında veya memurlarla uğraştırabildiğini okuyoruz, beklemeye değer mi yoksa nasılsa yasal hakkımız var, bir şekilde halledilir diyip geçmeli miyiz? Sizin bu konudaki düşünceniz nedir?

• @Esila Merhabalar I-751 süreci sadece evrak doldurmak ile alakalı değil maalesef genel bir stres tekrar mülakata girmeniz gerekicek ve buna benzer bir çok ekstra ile birlikte geliyor eğer 2.yılınıza 8 ay falan kalmış olsaydı size önerim boşverin gidin hayatınızı kurun diyebilirdim.

Fakat mülattan sonra yıl dönümünüzde 1-2 ay kaldığını düşünücek olursak bu süre için gidip CR1 almaya hiç değmez lütfen Türkiye'de bekleyin ve IR1 olarak sınırdan giriş yapın sizin için çok daha hayırlı olur benim şahsi öznel fikrim.

Bir diğer konu zaten size CR1 vizesini basıcak konsolos bile eğer söylerseniz evlilik 2.yıl dönümüne 1 ay kaldığını veya 2 ay her neyse veya direkt onlar fark ederler zaten teklif ediyorlar pasaportunuzu tutalım veya pasaportunuzu sonra gönderin direkt IR1 basalım diye ki bu yolda çok mantıklı deniyebilirsiniz

Ama günün sonunda benim düşüncem 2 aylık bekleme için 2 sene sonra USCIS memurları ile muhattap olmaya değmez yine son karar sizlerin tekrardan hayırlı uğurlu olsun şimdiden

Ayrıca kimsenin değinmediği bir konu ama değinmek istiyorum IR1 Green Card'ın sadece 10 yıllık tam bir statü değil bir koruma kalkanı olduğunu lütfen unutmayın. CR1 kartlarında 2 yıl dolmadan I-751 yapılmadan bir boşanma eş ile bir gerilim durumunda USCIS memuruna kendinizi açıklamak ilişkinizi tekrar kanıtlamak zorunda kalıyorsunuz ve karşınızdaki kişinin insiyatifine bağlı kalıyorsunuz eğer reddedilirseniz statü iptali ve deporta kadar yolunuz açılıyor. IR1 Green Card her ne kadar 10 yıllık bir kart gibi görünsede aslında bir koruma kalkanıdır çünkü bu statü eşinize değil doğrudan sizin şahsınıza aittir bir koşulu yoktur bir boşanma durumunda veya kötü bir durumda ki kimsenin başına gelmesin sizin göçmenlik ile başınız ağrımaz en kötü durumlarda can kurtarıcı bir simit bu statü o nedenle lütfen kararınızı verirken bunları göz önünde bulundurun ben böyle söyleyince belki bazı arkadaşlar kızıcak ama gerçekler bu sayın arkadaşlar CR1 statüsü eşe bağımlı en ufak bir ip kopsa göçmenlik ile başı ağrıyacak olan Amerikalı Eşlerimiz değil bizleriz o nedenle bu kararı verirken çok ince eleyip sık dokumak lazım herkese bol şans ve mutlu evlilikler diliyorum ki orası da ayrı konu. Saygılarımla.

• @Ekto-Oktan Vakit ayırıp bu kadar detaylı bir cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim. Özellikle koruma kalkanı ve statünün şahsımıza ait olması detayı gerçekten çok önemli bir bakış açısı. Ben sadece evrak işi diye düşünüyordum ama işin hukuki ve güvenlik boyutu çok daha kritikmiş. Tavsiyenizi kesinlikle dikkate alacağız. Mülakattan sonra Temmuz sonuna sadece 1,5 ay gibi kısa bir süre kalıyor. Bu süreyi Türkiye'de bekleyip riske girmeden IR1 statüsünü hedeflemek bizim için de çok daha mantıklı geldi. Mülakat günü memura da durumu çıtlatacağım, belki dediğiniz gibi pasaportu bekletme teklifinde bulunurlar. Değerli tecrübe ve önerileriniz için tekrar çok teşekkürler. Yolunuz açık olsun.

• Arkadaşlar selamlar tekrardan uzun bir aradan sonra bir güncelleme yapmak istedim, 1 nisanda jfk havalimanından giriş yapmıştık 26 nisan itibariyle eşimin green cardı geldi böylelikle tüm sürecimizi tamamlamış olduk. 🙂

1 Mart 2024 başlattığımız süreç 26 nisan 2026da son buldu. Dile kolay 787 gün…

Geriye bakınca çook uzun bir süreymiş gibi geliyor ama ailecek burada olmanın hissiyatı o kadar beklemeye değdi dedirtiyor 🙂

Bekleyen herkesin en hızlı şekilde süreçlerini tamamlamasını diliyorum başarılar 🙏🏼

• @umayy have you received IL yet? I see that you are also a foreign national. This is getting really hard. It will be a year of DQ and still they are not sending ILs to others nationalities. If you have heard anything, please let me know. I pray we get ours soon.

• Merhaba herkese,

İnterview tarihim 13 marttaydı ve onay aldım, pasaportumu 2. Evlilik yıldönümümüzden sonra göndermem için 221(G) formu ile geri verdiler. Şimdi pasaportumu gönderme zamanım geldi. İstanbul’daki Vfs ofisine gittim ama sadece İstanbul başvuruları için evrakları aldıklarını söylediler. Ankara için ya Ankara Vfs ye elden teslim etmem gerekiyormuş yada premium servis kullanabilirmişim. 221(G) formundaki yönergeleri takip ederek Vfs’nin premium servis sayfasına geldim orada benden UID numarası istiyor ilerlemek için, case number’ı denediğimde kabul etmedi. Ds-260 ekranında omb control number var onu denedim ilerledim bu şekilde fakat sonrasında soyisim yazılan ekranda ustraveldocs üzerinde imzalanmadığı için ilerleyemedim. Usdoctravel sitesine 2 sene önce turistik vize başvurusu yaparken kaydolmuştum orada çıkacak uid numarası ir-1 ile bağlantılı olacak mı onu da bilmiyorum. O numara üzerinden kayıt oluşturup göndersem sıkıntı olur mu? Bu konuda nasıl ilerleyebilirim?

• @Tugrul-Gokpinar Geçmiş olsun, gerçekten karmaşık bir süreçle uğraşıyorsunuz. Ben bu kurye trafiğiyle ve UID karmaşasıyla uğraşmamak için mülakatta vizenin CR1 olarak basılmasını isteyeceğim. Ama Amerika'ya girişimi 2. yıl dönümünden sonraki bir tarihte yapmayı planlıyorum. Bu sayede vize kapısında memur evliliğin 2. yılının dolduğunu görüp statümü doğrudan IR1 (10 yıllık) olarak güncelleyebiliyormuş.Bence sizin durumunuzda da pasaportu gönderip beklemek yerine, elinizdeki vizeyle girişi yıl dönümünden sonraya planlamak çok daha pratik bir yol olabilirmiş. Umarım sorununuz en kısa sürede çözülür, hayırlı olsun.

• @Tugrul-Gokpinar, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhaba herkese,

İnterview tarihim 13 marttaydı ve onay aldım, pasaportumu 2. Evlilik yıldönümümüzden sonra göndermem için 221(G) formu ile geri verdiler. Şimdi pasaportumu gönderme zamanım geldi. İstanbul’daki Vfs ofisine gittim ama sadece İstanbul başvuruları için evrakları aldıklarını söylediler. Ankara için ya Ankara Vfs ye elden teslim etmem gerekiyormuş yada premium servis kullanabilirmişim. 221(G) formundaki yönergeleri takip ederek Vfs’nin premium servis sayfasına geldim orada benden UID numarası istiyor ilerlemek için, case number’ı denediğimde kabul etmedi. Ds-260 ekranında omb control number var onu denedim ilerledim bu şekilde fakat sonrasında soyisim yazılan ekranda ustraveldocs üzerinde imzalanmadığı için ilerleyemedim. Usdoctravel sitesine 2 sene önce turistik vize başvurusu yaparken kaydolmuştum orada çıkacak uid numarası ir-1 ile bağlantılı olacak mı onu da bilmiyorum. O numara üzerinden kayıt oluşturup göndersem sıkıntı olur mu? Bu konuda nasıl ilerleyebilirim?

Şöyle bir güncelleme yapayım. Ben ustraveldocs.com da göçmen vizesi için profil oluşturmamıştım. Dediğim gibi göçmen vizesi için oluşturmuştum. O hesabıma girip başvuru kapat yeni başvuru yap dedim. Sonrasında göçmen vizesi için yeni başvuru oluşturabiliyordum fakat onda da şöyle bir problemim oldu, kayıtlı pasaport numaram eski pasaporta aitti, değiştirmeye de izin vermediğini görünce yeni hesap açıp yeni pasaportla başvuru oluşturdum ve uid numarama ulaşmış oldum. Anladığım kadarıyla sonrasında da https://vfs.gtspremium.com/ dan uid numarası işe kargo kayıdı oluşturup gönderimi gerçekleştireceğim.

@Esila sizin durumu da gördüm şimdi. Benim de durumum aynıydı 2 yıl olmasına 1 ay kalmıştı. Mülakat esnasında bu şekilde yaparsam benim faydama olacağını söyledikleri için bu tercihi kullandım ama isterseniz mevcut durumla da vizenizi basabiliyorlar.

• @Ekto-Oktan aslında Aos için de yeni bir düzenleme geldi bugün itibari ile. Bir çok insan mülakat sonrası hala onaylarını alamadı aylar geçmesine rağmen. Maalesef ki:

• @eyuphanyl ben asla vize alamayacagiz gibi hissediyorum neredeyse 1 yil oldu

• @eyuphanyl Merhaba, bahsettiğiniz mülakat sonrası onayların bekletilmesiyle ilgili yeni düzenleme Amerika dışından vize alacak olanları da kapsıyor mu, yoksa bu sadece Amerika içindeki AOS statü değişikliği yapanlar için mi geçerli? Ankara'dan vize alıp girmemizde bir aksama yaratır mı? Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |