DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Teşekkürler
Unganlara bu konuyu gidip bizzat sordum, ertesi gün saat 16 gibi teslim ediyoruz dediler belki istisnalar olabilir, tek derdimiz bu olsun yeter ki vizelerimizi alalım -
Biz şöyle yaptık önce araştırma hastanesine gidip hangi aşıların antikoruna bakıyorlarsa onlara baktırdık doktordan kaşeli imzalı aldık sonra sağlık ocağına gidip eksik kalanları yaptırdık @onur12
-
Merhaba, bizim mülakat tarihimiz yaklaştı fakat hesap dökümleri ile ilgili kafamızda netleşmeyen durumlar var. (Mülakat ANKARA) Forumda yazılan deneyimlerin neredeyse hepsini okudum. Ama bu konuda hepimiz hassasız hiçbir şeyin yanlış olmasını bilmiyoruz ve bu yüzden deneyimli arkadaşlardan destek rica etmek istiyorum. Yeterli miktarda dolar ve euro var, fakat banka hesabına aktarma konusunda sıkıntı yaşıyoruz.
- Bu parayı maaş hesabıma yatırıp euroyu da dolar üzerinden mi göstermeliyim veya herhangi bir hesabım olan bankada durabilir mi ?
- 6 aylık hizmet dökümü isteniyor, bizim forumda yazan bilgiler kafamızı karıştırdığı için paramızı çekmiştik, şu an mülakata yakın yatırmamız sıkıntı yaratır mı (bunu sorma sebebim de son 6 ay içinde sadece paranın yatırıldığı görünecek) ?
- Maaş hesabımın normal hizmet dökümüne gerek var mı market, alışveriş gibi giderler için kullanıyorum kartı sadece. Yoksa euro dolar hesaplarımın hesap dökümleri ve imza sirküleri yeterli mi ?
- Bir de hizmet dökümlerini İngilizce mi alalım ?
-
@ceyceycey forumda bir çok kez yazıldı aslında bu konu çokta karmaşık değil. Elinizde olan miktarın hepsini gösterin hepsini tek bir bankada tutabiliyorsanız tek bir bankadan döküm almak işinizi kolaylaştırır. Bankaya gidip vize görüşmesi için imza sirküleri ile birlikte 6 aylık hesap dökümü alacağım demeniz yeterli
-
@ceyceycey tek bir hesap icin dokum istiyorlar onda gostereceginiz paranin cinsi onemli degil .paranizin mevduatta faizde olmasi bono da veya fon da olmasi alti da olmasi da onemli degil sadece borsa olamaz .Bankadan varlik dokumu istiyorsunuz o kadar bankaya amerika konsolosluga gideceginizi soylemeniz yeterli olacaktir vize icin olacagindan size usa baslikli bir ust yazi ve varliginiz dolar cinsinden miktarini belirten yazi verecekler.Siz 6 aylik isteyin ama paranizin girisi isterseniz gorusmeden bir gun once yatirin onemli olan paranizin banka da gozukmesi. Ve imza sirkuleriyle alin.Ama genellikle gorusmede bankada ki tutar yazan kismi yani ust yaziyi aliyorlar gerisini istemiyorlar.Miktar ne kadar cok olursa o kadar iyi gideceginiz eyalete bagli ama 8000 $ gosteren ve vize alan arkadaşlar kasim 2025 oldu.
-
@ceyceycey, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba, bizim mülakat tarihimiz yaklaştı fakat hesap dökümleri ile ilgili kafamızda netleşmeyen durumlar var. (Mülakat ANKARA) Forumda yazılan deneyimlerin neredeyse hepsini okudum. Ama bu konuda hepimiz hassasız hiçbir şeyin yanlış olmasını bilmiyoruz ve bu yüzden deneyimli arkadaşlardan destek rica etmek istiyorum. Yeterli miktarda dolar ve euro var, fakat banka hesabına aktarma konusunda sıkıntı yaşıyoruz.
- Bu parayı maaş hesabıma yatırıp euroyu da dolar üzerinden mi göstermeliyim veya herhangi bir hesabım olan bankada durabilir mi ?
- 6 aylık hizmet dökümü isteniyor, bizim forumda yazan bilgiler kafamızı karıştırdığı için paramızı çekmiştik, şu an mülakata yakın yatırmamız sıkıntı yaratır mı (bunu sorma sebebim de son 6 ay içinde sadece paranın yatırıldığı görünecek) ?
- Maaş hesabımın normal hizmet dökümüne gerek var mı market, alışveriş gibi giderler için kullanıyorum kartı sadece. Yoksa euro dolar hesaplarımın hesap dökümleri ve imza sirküleri yeterli mi ?
- Bir de hizmet dökümlerini İngilizce mi alalım ?
-
Birikimlerinizi farklı döviz cinslerinde farklı hesaplarda gösterebilirsiniz.
-
6 aylık hizmet dökümü istendiğini hangi resmi kaynakta veya DV mülakat deneyiminde okudunuz? Mülakat tarihine yakın bir tarihte hesaba para yatırmada ve bu hesabı maddi birikim kanıtı olarak göstermekte herhangi bir sakınca yok.
-
Birikiminiz maaş hesabınızda duruyorsa maaş hesabınızı, başka bir hesapta duruyorsa o hesabın bankadan hesap hareketini alarak beyan edebilirsiniz? Market, kasap, manav nerede harcama yaptığınıza bakmıyor konsolos, toplam bakiyeye dikkat ediliyor.
-
Hizmet dökümü talep edildiğini, Türkçe mi İngilizce mi olacağını hangi resmi kaynakta veya DV mülakat deneyiminde okudunuz?
-
Bu ileti silindi! -
Mulakatta istenilen belgeler icinde “Birth Certificate (original and copy) “ isteniyor nufus kayit ornegi sanirim formul a dan bahsetmiyor degilmi? Gerci ben ikisini de cikardim ama aile oldugumuz icin Nufus kayit aile olarak cikardim hepimize umarim yanlis yapmamisimdir.
-
Arkadaşlar merhaba biz bugün Bangkok’ta mülakata girdik fakat bize 212(a)(4) kâğıdı verildi, başta hesap dökümleri istenmedi sonradan istendi asıl talihli benim benim hesabımda 20.000$ eşimde 8.000$ para vardı sigortamıza kadar sordu nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim @gucarslan
-
Merhaba, Aile mülakatlarında E-Devlet’den “Nüfus Kayıt Örneği Sorgulama - Nüfus Kayıt Aile- Vukaatlı belge(olayları göster) “ seçeneklerini işaretleyip PDF olarak alın, her aile bireyi için ayrı bir belge ve fotokopileri isteniyor. Formül A Ankara istemiyor diye biliyorum, size gelen mailde belirtilen evrakları alın yanınıza, ekstra bir belge istemiyorlar.
-
@güliz merhaba,
sizden sponsor talep edilmiş. lütfen ilgili başlığı okuyup, ya abd vatandaşı ya da green card sahibi size sponsor olacak biri bulmaya çalışın şimdiden. -
@gucarslan hesapta daha fazla para göstersem olmaz mı?
-
@güliz ankara olsa yorum yapabilirdim ama başka konsolosluklar için yorum yapmam doğru olmaz.
burada talep edilen, yeterli görülmeyen maddi birikiminiz için sponsor bulmanız. (ki gayet yeterli ama işte bazen bu yaşanıyor, eski yıllarda bunun sebebini paylaşmıştım)
siz amaca odaklanın, eğer hiçbir şekilde bulamazsanız benimle özelden iletişime geçin, destek olacağım. -
@Aslan-3 cok tesekkur ederim
-
@güliz bende Bangkok'ta mülakata girdim. Ama hesap dokümanı götürmedim. Ve onlarda sormadılar. 221g verdiler
-
Değerli arkadaşlar, şu an sağlık raporu kapsamında istenen aşılar konusunda biraz kafama takılan noktalar var. Bu aşıları Ankara’daki Unganlar Sağlık Merkezi dışında başka bir yerde yaptırsak ve ilgili belgelerle Unganlar’a gitsek, aşı ücretinden tasarruf etmemiz mümkün olur mu?
Ayrıca bu aşıları nerede yaptırabiliriz ve tam olarak hangi aşıların yapılması gerekiyor?
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan ricam, beni de bilgilendirebilir mi?
-
@Ramazan-Altan belge üstünde kutucuklar dan herhangi biri işaretli mi bak, işaret varsa eksik evrak deyip sonra isterler yoksa bekleyeceksin pause kalkınca konsolosa sorup ne yapacağını öğrenmen gerekecek belki Türkiye'de viza basarlar belki oraya çağırırlar belli olmaz.
-
@julideakar26 sanırım görüşmeye 2 hafta kala sistem kabul ediyor gibi girişleri ama destek kısmına görüşme tarihi vs yazarak onlardan yardım isteyebilirsiniz geçmiş mesajlarda örnekleri var.
-
@kemal85 başkanlık kararı ile durdurma kutucuğunu işaretledi
-
Arkadaşlar size önerimdir yanlış anlamayın ama işi bilenle çalışmak başkaymış biz bir sorun olmaz yüzeysel sorular diye egemen beyi tercih ettik ama konularla ilgisi çok yok, bilgisi yetersiz kaldı ve orada süreci yürütemedi, bunun başka bir açıklaması yok şuan , bize Türkiye de sigortamız var mı diye soruldu , dil biliyor musunuz diye soruldu , bunlar duyulmamış şeyler , neden işten çıktınız diye soruldu değerlendirmeyi siz yapın artık …
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.