Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@bkio aklınızda bir araç varsa marka model truecar uygulamasından bakabilirsiniz. İstediğiniz aracı giriyorsunuz etrafınızdaki dealerlar eğer ellerinde varsa size ulaşıyorlar ayrıca indirimli fiyatta sunuyorlar oradan. Tok satıcı gibi davranmaları birazda satış politikası ancak her dealerın durumu farklıdır onun için etrafınızdaki bütün bayileri gezin derim. 1 ay kadar önce öyle bie piyasa yoklaması için bakındık bizde mesela bir chevrolet bayinde gözümüze kestirdiğimiz bir araç için bize fiyat teklifi sundular ama eşimle aramızda konuşup uymadığına karar verdik bunun üstüne satıcı arac bir kaç aydır elimizde vitrini yenilemek istiyoruz o yüzden ekstra 5000$ daha ineceğim sizin için teklifinde bulundu biz tam kalkarken, aracı yine almadık fiyat iyiydi aslında ama şu an böyle masrafın altına girmekten vazgeçmiştik

• herkese merhabalar, biz de PA ya yeni geldik ve henuz turist vizesindeyiz. statu degisikligi basvurusu icin zamanimizin dolmasini bekleyecegiz. bu surecte arac almak istiyoruz fakat yeteri kadar bilgi sahibi olamadik maalesef. sigorta kismini halledebilecegimiz veya pittsburgh civarinda guvenilir bir turk galerici var ise deneyimlerinizden yararlanmak isteriz.

• @mdnone hocam hoşgeldiniz. Bende PA dayım, size yakın NJ de Türk delayer var ben iki adet araç aldım. İsterseniz özelden yazın, ister siz direkt gidin görüşün. Hertürlü kolaylığı saglar, ismi Ahmet bey. Sitesini aşağıya bırakıyorum gitmeden araçlara bakıp bir fikir edinip gidersiniz. Pazarlık ile daha aşağıya iniyorlar. Bende Türk ehliyeti ile aldım. Size sigorta ve plaka konusunda da her türlü yardımı yaparlar.

https://www.bluestarcar.com/

Birde ilave olarak aşağıdaki ileti ve sonrasındaki bir kaç sayfayı okur iseniz amerikada hangi araba ilk etapta alınmalı sorunuza güzel cevaplar bulacaksınız.

https://yesilkartforum.com/forum/post/522197

• Hocam yorumunuz ve desteginiz icin tesekkur ederim oncelikle. Turk ehliyeti ile nasil register yapabiliyorlar veya arabayi surecek olan kisiyi nasil sigortaya ekleyebiliyorlar acaba bilginiz var mi ?

• @mdnone hocam şöyle NJ de Türk ehliyeti ile araba alabiliyorsunuz ama pa da arabayı üzerinize almak için ya ehliyet yada real ıd olması lazım. Siz arabayı alınca sizin üzerinize belgeleri düzenliyor delayer eğer ehliyet veya real ıd alırsanız 1 ay içinde ruhsatı pa dan yaparız plaka çıkar diyor. Yok ikisininde alamaz iseniz o NJ de bir adres gösterip (kendi adresi oluyor genelde) arabayı NJ plakası ile sizin üzerinize çıkartıyor. Ne fark var derseniz nj de vergiler ve sigortalar daha pahalı pa ya göre, bence alabiliyorsunuz ehliyeti alın ki pa da Türkçe desteğide geldi. Sınava Türkçe girebiliyorsunuz, alamaz iseniz real ıd çıkartın, eyalet kimlik kartı yani, zaten banka hesabı, telefon her türlü işlemlerde bu ikisinden birisini isteyecekler sizden. Olmazsa olmaz gibi birley ehliyet.

• Evet second id olmadan banka hesabi bile acamadik henuz esim icin. Ehliyet icin de soylediginiz gibi ilk basvurulacak sey o, su an ev kiralama surecindeyiz, kira sozlesmesinden sonra basvuracagiz ona da kismet olursa.

• @mdnone bank of amerikanın değişik şubelerin deneyin. Ben pasaport ile açtım. Ssn dahi gelmemişti geldiğinde eklettim. Başka şubelere gidin mutlaka bir lube yardımcı olmasada başka bamka ve şube deneyin derim. Mesela chase bankası da baya yardımcı oluyor.

• Merhaba arkadaşlar,

Eylül gibi Türkiye’den Atlanta, GA’ya taşınıyoruz. Bu süreçte Green Card, SSN ve Georgia ehliyetimi aldım. Bank of America hesabım ve aktif kullandığım kredi kartım var. FICO skorum da 750+ civarında (işe yarar mı tam emin değilim 🙂).

Gittiğimde hızlıca bir araba almak istiyorum ama kararsızım.
    Sıfır ya da düşük mil’li ikinci el olabilir. Amacım sorunsuz, masraf çıkarmayan bir araç almak.

Aklımda:

• Giriş seviyesi bir hibrit (örneğin Toyota Camry Hybrid)
    • ya da elektrikli olarak Tesla Model 3

Kalacağım evde şarj imkanı var.

İlk zamanlar belki DoorDash gibi işler yapabilirim, ama bu kesin değil.

Finans tarafında da kararsızım:
    İstersem ~20.000 USD nakit çıkarabilirim ama krediyle almak (skor açısından) daha mantıklı mı emin değilim. Bu konuda tecrübeli olanların görüşü benim için önemli.

En ucuz arabayı alıp sonradan tamir masrafıyla uğraşmak istemiyorum.
    Ama aynı zamanda bütçeyi de gereksiz yere arabaya gömmek istemiyorum.

Siz olsanız ne yapardınız?

• 0 km mi, düşük mil’li 2. el mi?
    • Hibrit mi, Tesla mı?
    • Kredi mi, nakit mi?
    • Marka/model önerileriniz neler olur?

Kısa, net, alternatifli öneri ve uyarılarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler 🙏

• Merhaba arkadaşlar,

Eylül gibi Türkiye’den Atlanta, GA’ya taşınıyoruz. Bu süreçte Green Card, SSN ve Georgia ehliyetimi aldım. Bank of America hesabım ve aktif kullandığım kredi kartım var. FICO skorum da 750+ civarında (işe yarar mı tam emin değilim 🙂).

Gittiğimde hızlıca bir araba almak istiyorum ama kararsızım.
    Sıfır ya da düşük mil’li ikinci el olabilir. Amacım sorunsuz, masraf çıkarmayan bir araç almak.

Aklımda:

• Giriş seviyesi bir hibrit (örneğin Toyota Camry Hybrid)
    • ya da elektrikli olarak Tesla Model 3

Kalacağım evde şarj imkanı var.

İlk zamanlar belki DoorDash gibi işler yapabilirim, ama bu kesin değil.

Finans tarafında da kararsızım:
    İstersem ~20.000 USD nakit çıkarabilirim ama krediyle almak (skor açısından) daha mantıklı mı emin değilim. Bu konuda tecrübeli olanların görüşü benim için önemli.

En ucuz arabayı alıp sonradan tamir masrafıyla uğraşmak istemiyorum.
    Ama aynı zamanda bütçeyi de gereksiz yere arabaya gömmek istemiyorum.

Siz olsanız ne yapardınız?

• 0 km mi, düşük mil’li 2. el mi?
    • Hibrit mi, Tesla mı?
    • Kredi mi, nakit mi?
    • Marka/model önerileriniz neler olur?

Kısa, net, alternatifli öneri ve uyarılarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler 🙏

• @Cornelius 0 km hybrid, toyota, düşük peşinat ve faizle kredi ile alınması orta vadede kredi puanı ve geçmişini de olumlu yönde etkiler.

• @Cornelius

Merhaba,

Acikcasi ben hybrid(devekusu?) araclara pek isinamadigimdan ve evde sarj imkaniniz oldugunu belirttiginizden Tesla ile ilgili bir iki oneri paylasmak istiyorum;

• Guncel Tesla tekliflerini inceleyin https://www.tesla.com/current-offers
    • Tesla envanterdeki pre-owned ve yeni araclari inceleyin, indirimli araclar yakalamak mumkun olabilir https://www.tesla.com/pre-owned
    • 0% APR veya 0.99% APR kampanyalarini takip edin (hem elinizdeki nakti vermemis hem de iyi sartlarda kredi kullanabilmis olursunuz).
    • Tesla sayfalarindan veya uygulamasindan kredi skorunuzu etkilemeden kredi on onayi alip almadiginizi kontrol edebilirsiniz.
    • EV sahibi olarak elde edebileceginiz yerel avantajlari inceleyin https://www.tesla.com/support/incentives#Georgia
    • Tesla almaya karar verirseniz bir tanidiginizin referansini kullanmayi unutmayin.
    • Demo drive (https://www.tesla.com/drive) icin vakit ayirmanizi ve Model Y'yi de denemenizi oneririm ("road trip" icin de daha uygun). Her lokasyon farkli sure icin arac ayiriyor. Gecen yaz demo araclari iki gunluk sureler icin veriyorlardi.
    • Yerel Credit Union'lari arastirip uygun kredi imkani yakalayabilirsiniz (Georgia icin orn. Delta Community)

Yeni hayatiniz hayirli olsun, iyi sanslar!

• Kredi ile aliyorum zaten diyerek dusuk mile arac alip, door dash yaptikca mile yukseldikce degeride inanilmaz dusecek... Full coverage vs derken aylik odemelerin bir bakmissiniz cok cok az kismi anaparadan dusmus...

Ortalama delivery yapan bir kisi yillik 30-40 bin mili gecer...

Bir bakmissiniz arabanin ederi 10, bankaya olan borc hala 20... Yani arabayi geri vermek icin cebinizden 10-15bin lira para vermeniz gerekecek... Defalarca yasandi bu durum burada...

Araba al kredin duzelsin cumlesinden kazancli cikan her zaman saticidir... Kredi skoru en cok ne zaman lazim olacak? Ev alirken.... Lenderlar size diyecek ki, gelirin yetersiz , su araba kredisi yuzunden size az kredi veriyoruz... Once onu kapattiracaklar eger cok iyi bir is ve maasiniz yok ise....

Eger derdimiz kazan kayip olayi ise 7-10k arasi envayi cesit araba var delivery yapilabilecek...

Kredili , heleki Amerika'da maas gecmisi olmadan alinmaya calisilan bir aracta kazancli degil, ancak paraniz var ise konforlu olursunuz... Onun bedelinide deger kaybi ile odersiniz... Kredili arabada pazarlik etme sansiniz cok olmaz. 0 araclarda iyi deal yakalamaya calisirsiniz ama anahtari cevirdiginiz anda zaten acaba ariza yapar mi diye korktugunuz 1-2 ikinci el arac parasini kaybetmis ve geriye mutlu olmak zorunda kalan biri olursunuz....

Ben 8-10 ayda rahat bir sekilde ev alirken, bir cok arkadas araba kredilerini pasa pasa kapatmak zorunda kaldi zararla... Houston'da ev furyasi baslayinca bir emlakci arkadas yan ofisimi kiralamisti ozellikle 🙂 Keske herkes seninle tanissa, son hafta 7-8 araba kredisi kapattirdim demisti... Bende ona rahat ol hepsi beni taniyor ama cogunlugun soyledigini dogru goruyor insanlar demistim...

Sectiginiz bir arabanin sifirinin fiyatina bakin... 40bindekinin fiyatina bakin...

Ornek uzerinden gidersek, bir ara bir arkadas aradi... 8k pesinat vermisler, aylik 900 civari odeme yapmislar 8-9 ay.... arayi geri verebilmek icin 12k para istemis bayi... 9 ayda cepten cikan rakam yaklasik 28k...

Baska bir arkadas gaza gelip sifir toyota Rav4 alip, onunla delivery yapmak zorunda kaldi... Suan arabadan cikmaya calissa bir 20den fazla zarari var... Bir cok yeni gelen arakadas yanlis kredi tercihleri ve kontratlarla ciddi sorunlar yasayabiliyorlar... Dikkatli olmakta fayda var.

Lutfen bunlarida bir dusunun bu sektorden birisinin soyledikleri olarak... Kredili arac ucuz degil, konforludur. Paraniz varsa ve deger kaybi sizi etkilemiyorsa neden ikinci ele bineceksiniz? Ama deger kaybi onemli ise yazdiklarimi bir dusunun derim.

• Tesekkurler herkese, yorumlar benim icin faydali oldu.
    Delivery isi benim icin su an 2. hatta 3. plan. Yani arac esas olarak gunluk kullanim icin dusunuluyor. Zaten ileride ikinci bir araba ihtiyaci da buyuk ihtimal olacak. O yuzden delivery isi gercekten gerekirse, o zaman daha ucuz ve o ise uygun ikinci bir arac dusunebilirim.

Bu nedenle su an daha cok Tesla Model Y tarafina bakiyorum. Evde sarj imkanim var. Sizce bu senaryoda sifir Model Y mi daha mantikli, yoksa az mil yapmis temiz bir Model Y mi? Yada hiçbiri seçeneği be bunun yerine Camry tarzı bir arac mi?

Ozellikle sunlari merak ediyorum:

• sifir ile az kullanilmis arasinda gercek deger farki ne kadar olmali ki ikinci el mantikli olsun?
    • Tesla’nin yeni Model Y’sindeki degisiklikler sifiri tercih etmeye deger mi?
    • gunluk kullanim icin alacaksam, siz olsaniz sifir mi alirdiniz yoksa dusuk milli ikinci el mi?

• Kadir Bey'in dediklerine harfiyen katiliyorum. Ben dealer olmadigim icin dediklerini o pencereden yazdigi izlenimine kapilmayin.
    Kendim bizzat 3.5 yillik ABD maceramda 9 arac aldim. Kredi ile arac almak, hele ki delivery'de kullanma ihtimaliniz varsa, ki bu hepimiz icin var, finansal olarak cok kayipli bir karardir.
    Yeni gelenleri ikinci el piyasasinda cok cok buyuk riskler bekliyor. Buna ben de katiliyorum. Zaten ilk, tek ve muhtemelen son kredili sifir aracimi da 6. ayimda aldim. Kredisini iki yila varmadan hizlica kapattim ki zararimi azaltayim. Arabaya halen biniyorum.
    Arabadan iyi anlamiyorsaniz, anlayan birinden yada yeri yurdu belli ticari isletmelerden devam etmek daha guvenli.
    Ister yeni ister ikinci el araba olsun, bunlar arac/makine illa ki ariza verecek. Kimisi az kimisi cok...
    Mesela ben sifir aldigim aracta hayalet ekran dedikleri, otoyolda 70+ mph ile giderken karardi. Gosterge paneli (instrument cluster) garanti kapsaminda degisitirildi. Ben bu arabayi sahibinden almis olsam, vay .... beni dolandirdi derdim buyuk ihtimalle. Ama ilgisi yok, makine iste bozulur/yapilir.
    Sifir arabayi 0% apr ile vermiyorlarsa, yaninda paket sart surtu olmadan, almamak dogru bir tercih sebebi yukaridaki iletide mevcut.
    Hybrid ve EV arabalar yakin ama birbirinden cok farkli. Cunku esasinda batarya/pilleri birbirinden cok farkli.
    Hybrid arabalardaki pillerin bakim tutumuna gore, EV arabalarda ise pillerin bakim/tutum ve kullanim sekline (tam sarj, hizli sarj...) gore bile sonuc degisir. Bu ikisi icten yanmali motorlarla tamamen farkli dunya. Bilmeden girilecekse cok tehlikeli buluyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@Cornelius

1. araçla hiç içli dışlı olmayan biri olarak 0 tercih ettim ancak arabadan biraz anlıyorsanız düşük mil 2. El bence en mantıklısı

2. hibrit elektrik konusunda ikisinide deneyimlemedim yorum yapamayacağım

3. kredi mi nakit mi noktası kişiyede bağlı ekonomik durumunuzla alakalı ancak ben eldeki paranın özellikle yemi geleninen dönemde arabaya komple yatırılmasına sıcak bakmıyorum pek

4. marka model tamamiyle zevkler ve renkler tartışılmaz noktası

• Ben elektrikli arac taraftari birisi degilim. O yuzden, o konuda birsey yazmayacagim.

Eger alacaginiz araci uzun sure elinizde tutup, kullanmayi planliyorsaniz, 0 arac almak mantiklidir bence. Uzun sure derken en az 7-8 yil demek istiyorum.

Eger alip birkac yil sonra satarim, baskasini alirim diye dusunceniz varsa, 2. el araclara bakiniz. Kisa vadede 0 aractan zarar edersiniz. Sayin @semavi guzelce aciklamis zaten.

0 arac ile dealer den cikar cikmaz, aninda en az $4-5 bin (arabasina gore degisir) deger kaybi vardir. Daha sonrasinda da degeri zamanla kullanima ve mileage a bagli olarak dusmeye devam edecektir. O yuzden, uzun vadeli dusunenlere daha karlidir. Ilk 4-5 yilda, normal bakimlarini yaptirdiginiz surece, genelde sorunsuz kullanabilirsiniz. 2. elde risk daha buyuktur.

Pesin mi yoksa kredili arac alma mi konusu kisiye gore degisir. Ben yeni gelen birisinin, henuz duzenli bir ise baslamadan, yeterli kredi skoru olusturmadan, kredi ile araba almasini cok mantikli bulmuyorum. Faiz orani yuksek olacaktir. Ayrica, duzenli bir is olmadan odeme de zorluk cekebilirsiniz.

Eger duzenli bir isiniz varsa veya duzenli geliriniz varsa, kredi skorunuz yuksekse, dealerlarin belirli donemlerindeki 0 faiz ile veya 2% altindaki oranlarla satis yaptiklari kampanyalar oluyor. Onlari takip edin.

• ⭐⭐⭐⭐

ABD'de arac alimi, araclarin miktar ve cesitlliginin yuksek olmasi ve herkes tarafindan kolay ve ulasilabilir olmasi sebebiyle tam bir finansal, para tuzagi. Burada aracin bir MECBURIYET olmasi kolay ulasilmasina sebep oluyor ama ayni zamanda sizi surekli bir masraf ve borc sarmalinda tutuyor.

Burada bir arac almak icin aylik gelirinizin yarisindan fazlasini her ay odemek, omrunuzun geri kalanini arac alimina ipotek etmek zorunda degilsiniz. Ustune normalde Turkiye'de ulasma imkaninizin zor oldugu marka ve modellere kolayca erisebileceginizi de gorunce, ve odenen taksitler, miktarlar da goze kucuk gorununce farkinda olmadan bu tuzaga ve borc sarmalina cekiliyorsunuz. Aylik 400-500 dolar taksit ne ki, 3-4 gunde kazanirim bunu diyorsunuz.

Benim tavsiyem arac aliminda bir butce ve strateji belirleyip buna sadik kalmanizdir. Ornegin 4 ya da 5 yillik donem icin bu arac bana en fazla 40 bin dolar maliyet getirmeli gibi. Buna her sey dahil. Sigortasi, bakimi, arizasi, vergileri, taksitleri, odeyeceginiz kredi faizi ve benzin vs dahil. Alacagim bu arac benden yilda en fazla 10-12 bin dolar almali daha fazla degil gibi. Yillik gelirimden en fazla bu kadar miktari araca harcamaliyim demelisiniz.

Dusunmeden alinan, "ben bu taksiti cok rahat oderim yaaa" diye girilen, bir kac yilda bir yenilenmek zorunda kalinan araclar ve bir bakmissiniz size yilda en az 25-30 bin dolar maliyet cikariyor. Yillik gelirinizin buyuk kismini o araci evin onunde ve calisir vaziyette tutmak icin harcarken buluyorsunuz kendinizi. 35K'ya arac aldim diye sevinirken bir bakiyorsunuz bu aracin 3 yilda size yukledigi kulfet 70-80K civarinda! Sonra bunu elden cikarip yenisine basliyorsunuz, yine ayni hikaye. Zor kazandiginiz dolarlari, cent'leri manasiz bicimde avuc avuc araca akitiyorsunuz.

Sadece zevk icin alinan bazi marka ve modellere sozum yok. "Icimde yillardir ukte, bir gun buna sahip olacagim" dediginiz bir marka model aliyorsaniz burada problem yok. Masrafina degiyordur, cunku bir hayalinizi gerceklestiriyorsunuz. Ama sadece buranin kosullarinin mecbur biraktigi, "mutlaka bir arac sahibi olmak" durumundaysaniz atacaginiz adimlari dogru planlamalisiniz.

Aslinda burada arac sahibi olmanin hic bir ozelligi yok. Mont almak, ayakkabi almak kadar kolay ve ulasilabilir. Problem, bu ihtiyacin yaratacagi ortalama bir gider seviyesinin ustune cikiliyor olmasi. Ederinin ve olmasi gerektigi seviyenin cok cok ustunde paralarin odenmesi. Ve siz uzerinden yillar gectikten sonra bunun farkina variyorsunuz.

Burada dorduncu yilimizin icindeyiz. Hala geldigimiz ilk ayda aldigimiz 2 araci kullaniyoruz. Birini pesin digerini kredili almistik. Ikisi de ikinci eldi. Su an goturup ikisini de hurdaliga bedelsiz teslim etsem bile su zamana kadar bana her birinin maliyetleri yillik 6-7 bin dolardan fazla degil. Buna benzin ve sigortalar ve diger tum masraflar dahil!

Surekli arac degistirme, surekli arac kredisi odeme, bir suru faiz odemek durumunda olma tuzagina dusmedik. Isimizi fazlasiyla goruyorlarsa hurdasi cikana kadar kullaniriz. Paralari anlamsiz ve luzumsuz arac yenileme ve kredi masrafinda israf etmek yerine onu baska alanlarda kullandik. Eldekiler butun ihtiyacimi goruyorsa neden yenileyeyim?

Bu isin zor olan ve sans faktorunun buyuk rol aldigi kisim araci nereden ve kimden almak?

• Diger tum yorumlar gibi bu da mantikli bir bakış acisi, tum samimi yorumlar icin cok tesekkur ederim.

• mali durumu iyi olan icin 0 dan araba almak her zaman iyidir,en azindan 5-6 yil derdi olmaz,kendim emekli olunce artik eski arabalarla ugrasmak istemiyorum diyerek, duel cab toyota aldim 4 litre motor manuel,9 yil kullandim 54,000 km yapmisim,,33.000 dolara aldigim araba 9 yil sonra 13-14 bin dolar oldu,bu arabaya 4 teker ve bir aku degistirdim, extra masrafi olmadi servis haric....2014 yilinda o arabayi sattim 7 seat toyota kluger aldim bu da sifirdan 42,000 dolar vermistim.kluger 12 inci yilina girdi,fazla gezmedigim icin 34,000 km de,torunlar okula basladiktan sonra zaman zaman okuldan alip evlerine goturuyorum bu sayede araba km dolduruyor.

....arabanin km si dusuk fazla gezmiyorum,y yagi eksilmistir suyu eksilmistir diye kaputu acip bakmak aklima bile gelmiyor.,12 yil sonra bu arabaninda degeri 10-12 bindolar arasi oldu,bu yasdan sonra araba degistirip yine 0 dan araba almak istemiyorum......toyota duel cab da 4 litrelik motor vardi,devamli ise gidip gelsem cok benzin parasi verirdim, simdi kullandigim kluger de de 3,5 litrelik motor var,sehir trafigi icin cok benzin yer,....araba firmalari artik 4 litrelik 5 litrelik motorlu arabalar yapmiyorlar, yaparlarsada cok nadir.

.amerikada ikinci el araba alma topiclerini okuyunca bayagi sasiriyorum, kanunlar ve yontemler cok degisikmis,

• @sir-altan, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

mali durumu iyi olan icin 0 dan araba almak her zaman iyidir,en azindan 5-6 yil derdi olmaz,kendim emekli olunce artik eski arabalarla ugrasmak istemiyorum diyerek, duel cab toyota aldim 4 litre motor manuel,9 yil kullandim 54,000 km yapmisim,,33.000 dolara aldigim araba 9 yil sonra 13-14 bin dolar oldu,bu arabaya 4 teker ve bir aku degistirdim, extra masrafi olmadi servis haric....2014 yilinda o arabayi sattim 7 seat toyota kluger aldim bu da sifirdan 42,000 dolar vermistim.kluger 12 inci yilina girdi,fazla gezmedigim icin 34,000 km de,torunlar okula basladiktan sonra zaman zaman okuldan alip evlerine goturuyorum bu sayede araba km dolduruyor.

....arabanin km si dusuk fazla gezmiyorum,y yagi eksilmistir suyu eksilmistir diye kaputu acip bakmak aklima bile gelmiyor.,12 yil sonra bu arabaninda degeri 10-12 bindolar arasi oldu,bu yasdan sonra araba degistirip yine 0 dan araba almak istemiyorum......toyota duel cab da 4 litrelik motor vardi,devamli ise gidip gelsem cok benzin parasi verirdim, simdi kullandigim kluger de de 3,5 litrelik motor var,sehir trafigi icin cok benzin yer,....araba firmalari artik 4 litrelik 5 litrelik motorlu arabalar yapmiyorlar, yaparlarsada cok nadir.

.amerikada ikinci el araba alma topiclerini okuyunca bayagi sasiriyorum, kanunlar ve yontemler cok degisikmis,

Selamlar Sir altan... Tesekkurler tecrublerinizi aktardiginiz icin.

Ikinci el arabada durumun farkli olmasinin nedeni kisilerin durumlari...

Yeni gelen bir cok gocmen delivery yada uber tarzi uygulamalar yaptigi icin sizin 10-12 yilda yaptiginizi bir yilda yapiyorlar...

O yuzden sifir ve ikinci el tercihi iki ucu camurlu degnek 🙂

arabadan kesinlikle zarar edilecek (Turkiye mantigi ile)

Onemli olan o zarari hissettirip hissettirmeyecek bir gelirin olup olmamasi... O yuzden ikinci el yada sifir al 500 500 odersin diyenlerin durumu ile kendi durumunu karsilastirmak gerekiyor...

Ben Range rover, Lincoln, Jaguar Mercedes Bmw Volvo vs tarzi premium araclara biniyorum. Gayette memnunum. Guldur guldurdeki Bufeci gibi, benim kafam rahat cunku benim galerim var, tamir imkanim genis 🙂 Kalkipta delivery yapan birine land rover al demem ne kadar mantiksiz ise, yilda 10bin bile yapmayan birine illa az yakan araba al dememde o kadar mantiksiz olur...
    Herkes kendi durumuna gore karar vermeli. Yeni gelenler gelecegini ipotek altina alacak kararlari bir miktar otelese daha iyi olur.

Birde Toyota honda gibi ikinci elde yuksek olan markalar yerine Mazda nissan ford vs gibi markalarin reliable araclarina yonelmeleri satin alma maliyetlerini dusurecektir. Ben sahsen Rav4 yerine Mazda cx5 oneriyorum mesela... Yeni kasalar zaten ortak uretim...

Her markanin abidik gubidik yenilikler deneyip batirmadigi reliable modelleri oluyor. Butce az ise bu tarz modellere yonelmek lazim... Ikinci elde hem az odersiniz hem memnun kalma ihtimaliniz cok olur.

Mazda gurubu, Ford 2.5 duz motorlu fusionlar, Sanziman yaglarini degistirmeyi ihmal etmemek kaydiyla Nissan mitsubishi gurubu, Buyuk arac ihtiyaci var ise 2015-17 expedition ve navigator vs, Minivande butce az ise bakimli ve yine sanziman yaglarini 20-25k da bir degistirmek kaydiyla Dodge caravan, Ford Flex , Lincoln MKT , Temiz Pacifica ilk aklima gelenler...

Bu modelleri yazarken bir tane aldim memnun kaldim yada bir tane aldim berbat araba diyerek yorum yapmadim. Her arabadan iyi yada kotu cikabilir. ornek olarak 10 tane al sat yaptiysak 7-8i genelde memnun etmistir.

Benzer Başlıklar

• 312
  • 2
  • 18
  • 22
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |