@sir-altan, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
mali durumu iyi olan icin 0 dan araba almak her zaman iyidir,en azindan 5-6 yil derdi olmaz,kendim emekli olunce artik eski arabalarla ugrasmak istemiyorum diyerek, duel cab toyota aldim 4 litre motor manuel,9 yil kullandim 54,000 km yapmisim,,33.000 dolara aldigim araba 9 yil sonra 13-14 bin dolar oldu,bu arabaya 4 teker ve bir aku degistirdim, extra masrafi olmadi servis haric....2014 yilinda o arabayi sattim 7 seat toyota kluger aldim bu da sifirdan 42,000 dolar vermistim.kluger 12 inci yilina girdi,fazla gezmedigim icin 34,000 km de,torunlar okula basladiktan sonra zaman zaman okuldan alip evlerine goturuyorum bu sayede araba km dolduruyor.
....arabanin km si dusuk fazla gezmiyorum,y yagi eksilmistir suyu eksilmistir diye kaputu acip bakmak aklima bile gelmiyor.,12 yil sonra bu arabaninda degeri 10-12 bindolar arasi oldu,bu yasdan sonra araba degistirip yine 0 dan araba almak istemiyorum......toyota duel cab da 4 litrelik motor vardi,devamli ise gidip gelsem cok benzin parasi verirdim, simdi kullandigim kluger de de 3,5 litrelik motor var,sehir trafigi icin cok benzin yer,....araba firmalari artik 4 litrelik 5 litrelik motorlu arabalar yapmiyorlar, yaparlarsada cok nadir.
.amerikada ikinci el araba alma topiclerini okuyunca bayagi sasiriyorum, kanunlar ve yontemler cok degisikmis,
Selamlar Sir altan... Tesekkurler tecrublerinizi aktardiginiz icin.
Ikinci el arabada durumun farkli olmasinin nedeni kisilerin durumlari...
Yeni gelen bir cok gocmen delivery yada uber tarzi uygulamalar yaptigi icin sizin 10-12 yilda yaptiginizi bir yilda yapiyorlar...
O yuzden sifir ve ikinci el tercihi iki ucu camurlu degnek 
arabadan kesinlikle zarar edilecek (Turkiye mantigi ile)
Onemli olan o zarari hissettirip hissettirmeyecek bir gelirin olup olmamasi... O yuzden ikinci el yada sifir al 500 500 odersin diyenlerin durumu ile kendi durumunu karsilastirmak gerekiyor...
Ben Range rover, Lincoln, Jaguar Mercedes Bmw Volvo vs tarzi premium araclara biniyorum. Gayette memnunum. Guldur guldurdeki Bufeci gibi, benim kafam rahat cunku benim galerim var, tamir imkanim genis
Kalkipta delivery yapan birine land rover al demem ne kadar mantiksiz ise, yilda 10bin bile yapmayan birine illa az yakan araba al dememde o kadar mantiksiz olur...
Herkes kendi durumuna gore karar vermeli. Yeni gelenler gelecegini ipotek altina alacak kararlari bir miktar otelese daha iyi olur.
Birde Toyota honda gibi ikinci elde yuksek olan markalar yerine Mazda nissan ford vs gibi markalarin reliable araclarina yonelmeleri satin alma maliyetlerini dusurecektir. Ben sahsen Rav4 yerine Mazda cx5 oneriyorum mesela... Yeni kasalar zaten ortak uretim...
Her markanin abidik gubidik yenilikler deneyip batirmadigi reliable modelleri oluyor. Butce az ise bu tarz modellere yonelmek lazim... Ikinci elde hem az odersiniz hem memnun kalma ihtimaliniz cok olur.
Mazda gurubu, Ford 2.5 duz motorlu fusionlar, Sanziman yaglarini degistirmeyi ihmal etmemek kaydiyla Nissan mitsubishi gurubu, Buyuk arac ihtiyaci var ise 2015-17 expedition ve navigator vs, Minivande butce az ise bakimli ve yine sanziman yaglarini 20-25k da bir degistirmek kaydiyla Dodge caravan, Ford Flex , Lincoln MKT , Temiz Pacifica ilk aklima gelenler...
Bu modelleri yazarken bir tane aldim memnun kaldim yada bir tane aldim berbat araba diyerek yorum yapmadim. Her arabadan iyi yada kotu cikabilir. ornek olarak 10 tane al sat yaptiysak 7-8i genelde memnun etmistir.