Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @maskrein Ben dosyamı Amman'dan Ankara'ya geri aldım, sisteme ilk girdiğimde bana otomatik olarak Amman çıkıyordu ve sizin gibi çok denedim ama maalesef değiştiremedim. İletişime geçin seçeneği ile denedim Live Chat'a hiç cevap alamadım, e-posta gönderdim yine cevap gelmedi. Yeni e-posta kullanarak yeni hesap oluşturdum ve bu şekilde ilerledim.

• @elfdvc, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@elfdvc, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, baya baktım ama benzer sorunu göremedim
    www.usvisascheduling.com sayfasında
    Beni otomatik yönlendirdiği Profile bölümünde
    email-dil-ülke seçimi yapacağım
    ülke thailand görünüyordu

türkçe ve turkiye seçtim anca sayfa ilerlemiyor
    Acaba hala ESC ekranında Bangkok göründüğü için midir
    Ne yapmak lazm

image.png

Merhabalar,

Bu sorunla ilgili daha önce size mail atmıştım. Ancak dönüşün sistemdeki “Feedback/Requests” alanına yapıldığını sonradan fark ettim; çünkü o bölüme erişemiyordum.

Yanıt alamadığımı düşünerek ikinci kez mail gönderdim. Bu kez mail üzerinden dönüş yapıldı ve sorunun çözüldüğü, dosyamın aktarıldığı ve detayları “Feedback/Requests” alanında görebileceğim belirtildi.

Tekrar giriş yaptığımda sistemi sorunsuz şekilde kullanabildim ve ülke bilgimin Türkiye olarak güncellendiğini gördüm.

Ayrıca eşimi dependent olarak ekledim; ayrı bir hesap açmadım. Dependent bölümünde ekleme yaparken yeni bir hesap oluşturarak işlemi tamamladı zaten.

@maskrein

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@falsepoet, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Aslan-3, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Forumdan bir arkaşımla konuştuk bugün, onun bana verdiği yeni bir habere göre, bir iki gün önce Makedonya da mülakata giren bir arkadaşına vizeyi vermişler, pasaportunu almış konsolosluk, bir iki hafta sonra size vize basılı olarak göndereceğiz demişler, belki kendisi detaylı olarak paylaşır forumda, acaba sessizce açılıyor mu süreç diye konuştuk aramızda , umuyoruz ki öyle olsun yakın zamanda .

@gucarslan
    yorumunuzu bizimle paylasmanız mümkünmü rica etsem

pazar günü evinden konsolosluk çalışanı çağırıp vize bastıkları vaka geldi aklıma.
    bir de abd'ye gitmek istemeyen asıl talihli olan eşini zorla dv mülakatına götürerek vize aldırıp; sonrasında eşinin konsolosluğa mail atması sonrası "vizenizi hatalı basmışız, bir yollar mısınız" diyerek bastıkları vizeleri iptal edip pasaportları geri yollayan konsolosluk görevlisi vardı.
    dv sürecinde o kadar çok vaka, buna benzer haber gördüm ki, doğru da yalan da diyemiyorum.

tek bildiğim konsolosluk görevlileri, pasaportu bırak vize basıp yollarız diyemez kafasına göre.
    ha bir bildiği varsa ve bunu bilerek söylediyse ne ala.

ilk günden beri temennimiz zaten yasakların kalkması yönündeydi. er ya da geç kalkacak da zaten.
    burada konu, ne zaman ve ne koşullarda kalkacağı. umalım ki en tez zamanda olsun.

• Daha önce mülakat tarihimizle ilgili Ankara’dan iki farklı tarih için mail gelmişti bahsetmiştim bundan, bu sabah bir mail daha geldi içeriğinde evrak gereksinimlerini de ve tüm aile bireylerinin ayrı ayrı isimleri ve onların evrak gereksinimlerinin de olduğu bir mail, bu defa tarih Ankara’nın bize ilk gönderdiği tarih olarak belirlenmiş yani 29 nisan olarak. Benzer durumları yaşamış ve yaşayacak olan katılımcılar için paylaşıyorum bunu. Çünkü biz sağlık randevumuzu 27 Nisan olarak almıştık onaylanmıştı, sonrasında Ankara bize 28 Nisan 13:00’da (Viyana’nın bize verdiği tarih ve saat) mülakat planladığını belirten bir mail göndermişti, ve ben de Unganlarla iletişime geçmiştim bir gün sonrasına raporumuz öğlen saatine yetişebilir mi diye, bu arada sağlık randevumuzun tarihini değiştirmedik aynı kaldı ve Ankara bize yine ilk verdiği tarihi vermiş oldu, sonuç olarak şu an her şey istediğimiz gibi gidiyor pause kararı hariç. arşivlerde dursun diye paylaşıyorum bunu gelecek zamanlarda böyle durumlar yaşayabilecek olanlar için belki bir fikir olur.

• @zakaria öyle yaptım ben de teşekkür ederim

• Forumda ilk mesajım sanırım. kardeşim için güncel süreçleri takip etmeye çalışıyorum. Umarım Hepinizin vizeleri aldığınız günleri görürüz. Vize bülteni neden halen yayınlanmadı acaba? bilginiz var mı? normal bir durum mu?

• Bugün HK konsolosluğu etrafında biraz takıldım. Birkaç dv mülakatından çıkan arkadaşla konuştum ama hepsine "pause" vermişler, garip şekilde herkes bizim türk arkadaşı duymuş. Yabancı arkadaşlarda bizim gibi 11 nisan sonrasına odaklanmış sonumuz hayrolsun

• @Avukat-Zeki-Yağlı Konuştuğunuz kişilerin 75 ülke ve ayrıca 39 ülke yasağına tabi olma ihtimali olabilir mi. Sorma fırsatınız oldu mu?

• ⭐⭐⭐⭐

@Avukat-Zeki-Yağlı Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler yalnız sağlık muayenesi masraflarının 750-1000 ABD Doları tuttuğuna dair bir bilgiye daha önce rastlamadım. Bahsettiğiniz tutarlar büyük ihtimalle Hong Kong Doları (HKD) cinsindendir.

Ayrıca dostane bir tavsiye vermek isterim:
    Günde 2 paket sigara alışkanlığınızı ABD'ye gitmeden önce tekrar gözden geçirin lütfen.
    ABD’de paket fiyatları ortalama 10$ civarında. Bu alışkanlık size ayda yaklaşık 600$ gibi ciddi bir yük getirecektir ve oradaki ilk zamanlarınızda sizi oldukça zorlayabilir.

Geçmiş olsun, mülakatınızda başarılar dilerim.

• Merhaba, DS-260 formunda belirtilen eyalete gitmekten vazgeçtik, bu ay mülakatımız var, mülakatta yeni eyalet ve adresi belirtirim diye düşündüm. Ama bu konuda mülakatta değil, ülkeye giriş yaparken pasaport kontrolünde güncelleme yapılabileceğini dair mülakat deneyimleri okudum. Emin olamadım, DS-260 formunda belirtilen eyalete değil başka eyaletten ülkeye giriş yapmak mümkün mü?

• İyi günler. Viyana'daki görüşme için belgeleri, çevirileri ve fotokopileri bir araya dikmem mi gerekiyor? Yoksa tek bir dosyaya mı koymalıyım? Ya da zımbalamam mı gerekiyor?

• @Serapp Evet azaltmayı planlıyorum, öncelikle sağlık için.

Yanımda ki biri dv işlemleri için 3 aşı yaptırdı benden farklı olarak, 5500 HKD ödedi. Meraktan sorunca hepatit b, tetanoz ve bir aşı daha söyledi ama unuttum diğerini.

Hong kong ciddi şekilde pahalı genel olarak. +1 tavsiyede bulunayım müsaadenizle. Fuar zamanları başladığı için oteller gün ve gün fiyat arttırıyor. Benim gibi 3-4 gün otel ayarlayın gelince orada bakarım derseniz biraz üzülebilirsiniz 🥲

• @Hasan-Ayvaz inanın hiç aklıma gelmedi. Müsaitlikte tekrar bir yoklayayım

• herkese merhaba dün ki kuzey makedonyada yaşadığım durum bir çok soru işaretini beraberinde getirdi mülakatta bir sıkıntı çıkmadı ancak mülakat sonrasında kadına pause kararı var biliyor musunuz dediğimde sen 75 ülkeden biri değilsin dedi vizeniz onaylanacak 2 hafya sonra pasaportunuzu adresinize alabiliesiniz dedi bende üstelemedim kimileri bu duruma kadın bilmiyor desede makedonyaya ben hariç illaki mülakata giden olmuştur onlara da aynı şeyleri söylemiş olamazlar bende veya 75 ülke yasağından haberi olan birinin genel yasaktan haberi yok diye bir durum olamaz bence belki pasaportumu 221g ile birlikte adresime geri postalarlar bunu kast etmiştir dicem de bunun içinde vizeniz onaylandı demesi saçma olur umut vermek gibi olmasın ama benim tahminim 2 hafta içersinde pausun kaldırılıp pasaportumu al ver yapmamak için direkt bu şekilde demiş olmaları kanısı bana daha baskın geliyor her iki türlüde önümğzdeki günlerde bekleyip göreceğiz

• merhaba dünden beri kuzey makedonyada mülakata girmem ve vize onaylanması bazı soru işarertini beraberinde getirmiş öncelikle mülakat çok sade geçti sadece 4 senelik bir liseden mezun olmanız gerekiyor gibi lise bilgilerimi baz alıp bilgi verdiler mülakat sonu ise kadına pause durumu var biliyorsunuz değil mi ? diye sorduğumda kadın bana o 75 ülke için geçerli sen türk vatandaşısın senin için geçerli değil dediler sonrasında mülakatım bitti bu sohbetten sonra kimileri kadının bilmediği söylese de makedonyada sadece ben mülakata girmedim aynı şeyleri ona da demeli bu netiecede ayrıca 75 ülkeden haberi olan birinin genel yasaktan haberi olamamsı çok saçma olurdu bence belkide önümğzdeki günler durdurma kararı ortadan kalkacak ve bunun için kadın pasaportu al ver yapmamak için direkt aldı bilmiyorum şu an sistemimde ready yazıyor sadece her türlü açıdan bu konu önümüzdeki günler netlik kazanacak

• @Aslan-3 A4 formatında Amerika’da kalacağım yerin adresi, kalacağım kişinin ismi yazılı bir belge. Word de kendim hazırladım.

• @joseph-universe Selamlar, yazdığınız adreslerde kalacağınız yer ile teslim olmasını istediğiniz adres farklı eyaletlerde miydi? Bizim tanıdığımız New York'ta, belge teslimi için o adresi belirteceğiz ama yerleşeceğimiz ve ilk girişi yapacağımız adres Texas. Açıkçası mülakatta bizi sıkıntıya sokar diye korkuyoruz.

• @tolga-ozfidan New York pahalı bir şehir o yüzden mali belgeleriniz yeterli olursa 4 kişilik bir aile için sorun olmaz ama miktarı konsolosluk görevlisi yeterli bulamazsa sponsor isteyebilir öyle mülakat deneyimleri olmuştu.

• @tolga-ozfidan stres yapmayın bize hiçbirşey sormadı , sponsorda istemedi gösterdiğimiz para eyalete göre düşük denilecek bir miktardı.

• @mesut57 miktar konusunda sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Teslim adresindeki eyalete göre yeterli miktardan biraz daha fazla göstereceğiz. Sadece teslim adresiyle yerlesilecek adres neden farklı diye sorgularlar diye tereddutteyiz.

Benzer Başlıklar

• 180
  • 642
  • 73
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |