Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@tolga-ozfidan sorgulanmazsiniz, endişe etmeyin. Size sorulacak soru nereye (TX) ve neden yerleşmeyi planladığınız, posta adresindeki kişi sorulursa güvenli bir posta kutusuna sahip olduğu NY’daki arkadaşımızı tercih ettik şeklinde beyan edebilirsiniz.

• @tolga-ozfidan vizem onaylandığı anda ev tutacağım . Verdiğim adres arkadaşımın ev adresi. Maksat greencardların teslim edileceği adresi belirtmekti. Mülakat sırasında greencardların bu adrese gönderilmesi için veriyorum dersiniz. Texas’a yerleşeceğinizi belirtirsiniz. Benim evraklarımı alan memur ve mülakata alan memur mali durumumu hiç sormadılar. Umarım aynı memurlara denk gelirsiniz.

• Merhaba 2023 yılında el bileğimdeki parçalı kırık sebebiyle ameliyat oldum ve platin takıldı. Ay sonunda Viyana'da muayene ve randevumuz var. Bugün hastaneden ameliyat epikriz belgelerini ve röntgen görsellerine ait CD'yi aldım. Bunları aslı gibidir yaptırdım. Ayrıca hekime veya idari birine imzalatmam ya da apostille vs. yapmam gerekir mi ? Tercüme yaptırayım mı? Şimdiden teşekkürler.

• @emrewhite merhabalar bence gerek yok bende 2023te rinoplasti oldum epikriz aldım enabızdan onu götürdüm burnumdan ameliyat oldum dedim ohh rinoplasti okey no problem dedi geçti

• bugün unganlarda randevum vardı. henüz current olmayanlara tavsiyem tüm aşılarınızı devlet hastanesinde veya eczanelerde olup e nabızınıza işletin. zira bu aşılar ederinin çok çok üstünde satılıyor. ben elimden geldiği kadarını yaptım sadece 1 aşım eksikti onu yaptırdım 100 dolar muayene 80 dolar aşı için ödedim siz de böyle yapın sağlık ocağında ücretsiz olan aşılara 200 dolar ödemeyin. tavsiyemdir.

• @mechtws merhaba okuduğum yorumlarda hep kabul edilmediğini görmüştüm sağlık ocağında yapılabiliyor olması ve e-devlete kayıt edilmesi mümkünse çok önemli bir bilgi benim için. Teşekkür ederim.

• @mechtws
    Merhaba, Unganlar bu zamana kadar asilarini onceden olmus binlerce talihlinin asilarini kabul etmeyen ve tekrardan asilama yapmis bi kurumdur.
    Sizin deneyimlediginiz gibi bu sekilde asilarini onceden olupta kabul ettikleri talihli deneyimi cok az. Bu tutumlarini her talihliye sergilemeleri adina, saglik deneyiminizi forumun ilgili basligina aktarmaniz daha faydali olacagi kanaatindeyim.

• Selamlar, 11 nisan tarihi ne için önemli? Bunun sebebini göremedim. Bir kaç kişi 11 nisanı ve sonrasını işaret etmiş olarak gördüm de, merak ettim açıkçası

• @Nilüfer-ALKAN merhaba, aşıların çoğu çocukluk dönemi yapılan aşılar eğer aşı kartınız varsa önce ilgili il sağlık müdürlüğüne gidip aşı kartınızla o aşıları e nabızınıza işlettirin. yoksa da hastanede iyi bir doktora olmanız gereken aşı listesini gösterip antikor testi verin. eğer 1 aydan daha eski olduğunuz aşılar varsa ve resmi olarak en nabızda vs kanıtlıysa kabul etmek zorunda (TDAP son 10 yıl içinde olmalı) ben kabul etmiyorum diyemez, ısrarcı olun gerekirse antikor testi yaptırın. greencard çıktı diye rehavete kapılıp para saçan çok insan gözlemledim bugünkü randevuda. hiçbir doktor olduğunuz ve bağışıklık kazandığın bir aşıyı tekrar yapmaz. unganlarda şöyle bir durum olmuş sanırım her gelen heyecanından dolayı aşı kartı vs uğraşmadan tüm aşıları olup gidiyor onlar da doğal olarak odadan tüm aşıları alıp geliyor ve siz durumun farkına bile varmadan sırasıyla yapıyor. bu cebinizden daha önemli olarak sağlığınız bence herkes bu konuda biraz mantıklı düşünmeli. kurumda gözlemlediğim olumsuzluklar var fakat burda bahsetmeyeceğim. siz 1 aydan eski olan aşılarınızda ısrarcı olun. tüm aşılarınız tam olursa muayene ücreti 100 dolar orası bir aşı merkezi değil muayenehane..

• @ugursway unganlar itiraz etmeyen insanlara alıştığı için bu durum oluşmuş. gözlemim bu yönde. mülakat sürecini vs bitirdikten sonra deneyimimi sağlıkla ilgili başlık altına eklerim.

• @mechtws

Göçmenlik kararı vermiş hem de ailece ciddi bir maddi yükü göze almış insanların bence böyle bir konuyu sorun etmemesi gerekiyor, bu yolda doğabilecek masrafları zaten göze alıyoruz, bence tam tersini yapıp yetkili sağlık kuruluşunda tüm işlemleri eksiksiz tamamlayıp, mülakata rahat ve stressiz girmek sürecin sağlığı açısından daha mantıklı, elbette daha az para harcayalım, fakat bunu yaparken de sürece zarar verebilecek davranışlardan kaçınmak lazım diye düşünüyorum. Aşı ve sağlık muayenesi konusu işin en önemli aşmalarından biri, dışarıda yaptığınız aşıları her kuruluş kabul etmeyebiliyor, bu durumda bünyeye gereksiz yere fazladan aşı yüklemek de doğru değil, varsa aşı karnesi ya da belgesi götürülür, yoksa da zaten yapıyorlar çok strese gerek yok bence (fikrim beni bağlar).

• merhaba arkadaşlar, bizim başvurumuz üç kişilikti, visa status check sayfasında üçümüzde de refused yazıyor, benim takip ettiğim kadarıyla mülakattan 221g ile ayrılan diğer kişilerde asıl talihlide refused diğerlerinde ready yazıyor gibi bundan bir anlam çıkarmak gerekli mi, yoksa önemsiz bir durum mu? hepsinde refused yazanınız var mı acaba?

• @uck yeni güvenlik önlemlerinin güncelleneceği tarih diye. 1$, pasaport şartı vs 11 nisandan sonra aktif

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@aktases iki durum da aynı şey.
    asıl talihli vize alamadığı için diğer talihliler de vize alamayacağından bazı konsolosluk çalışanları aile bireylerini "ready"de bırakabilir.
    farklı bir durum yok.

• @emrewhite Bu arkadaş sanırım dönüş yapmayacak. Başka üsküpte mülakata giren oldumu acaba

• ⭐⭐⭐⭐

@mechtws eğer çocukluk çağı aşı kartınız vardıysa ve bunu enabız a işlettiyseniz, unganların bunu kabul etmesiyle(ki bunu zaten kabul ediyorlar, yeni veya sürpriz bir durum değil); yakın zamanda bu sebeple olunmuş aşıları/antikor testini kabul etmesi arasında fark var. Bence deneyiminizi detaylıca aktarmalısınız. Yoksa insanlar yanlış yönlendirilmiş olurlar.

• @itsahmet, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar umarım öyle olur perşembe günü mülakatım var viyanada hemen ileteceğim vize durumu yaşanırsa. Sağlık mülakatından çıktım bugün en kısa zamanda yazacağım deneyimimi inş iyi haberlerle…

Merhaba mülakatınız saat kaçtaydı. Girdiniz mi mülakata. Bizi bilgilendirirseniz çok seviniriz. Başarılar.

• @emrewhite merhabalar ayak bileğimde benim de parçalı kırık var platin ve vida takıldı ameliyatta, ben Ankara’da gireceğim için türkçe olarak epikriz raporu aldım. Ama yurtdışında mülakata girenler genelde İngilizceye çevirtirİp girdiler çok okudum deneyimleri size bir tanesini bırakayım, siz arama kısmına epikriz raporu yazarsaniz başka deneyimlerde çıkıyor zaten.
    https://yesilkartforum.com/forum/post/481585

• @aysegul aşı kartı olmayanlar için zaten 1 aydan fazla süresi olanlara hitaben konuştum henüz current olmayanların antikor testi de yaptırdığı aşılar da teknik olarak kabul edilecek. unganlar antikor testini kendisi de yapıyor ücret karşılığı bu da bir yol olabilir. detaylı deneyim ekleyeceğim yakında.

• @Aslan-3 tabiki o durumda insanların kafası daha rahat olur ama tek yetkili kurumun bu kadar yüksek fiyatlı olması 3-4 kişilik bir aile için nerdeyse 2 kişilik uçak bileti parası, yine de bütçem dahilinde diyenler yaptırabilir.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

120

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |