Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Bugün ups ten pasaportumuz geldi 2 nisan perşembe mülakata girmiştik. 7 Nisanda geldi. Online GTS premium dışında kurye elden ödeme gerekmiyor. Sadece kimlik no sordu verdi gitti. Darısı en kısa zamanda diğer bekleyen arkadaşların başına inşallah en kısa zamanda vizenizi alır gidersiniz.


  • arkadaslar yarın sabah yola cıkıyorum. Yolculuk sonunda fırsat buldugumda yazacağım. görüşmek üzere!


  • @patrisi merhaba cevabınız için çok teşekkürler . Biz evrakları onların gönderdiği online sistemden yükledik . Herhangi bir fiziki şubeye gönderim yapmadık . Sisteme yükledikten sonra mail attık ve bize randevu almamız gerektiğini söylediler . Sizce biz mi yanlış yaptık


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaha konuyu güncelliyorum . 23 martta ır1 mülakatında mülakata gittik . Ön kontrolde adres ve sponsor eksikliğinden dolayı geri gönderip yüz yüze mülakata hiç kabul etmediler . Evrakları tamamlayıp güncelleyip sisteme yükledik , ancak randevuyu bizim almamızı istiyorlar . Randevu bulamıyoruz sizce ne yapmalıyız


  • @Burak-0 şansınız bol olsun iyi yolculuklar kolayca havalimanında da geçersiniz inş bence işin en kolay yanı orası 🙏🎊


  • Merhabalar herkese , I-130 vize surecindeyken turist vizesine başvurabiliyor muyuz ? Dunya kupası biletimiz var ama turist vizesine başvurabiliyor muyum ya da ulkeye girebiliyor muyuz emin degilim.


  • @ecemustafa Süreci olumsuz etkileme durumu olduğu için hiç kimse önermiyor.


  • @tugba55 Merhaba, bu durum aslında çok normal 😊 Evrakları sisteme yüklemeniz doğru, genelde süreç iki aşamalı oluyor: önce online yükleme, sonra randevu.

    Randevu bulamamanız da çok yaygın bir durum, bu sizin hatanız değil. Size önerim:
    • Her gün özellikle sabah erken ve gece saatlerinde sistemi kontrol edin
    • Randevular aniden açılabiliyor, iptal eden olunca boşluk düşüyor
    • Mümkünse farklı şehirleri de kontrol edin
    • Eğer acil bir durumunuz varsa mail atıp erken randevu talep edebilirsiniz


  • @Bircan hocam sponsorluk formundan bahsediyorum. Sisteme yukledik DQ olduk sorum su bu belgede imzam var imzali halini goturmemiz mi gerekiyor yoksa kopyasi olur mu onu sormustum.


  • Merhaba arkadaşlar,2 Mart'ta rfe almıştık,25 Mart'ta cevabımızı gönderdik,ve bugün ilk önce dosya teslim alındı bildirimi aldık,1saat sonrada onay bildirimini aldık şükürler olsun.bundan sonraki surecide buradan tecrübe ederek yolumuza devam edeceğiz,selamlar.


  • @isotti sponsorunuz formu imzalayıp size taratarak gönderdiyse, o belgenin çıktısını alıp götürebilirsiniz.


  • @isotti Kesin bilmiyoruz. Bu belgenin ve herşeyin orijinalini istemişlerdi. Eşim de ıslak imzalı olanını götürmüştü. Ama sormamışlar bile. Büyük ihtimal bir şüphe olursa soruyorlar yoksa bakmıyorlar bile. Karar size kalmış. Ben aylar öncesinden ABD den kargoya verip göndermiştim orijinalini. Ama dediğim gibi sormadılar bile. Size ağır gelir almazsınız ama inadına soracakları tutar. Takip ettiğim kadarıyla yüzde 90 sorulmuyor ama yüzde 10 da sorulmuş kimisine.


  • Arkadaşlar merhaba , abd ye gireli 1 ay oldu fakat green cardım hakkında hala bir haber yok başına gelen var mı acaba ??


  • @ecemustafa Siz başvurun ben aldım defalarca girip çıktım amerikaya hiçbirşey olmaz. En fazla abd ye girişte eşiniz sizin için petition file etti mi yani I-130 başvurunuz var mı diye CBP pasaport kontrolde soruyor. Evet sürecimizi Türkiye'den konsolosluk üzerinden yürütüyoruz. Bizde onay bekliyoruz. Gezmeye geldik deyin yeter. Ben mülakata girdim istersen vizen dursun sana IR1 verelim pasaportunu sonra bize yolla dedi teksaslı vize görevlisi. CR1 basın dedim iptal etti vizemi 9 ay için vize aldım sırf eşimin ailesini ziyaret etmek gezmek için. Siz turist vizesine başvurun hiçbir sakıncası yok. Yüzde yüz doğrulanmıştır. Önceden turist vizen varsa zaten sadece evrak yolluyorsun. Yakında mülakatın vs varsa 2 ay pasaportun konsoloslukta vize işlem süresi alabiliyor turist vizesi için. Yazın mayıstan temmuz başına kadar bekledim. Yeterli olmadıysa özelden sorabilirsin. Alın vizenizi gidin gezin sizden daha legal amerikaya gelen mi varmış? Evlenmişsin birde konsolosluk üzerinden göçmenlik sürecini yürütüyorsun. Çekinmeyin başvurun!


  • @can-bolatbaş Yanlış bilgi. Vizeyi verip vermemesi onların takdiri ve hiçbir yan etkisi yok hatta artısı olur. Biz havayolu çalışanı olduğumuzdan canımız sıkıldıkça gittik geldik. Sadece girişte 1 hafta diyorsan 1 hafta kalın uzatmayın. 2 hafta kalacağım diyorsan erkende çıkabilirsin ülkeden. Sadece I-130 immigrant vize sürecini başlattınız mı diye soruyor girişte evet bekliyoruz bizde dedim gitti. Dürüst olun yeter. Gönlünüzce alın vizenizi gidin. Sıfır problem son iki yılda 10 kere gittim geldim. Vizeyi ben vermedim souçta. Son dakkaya kadar da kullanırım 😅🤣


  • @nurgul Sabah 5-6 gibu açılır randevular genelde. İşyerinde herkes böyle aldı. Her gün alarm kurun açıp bakın randevu beklenmedik anda çıkıyor.


  • O değilde USCIS'in duraksaması 25 Şubat civarında başlamıştı an itibariyle 1.5 Ay'ı tamamladık gibi duruyor hiçbir gelişme olmadan arka planda neler döndüğünü keşke bilebilsek bir noktada bu işin DHS Shutdown ile alakalı olduğunu düşünmeye başladım ben siyasi koz olarak kullandıklarına inanmaya başladım. Garip bir şekilde beklediğimiz boş süre arttıkça beyin komplo teorileri üretmeye daha meyilli oluyor harbiden. Neyse en azından artık daha sakin bekleyebiliyorum daha az takip etmeye başladım en iyisi buymuş.


  • @Ekto-Oktan ben de daha az takip ediyorum , 1 sene bile olmadi belki yaz sonu onay gelir bekliyoruz


  • @Mahmut-Can-Yapıcı benim greencard eşimin eski adresine gönderilmiş eğer taşınmış ise eski adrese göndermiş olabilirler


Benzer Başlıklar

  • abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    223 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    467 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    200k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
  • 11 Oy
    1k İleti
    206k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum