Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler
-
-
Merhaba arkadaslar Ds160 formu doldurdum
Us vize hesabimda dpgum tarıhımı yanliş yazdim nasıl düzeltirim bilgisi olan varmi -
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Fatma-Antalya, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@Mangoman hayırlı ugurlu ve gecmıs olsun ve gelsın yenı hayat.darısı basımıza:)benım sormak ıstedıgım yanımızda ne olur olmaz dıye k kartı ve para bulunduralım mı?kontrolde sorun olur mu benim vize turum IR1 sormak ıstedım rısk etmeyeyım zaten gergın bır bekleyıs sonrası streslı bır mulakat olayı olunca bılgı verırsenzı sevınırım.ucret odenmeden green card basımı olmuyor ama bu ucretın nereye odendıgı hakkında bılgım yok olan arkadas aydınlatırsa super olur tesekkurler ve herkese bol sans...
Evlilik üzerinden green kaet ücretlerinin tamamı online ödeme yapılıyor. Green kart ücreti green kart vizesinden sonra yine online olacak. Para kredi kartı alıyorlar ama kesinlikle bir ödememiz yok Ir1 ya da CR1 için size vezne sırasına girin derlerse giirin pasaportu verin bakıp sizin ödemeniz yok deyip diğer mülakat sırasına yönlendirecekler. Yanibpara kredi kartı vs almanıza gerek yok girerken. Beni bizim ödemeler online yapılıyor dememe rağmen yanlış bilgi verip yok yerden stres yaptırdılar. Rahat olun. Teşekkürler darısı başınıza inşallah.
-
Arkadaşlar merhaba tekrardan, bu sponsorluk dökümanları (I-864) kopyasını eşim mülakata götürebilir mi yoksa orjinal mi olması gerekiyor?
-
@Mangoman benim 2 yılım olmasına rağmen koşullu vermişlerdi vizemi. Girişte bunu belirttim görevli not aldı ve 10 yıllık geldi. Sizde 2. Yılınızı doldurduktan sonra giriş yaparsanız 10 yıllık alırsınız. Sadece girişte kesinlikle belirtiniz durumunuzu.
-
@patrisi, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@Mangoman benim 2 yılım olmasına rağmen koşullu vermişlerdi vizemi. Girişte bunu belirttim görevli not aldı ve 10 yıllık geldi. Sizde 2. Yılınızı doldurduktan sonra giriş yaparsanız 10 yıllık alırsınız. Sadece girişte kesinlikle belirtiniz durumunuzu.
İnşallah bakalım 2 ay sonra geleceğiz. Ben sizin miami airporttan bu şekilde yaptığınızı ve 10 yıllık green kart aldığınızı görmüştüm forumda. Birqzda sizi örne alarak görevliye cr1 versenizde olur dedim. Çok teşekkürler tekrardan bilgilendirme için.
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
@Mangoman ben mülakat stresinden dolayı hemen onayımı alıp çıkayım diye bir şey dememiştim. Bu arada girişte 2. Yılınızı doldurmanıza rağmen koşullu verirlerse bunuda düzelttire bilirsiniz. Umarım bu bilgi işinize yaramaz ve 10 yıllık alırsınız.
-
@tugba55 forumu okuduğum kadarıyla sizinle aynı durumda olanlar evraklarını sisteme yükledikten sonra pasaportlarını vfs şubesine göndermişlerdi. Konsolosluğa gönderenlerin işlemleri daha uzun sürmüştü. (Ocak ayında yazılanları okumanız tavsiye ederim.) Randevu alın denmesi yanlış anlaşılmadır.
Bir kaç gün önce mülakata gidenlerden bizim vize türü için greencard ücreti istendiğini de okuduk.
-
@sait33 bu aralar enteresan, daha once gorulmemis seyler oluyor. Allah buyuktur, morelinizi bozmayin. Eninde sonunda elinizde olacak. Bilet icin uzgunum.
-
@Mangoman cok tesekkur ederim cevabiniz icin, mutlaka dikkate alacagiz.
-
@Mangoman Tebrikler cok sevindim sizin adiniza. Yeni hayatinizda sonsuz basarilar dilerim. Hersey gonlunuzce olsun. Desteginiz icin sagolun.
-
@isotti bunun orjinali diye bir sey yok. Evraklari girdikten sonra onay ekrani geliyor barkotlu. Bu onay yazisini yaninizda bulundurmaniz yeterli saniyorum.
-
Bugün ups ten pasaportumuz geldi 2 nisan perşembe mülakata girmiştik. 7 Nisanda geldi. Online GTS premium dışında kurye elden ödeme gerekmiyor. Sadece kimlik no sordu verdi gitti. Darısı en kısa zamanda diğer bekleyen arkadaşların başına inşallah en kısa zamanda vizenizi alır gidersiniz.
-
arkadaslar yarın sabah yola cıkıyorum. Yolculuk sonunda fırsat buldugumda yazacağım. görüşmek üzere!
-
@patrisi merhaba cevabınız için çok teşekkürler . Biz evrakları onların gönderdiği online sistemden yükledik . Herhangi bir fiziki şubeye gönderim yapmadık . Sisteme yükledikten sonra mail attık ve bize randevu almamız gerektiğini söylediler . Sizce biz mi yanlış yaptık
-
Bu ileti silindi! -
Merhaha konuyu güncelliyorum . 23 martta ır1 mülakatında mülakata gittik . Ön kontrolde adres ve sponsor eksikliğinden dolayı geri gönderip yüz yüze mülakata hiç kabul etmediler . Evrakları tamamlayıp güncelleyip sisteme yükledik , ancak randevuyu bizim almamızı istiyorlar . Randevu bulamıyoruz sizce ne yapmalıyız
-
@Burak-0 şansınız bol olsun iyi yolculuklar kolayca havalimanında da geçersiniz inş bence işin en kolay yanı orası


-
Merhabalar herkese , I-130 vize surecindeyken turist vizesine başvurabiliyor muyuz ? Dunya kupası biletimiz var ama turist vizesine başvurabiliyor muyum ya da ulkeye girebiliyor muyuz emin degilim.
-
@ecemustafa Süreci olumsuz etkileme durumu olduğu için hiç kimse önermiyor.
Benzer Başlıklar
131
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum