Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @tugba55 Merhaba, bu durum aslında çok normal 😊 Evrakları sisteme yüklemeniz doğru, genelde süreç iki aşamalı oluyor: önce online yükleme, sonra randevu.

Randevu bulamamanız da çok yaygın bir durum, bu sizin hatanız değil. Size önerim:
    • Her gün özellikle sabah erken ve gece saatlerinde sistemi kontrol edin
    • Randevular aniden açılabiliyor, iptal eden olunca boşluk düşüyor
    • Mümkünse farklı şehirleri de kontrol edin
    • Eğer acil bir durumunuz varsa mail atıp erken randevu talep edebilirsiniz

• @Bircan hocam sponsorluk formundan bahsediyorum. Sisteme yukledik DQ olduk sorum su bu belgede imzam var imzali halini goturmemiz mi gerekiyor yoksa kopyasi olur mu onu sormustum.

• Merhaba arkadaşlar,2 Mart'ta rfe almıştık,25 Mart'ta cevabımızı gönderdik,ve bugün ilk önce dosya teslim alındı bildirimi aldık,1saat sonrada onay bildirimini aldık şükürler olsun.bundan sonraki surecide buradan tecrübe ederek yolumuza devam edeceğiz,selamlar.

• @isotti sponsorunuz formu imzalayıp size taratarak gönderdiyse, o belgenin çıktısını alıp götürebilirsiniz.

• @isotti Kesin bilmiyoruz. Bu belgenin ve herşeyin orijinalini istemişlerdi. Eşim de ıslak imzalı olanını götürmüştü. Ama sormamışlar bile. Büyük ihtimal bir şüphe olursa soruyorlar yoksa bakmıyorlar bile. Karar size kalmış. Ben aylar öncesinden ABD den kargoya verip göndermiştim orijinalini. Ama dediğim gibi sormadılar bile. Size ağır gelir almazsınız ama inadına soracakları tutar. Takip ettiğim kadarıyla yüzde 90 sorulmuyor ama yüzde 10 da sorulmuş kimisine.

• Arkadaşlar merhaba , abd ye gireli 1 ay oldu fakat green cardım hakkında hala bir haber yok başına gelen var mı acaba ??

• @ecemustafa Siz başvurun ben aldım defalarca girip çıktım amerikaya hiçbirşey olmaz. En fazla abd ye girişte eşiniz sizin için petition file etti mi yani I-130 başvurunuz var mı diye CBP pasaport kontrolde soruyor. Evet sürecimizi Türkiye'den konsolosluk üzerinden yürütüyoruz. Bizde onay bekliyoruz. Gezmeye geldik deyin yeter. Ben mülakata girdim istersen vizen dursun sana IR1 verelim pasaportunu sonra bize yolla dedi teksaslı vize görevlisi. CR1 basın dedim iptal etti vizemi 9 ay için vize aldım sırf eşimin ailesini ziyaret etmek gezmek için. Siz turist vizesine başvurun hiçbir sakıncası yok. Yüzde yüz doğrulanmıştır. Önceden turist vizen varsa zaten sadece evrak yolluyorsun. Yakında mülakatın vs varsa 2 ay pasaportun konsoloslukta vize işlem süresi alabiliyor turist vizesi için. Yazın mayıstan temmuz başına kadar bekledim. Yeterli olmadıysa özelden sorabilirsin. Alın vizenizi gidin gezin sizden daha legal amerikaya gelen mi varmış? Evlenmişsin birde konsolosluk üzerinden göçmenlik sürecini yürütüyorsun. Çekinmeyin başvurun!

• @can-bolatbaş Yanlış bilgi. Vizeyi verip vermemesi onların takdiri ve hiçbir yan etkisi yok hatta artısı olur. Biz havayolu çalışanı olduğumuzdan canımız sıkıldıkça gittik geldik. Sadece girişte 1 hafta diyorsan 1 hafta kalın uzatmayın. 2 hafta kalacağım diyorsan erkende çıkabilirsin ülkeden. Sadece I-130 immigrant vize sürecini başlattınız mı diye soruyor girişte evet bekliyoruz bizde dedim gitti. Dürüst olun yeter. Gönlünüzce alın vizenizi gidin. Sıfır problem son iki yılda 10 kere gittim geldim. Vizeyi ben vermedim souçta. Son dakkaya kadar da kullanırım 😅🤣

• @nurgul Sabah 5-6 gibu açılır randevular genelde. İşyerinde herkes böyle aldı. Her gün alarm kurun açıp bakın randevu beklenmedik anda çıkıyor.

• O değilde USCIS'in duraksaması 25 Şubat civarında başlamıştı an itibariyle 1.5 Ay'ı tamamladık gibi duruyor hiçbir gelişme olmadan arka planda neler döndüğünü keşke bilebilsek bir noktada bu işin DHS Shutdown ile alakalı olduğunu düşünmeye başladım ben siyasi koz olarak kullandıklarına inanmaya başladım. Garip bir şekilde beklediğimiz boş süre arttıkça beyin komplo teorileri üretmeye daha meyilli oluyor harbiden. Neyse en azından artık daha sakin bekleyebiliyorum daha az takip etmeye başladım en iyisi buymuş.

• @Ekto-Oktan ben de daha az takip ediyorum , 1 sene bile olmadi belki yaz sonu onay gelir bekliyoruz

• @Mahmut-Can-Yapıcı benim greencard eşimin eski adresine gönderilmiş eğer taşınmış ise eski adrese göndermiş olabilirler

• @Mahmut-Can-Yapıcı Merhaba, benim Green Card yaklaşık 1 ay sonra geldi. Eşimin adresi ile aynı adresi vermiştik, teslimat o adrese yapıldı. Bu yüzden adresin doğru olması önemli

• @ujurcelik53 @ahmetZ teşekkürler , buraya yazdıktan sonraki gün basıma gönderildi diye söyledi avukatımız.

• @Mahmut-Can-Yapıcı e mail uscıs IOE ile başlayan receipt numarasıyla basım sürecini takip için https://egov.uscis.gov/

• Ülkeye girişimin üzerinden geçen 24 gün sonra green card ım da teslim edildi 🎊

• @Merve-Khan harika 🙏

• @umayy siz halen mülakat tarihi almadınız mı ?

• @Esila hayır mülakat tarihi gelmedi

• @umayy çok enteresan sizden sonra DQ olanlar mülakat tarihi aldı, kusura bakmayın merak ettim ve sormak istedim 🙏🏼

Benzer Başlıklar

• 2
  • 2
  • 148
  • 61
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |